Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też właśnie liczę na to że jak się zacznie to będę wiedziała, że to się już dzieje.. takie godzinne skórcze mnie raczej nie wzruszająmimka84 wrote:Co do skurczy to kurde ja poprostu wiedziałam że to jest właśnie to i koniec. Teraz mam jakieś pobolewania brzucha wieczorami i w nocy, ale jakoś wiem że to nie to i się nie przejmuję. Natomiast wtedy nie pamiętam ani żadnego czopu śluzowego, ani fałszywych alarmów, tylko od 1.00 w nocy wybudziły mnie takie charakterystyczne skurcze, że byłam pewna że coś jest na rzeczy (bylo to na 2 dni przed terminem). Pamiętam też że dzień wcześniej mały był bardzo aktywny i się dosłownie rzucał w brzuchu.
jeszcze co 10 min? pf
-
musialas musialas... nic nie musialasAmy_ wrote:Bambi musiałam iśc na pocztę wysłać zwolnienie
i bylam w rossmanie po farbe do włosów 
Aguś bierę magnez 3 razy dziennie po dwie tabletki odkąd wróciłam ze szpitala
a ta farba to juz w ogole obowiazek byl nie 
Kladz sie i lez jak Ci dobrze , uzgodnilysmy ze zaczynamy najwczesniej w marcu i to tak kolo polowy -
3 śniadanie? chcesz przed porodem remont w domu zaliczyć?Bambi85 wrote:kurdeee mialam zjesc tylko z Wami sniadanie a zjadlam juz...trzy , ide cos poogarniacjak sie zmecze to wroce, wiec chyba szybko ;P
poszerzanie futryn to nie taka prosta sprawa
Bambi85, Aguś86, CzaryMary, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
W sumie wbrew pozorom najlepiej jak odejdą wody tak jak mi, bo już wtedy się nie zastanawiasz i wiesz, że musisz jechać. U mnie wcześniej był tylko bezboleśnie napięty brzuch, a dopiero po jakiś 3-4 h od odejścia wód zaczęło boleć jak na miesiaczkę.
-
Pamiętam że stawały się coraz częstsze i jak już były co 3-4 minuty to obudziłam chłopa. Była to 3.30.Amy_ wrote:ja też właśnie liczę na to że jak się zacznie to będę wiedziała, że to się już dzieje.. takie godzinne skórcze mnie raczej nie wzruszają
jeszcze co 10 min? pf 
Amy_ lubi tę wiadomość
-
No właśnie tym razem marzę o odejściu wód najpierw, wiem dziwne marzenie...Aguś86 wrote:W sumie wbrew pozorom najlepiej jak odejdą wody tak jak mi, bo już wtedy się nie zastanawiasz i wiesz, że musisz jechać. U mnie wcześniej był tylko bezboleśnie napięty brzuch, a dopiero po jakiś 3-4 h od odejścia wód zaczęło boleć jak na miesiaczkę.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Ja to jestem ciekawa czy to taki bardzo niepokojący objaw czy tylko trochę. Zawsze jak mi te iskierki pływają przed oczami to mi się tak ciepło robi, ale może to dlatego, że się stosować zaczynam. Obrzeki mam coraz większe niestety, pomimo leżenia i ta opuchlizna taka wodnista jest, wszystkie szwy że spodni i inne rzeczy odbijają mi się na nogach.Bambi85 wrote:SYLWIA no poza skokiem cisnienia, to jak juz tak rozkminiamy, jak zatrzymujesz wode i masz duze obrzęki, to w oku pewne elementy tez moga byc na swoj sposob obrzekniete, pociagaja siatkowke na ktorej powstaje obraz i takie wrazenia tez moga byc. Ale to pewnie bardziej zlozone niz napisalam. Trzeba by sie wglebic w temat okulistycznych aspektow gestozy. Moge poszukac dla Ciebie

-
Ida wrote:Na sr mówili, że lepiej właśnie jak zacznie się od skurczy. Jak odejdą wody, to nie wiadomo kiedy ta akcja się rozkręci, a później skurcze są bolesne. W sumie i tak są, ale ponoć lepiej jak od skurczy się zacznie.
Ja szczerze to nie potrafię skurczy odróżnić od nie wiem .... Czasem mam napiety brzuch albo coś poboli ale przestanie a brzuch wraca do normy i wtedy myśle sobie ze to jelita albo gazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:06
-
dziewczyny, ktore juz rodzily..mam pytanie i inne jesli wiedza...jak bardzo bolesne moga byc te b-h skurcze na tym etapie co jestesmy? koorwa od 3 dni mam takie srednio-bolesne tylko wieczorami ale usypiam..teraz rano mnie zlapaly i dalej nie puszczaja...nie moge wychwycic pojedynczych skurczow zeby liczyc czy sa regularne..caly brzuch mam spiety i strasznie bola plecy od konca lini zeber az po kosc ogonowa...to moga byc te bolesniejsze juz bh?
-
Mi odeszły wody o 5:30 a skurcze zaczęły się koło 12-13, ale mimo wszystko jakoś lepiej jak te wody odejdą bo wiesz że to to
ale też słyszałam że lepiej jak poród zacznie się od skurczy a nie od wód... zobaczymy jak to teraz będzie 
Ja sprawdziłam małą na siatkach centylowych i hmmm
główkę super bo ma małą na 5 centylu, brzuszek i wagę całościową ma na środkowym 50 centylu... a udo ma powyżej skali, ponad 95 centyl
hehe oby miała nóżki po tatusiu, on ma boskie długieeeeee nogi
Aguś86 lubi tę wiadomość