Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MłodaDama wrote:A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :p
liloe lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Ja w ten weekend zamierzam spakować torbę. Niech leży i czeka, najwyżej będę z niej kurz ścierać
PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??mimka84 lubi tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :pCzekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ida wrote:Mam o dziwo taki sam zamiar, choć nie planowałam tego tak wcześnie. Ale jakoś tak coś mi podpowiada, by była już spakowana. Zrobię to dla spokojnego sumienia.
PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??Ida lubi tę wiadomość
-
Hejo
To nie jest tak, że znów Was opuściłamWczoraj cały dzień we Wro, spotkałam się z przyjaciółką, siostrą, miałam wizytę u gin, ale nic ciekawego. Szyjka trzyma mocno, ciśnienie mam mega niskie bo 85/60, dlatego od 2 dni serwuję sobie kawkę bez skrupułów.
Dzisiaj znów we Wro dentysta, ale wróciłam busikiem. Taka piękna pogoda, że aż miło się przespacerować.
Na moim ogródku za domem instalują ogrodzenie i pomyślałam nieśmiało o lecie. Już nie mogę się doczekać, aż go sobie urządzimy i będę tam przesiadywać z dzidziulkiem.
Już nadrabiam, co tam u Was.
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Dzięki. A talerz płaski bierzesz tylko? 1 starczy?
CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:dzięki Justinka:)
mam nadzieję że przyjdą pieniążki szybko:D w sumie nigdzie nie było żeby podać numer konta na jaki mają przelać kasę ale przecież w basie danych urzędu naszego mają nr konta to chyba nie bedzie kłopotu, najwyżej będą dzwonić
ja się pierwszy raz odważyłam teraz wysłac pita mailem:) ale nie żałujęoszczędziłam czasu, paliwa i nerwów:D
a wiesz że ja tez nie mogę się z rozmiarami ogarnąć? wszystko dla mnie jest różne, po prostu chyb wprasuję wszystko i poukładam a potem będę odrzucała co mniejsze no bo jak inaczej, rozmiar rozmiarowi niestety nie równy.zawsze ja się tym zajmuję, ale jak coś to mogę podpytać mamę, która pracuje w US
A co do rozmiarów, to już miałam moment kryzysowy... jak ułożyłam wg rozm z metki to się okazało że niby pisze 62 a było większe niż te 68ech więc tak na prawdę przykładałam jedno do drugiego... ale pajaców mam takkkkkkkk dużo że już miałam 4 podejścia i nic
może dziś ogarnę temat, bo leży to już 5 dni
-
Do becikowego potrzebny jest albo pit albo zaświadczenie z US więc może być i to i to
Ja po US nie zamierzam latać więc też skończy się na picie
Witaj MurrayaPrzypilnuj Robotę żeby Cię dopisała na pierwszej stronie - bo inaczej nie urodzisz
Pozostałe nowe mamuśki tak samo
Co do pitów to ja już od dłuższego czasu rozliczam się przez neta bo wygodniej. A kaskę przelewają na konto - jak nie podałaś wcześniej to wysyłają pocztą ale to wtedy dłużej trwaJa w tamtym roku rozliczyłam się właśnie jakoś tak jak teraz i już w marcu miałam kasę
Robotka1, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość
-
Murraya:D no to Jacka czy Jacona:D swoją droga przetłumaczyłam to jako <dżakon, dżejkon> hahaha:D
ale jeśli to ma być Jacuśto luuuz ostatnio powiedziałam na moją młodą Jaga i się nasza forumowa Jaga odezwała;) a u mnie będzie Jagoda;)
10 dni?? to nie długo:D cieszy mnie to:D
ja też już spakowana:D tylko kosmetyków koszul i kapci nie spakowałam bo tego używam:D tzn kapci i kosmetyków:D
nawet wodę już zapakowałam:DMurraya, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:boszzz jaką ja mam ochotę na frytki domowej roboty!! mniammmmmmm
mimka84, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Droga do rozliczenia Pit.
1. Wchodzimy na stronę:
http://www.finanse.mf.gov.pl/systemy-informatyczne/e-deklaracje/do-pobrania
2. Pobieramy
- najnowszą wtyczkę
3. Potem naciskając:
Aplikacja e-Deklaracje Desktop umożliwiająca osobom fizycznym złożenie formularzy elektronicznych bez podpisu kwalifikowanego
pojawi się okienko o treści: E-deklaracja deskop zainstaluj
trzeba to CIŚNĄĆ i pobrać wpisując dane płatnika do logowania, w moim przypadku męża (gł płatnika), ja byłam tylko małżonkiem hehe
4. Teraz na pulpicie powinien pokazać się skrót do e-deklaracji
5. Otwieramy/ wchodzimy w katalog formularzy, następnie szukasz rok 2015 i Pit 37,
Wypełniając spisujemy dane z pita 11 od pracodawcy czy też z ZUS
6. a! Pamiętajcie podwyższ sobie koszty uzyskania przychodu (w przypadku dojazdu PKP lub PKS do kwoty z biletów imiennych wystawionych w 2014r.)
7. Powodzenia!mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ewelcia:D dzięki:) ale to muszę mieć pit 37 w domu czy te dwa pity 11 z pracy?<mój i męża> i wtedy to mogę podpiąć pod dokumenty do becikowego?bo tak jak pisałam dzisiaj, znalazłam przed chwilą w domu ale pity 11 te co pracodawca rozdaje:)
choć już nastawiłam się że polecę do tego US po to zaświadczenie;)
no tak kasę przelewaja na konto ale nigdzie w tej edeklaracji nie prosili o podanie tego konta, mam nadzieje że z tym sobie poradzą bo patrzyłam ze dwa razy jak to jest.