Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no bo to zalezy po pierwsze od sprzetu a po drugie od wspolpracy dzidziusia, jak sie kreci i te czastkowe pomiary sa malo dokladne, to wiadomo ze jest to obarczone wiekszym bledem, wtedy z reszta samo usg pokazuje wieksza granice bledu. Z reszta to tylko matematyka, szacunek, jak dziecko np jest chudsze a dluzsze , wazy normalnie a usg pokaze mniej, bo odbiega budową od jakiegos algorytmu wpisanego w aparat.
Anka1501, Aguś86, Ida lubią tę wiadomość
-
No niezla kluseczka z Alicji.
A ja myślałam, że mój jest spory. W 31+6 ważył 2200. Ciekawe ile jutro. O ile zrobią usg. Niby dzieci tygodniowo ok 200 g teraz przybierają. Zobaczymy. A wiecie, że podobno wey wszystkich szpitalach z ułożeniem miednicowym od razu kieruja na cc?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymantissa wrote:No niezla kluseczka z Alicji.
A ja myślałam, że mój jest spory. W 31+6 ważył 2200. Ciekawe ile jutro. O ile zrobią usg. Niby dzieci tygodniowo ok 200 g teraz przybierają. Zobaczymy. A wiecie, że podobno wey wszystkich szpitalach z ułożeniem miednicowym od razu kieruja na cc?
Też się spodziewaj kluseczki, Ala w 32+2 miała 1950
mantissa lubi tę wiadomość
-
Lilioe super że wizyta udana:) jak to jest mieć świadomość że dokładnego dnia zostaniesz mamą?
bo my rodzące naturalnie tego nie wiemy;) jak nas weźmie to dopiero;) pamęitam do podniecenie jak skurcze po kąpieli nie przeszły:D
to prawda, wagą z usg nie ma się co sugerować, moja szwagierka urodziła 5 miesięcy temu i mała miała ważyć 3500 szacunkowo a ważyła 2600 bo jak się okazało czego na usg nie zobaczono, mała gdzieś uciskała na pępowinę i nie dostawała tyle jedzenia ile powinna. cóż, życie;/
choć nie powiem mój lekarz wstrzelił się z wagę pierwszej córy idealnie.
BAMBI hehe dzięki, na pewno altacetu nie zjem choć wygląda smakowicie:P
a wiesz że mama mówiła mi to samo co do kapusty??? może spróbuję, na razie oprócz zdartej skóry przez kurtkę zimową zaczął wychodzić potężny siniec, i właściwie ręką już ruszam choć położyć się na tym barku nie daję rady jeszcze, miałam dziś iść do ortopedy bo mam skierowanie ale zastanawiam się czy jest sens.
jeszcze gdyby odszkodowanie jakieś przysługiwało to tak, ale ja nigdzie dodatkowo nie ubezpieczona to chyba nie ma sensu:)
ok młoda już śpi:) matka wykąpana i siedzi:D dziś czuję że położe się wcześniej choć może na dobre i na złe oglądnę sobie:)
Bambi85, haneczka lubią tę wiadomość
-
Bambi bo to właśnie na ten dzień taka średnia. Moja Ninka wczoraj ważyła 1930 +/- 88 g i usg wyliczyło, że to właśnie waga na 31t4dBambi85 wrote:Liloe przestan, moj w 31+4 mial 1980g i uznalam za sredniaka
, ale ja licze ze bedzie przybieral 200g/ tydzien 
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ROBOTKA to dobrze ze lepiej, jeszcze troche musi minac, zeby sie zagoilo. Ale do ortopedy bym szla, nich usg Ci zrobi, zeby zobaczyc czy wiezadla cale, co tam sie dzieje w tym stawie, czy nie ma zadnego płynu, krwiaka którego trzebaby bylo zdrenowac itp
-
no wlasnie wiem, dlatego licze ze moj maluch nie za;liczy takiego skoku wrozstowego jak Alicja, tylko bedzie sobie spokojnie przybieral tyle ile trzebasylvia007 wrote:Bambi bo to właśnie na ten dzień taka średnia. Moja Ninka wczoraj ważyła 1930 +/- 88 g i usg wyliczyło, że to właśnie waga na 31t4d

-
Mój w 30 i 3 dniu miał 1,5 kg a po miesiącu na wtorkowej wizycie 34 i 3 dzień- 2,160kg ciekawe wydaje mi się ,że będzie kruszynka heh 700gram w miesiąc hmm
Ale mam ostatnio chcice na pasztet oszalałam ciągle jem buły i chlebek z pasztetową kremową
masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:30
hwesta lubi tę wiadomość
-
A ja nie wiem jaka wage ma moja corka
od poczatku nie wiedzialam.. i co musze rodzic w ciemno
a jak sie okaze ze to kloc przy porodzie?
ja to mam problem.. bo usg mi nikt nie bedzie robil
mimka84 lubi tę wiadomość

jak to ostatnio było u nas w szpitalu