Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Fasia bidula jesteś :/ mam nadzieję, że Cię przyjmą i pomogą.

przed chwilą przyszedł kurier z mega dużym pudłem. ja przerażona myślę sobie WTF?? zamówiłam tyle kosmetyków??!! Okazało się, że mój kochany mąż zrobił mi niespodziankę i kupił mi torbę O'Bag o której ostatnio marzę!! Tak bardzo się zajarałam, że chyba zaraz urodzę :)

nick nieaktualny, Fasia, Rudzia, Eweliśka, Gosha, shimmer_lip, nick nieaktualny, Justineska, lysinka, Ida, mf, Aguś86, Bambi85, Lali, Ewelcia, nick nieaktualny, Robotka1, mantissa, MartaAlvi, misia83, weronika86, iwonka1077, Agusiek89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście Fasia leć. Tylko może ten wczorajszy lekarz po prostu dupny? Może dziś inaczej wygląda gardło i dostałabys antybiotyk... Nie wiem czy dentysta zdecyduje się podać lek ciężarnej

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary ale czad !! :D fajny mąż :))) tylko nie rodź jeszcze !! nie wydurniaj się !! :D

nick nieaktualny, Eweliśka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA wspolczuje bolu :( idz idz do kogos bo moze faktycznie antybiotyk potrzebny z reszta po co masz sie meczyc..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którejś z dziewczyn w aptece odradzono vicks do nosa... Mi lekarz przepisał razem z innymi lekami w zestawie jako te, które spokojnie w ciąży można, tym bardziej w 3 trymestrze... Poza tym wiecie, lepiej podać lek niż doprowadzić do rozwoju choroby i większego stanu zapalnego. Ja ufam moim lekarzom, raczej bardziej niż pani za ladą w aptece.

BTW Eweliska odpowiedziała może coś MartaFr?

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mary ale czad !! :D fajny mąż :))) tylko nie rodź jeszcze !! nie wydurniaj się !! :D

hehe serio, takie emocje na tym etapie ciąży to już nie dla mnie. Muszę się uspokoić. Wdech i wydech ;)

Rudzia - gratulacje nowego tygodnia!! My idziemy łeb w łeb :) ucałowania dla Sofijkowego brzuszka :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhh Fasia bidula jesteś :/ mam nadzieję, że Cię przyjmą i pomogą.

przed chwilą przyszedł kurier z mega dużym pudłem. ja przerażona myślę sobie WTF?? zamówiłam tyle kosmetyków??!! Okazało się, że mój kochany mąż zrobił mi niespodziankę i kupił mi torbę O'Bag o której ostatnio marzę!! Tak bardzo się zajarałam, że chyba zaraz urodzę :)

Haha no właśnie tak samo byłam zaskoczona w walentynki jak dostałam pierścionek, w życiu bym nie pomyślała że mój stary poczciwy mąż jeszcze kiedykolwiek wpadnie na pomysł żeby mi kupić prezent haha:P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, lysinka, Aguś86, Bambi85, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:

Nie nic nie odpisała, podejrzewam że tego maila którego mam mogła miec założonego na potrzeby forum i tam już nie zagląda:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien :-)

Eweliska u mnie to 31t0d czyli liczac jak belly 32tc i ten wynik to troche ponizej 20 centyla wiec kruszyna. U mnie glowka i brzuszek sa w wymiarach opoznione.
    A nie chwalilam sie ale prawdopodobnie czeka mnie prywatna wizyta u prof. Debskiego :-D podobno w moim przypadku nikt nie chce podjacdecyzji co do porodu :-) boja sie mnie :-) tylko nie wiem skad wezme kase :-D

Czary ale Ci zazdroszcze!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Którejś z dziewczyn w aptece odradzono vicks do nosa... Mi lekarz przepisał razem z innymi lekami w zestawie jako te, które spokojnie w ciąży można, tym bardziej w 3 trymestrze... Poza tym wiecie, lepiej podać lek niż doprowadzić do rozwoju choroby i większego stanu zapalnego. Ja ufam moim lekarzom, raczej bardziej niż pani za ladą w aptece.

Tez mnie to bawi :-) co lekarz i farmaceuta to cos innego w zaleceniach. Zobaczcie Marta z szyjka 26mm bedzie miala pessar, ja z 27mm mam troche bardziej o siebie dbac ;-) i tak ze wszystkim jest :-D

Ida, MartaAlvi, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo ciężarówki !

Ostatnie 3 dni ciagle w biegu , a dziś do 15 tej jak odbiorę córkę z busu mam wolne ;)
    Zabieram sie do prania ciuszków Maciusia i moje koszule i ręczniki ;)
    Szkoda mi tylko bo tak fajnie to poukładałem w szafie , no cóż zrobię jeszcze raz :)
    Obiad już na kuchence , a ja zaraz na lewy bok i odpoczywanko ;)

Byłam wczoraj u lekarki mojej, badania ok , szyjka ok , tętno ok ;) Lubie to !!!!
    Za 2 tyg sterydy na płucka małego i usg i może już wyznaczy datę cc

Eeeeh .... Już chce wiosnę !!!!! ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, lysinka, Aguś86, Eweliśka, Lali, nick nieaktualny, weronika86, Agusiek89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie nic nie odpisała, podejrzewam że tego maila którego mam mogła miec założonego na potrzeby forum i tam już nie zagląda:(
    Mogę ewentualnie napisać do jej męża, który pisał do mnie na fb... Ale nie wiem czy to nie zbytnia natarczywosc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:21

• lysinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję kolejnych tygodni :) coraz mniej czasu zostało :)
    Mary zazdroszczę prezentu :)
    Tak dyskutujecie o prawidłowej wadze maleństwa a ja dopiero dzisiaj poznam wagę małej. Mój gin jest chyba jakiś inny.
    Wczoraj jakiś dół mnie dopadł nie wiem czemu, na nic nie miałam ochoty po południu i tak jakoś smutno mi było :/

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    U mnie ciąg dalszy katastrofy dziąsłowo-zębowej.. Jeden apap przed samym snem pomógł z bólem aż do godz 7. Teraz boli już na maxa.. Pisałyście, że jednym z antybiotyków jaki dają w kwestii zapalenia dziąseł (jeśli takowe mam) jest Duomox? Znalazłam w apteczce jeszcze 4 tabletki Duomox 1g i korci mnie żeby wziąć ale wiem, że nie można tak o sobie brać antybiotyków :( Nie znajdę dziś żadnego dentysty na NFZ, a jak mam wydać 150-200zł na wizytę żeby tylko lekarz zerknął w moją paszczę i stwierdził czy to zapalenie czy nie to mi szkoda :( Mąż mówi, że nie ważne, że dziecko najważniejsze ale tak już mam .. Na leczenie to rozumiem ale na zwykłą wizytę to mi się żyd włącza :P Z drugiej strony tak mnie to boli, że zaraz zejdę ...
    I jeszcze jak dostałam przed chwilą napadu kaszlu to zaczął mnie po chwili boleć brzuch jak na okres :( Bardzo boję się o Julka.. Nie chcę jeszcze rodzić kuźwa !!
    Ale marudzę ...
    Fasia do dentysty z dziąslami powinnas isc ,mnie tez bolaly zaczerwienione mialam strasznie wyczyscila mi wypiaskowala i nie ma problemu minol nawet !

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mogę ewentualnie napisać do jej męża, który pisał do mnie na fb... Ale nie wiem czy to nie zbytnia natarczywosc...
    Ja bym nie pisala. Jesli oni chcieli sie w jakis sposob odciac od wszystkiego tym wtjazdem to mysle ze tym bardziej chcieli sie odciac od nas.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Eweliśka, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję kolejnych tygodni :) coraz mniej czasu zostało :)
    Mary zazdroszczę prezentu :)
    Tak dyskutujecie o prawidłowej wadze maleństwa a ja dopiero dzisiaj poznam wagę małej. Mój gin jest chyba jakiś inny.
    Wczoraj jakiś dół mnie dopadł nie wiem czemu, na nic nie miałam ochoty po południu i tak jakoś smutno mi było :/

no co Ty! nie smucimy się.
    Ciekawe ile będzie ważyła Twoja księżniczka ? o której masz wizytę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja bym nie pisala. Jesli oni chcieli sie w jakis sposob odciac od wszystkiego tym wtjazdem to mysle ze tym bardziej chcieli sie odciac od nas.
    Też tak myślę

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:57

Gosha, lysinka, Bambi85, Eweliśka, nick nieaktualny, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh kobitki jakis skurcz mnie brxucha lapie ja poerdole i plecy w dole bolą bol brzucha jest poczekam chwile nie przejdzie jade na Ip moze juz rodzic bede !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide szybki prysznic wezme i na Ip jadę jak nie przejdzie !brzuch mi sie obnizył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:37

‹‹ 2854 2855 2856 2857 2858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ