Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuFriend
-
No przed ciąża kupowałam 75 F więc chyba duży...teraz nie wiem bo chodzę topach sportowych bo nie wygodnie.
Ja akurat się nie wymadrzam o kanalikach nie pisałam ja.. Zgadzam się po prostu ze do spania na przykład nie wyobrażam sobie z fiszbinami a i na codzień też wolę bez a jeśli stanik jest bardzo dobry a są takie to i bez fiszbin świetnie utrzyma np. Firma FreyaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:37
Gosha lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Bambi to ja Cię zapytam, co mogą oznaczać takie iskierki przed oczami???
Ja np tez pare razy mialam jcos takiego ak za szybko wstalam z lozka ale u sibie to wlasnie kojarzylam z ortostatycznym spadkiem cisnienia , bo cisnienie mam wlasnie niskie , czasem az za bardzo . Takze to wszystko trzeba indywidualnie.
edit
dokladnie oznaka chorob oczu tez moga byc ale w ciazy mozna wymyslic mnostwo innych, bardziej prawdopodobnych przyczynWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:39
-
OvuFriend
-
Bambi85 wrote:no roznie, w naszym przypadku i w zwiazku z zatruciem ciazowym wiazalabym z cisnieniem . Zawsze musi sie zapalic czerwona lapmka jak cos takiego masz, szczegolnie w Twoim przypadku Sylwuś.
Ja np tez pare razy mialam jcos takiego ak za szybko wstalam z lozka ale u sibie to wlasnie kojarzylam z ortostatycznym spadkiem cisnienia , bo cisnienie mam wlasnie niskie , czasem az za bardzo . Takze to wszystko trzeba indywidualnie.
edit
dokladnie oznaka chorob oczu tez moga byc ale w ciazy mozna wymyslic mnostwo innych, bardziej prawdopodobnych przyczyn -
Aguś86 wrote:Justinka niekoniecznie brak problemów przed ciążą musi oznaczać ich brak w ciąży. Ciąża to ogromny wysiłek dla organizmu, inaczej funkcjonuje i stąd mogą pojawiać się anomalia typu nadciśnienie czy cukrzyca. Kontroluj się 2 razy dziennie.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc
A czy któraś z racji wady wzroku, ma teraz iść kontrolnie do okulisty zbadać dno oka? Wiem, że to jest istotne przy porodzie naturalny, bo czasami przez oczy są przeciwwskazania do SN.Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:Masz na myśli mroczki takie??? To moze byc oznaka niedoborem żelaza i wit b12.
Bo raczej nie sadze ze masz problem z oczami... -
Ida wrote:A Natalka troszkę w kulki leci, nie uważasz? Ile już czekasz? Cholerka, jak ja na sam "projekt" czekam już kilka dni. Ło matko, toż to jak projekt domu czy łazienki
Ja miałam u niej zamawiać, ale zaczynam się obawiać czy zdąży zanim mała się urodzia projekt sama sobie zrobiłam, więc może by szybciej poszło
Ida lubi tę wiadomość
-
SYLWIA no poza skokiem cisnienia, to jak juz tak rozkminiamy, jak zatrzymujesz wode i masz duze obrzęki, to w oku pewne elementy tez moga byc na swoj sposob obrzekniete, pociagaja siatkowke na ktorej powstaje obraz i takie wrazenia tez moga byc. Ale to pewnie bardziej zlozone niz napisalam. Trzeba by sie wglebic w temat okulistycznych aspektow gestozy. Moge poszukac dla Ciebie
Ida, Lwica, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
Byliśmy wreszcie ogladac Riko Nano. I wygral ,bo jest lżejszy i latwiej sie go dźwiga i podbija niz Baby Design Lupo mimo ze riko jest wiekszy i chyba ciezszy. Kolorki lepsze.
zrobilam parę fotek. Ma duzo wiecej plusow niz BD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:49
Ida, Aguś86, liloe, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:A ja taka wesoła teraz, chociaż rano nie było wesoło. Pierwszy raz wzięły mnie skurcze. Takie mocne spinanie brzucha. W sumie ja nie wiem co to skurcz, więc tylko przypuszczam, ale były co kilka minut. Może nie do końca okresowe, ale takie, że czułam. Nie tylko na dole, a nawet bardziej u góry brzucha czy na środku. To B-H?
Musiałam wziąć nospę i magnez i trochę przeszło.
Myślę sobie nawet, że to może nie skurcze i macica tylko jelita?? Możliwe to?ale rodzić chyba nie będziemy co? przynajmniej ja się nei szykuję
Ida lubi tę wiadomość