Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hwesta wrote:Będziemy jeszcze miały serdecznie dość ciąży i błagały o poród

Stawiam, że dokładnie tak będzie
Wystarczy poczytać wątki tych którzy się aktualnie rozpakowują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:59
Bambi85, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
A ja jestem wyrodna matka i już mam takie myśli. Już bym chciała normalnie jeść a nie na pierwsze mdłości żeby się nie rozwinęły, już bym chciała normalnie chodzić a nie suwaćhwesta wrote:Będziemy jeszcze miały serdecznie dość ciąży i błagały o poród

już bym chciała przewracać się w łóżku jak człowiek a nie paralita
i pewnie, że niech siedzi jeszcze trochę ta chuda baba ale na koniec marca ma moje błogosławieństwo
-
Shimmer ale jak bedziemy karmic to tez specjalnie z jedzeniem nie poszalejemy, tyle ze chociaz mdlosci nie bedzie
Agus - no wlasnie, prawie jak witaminki, zaden bezposrednio porodowi nie zapobiega
a szkoda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:04
Aguś86, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
Shimmer teraz to można normalnie jeść, a potem trzeba będzie bardziej uważać. Ja teraz wcinam na co mi przyjdzie ochota. Potem będzie czas postu i myślenia czy jak to i to zjesz to będzie kolka i nocka z głowyshimmer_lip wrote:A ja jestem wyrodna matka i już mam takie myśli. Już bym chciała normalnie jeść a nie na pierwsze mdłości żeby się nie rozwinęły, już bym chciała normalnie chodzić a nie suwać
już bym chciała przewracać się w łóżku jak człowiek a nie paralita
i pewnie, że niech siedzi jeszcze trochę ta chuda baba ale na koniec marca ma moje błogosławieństwo 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:04
Bambi85, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę nospe, magnez i luteinę. A to nospe tez będę miała całkiem odstawić?
ja już marże o tym żeby normalnie wstać i wyszorować łazienkę itd, a co do wywoływania... Faktycznie u mnie w rodzinie dziewczyna leżała do 36 tyg, szyjka w zasadzie zgładzona, wstała w 36 tyg, wszystko robiła i przenosiła o jeden dzień
ja rodzę 16 marca i koniec, chce już normalnie żyć
czyli w 37+3 wg om
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 12:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bralam od 13 tyg duphaston, pozniej zmienili mi na luteine, pozniej mialam infekcje i znowu duphaston, a teraz znowu luteina
no i nospa, teraz biore ta zwykla 3 razy dziennie, wczesniej jak mialam duze napinania to nawet 3 forte bralam dziennie, ale ladnie z dawki udalo mi sie zejsc
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hwesta co innego przestać leżeć a co innego na siłę
Nie można przecież leżeć do 40 tygodnia
My teraz zapobiegawczo lezymy, bo kto wie czy nawet gdybyśmy nie leżały nie byłoby ok, ale lepiej nie ryzykować
hwesta, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
Ok po wizycie. Szybko tylk napisze co i jak. Lozysko kiepskie mam codziennie liczyc ruchy i w raze gdyby bylo ich malo natychmiast porodowka. Wod plodowych 7.8!!!! To tez jakos nie specjalnie duzo. Olo wazy 2.5kg wiec moze juz sie nawet dzis rodzic
ide jesc.
Ida, shimmer_lip, Aguś86, hwesta, Rudzia, Bambi85, iwonka1077, Fasia, lysinka, Eweliśka, MartaAlvi, Lali, Militta110816, Gosha, Krysti, Robotka1, Justinka, Agusiek89, liloe, Ewelcia, haneczka, misia83 lubią tę wiadomość
-
Ida to ja Cię mogę denerwowaćIda wrote:Bambi - i właśnie o tym mówię, że jak jest 40 tygodni to najlepiej jest je wyczekać
Oczywiście wszystko się może zdarzyć, ale nie wyobrażam sobie wywoływania czy przyspieszania przed skończonym 39 tygodniem.
Może się teraz niektórym narażę, ale lekko irytuje mnie zjawisko, gdzie dziewczyny już w 36 czy 37 tygodniu wyczekują porodu i codziennie marudzą, że "jeszcze się nic nie ruszyło". Dla mnie termin jest terminem i do niego powinnam czekać. Oczywiście biorę pod uwagę to, że sama mogę chcieć urodzić wcześniej, bo będzie mi już tak ciężko. Ale absolutnie nie zamierzam "wywoływać" sobie porodu przed terminem.
bo wtedy pewnie nie będę wyczekiwać porodu ale każde piardnięcie i ciągnięcie i bólik będę rozkminiać
czy to już czy nie już
i pewnie nie tylko ja
ale i tak musisz nas kochać i zagryzać zęby
Bambi85, Aguś86, hwesta, Ida, CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość