X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    AMY tez tak mysle ale Pani w aptece tez siw zdziwila ze to dostalam.. no nic jak tylko to ma mi pomoc.. z rwszta tak jak mowisz nie dsla by mi czegos co by zaszkodzilo Malej
    Nie przejmuj sie.. aptekarki sa przewrazliwione. One by ci nawet witamin nie sprzedaly jakby na nich bylo napisane ze nie wolno kobiecie w ciazy - bo dana firma nie przeprowadzila badan czy moga one szkodzic :P

Rudzia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Bo kaczce sie trasa skończyła...
    To niech taczek pilnuje :P

Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) maż wybył po 2 dniach w domu do pracy, ja zjadłam śniadanie i meczy mnie ból miedzy piersiami , jakiś nerwoból pewnie, zjem dzis więcej magnezu :) moze minie, a teraz postaram się zasnąć bo spałam 5 h tylko

• mf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:37

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się z 59 dniami do TP ☺
    Poprane ciuszki, a dziś kocyki i ochraniacz, a na koniec wózek. Ja piorę bo mam od koleżanki, niby nie brudny ale trzeba odświeżyć.
    Ale na razie ... leżę sobie na kanapie przed tv.

shimmer_lip, weronika86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny!

Wercia, gratuluję nowego tygodnia. :)

Któraś tam (Mimka) mnie na duchu podniosła, że i bez szyjki można donosic. :)

Uwaga, uwaga. Dziś mam badanie kontrolne. Ciekawa jestem jak to tam wygląda. :) Jeśli mimo lezenia i leków się skrocila, to już sama nie wiem. Jestem dobrej myśli. :)

Lali, Aguś86, misia83, Eweliśka, lysinka, Krysti, Bambi85, MartaAlvi, weronika86, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

Zaczynamy kolejny tydzień :) 42 dni do porodu !! a jeśli cc będę miała wykonane 25 marca to już tylko 34 !! mało czasu, mało czasu :)

Mantissa - wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    KasiaK- widzę, że za pranko się wzięłaś :) zobaczysz jaki będziesz miała luz psychiczny:)
    Mf- teksty lekarzy pozostawię bez komentarza. Nóż mi się w kieszeni otwiera. Dobrze, że jesteś już w domu.

Fasia, Aguś86, misia83, Rudzia, Eweliśka, lysinka, shimmer_lip, Krysti, Bambi85, Robotka1, Angela89, weronika86, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Mantissa a maja w planach Cie wypuscic, czy zostajesz juz do rozwiazania w szpitalu??
    Ja dzis mam skonczony 31 tydzien :)
    KasiaK 59 dni az ciarki przechodza, ze to juz nie dlugo :) do mojej daty cc zostalo 56 dni, chyba ze ruszy mnie wczesniej :P

Aguś86, misia83, KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

MF współczuję, że musiałaś trafić na takich konowałów. Niby człowiek wie, że takich pełno ale jak na nich trafia to aż uwierzyć nie może, że tak można.. A w szpitalach to chyba najgorsi pracują :/

Kwiatek jestem z Ciebie dumna, jakiś power Ci się włączył z tym praniem :D dobrze! Ja mam wyprane 3 pralki Julkowych ciuszków, czeka mnie jeszcze jedna max dwie, do tego kocyki i trzeba to będzie wyprasowac.. Niestety zdrowie mi na to nie pozwala więc muszą zaczekać na lepsze czasy

Mantissa trzymam mocno kciuki za dzisiaj! Musisz nam przynieść dobre wieści :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąg dalszy katastrofy dziąsłowo-zębowej.. Jeden apap przed samym snem pomógł z bólem aż do godz 7. Teraz boli już na maxa.. Pisałyście, że jednym z antybiotyków jaki dają w kwestii zapalenia dziąseł (jeśli takowe mam) jest Duomox? Znalazłam w apteczce jeszcze 4 tabletki Duomox 1g i korci mnie żeby wziąć ale wiem, że nie można tak o sobie brać antybiotyków :( Nie znajdę dziś żadnego dentysty na NFZ, a jak mam wydać 150-200zł na wizytę żeby tylko lekarz zerknął w moją paszczę i stwierdził czy to zapalenie czy nie to mi szkoda :( Mąż mówi, że nie ważne, że dziecko najważniejsze ale tak już mam .. Na leczenie to rozumiem ale na zwykłą wizytę to mi się żyd włącza :P Z drugiej strony tak mnie to boli, że zaraz zejdę ...
    I jeszcze jak dostałam przed chwilą napadu kaszlu to zaczął mnie po chwili boleć brzuch jak na okres :( Bardzo boję się o Julka.. Nie chcę jeszcze rodzić kuźwa !!
    Ale marudzę ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:20

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary ilość czasu jaka pozostała Ci do porodu mnie przeraża i ekscytuje zarazem :P Masz już wszystko gotowe, prawda?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa to trzymam kciuki :)

Ja też leżę przed tv i calkiem przez przypadek trafiłam na "Pamietnik położnej" - serial o położnej z lat 50tych.

Wczoraj na sr byliśmy na porodówce. Całą noc nie spałam z wrażenia... W sumie nie było tak źle. Przeraził mnie tylko brak miejsca. Jest jedna sala do porodu rodzinnego z prysznicem i jedna sala przedporodowa dla trzech kobiet, na której odległość między łóżkami jest taka że tylko na krzesełko dla osoby towarzyszącej starczy miejsca a jeszcze niby mamy w tej salce na piłkach skakać... To mnie przeraziło, ten kompletny brak intymności. Ale sala porodowa, pomimo tego, że jest trzyosobowa jest spoko. Oddzielone stanowiska ścianami, kotarki z przodu. No i wszystko świeżutki po remoncie. Generalnie spoko... Ta wycieczka dużo mi dała i już przestałam myśleć o cesarce.

KasiaKwiatek, natt lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Dzien dobry :)
    Mantissa a maja w planach Cie wypuscic, czy zostajesz juz do rozwiazania w szpitalu??
    Ja dzis mam skonczony 31 tydzien :)
    KasiaK 59 dni az ciarki przechodza, ze to juz nie dlugo :) do mojej daty cc zostalo 56 dni, chyba ze ruszy mnie wczesniej :P

Lali my jak zwykle świętujemy w ten sam dzień :) coraz mniej czasu... Coraz bliżej poród... Chyba zaczynam być powoli gotowa na to, już nie czuje takiego wielkiego strachu jak gdzieś około 25tyg.

Aguś86, Lali lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mary ilość czasu jaka pozostała Ci do porodu mnie przeraża i ekscytuje zarazem :P Masz już wszystko gotowe, prawda?

kochana, ja na walizkach siedzę już od 3 miesięcy. Wydaje mi się, że już wszystko gotowe :) ale mam jakies takie dziwne przeczucie, że urodzę jeszcze wcześniej. Braxtony zaczynają być już dosyć bolesne. Budzą mnie w nocy...

Fasia - co z tymi dziąsłami ?? co to za cholera? Sama antybiotyku sobie bym nie zaordynowała. Kasy byłoby mi mega szkoda - tym bardziej że jestem sknera ale zrobiłabym jednak tak jak mówi Twój mąż. Poszłabym i to skonsultowała. Pewnie szałwię już przerobiłaś?

i jeszcze na poprawę humoru :)

3abd450d614ac3ccf4b401236c21b9937697.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:37

Fasia, Rudzia, Eweliśka, Gosha, Justineska, lysinka, Aguś86, Bambi85, weronika86, sylvia007, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    kochana, ja na walizkach siedzę już od 3 miesięcy. Wydaje mi się, że już wszystko gotowe :) ale mam jakies takie dziwne przeczucie, że urodzę jeszcze wcześniej. Braxtony zaczynają być już dosyć bolesne. Budzą mnie w nocy...

Fasia - co z tymi dziąsłami ?? co to za cholera? Sama antybiotyku sobie bym nie zaordynowała. Kasy byłoby mi mega szkoda - tym bardziej że jestem sknera ale zrobiłabym jednak tak jak mówi Twój mąż. Poszłabym i to skonsultowała. Pewnie szałwię już przerobiłaś?

Tak myślałam, że Ty już zwarta i gotowa :) u mnie zostały ostatnie szlify typu właśnie prasowanie i spakowanie torby. To drugie na szczęście zajmuje mniej czasu. W poniedziałek szpital więc w niedzielę najpóźniej będę się pakować, jeszcze nie jak do porodu ale prawie :P

Szałwię przerobiłam ale to nic nie daje.. Gdybym w ciąży nie była to pewnie bym łyknęła ten antybiotyk i zobaczyła czy po dwóch tabletkach jest jakas poprawa czy nie no ale ze wzgledu na dziecko nie zrobię takiego eksperymentu.. Fajnie, że nie tylko ja jestem taki sknera :P Zbieram się zaraz do dentysty-sadysty niedaleko mnie, spytam czy ktoś jest w stanie chociaż to sprawdzić czy nie ma szans. Jak mnie nie przyjmą, a na 99% tak będzie to jadę do prywatnego. Może jako nagły przypadek tam się do kogoś dostanę.. W życiu nie miałam czegoś takiego. Nie sądziłam, że mogą boleć wszystkie zęby + dziąsła.. Nigdy Wam nie życzę takiego bólu :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! ;) ja dzis na 11 do poloznej ;) i tak mysle ze skoro mam rodzic naturalnie to postaram sie ja wyprosic o posiew na paciorkowca :)

Dzis zaczynamy 35 tydzien do terminu zostalo 42 dni!aa <3

Ale tak jak Mary coraz czesciej napina mi sie brzuch a dzis w nocy nawet mnie wybudzilo takze mam nadzieje ze jednak Sofii bedzie chciala wyjsc szybciej niz 2 kwietnia :p

Fasia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, Aguś86, Bambi85, natt, Robotka1, misia83, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Shimer, nie smuć się! :) Mój malutki też w 31t0d ważył malutko bo 1560g, ale pocieszam się, że jest silny, bo jak mnie kopie, to cała podskakuję :) Jak zacznie jeść mleczko to szybko przytyje, a chociaż poród będzie łatwiejszy. :)

Widzę dziewczyny że nam matkom przyszłym nie dogodzi,
    ja miałam usg w piątek 31 tydz., lekarz powiedział że mała ma 1500 cyt. "spora dziewczynka" i mnie to właśnie przeraziło że bedzie klocek i jak ja go urodze a Wy mówicie że to nie dużo juz sama zgłupiałam:D

haneczka lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk też oglądam Z pamiętnika położnej :-D trafiłam i mnie wciągnęło :-D Fasia a może po prostu pojedz na ip do internisty... W takich nagłych przypadkach trzeba korzystać z czego się da...

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Adk też oglądam Z pamiętnika położnej :-D trafiłam i mnie wciągnęło :-D Fasia a może po prostu pojedz na ip do internisty... W takich nagłych przypadkach trzeba korzystać z czego się da...

Kasiu internista nic mi nie poradzi. Wczoraj lekarz ogladał moje dziąsła, bo mówiłam, że mnie okropnie bolą i muszę brać przwciwbólowe (ja, osoba która całe życie radziła sobie bez prochów, bo uważałam je zawsze za ostateczność, a teraz idą 3-4 na dobę a gdybym mogła to częściej..) no i lekarz nic nie widział na tych dziąsłach, a nawet ja widzę, że są czerwone i lekko napuchnięte.. Tu się bez dentysty nie obejdzie niestety.. No nic dziewczyny, zbieram się .. Człowiek chory a musi łazić po tym mrozie, wczoraj internista, dzisiaj dentysta, a jutro kontrola u endo czyli z samego rana badania ;( dobijcie mnie!
    Poza tym IP i nagłe przypadki dopiero po 14. Wizyta tam wiąże się z kilkoma godzinami oczekiwania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:49

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska mój ważył podobnie, w 30 tygodniu 1560g i też lekarz powiedział, że spory chłopczyk :-D wydaje mi się, że parametry zsumowanedo statystyk to raz, ale zależy, który wymiar wyprzedza termin i stąd sugerują, że może być większe bądź mniejsze dziecko. Ale ja wolałabym aby nie przekraczał zbytnio 3500g :-D jak ze mnie wyjdzie niech se rośnie :-P

Mary no dostałam kopa, nawet spać mi się tak nie chce już w ciągu dnia, w nocy 6-7 godzin i wstaję świeżynka :-D wiję gniazdo chyba :-P

Muszę usiąść do tego planu porodu wreszcie...
    No i wstępnie spakować torby do szpitala dla mnie i Mikiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:54

CzaryMary, Fasia, Eweliśka, Aguś86, weronika86, Agusiek89, haneczka lubią tę wiadomość

‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ