Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeczytałam wszystko i nie pamiętam nic.

Nie no parę rzeczy mi na pewno umknęło, ale coś tam wiem...zaraz zaraz
Po pierwsze obiecuję już więcej nie zostawiać Was ani na minutę
Rudzia , cieszę się, że trafiłaś w dobre ręce.
Robienie posiewów to obecnie rzadkość w praktyce lekarskiej, a uważam, że powinno być to podstawą bez względu na to czy mamy zapalenie gardła, trądzik, czy inne infekcje. A już tym bardziej w takim przypadku, jak Twój.
Jesteś psychicznie gotowa na poród siłami natury? 
Fasia , okropnie brzmi to Twoje choróbsko. Ale skoro boli Cię wszystko, łącznie z mięśniami to faktycznie wirus i tylko łóżko może Cię uratować.
Ale gdyby coś się pogarszało to leć po antybiotyk. Położna mówiła nam na SR, że pod koniec ciąży ryzyko brania antybiotyku vs ryzyko wewnątrzmacicznego stanu zapalnego przemawia na korzyść antybiotyku.
Kasia , pranie rozłóż najlepiej na kilka dni, bo sterta rzeczy do wyprasowania może Cię podłamać.
Lepiej pomału i systematycznie. Większa szansa, że się nie zniechęcisz. Ja do swojej ostatniej kupki podchodzę już jak do jeża.
Ale może dzisiaj się przemogę.
Angela , gratuluję mleczka w piersiach.
Napisz co tam z malutką i karmieniem.
Misia , super szpileczki! Już widzę Cię w nich pchającą wózeczek. Nikt nie uwierzy, że dopiero rodziłaś.
) Ja czekam na wiosnę, na poród, wtedy wreszcie pomyślę o sobie i będę się stroić. 
Edit.
Jak mogłam zapomnieć?
Gosha, Krysti piękne brzuszki
A w środku takie małe dzidzie, wyobraźcie sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:23
misia83, Rudzia, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość
-
a to nasz kolejny tydzień do przodu:)

laseczki ja tylko na chwilę bo jakoś weny brak.
zjadłam bardzo zdrowe śniadanko a teraz wprdoliłam całe opakowanie ciastek familijnych;/ ehhhh;/
do południa posiedziałam u szwagierki i teraz pasowało by się za jakiś obiad wziąć, dziś mąż na służbie to może wieczorem wpadnę poczytać co u was.
Rudziu nareszcie jakieś dobre wieści:) super, ucieszyło mnie to co napisałaś
aaa czy ktoś mógłby polecić jakieś fajne tuniki/sukienki dresowe??
Bambi85, Gosha, misia83, Agusiek89, Krysti, mimka84, lysinka, CzaryMary, haneczka, Rudzia, Aguś86, Fasia, iwonka1077, sylvia007, Militta110816, weronika86, KasiaKwiatek, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Może nie tyle sprzątać, co ogarniać i na nowo organizować, bo jesteśmy po malowaniu (3 pomieszczenia, każde w kolejny weekend), więc siłą rzeczy jest syfik przez dłuższy czas, co mnie już do szału doprowadza, a powoli i do depresji

A tych dłoni to się wstydzę normalnie. Mam grubsze paluchy niż mój mąż. A stopy? Ledwo mi do butów wchodzą...
Ale tak jak mi gin powiedział - cieszmy się, że jest luty, a nie lipiec
Mądrze gada!
W lipcu to my już mam nadzieję zrzucimy te nadbagaże i będzie się można ludziom pokazywać. 
Ach tak, zapomniałam o tym remoncie. To masz sprzątania na okrągło. Pewnie wszędzie jest brudno, bo się pył nosi. Ale niech Cię pozytywnie nakręca, że jak będzie z Wami Franek (dobrze mówię?
) to już będzie ślicznie. 
Ja się ostatnio złapałam na "wiciu gniazdka". Zmywałam w sobotę z szyb sztuczny śnieg i od razu umyłam okna
Od strony dworu też. W piżamie i szlafroku.
Ale słonko świeciło i było mi ciepło.
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to odpaliłam kompa nareszcie bo jak mam pisać do was z telefonu to mnie szlag trafia

Rudzia ciesze sie, że nareszcie trafiłaś na kogoś kto sie Toba zajął jak potrzeba!
Co do podkładania czegoś na ramię to własnie przyszedł do mnie kurier i przyniosł mi cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5064965981
Brałam od tego sprzedawcy inne rzeczy i to wpadło mi w oko i stwierdziłam, że sprobuję i powiem wam, że ma to ręce i nogi. Pod spodem ceratka, na wierzchu mięciutka frotka i są bardzo duże więc przykrywają całą pierś prawie i sporą część pleców. Zamówiłam bo pomyślałam, że mogą być fajne poza domem, nic nie przesiąknie na ubranie a mam trochę okazji po porodzie gdzie będe musiała dłuższy czas dobrze wyglądać to a nóż widelec się sprawdzą
Mogę też polecić od tego sprzedawcy ręczniczki z kapturkiem
http://allegro.pl/show_item.php?item=5074457327
Nie prałam jeszcze ale na pierwszy rzut oka są genialne! Dwie mięciutki frotki zszyte razem, obszyte lamówką. Naprawdę super! Jeszcze tylko żeby nic się z nimi nie zrobiło po praniu niedobrego i będę zachywcona!
Przyszła też do mnie pościel do łóżeczka, do kołyski i do wózka
wszystko genialne
Jutro porobie zdjęcia i wam wrzucę bo dzisiaj czuję sie kiepsko.
Cisnienie mi skacze, jest mi niedobrze, nawet wymiotowałam. Dopóki leżę to jest okej ale jak sie trochę pokręce to robi mi sie źle
Krysia, no to jak będziesz w pobliżu Legnicy to wpadasz na kawę i ciacho
Bambi85, Rudzia, haneczka, mimka84, Krysti, misia83, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Jestem ciekawa jak z jakością tych małych ręczników, mam kilka dużych, kupionych parę lat temu i jestem z nich zadowolona. Musze pojechać za tydzień i zobaczyć
Robotka super brzus
ja tych małych ręczniczków używam jako ścierki w kuchni. Są rewelacyjne. Piorę je baaardzo często i nic totalnie się z nimi nie dzieje. Ja mam tylko w zielonym kolorze. nie wiem jak z białymi.. -
lysinka wrote:Pod Wrocławiem
Misia ja kupiłam jeden stanik z alles i uważam, że jest super; bardzo wygodny i miły. Tylko rozmiar lepiej w sklepie stacjonarnym sprawdzić.
KasiaK zazdroszczę tej mocy, uprasowałam jedną pralkę ubranek, głownie sukieneczek i czuje się mega zmęczona.
Haneczka termin mam na 14
Zastanawiam się nad Trzebnicą, bo na Kamieńskiego może nie być miejsca. Moją SR prowadzi położna z Trzebnicy i mogę się z nią na weekend umówić, jak ma dyżur 
To muszę dokupić jeszcze tej tetry, bo mam właśnie 10. Wezmę coś kolorowego, do tego 2 flanelowe i 5 takich malutkich flanelowych. Dzięki dziewczyny
Serio??!! Też 14??? Hahah
To dawaj do Trzebnicy, spotkamy się. Tam nie jest tak tłoczno.
Tylko jak ja rozpoznam, że to Ty?
Masz łysinkę?
lysinka, Anka1501, Ewelcia, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

.