X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja wczoraj kupowalam w salonie z alles, i super mi dobrala rozmiar, zaplacilam ok 30 zl wiecej niz na allegro (licze cene z przesylka) i uwazam, ze warto zaplacic te 100 zl za stanik dobrze dobrany

mimka84, Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze że tertra dziś zeszła na psy. Mi teściowa załatwiała 7 lat temu i to była prawdziwa tetra, gruba, nie tracąca fasonu, bez sypiących się niteczek, a dziś niektórzy producenci chcą zaoszczędzić naszym kosztem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:39

weronika86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A wiecie że ja do buźki, na ramię do odbijania używałam takich małych bialych ręczników z ikei? Chyba na nich pisało ręczniki dla gości :P Mam ze dwadzieścia ;) Dlatego 10 białych tetr mi starczyło :)
    Tu w uk Irysy czy szkocji uzywają do przemywania twarzy takie male kwadratowe ja tez zakupie je mam jedną narazie w zestawie z recznikiem Ignasia i to fajne ,podsunelas pomysł dobry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:43

Aguś86 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allesy są super. Mi zostały 2 z poprzedniego razu i nic się z nimi nie stało więc znów się przydadzą, warto zapłacić drożej za takie staniki.

misia83 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    To jakaś specjalna? Ja mam taką zwykła chyba z all... albo jestem tępa i nie znam jej właściwości jeszcze :P

Hmm kupiłam ją jako poduszkę klin dla noworodka, nie mam już niestety opakowania. Ale ona na całej wielkości na dziury na wylot. :) No to mniemam, że chodzi tu o bezpieczeństwo i oddychanie. Ale czy to jest konieczne, nie wiem. :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    HANECZKA dobrze ze jestes, ta poduszka klin to cos w stylu lifenest?? ostatnio o to tu pytalam ale tylko IDA podniosla temat :)

Bambi, raczej nie jest to takie cudo jak lifenest.:) Właśnie to sobie obejrzałam na googlu. Moja poduszka to tylko poduszka w kształcie klina z perforacjami. Jak dam na nią poszewkę i przyłożę twarz to mogę normalnie oddychać. I wcale nie była droga. Chyba ze Smyka

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tu w uk Irysy czy szkocji uzywają do przemywania twarzy takie male kwadratowe ja tez zakupie je mam jedną narazie w zestawie z recznikiem Ignasia i to fajne ,podsunelas pomysł dobry ;)
    No my kiedyś byliśmy w ikei i był ich cały kosz i tak nam się to idealne wydało dla dziecka, a sztuka kosztowała chyba 1zl to nabraliśmy dużo :) to są właśnie te kwadratowe małe :)

Krysti lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dziecięcym tez sa takie male biale reczniczki , zastanawialam sie, do czego to wykorzystac mozna, ale niezly pomysl
    HANECZKA ale lifenest to tez wyglada jak zwykla poduszka klin tylko xxl, obejrze ta w smyku co mowisz

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jeejku tyle pieluch tetrowych??? Ja mam 6 :D i myslalam ze starczy :D
    ja mam 3 :-) :-) :-) haha musze kuoic ze 20 jeszcze..zaoomnia!am cakkiem o tetrach! dobrze ze mam was!

haneczka, lysinka, Rudzia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

haneczko - ja obrączkę ściągnęłam już dawno, jak zaczynałam puchnąć. W nocy mam tak opuchnięte dłonie i palce, że mnie stawy bolą. Ale rano trochę przechodzi.

Ida, jeszcze niedawno też mi rano przechodziło, ten ból stawów i palców, a teraz już niestety cały dzień. Ale cieszę się, że nie jestem sama ;)

PS. Będziesz sprzątać chałupę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No my kiedyś byliśmy w ikei i był ich cały kosz i tak nam się to idealne wydało dla dziecka, a sztuka kosztowała chyba 1zl to nabraliśmy dużo :) to są właśnie te kwadratowe małe :)
    One są super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba 15 tetrowych i 5 flanelowych

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie sprzataj. Za dwa dni znowu się zakurzy :P

Ida, Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

Aguś86, haneczka lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Trzebnica w lubuskim?

Pod Wrocławiem

Misia ja kupiłam jeden stanik z alles i uważam, że jest super; bardzo wygodny i miły. Tylko rozmiar lepiej w sklepie stacjonarnym sprawdzić.

KasiaK zazdroszczę tej mocy, uprasowałam jedną pralkę ubranek, głownie sukieneczek i czuje się mega zmęczona.

Haneczka termin mam na 14 :) Zastanawiam się nad Trzebnicą, bo na Kamieńskiego może nie być miejsca. Moją SR prowadzi położna z Trzebnicy i mogę się z nią na weekend umówić, jak ma dyżur :)

To muszę dokupić jeszcze tej tetry, bo mam właśnie 10. Wezmę coś kolorowego, do tego 2 flanelowe i 5 takich malutkich flanelowych. Dzięki dziewczyny :)

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti brzuszek super :) spory już jest :)

Ida współczuje remontu, przeżywałam to na jesieni i najgorsze było to przekładanie i układanie na nowo rzeczy. W sumie to dopiero kończymy się ogarniać, bo wcześniej mebli nie mieliśmy :)

Krysti lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ręczniki małe w ikei są po 1.5 wiec kupie ich kilka. Myślę, że się sprawdza lepiej niż tetra

• misia83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie musze dokupić pieluszek. Polecacie jakieś??

Dobra, koniec byczenia. Pora zabrać psinę na długi spacer, tylko zanim wyjdę musze buty schować. Wyjątkowo muszą kwarantannę przejść nim je mężowi pokaże :P

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyobrazcie sobie teraz lipiec i 30 stopniowy upal. Bysmy cgyba zdechły. Ten kwiecień jest idealny!

mimka84, Ida, weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 2833 2834 2835 2836 2837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ