X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Fasia bidula jesteś :/ mam nadzieję, że Cię przyjmą i pomogą.

przed chwilą przyszedł kurier z mega dużym pudłem. ja przerażona myślę sobie WTF?? zamówiłam tyle kosmetyków??!! Okazało się, że mój kochany mąż zrobił mi niespodziankę i kupił mi torbę O'Bag o której ostatnio marzę!! Tak bardzo się zajarałam, że chyba zaraz urodzę :)

KasiaKwiatek, Fasia, Rudzia, Eweliśka, Gosha, shimmer_lip, hwesta, Justineska, lysinka, Ida, mf, Aguś86, Bambi85, Lali, Ewelcia, natt, Robotka1, mantissa, MartaAlvi, misia83, weronika86, iwonka1077, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście Fasia leć. Tylko może ten wczorajszy lekarz po prostu dupny? Może dziś inaczej wygląda gardło i dostałabys antybiotyk... Nie wiem czy dentysta zdecyduje się podać lek ciężarnej

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary ale czad !! :D fajny mąż :))) tylko nie rodź jeszcze !! nie wydurniaj się !! :D

CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA wspolczuje bolu :( idz idz do kogos bo moze faktycznie antybiotyk potrzebny z reszta po co masz sie meczyc..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którejś z dziewczyn w aptece odradzono vicks do nosa... Mi lekarz przepisał razem z innymi lekami w zestawie jako te, które spokojnie w ciąży można, tym bardziej w 3 trymestrze... Poza tym wiecie, lepiej podać lek niż doprowadzić do rozwoju choroby i większego stanu zapalnego. Ja ufam moim lekarzom, raczej bardziej niż pani za ladą w aptece.

BTW Eweliska odpowiedziała może coś MartaFr?

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mary ale czad !! :D fajny mąż :))) tylko nie rodź jeszcze !! nie wydurniaj się !! :D

hehe serio, takie emocje na tym etapie ciąży to już nie dla mnie. Muszę się uspokoić. Wdech i wydech ;)

Rudzia - gratulacje nowego tygodnia!! My idziemy łeb w łeb :) ucałowania dla Sofijkowego brzuszka :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhh Fasia bidula jesteś :/ mam nadzieję, że Cię przyjmą i pomogą.

przed chwilą przyszedł kurier z mega dużym pudłem. ja przerażona myślę sobie WTF?? zamówiłam tyle kosmetyków??!! Okazało się, że mój kochany mąż zrobił mi niespodziankę i kupił mi torbę O'Bag o której ostatnio marzę!! Tak bardzo się zajarałam, że chyba zaraz urodzę :)

Haha no właśnie tak samo byłam zaskoczona w walentynki jak dostałam pierścionek, w życiu bym nie pomyślała że mój stary poczciwy mąż jeszcze kiedykolwiek wpadnie na pomysł żeby mi kupić prezent haha:P

KasiaKwiatek, CzaryMary, lysinka, Aguś86, Bambi85, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:

Nie nic nie odpisała, podejrzewam że tego maila którego mam mogła miec założonego na potrzeby forum i tam już nie zagląda:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien :-)

Eweliska u mnie to 31t0d czyli liczac jak belly 32tc i ten wynik to troche ponizej 20 centyla wiec kruszyna. U mnie glowka i brzuszek sa w wymiarach opoznione.
    A nie chwalilam sie ale prawdopodobnie czeka mnie prywatna wizyta u prof. Debskiego :-D podobno w moim przypadku nikt nie chce podjacdecyzji co do porodu :-) boja sie mnie :-) tylko nie wiem skad wezme kase :-D

Czary ale Ci zazdroszcze!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Którejś z dziewczyn w aptece odradzono vicks do nosa... Mi lekarz przepisał razem z innymi lekami w zestawie jako te, które spokojnie w ciąży można, tym bardziej w 3 trymestrze... Poza tym wiecie, lepiej podać lek niż doprowadzić do rozwoju choroby i większego stanu zapalnego. Ja ufam moim lekarzom, raczej bardziej niż pani za ladą w aptece.

Tez mnie to bawi :-) co lekarz i farmaceuta to cos innego w zaleceniach. Zobaczcie Marta z szyjka 26mm bedzie miala pessar, ja z 27mm mam troche bardziej o siebie dbac ;-) i tak ze wszystkim jest :-D

Ida, MartaAlvi, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo ciężarówki !

Ostatnie 3 dni ciagle w biegu , a dziś do 15 tej jak odbiorę córkę z busu mam wolne ;)
    Zabieram sie do prania ciuszków Maciusia i moje koszule i ręczniki ;)
    Szkoda mi tylko bo tak fajnie to poukładałem w szafie , no cóż zrobię jeszcze raz :)
    Obiad już na kuchence , a ja zaraz na lewy bok i odpoczywanko ;)

Byłam wczoraj u lekarki mojej, badania ok , szyjka ok , tętno ok ;) Lubie to !!!!
    Za 2 tyg sterydy na płucka małego i usg i może już wyznaczy datę cc

Eeeeh .... Już chce wiosnę !!!!! ;)

CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, Aguś86, Eweliśka, Lali, natt, weronika86, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nie nic nie odpisała, podejrzewam że tego maila którego mam mogła miec założonego na potrzeby forum i tam już nie zagląda:(
    Mogę ewentualnie napisać do jej męża, który pisał do mnie na fb... Ale nie wiem czy to nie zbytnia natarczywosc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:21

• lysinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję kolejnych tygodni :) coraz mniej czasu zostało :)
    Mary zazdroszczę prezentu :)
    Tak dyskutujecie o prawidłowej wadze maleństwa a ja dopiero dzisiaj poznam wagę małej. Mój gin jest chyba jakiś inny.
    Wczoraj jakiś dół mnie dopadł nie wiem czemu, na nic nie miałam ochoty po południu i tak jakoś smutno mi było :/

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    U mnie ciąg dalszy katastrofy dziąsłowo-zębowej.. Jeden apap przed samym snem pomógł z bólem aż do godz 7. Teraz boli już na maxa.. Pisałyście, że jednym z antybiotyków jaki dają w kwestii zapalenia dziąseł (jeśli takowe mam) jest Duomox? Znalazłam w apteczce jeszcze 4 tabletki Duomox 1g i korci mnie żeby wziąć ale wiem, że nie można tak o sobie brać antybiotyków :( Nie znajdę dziś żadnego dentysty na NFZ, a jak mam wydać 150-200zł na wizytę żeby tylko lekarz zerknął w moją paszczę i stwierdził czy to zapalenie czy nie to mi szkoda :( Mąż mówi, że nie ważne, że dziecko najważniejsze ale tak już mam .. Na leczenie to rozumiem ale na zwykłą wizytę to mi się żyd włącza :P Z drugiej strony tak mnie to boli, że zaraz zejdę ...
    I jeszcze jak dostałam przed chwilą napadu kaszlu to zaczął mnie po chwili boleć brzuch jak na okres :( Bardzo boję się o Julka.. Nie chcę jeszcze rodzić kuźwa !!
    Ale marudzę ...
    Fasia do dentysty z dziąslami powinnas isc ,mnie tez bolaly zaczerwienione mialam strasznie wyczyscila mi wypiaskowala i nie ma problemu minol nawet !

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mogę ewentualnie napisać do jej męża, który pisał do mnie na fb... Ale nie wiem czy to nie zbytnia natarczywosc...
    Ja bym nie pisala. Jesli oni chcieli sie w jakis sposob odciac od wszystkiego tym wtjazdem to mysle ze tym bardziej chcieli sie odciac od nas.

CzaryMary, KasiaKwiatek, Eweliśka, misia83, liloe lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Gratuluję kolejnych tygodni :) coraz mniej czasu zostało :)
    Mary zazdroszczę prezentu :)
    Tak dyskutujecie o prawidłowej wadze maleństwa a ja dopiero dzisiaj poznam wagę małej. Mój gin jest chyba jakiś inny.
    Wczoraj jakiś dół mnie dopadł nie wiem czemu, na nic nie miałam ochoty po południu i tak jakoś smutno mi było :/

no co Ty! nie smucimy się.
    Ciekawe ile będzie ważyła Twoja księżniczka ? o której masz wizytę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja bym nie pisala. Jesli oni chcieli sie w jakis sposob odciac od wszystkiego tym wtjazdem to mysle ze tym bardziej chcieli sie odciac od nas.
    Też tak myślę

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:57

Gosha, lysinka, Bambi85, Eweliśka, natt, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh kobitki jakis skurcz mnie brxucha lapie ja poerdole i plecy w dole bolą bol brzucha jest poczekam chwile nie przejdzie jade na Ip moze juz rodzic bede !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide szybki prysznic wezme i na Ip jadę jak nie przejdzie !brzuch mi sie obnizył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 09:37

‹‹ 2854 2855 2856 2857 2858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ