Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Widzisz Andzia nie tylko ja
uwielbiam głowki
Ale powiem Wam że dbają aby główka była ładna bo przekładają ją rano ma w lewo wieczorem w prawo i tak w kółko.
Obawiam się o Wasze fetyszeRudzia, sylvia007, hwesta, KasiaKwiatek, Amy_, Lwica, Ewelcia, Gosha, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle jasne, że każda z nas sama podejmuje decyzje co jej zdaniem potrzebne a co nie. Uważam tylko, że nie ma co demonizować niektórych wbrew pozorom przydatnych gadżetów
i skoro są to je wykorzystać. Sporo rzeczy niepotrzebnych, ale te porady, artykuły trzeba przepuścić przez sitko swojego zdrowego rozsądku
Nie doradzać na siłę ale i nie krytykować wyborów innych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:59
Amy_, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a i mogę się podzielić informacjami co do fotelików recaro.
Pani w sklepie powiedziała, że bezpieczne są i nie ma co do tego wątpliwości, ale przez to że dziecko ma w nich ograniczone ruchy niestety je dyskwalifikuje. Te ochraniacze na główkę są faktycznie bezpieczne ale zasłaniają dziecku boczną widoczność.
Są one niestety wąskie i jeśli chodzi o chłopców, to te małe foteliki 0-13 kg szybko stają się za wąskie..
To samo jest z niektorymi modelami powyzej 19 kg też niestety te wszystkie "udogodnienia" mające dawać bezpieczesńwto w trakcie kolizji sprawdzają się w trakcie wypadku, jednak ograniczają nieco dziecko, a jak wiadomo dzieci nie siedzą sztywno czekając na koniec podróży tylko rozglądają, wiercą, chcą przestrzeni....
Więc trzeba wiele rzeczy brać pod uwagę a szczególnei to jakie mamy dzieciKasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość
-
Hej pewnie do wszystkiego się nie odniosę bo spora produkcja dzisiaj, ale z tego co pamiętam:
CzaryMary: brzuszysko piękne :* dupy nie widzę, cała reszta jest ślicznaNaklejka na szafę jest czadowym pomysłem i chętnie bym ściągnęła ale nie mam za bardzo gdzie tego umieścić
Torba booooooooska
Co do klinów, poduszek i ochraniaczy to ja kupiłam klin (fizjoterapeuta na SR radził), podobno jest dobra przy ulewaniu ale też niby lepiej przy niej się dziecku oddycha. Poza tym mam też płaską poduszeczkę z kompletu od Natalii i ją planuję w razie czego do wózka. Ochraniacze to tez moim zdaniem samo zło, ale jak widziałyście na zdjęciach zamontowałam takowy na łóżeczkach żeby się napatrzeć na nie. Jak maluchy się urodzą usunę i zamontuję dopiero jak chłopcy zaczną się wiercić w łóżeczkach (dlatego też zamówiłam na całe łóżeczko a nie na pół). Więcej czyli zadnych kołderek i wingsów nie planuję kupować. Kołderkę dopiero na zimę jak już maluchy będą większe i kocyk nie wystarczy.
Jeśli mowa o prezentach na urodzenie to ja od mojego M dostałam już zaje.... laptopa dzięki któremu mam z Wami kontaktDostałam wcześniej żebym nie zanudziła się w szpitalu gdybym musiała tam koczować długo przed porodem
Klaudia GRATULUJĘ MGR INŻ.!!! Polać jej! Mówiłam że na 100% się obroniszinnej możliwości nie było
Co do zamówień to wczoraj dostałam maila że paczka z Gemini jest już u kuriera więc liczyłam że dzisiaj będzie a tu dupaPowiem Wam w sekrecie że to już moje drugie zamówienie w Gemini. Masakra - tyle kasiury
No i może jutro dojdą ciucholce z all
Amy gratuluję zakupu fotelikaTeraz wózek i po problemie
Angela masz wspaniałą córę! I dzielnie sama oddychaStrasznie się cieszę że tak sobie dobrze razie. Wagą się nie przejmuj. Tak jak dziewczyny już pisały zawsze po porodzie dzieci tracą trochę, ale zaraz odbije i będzie mała grubaska :*
Z rzeczy dla siebie, byłam dzisiaj w pracy i nie wytrzymałam zrobiłam RZĘSYPowiem szczerze że to nie na moje nerwy. Zrobiły mi dziewczyny takie naturalne, wyglądają jak wytuszowane ale sama siebie podziwiam jak ja dałam radę te 2h wyleżeć. Chłopcy chyba po godzinie już protestowali ale jakoś ich udobruchałam
- teraz przynajmniej mają piękną matkę z rozstępami na brzuchu
Ida, CzaryMary, Lwica, Gosha, KasiaKwiatek, liloe, Fasia, Angela89, lysinka lubią tę wiadomość
-
Angela, Martynka jest śliczniutkaaa!!
a ja mam pytanie za 100 punktów.
Czy od soku pomarańczowego można się zrobić pomarańczowym?
Trochę to dziwne, ale ostatnio nie piłam soków marchewkowych bo mi sie znudziły po pierwszym trymestrze, za to namiętnie pije soki pomarańczowe, codziennie 1l średnio.
Dzisiaj mąż mi mówi, ale Ty masz pomarańczowy pępek. Teraz patrze do lustra i moja buzia też jakaś taka bardziej kolorowa się zrobiła. Czy to od soku? Czy to może świadczyć o czymś innym?Angela89 lubi tę wiadomość
-
Ida ale wątroba to raczej zrobiłaby się bardziej taka brązowawa albo żółta... no chyba że ten pomarańczowy to jest taki jasny.
Marta powiem Ci że ja pępek też mam taki pomarańczowo-zółty a do okoła i brzuch już bardziej czerwony taki unaczyniony, może to po prostu tylko tak wygląda przez to że naczynia i żyły na brzuchu wdać co? -
Ida wrote:Amy - ja tam nie wiem, ale po cenach na allegro można tak wywnioskować. Citi kosztuje koło 360 zł a cabriofix 500 zł. A jaka między nimi różnica - nie wiem. Myślałam, że Ty, jako znawczyni mi powiesz
Masz w zanadrzu może jakieś filmikowe porównanie w testach maxi cosi a zwyczajnego nosidełka bez gwiazdek?
mf - no to ja chyba złe te majty zamówiłam, bo nie są siateczkowe. Trudno, to tylko kilka zł, kupię gdzie indziej
na fotelikach maxicosi nigdy sie nei skupialam bo nie planowałam ich zakupu ani przez momenti moja wiedza niestety zerowa.
tu masz test cabriofix zapiętego pasami - 4 kwiazdki
https://www.youtube.com/watch?v=fFIuTByZ1Xw
a tu masz kilkadziesiąt testów fotelików różnych firm dla porównania:
https://www.youtube.com/watch?v=ILwDhSw9J0Q&index=2&list=PL238A5A4A57B5D3CE
Ida lubi tę wiadomość