X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. "Maluszek" osiagnął wagę 2400 g :) ! Rozwija sie książkowo, ma piękny profil, po mamusi.

Proteiny w moczu... Uwaga!!! Nie rosną!!! Ale opuchlizna jest lekarka zaniepokoiła a ciśnienie... Jak to określiła nie podoba jej sie wogole ale to wogole. Od przyszłego tyg wizyty w szpitalu, zeby mnie lepiej poznali, mój przypadek, no i tam bede robic ktg. Czym sie wystraszyłam... Powiedziała wprost, kolejny wzrost ciśnienia powyżej 160/100 do szpitala i kończymy ciaze, zabrzmiało to poważnie ;) no ale ja wiedziałam ze tak bedzie... ;)

A mojego synka kocham dzisiaj jeszcze bardziej jak wczoraj, ja pierdole jak to możliwe?! Wystarczy ze go zobaczyłam... Mi amor <3 w pewnym momencie zabraknie mi tej miłości ;)

CzaryMary, Bambi85, lysinka, Rudzia, Krysti, haneczka, Fasia, Aguś86, hwesta, mimka84, Ida, iwonka1077, Eweliśka, sylvia007, Ewelcia, Militta110816, misia83, liloe, weronika86, KasiaKwiatek, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary to ja też bym się w nie obkupila bo na bank lepsze od tetry będą, w domu do wycierania w sam raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:27

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha - super, super :) szkoda tylko że to ciśnienie nie jest takie jak powinno:(

ja już chcę swojego syna!

Gosha lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:) na was zawsze można liczyć:D
    Mary hehe ja Ciebie też uwielbiam:D

Bambi taaak? nie wiedziałam, a on mi w sypialni stoi;/
    chyba tak jak wszystkie kwiatki wypieprzę go a mąż jako kolekcjoner zieleni weźmie sobie go do siłowni pewnie;)
    wpiszcie sobie w allegro sukienka dresowa to wyskoczy tego trochę i to całkiem w niskich cenach, pytanie tylko czy to się opyla?

CzaryMary lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super :) ze dobrze wszystko no oprócz tego cisnienia .Ale bedziesz pod kontrolą takze nie martw się sciskam mocno :*

Gosha lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki :)
    Bambi ja mam kwadratowe, ale te za 1, 5 zl tez będą ok. Zalezy co komu podpasuje :)
    Aa i Rudzia super, że już wszystko wiesz :)
    Mf jak tam dzisiaj? Zrobili "już" to usg? Normalnie kpina!

Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trujacych oparow chyba nie wydziela, nie wiem, doczytaj, ja najadlam sie lisci :P i troche mi zaszkodzily ale jak widac przezylam. Tak tylko Ci pisze pod kątem dzieciaków.
    Hwesta kiedys kupowala jakies dresowki chyba, moze cos nam podpowie

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, no tak w gruncie rzeczy całkiem pozytywnie. Ja cały czas powtarzam, nawet jak diagnoza nie jest całkiem taka jakiej byśmy sobie życzyli to najważniejsze jest to, że jesteś pod dobra opieką ludzi którzy wiedzą jak się Tobą i maluszkiem zająć. A położna nam w poniedziałek mówiła, że dziecko o wadze 2510 gram uznaje się za dziecko donoszone o ile nie ma innych cech wcześniaczych więc myślę, że naprawdę nie masz się czym martwić :) Ma jeszcze troszkę czasu mam żeby się podtuczyć :)

Ja kupiłam świetne tuniki za 35 zł bawełniane, nie dresowe, ale niestety sprzedają od rozmiaru 50 w górę więc nie mam wam po co ich wstawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:32

Aguś86, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała coś leniwa dzis, mało się rusza aja się zaraz denerwuje.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z domu wszystkie difenbachie wywaliłam bez żadnego żalu, kiedy to mój kot się takową zatruł. Trzema łapami był juz na tamtym świecie, ale udało się go uratować. niestety te toksyny zrobiły spustoszenie w jego małym ciałku. Przy dziecku nie wyobrażam sobie tego cwieta :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Robot :) Fajną masz kołyskę. :D Już podejrzewałam, że to fotel bujany i chciałam Ci zabrać, ale masz szczęście. ;) Fajny brzuchol.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi podeśle pozniej linki z dresowkami, jak na kompie będę bo z tel nie dam rady :)

Bambi85, Ewelcia lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, jeszcze się zastanawiam właśnie. Na Kamieńskiego mam najbliżej, ale do Trzebnicy w sumie niecałe pół godzinki samochodem. Muszę obejrzeć sobie, jak wyglądają te porodówki w ogóle i pogadać ze znajomymi, które już rodziły.
    Trzeba będzie się zgadać, może na siebie trafimy :)

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha 2400 to super waga. U nas od 2500 juz licza, ze dziecko ma prawidłową wagę urodzeniową :) Nawet gdyby Cię teraz poród sn czy cc dopadł to dacie radę spokojnie :) I macie nawet sporą szansę wyjśc po kilku dniach :) SUPER!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:35

Gosha lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk pewnie ja w Legnicy lubie byc i galerie piastów odwiedzam :) wpadne na herbacie i ciastko:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super :) dobra opieka to podstawa.
    Boshe... Zaraz zaczniemy się rozpakowywac... 8)

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i melduję po wizycie. Z dzidzią ok, wody w normie, szyjka ok, ale nie wiem jaka długa bo inne rzeczy mi w głowie siedziały :D ważne że jest ok :)

śliczne brzusie widzę :)

Gosha super że w końcu masz konkretne wieści :)

Bambi85, lysinka, CzaryMary, mimka84, Aguś86, iwonka1077, Eweliśka, Ewelcia, misia83, Gosha, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Adk pewnie ja w Legnicy lubie byc i galerie piastów odwiedzam :) wpadne na herbacie i ciastko:)

jakie ciastko?? nasza poporodowa grupa wsparcia w gubieniu kilogramów Ci nie pozwoli na takie szaleństwa!

Bambi85, lysinka, haneczka, Rudzia, Ewelcia, misia83, Krysti lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Cześć Robot :) Fajną masz kołyskę. :D Już podejrzewałam, że to fotel bujany i chciałam Ci zabrać, ale masz szczęście. ;) Fajny brzuchol.
    cześć dzięki:D nooo to dobrze bo pozbyłabyś mojego dziecia spania:D
    ale wiesz co? bujak też będę miała:D

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam na drzemkę z córcią bo oczka same klapią :(

‹‹ 2835 2836 2837 2838 2839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ