X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ten weekend zamierzam spakować torbę. Niech leży i czeka, najwyżej będę z niej kurz ścierać :)

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:21

Murraya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień mam ból w podbrzuszu ćmiący ale nie skurczowy echhhh poza tym czuje się dzis dobrze , ciężka ta końcówka ciąży jak się nie ma doświadczenia

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :p
    U mnie od tych spraw jest mąż, ja się nie tykam hihi. Wiem tylko że co roku jakoś samo się robi i potem zgarniam kasę :P

liloe lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja w ten weekend zamierzam spakować torbę. Niech leży i czeka, najwyżej będę z niej kurz ścierać :)
    Mam o dziwo taki sam zamiar, choć nie planowałam tego tak wcześnie. Ale jakoś tak coś mi podpowiada, by była już spakowana. Zrobię to dla spokojnego sumienia.

PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??

mimka84 lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :p
    dostajesz pita od pracodawcy i się rozliczasz normalnie

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam o dziwo taki sam zamiar, choć nie planowałam tego tak wcześnie. Ale jakoś tak coś mi podpowiada, by była już spakowana. Zrobię to dla spokojnego sumienia.

PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??
    Tak Ida, spakuję wszystko co się w torbie nie zestarzeje. Niech czeka. Też tak jakoś czuję że już powinnam.

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

To nie jest tak, że znów Was opuściłam ;) Wczoraj cały dzień we Wro, spotkałam się z przyjaciółką, siostrą, miałam wizytę u gin, ale nic ciekawego. Szyjka trzyma mocno, ciśnienie mam mega niskie bo 85/60, dlatego od 2 dni serwuję sobie kawkę bez skrupułów. :) Dzisiaj znów we Wro dentysta, ale wróciłam busikiem. Taka piękna pogoda, że aż miło się przespacerować.

Na moim ogródku za domem instalują ogrodzenie i pomyślałam nieśmiało o lecie. Już nie mogę się doczekać, aż go sobie urządzimy i będę tam przesiadywać z dzidziulkiem. :)

Już nadrabiam, co tam u Was.:)

Ida lubi tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:08

mimka84 lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:22

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dzięki. A talerz płaski bierzesz tylko? 1 starczy?
    Biorę taki płaski, mały. Zamiast sztućców normalnych biorę taki niezbędnik męża co to ma 4 w 1: łyżkę, widelec, nóż i otwieracz (jakby mi się piwa zachciało).

CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzięki Justinka:)
    mam nadzieję że przyjdą pieniążki szybko:D w sumie nigdzie nie było żeby podać numer konta na jaki mają przelać kasę ale przecież w basie danych urzędu naszego mają nr konta to chyba nie bedzie kłopotu, najwyżej będą dzwonić;)
    ja się pierwszy raz odważyłam teraz wysłac pita mailem:) ale nie żałuję:) oszczędziłam czasu, paliwa i nerwów:D

a wiesz że ja tez nie mogę się z rozmiarami ogarnąć? wszystko dla mnie jest różne, po prostu chyb wprasuję wszystko i poukładam a potem będę odrzucała co mniejsze no bo jak inaczej, rozmiar rozmiarowi niestety nie równy.
    Ja odkąd jest możliwość to tylko robię to elektronicznie, mega wygoda itd :) zawsze ja się tym zajmuję, ale jak coś to mogę podpytać mamę, która pracuje w US :P

A co do rozmiarów, to już miałam moment kryzysowy... jak ułożyłam wg rozm z metki to się okazało że niby pisze 62 a było większe niż te 68 :/ ech więc tak na prawdę przykładałam jedno do drugiego... ale pajaców mam takkkkkkkk dużo że już miałam 4 podejścia i nic :/ może dziś ogarnę temat, bo leży to już 5 dni :|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Murraya :)

Internetowo chyba się czeka na kasę maks 2 tygodnie.
    Dzięki dziewczyny za sugestie. Lego duplo jest super :)

Murraya lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do becikowego potrzebny jest albo pit albo zaświadczenie z US więc może być i to i to :) Ja po US nie zamierzam latać więc też skończy się na picie :)

Witaj Murraya :) Przypilnuj Robotę żeby Cię dopisała na pierwszej stronie - bo inaczej nie urodzisz :P Pozostałe nowe mamuśki tak samo :)

Co do pitów to ja już od dłuższego czasu rozliczam się przez neta bo wygodniej. A kaskę przelewają na konto - jak nie podałaś wcześniej to wysyłają pocztą ale to wtedy dłużej trwa :/ Ja w tamtym roku rozliczyłam się właśnie jakoś tak jak teraz i już w marcu miałam kasę :)

Robotka1, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya:D no to Jacka czy Jacona:D swoją droga przetłumaczyłam to jako <dżakon, dżejkon> hahaha:D
    ale jeśli to ma być Jacuś:D to luuuz ostatnio powiedziałam na moją młodą Jaga i się nasza forumowa Jaga odezwała;) a u mnie będzie Jagoda;)

10 dni?? to nie długo:D cieszy mnie to:D

ja też już spakowana:D tylko kosmetyków koszul i kapci nie spakowałam bo tego używam:D tzn kapci i kosmetyków:D
    nawet wodę już zapakowałam:D

Murraya, Ida lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzz jaką ja mam ochotę na frytki domowej roboty!! mniammmmmmm

mimka84, malinka1984, Ewelcia, Ida, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad kebab, któraś mi wczoraj wieczorem ochoty narobiła, chyba MłodaDama.

relgh371djw8agni.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    boszzz jaką ja mam ochotę na frytki domowej roboty!! mniammmmmmm
    Ja robię faszerowaną cukinię fetą i papryczką na grillu a do tego fryty ale z piekarnika.

mimka84, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga do rozliczenia Pit.
    1. Wchodzimy na stronę:
    http://www.finanse.mf.gov.pl/systemy-informatyczne/e-deklaracje/do-pobrania

2. Pobieramy
    - najnowszą wtyczkę

3. Potem naciskając:
    Aplikacja e-Deklaracje Desktop umożliwiająca osobom fizycznym złożenie formularzy elektronicznych bez podpisu kwalifikowanego

pojawi się okienko o treści: E-deklaracja deskop zainstaluj

trzeba to CIŚNĄĆ i pobrać wpisując dane płatnika do logowania, w moim przypadku męża (gł płatnika), ja byłam tylko małżonkiem hehe

4. Teraz na pulpicie powinien pokazać się skrót do e-deklaracji
    5. Otwieramy/ wchodzimy w katalog formularzy, następnie szukasz rok 2015 i Pit 37,
    Wypełniając spisujemy dane z pita 11 od pracodawcy czy też z ZUS
    6. a! Pamiętajcie podwyższ sobie koszty uzyskania przychodu (w przypadku dojazdu PKP lub PKS do kwoty z biletów imiennych wystawionych w 2014r.)
    7. Powodzenia!

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia:D dzięki:) ale to muszę mieć pit 37 w domu czy te dwa pity 11 z pracy?<mój i męża> i wtedy to mogę podpiąć pod dokumenty do becikowego?bo tak jak pisałam dzisiaj, znalazłam przed chwilą w domu ale pity 11 te co pracodawca rozdaje:)
    choć już nastawiłam się że polecę do tego US po to zaświadczenie;)

no tak kasę przelewaja na konto ale nigdzie w tej edeklaracji nie prosili o podanie tego konta, mam nadzieje że z tym sobie poradzą bo patrzyłam ze dwa razy jak to jest.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ