WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi porodami w rodzinie nie ma reguły. Moja mama urodziła mnie przed terminem kilka dni, ważyłam niecałe 2.9kg,moją siostrę miesiąc wcześniej i ważyła 1900g.
    A ja moje córy...po terminie 6 i 4 dni, jedna ponad 3.5kg a druga 3840g :-D :-D :-D

Loteria moje Panie...Loteria :-P ;-)

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Cabriofix ma daszek? Ile gwiazdek w testach?
    ma daszek materiałowy, taki elastyczny, nie wiem co to za materiał
    5 gwiazdek

Ida, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ile wyście natrzaskaly! Nie nadrobie. :P a macie, milion tematów w jednym poscie. :P

A ja dostanę ochraniacz na lozeczko i założe. A co. :) Najwyżej jak będzie mnie wkurzal to zdejme. Podusi nie mam to nie kładę, w wózku raczej też na płasko. Angel Wings moooze kupię później. :) klina nie mam a segregator to dobry patent. :)

Angela, super że malutka odłączyli. Dzielnie się tam trzymasz. :)

Klaudia, gratuluję zacnego tytulu! Fajnie, że już jesteś. :)

Wercia, dobrze, że po wizycie ok. Mała się jeszcze przekreci, zobaczysz. :)

Shimmer, a tych metek to nie można ze zwyklej wstążki zrobić? Ja zamierzam przyszyc do pieluszki flanelowej. :)

Robotka, fajne przepisy na torty są na Kwestia Smaku albo Moje Wypieki. Poszperaj sobie. :)

Z gratisow od gemini podobno dali mi mikro krem do stóp.

Ja jestem gadzeciara i często napalam się na coś, mija tydzien i stwierdzam, że w sumie tego nie potrzebuję. Mam tak jak Amy, wolę zeby sobie leżały niż zostały wydane a jak mam rozmienic to jestem chora bo wiem, że się zaraz rozejdzie. Mój tz z kolei wydaje lekką ręką i mnie tym wkurza, bo nie patrzy, że można gdzie indziej upolowac coś taniej.  Ale z drugiej strony mi też nie żałuje. Sama sobie żałuję. :P Kiedyś mnie nazywal swoim żydalkiem od przyslowiowego żyda i brzydala. :P z kolei jak wspominam, że może nowy wózek to po co, przecież używane są w porządku. No chyba, że bardzo chcę, ale w sumie mi nie zależy. Zresztą to dlatego, że sytuacja nam się trochę zmieniła i chwilowo nie mamy czym szastac.

A dziewczyny, jakbyscie zobaczyly w jakiejś ulotce lidlowej czy biedronkowej koszule albo staniki do karmienia to dajcie znać, co? Bo wiem, że czasem się trafiają, dawno nie było a boję się że przez ten szpital przegapie.

Angela89, Amy_, Ida, Robotka1, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy to teraz mobilizacja i zdecyduj co do firmy, modelu i koloru. A zakup na allegro potem już na luzie. I tak szczerze Ci powiem, że teraz to trudna decyzja a potem kompletnie przestaniesz przestaniesz się przejmować wózkiem i zwracać na niego uwagę. Dla własnego bezpieczeństwa spokoju trzeba tylko podjąć decyzję i przestać myśleć o tym :-D
    wiem, wlasnie teraz tak siedze i mysle czy to waerto sie tym tak przejmować jak go kupię to głowy sobie nim zawracac nei bede, moim jedynym wyznacznikiem bedzie w takim razie waga. Nie chce mi sie targac 15 kg wozka. 5 kg to jednak spora roznica, nawet jesli kola są tylko piankowe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:32

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:19

Gosha, Amy_, Anka1501, Fasia, Militta110816, sylvia007, Lali, KasiaKwiatek, Lwica, Rudzia, hwesta, Ida, Robotka1, Ewelcia, CzaryMary, Aguś86, MartaAlvi, liwi, liloe, Ulka84, iwonka1077, Krysti, Nadzieja84, Justinka, weronika86, lysinka, Agusiek89, mila79, Jaga, misia83, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA IDA - te 5 gwiazdek ma z bazą isofix EASYFIX, sam fotelik 4

tu masz wytyczne:
    http://fotelik.info/pl/testy/Maxi-Cosi/ocena/malejaco/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:22

Ida lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - no cudowna!! nie wiem co ja mam ale głowki noworodkow mnie rozwalają na łopatki! piękna głowka!!!!!

Angela89, Militta110816, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka jest przepiękna!!! :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownosci z Martynki :)!!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jessssiu jakie cudo! Ona na prawdę jest pulpecik :-D aleś ją podtuczyła w brzuszku Angela :-D

Cd ochraniaczy, mam i zakładam, tak jak z dziewczynami, jakoś dla mnie dawał poczucie przytulności, a bez przesady powietrza nie zabraknie :-D
    Angel wings od początku można, to malutka poduszka, na środku płaska więc nie unosi dziecka, a po bokach ma wybrzuszenia, właśnie żeby miękko główkę ustabilizować podczas spacerów w wózku.
    Klin kupuję, bardzo ładnie mi się sprawował i ułatwiał równe uniesienie materaca. Jednak książki pod nóżkami to jakaś prowizorka dla mnie, nie warta oszczędności 20 zł w kwestii wszystkich wydatków :-D

Angela89, Ida, Aguś86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka śliczna dziewczynka!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam apropo tych naszych potyczek dotyczących poduszek, ochraniaczy, SN CC i innych, to czytałam wczoraj super artykuł na temat tego, że kobiety "kłócąc" się o tego typu rzeczy, starają się sobie same siebie przekonać, że dokonują najlepszych wyborów wychowujący swoje dziecko, a tak naprawdę wszystkie nasze wybory mają zarówno plusy jak i minusy i nie warto przekonywać innych do swoich racji, a przede wszystkim nie warto oceniać wyborów innych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:44

Anka1501, Amy_, KasiaKwiatek, Fasia, Aguś86, Gosha, iwonka1077, lysinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    O to nasza Calineczka :) Jeszcze z tą okropną rurką )

Śliczna malutka!!!

AMY ja tez zwracam uwagę na główkę i zgadzam sie z tobą malutka ma śliczna kształtna główkę:)))

Amy_, Angela89 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę pulpecik z niej jest. Buziaczka ma pulchnego. Tam na tym oiomie są zdjęcia różnych wcześniaków to wydaje mi się że ona naprawdę dobrze wygląda, skórę ma różową nie przezroczystą to mnie mega buduje.

Amy ty to masz fetysze :)

W ogóle jutro zrobię zdjęcie i pokaże Wam jakie ona ma zarośnięte czoło. Jeszcze zachował się tam meszek. A i czuprynę ma bujną czyli moja zgaga się sprawdziła

Amy_, sylvia007, KasiaKwiatek, Ida, Lali, Lwica, CzaryMary, Gosha, Fasia, Justinka, weronika86, Agusiek89, lysinka lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia no i racja :)
    Ja się tylko odniose do Angel wings. One nie są wysokie, środek jest płaski. ja nie kupuję bo wg jest zbędna ale na pewno nie szkodzi :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Powiem wam apropo tych naszych potyczek dotyczących poduszek, ochraniaczy, SN CC i innych, to czytałam wczoraj super artykuł na temat tego, że kobiety "kłócąc" się o tego typu rzeczy, starają się sobie same siebie przekonać, że dokonują najlepszych wyborów wychowujący swoje dziecko, a tak naprawdę wszystkie nasze wybory mają zarówno plusy jak i minusy i nie warto przekonywać innych do swoich racji, a przede wszystkim nie warto oceniać wyborów innych :-)
    ameryki nie odkryli :P
    zawsze przekonujemy innych "pod swoje" racje ktore nigdy nie wiadomo czy są słuszne czy nie :) trzeba wyluzować i postepować zgodnie ze sobą :]
    oczywiście opinia innych jest bardzo wazna dlatego tu ciągle o cos pytamy, ale jak ktoś ma wyrobioną opinię na dany temat i pyta o coś i mimo wszystko stara sie przekonać do swoich racji to lepiej żeby w ogóle nie pytał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:49

KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Śliczna malutka!!!

AMY ja tez zwracam uwagę na główkę i zgadzam sie z tobą malutka ma śliczna kształtna główkę:)))

Widzisz Andzia nie tylko ja :D :P
    uwielbiam głowki :P

Angela89, Lwica lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA slicznaa Martynka!! :) Taka Kruszynka <3

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:06

sylvia007, Angela89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2880 2881 2882 2883 2884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ