Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mimka84 wrote:Co do skurczy to kurde ja poprostu wiedziałam że to jest właśnie to i koniec. Teraz mam jakieś pobolewania brzucha wieczorami i w nocy, ale jakoś wiem że to nie to i się nie przejmuję. Natomiast wtedy nie pamiętam ani żadnego czopu śluzowego, ani fałszywych alarmów, tylko od 1.00 w nocy wybudziły mnie takie charakterystyczne skurcze, że byłam pewna że coś jest na rzeczy (bylo to na 2 dni przed terminem). Pamiętam też że dzień wcześniej mały był bardzo aktywny i się dosłownie rzucał w brzuchu.
jeszcze co 10 min? pf
-
Amy_ wrote:Bambi musiałam iśc na pocztę wysłać zwolnienie
i bylam w rossmanie po farbe do włosów
Aguś bierę magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki odkąd wróciłam ze szpitalaa ta farba to juz w ogole obowiazek byl nie
Kladz sie i lez jak Ci dobrze , uzgodnilysmy ze zaczynamy najwczesniej w marcu i to tak kolo polowy -
Bambi85 wrote:kurdeee mialam zjesc tylko z Wami sniadanie a zjadlam juz...trzy , ide cos poogarniacjak sie zmecze to wroce, wiec chyba szybko ;P
poszerzanie futryn to nie taka prosta sprawa
Bambi85, Aguś86, CzaryMary, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
W sumie wbrew pozorom najlepiej jak odejdą wody tak jak mi, bo już wtedy się nie zastanawiasz i wiesz, że musisz jechać. U mnie wcześniej był tylko bezboleśnie napięty brzuch, a dopiero po jakiś 3-4 h od odejścia wód zaczęło boleć jak na miesiaczkę.
-
Amy_ wrote:ja też właśnie liczę na to że jak się zacznie to będę wiedziała, że to się już dzieje.. takie godzinne skórcze mnie raczej nie wzruszają
jeszcze co 10 min? pf
Amy_ lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:W sumie wbrew pozorom najlepiej jak odejdą wody tak jak mi, bo już wtedy się nie zastanawiasz i wiesz, że musisz jechać. U mnie wcześniej był tylko bezboleśnie napięty brzuch, a dopiero po jakiś 3-4 h od odejścia wód zaczęło boleć jak na miesiaczkę.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:SYLWIA no poza skokiem cisnienia, to jak juz tak rozkminiamy, jak zatrzymujesz wode i masz duze obrzęki, to w oku pewne elementy tez moga byc na swoj sposob obrzekniete, pociagaja siatkowke na ktorej powstaje obraz i takie wrazenia tez moga byc. Ale to pewnie bardziej zlozone niz napisalam. Trzeba by sie wglebic w temat okulistycznych aspektow gestozy. Moge poszukac dla Ciebie
-
Ida wrote:Na sr mówili, że lepiej właśnie jak zacznie się od skurczy. Jak odejdą wody, to nie wiadomo kiedy ta akcja się rozkręci, a później skurcze są bolesne. W sumie i tak są, ale ponoć lepiej jak od skurczy się zacznie.
Ja szczerze to nie potrafię skurczy odróżnić od nie wiem .... Czasem mam napiety brzuch albo coś poboli ale przestanie a brzuch wraca do normy i wtedy myśle sobie ze to jelita albo gazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:06
-
dziewczyny, ktore juz rodzily..mam pytanie i inne jesli wiedza...jak bardzo bolesne moga byc te b-h skurcze na tym etapie co jestesmy? koorwa od 3 dni mam takie srednio-bolesne tylko wieczorami ale usypiam..teraz rano mnie zlapaly i dalej nie puszczaja...nie moge wychwycic pojedynczych skurczow zeby liczyc czy sa regularne..caly brzuch mam spiety i strasznie bola plecy od konca lini zeber az po kosc ogonowa...to moga byc te bolesniejsze juz bh?
-
Mi odeszły wody o 5:30 a skurcze zaczęły się koło 12-13, ale mimo wszystko jakoś lepiej jak te wody odejdą bo wiesz że to to
ale też słyszałam że lepiej jak poród zacznie się od skurczy a nie od wód... zobaczymy jak to teraz będzie
Ja sprawdziłam małą na siatkach centylowych i hmmm
główkę super bo ma małą na 5 centylu, brzuszek i wagę całościową ma na środkowym 50 centylu... a udo ma powyżej skali, ponad 95 centylhehe oby miała nóżki po tatusiu, on ma boskie długieeeeee nogi
Aguś86 lubi tę wiadomość