X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ten weekend zamierzam spakować torbę. Niech leży i czeka, najwyżej będę z niej kurz ścierać :)

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:21

Murraya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień mam ból w podbrzuszu ćmiący ale nie skurczowy echhhh poza tym czuje się dzis dobrze , ciężka ta końcówka ciąży jak się nie ma doświadczenia

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :p
    U mnie od tych spraw jest mąż, ja się nie tykam hihi. Wiem tylko że co roku jakoś samo się robi i potem zgarniam kasę :P

liloe lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja w ten weekend zamierzam spakować torbę. Niech leży i czeka, najwyżej będę z niej kurz ścierać :)
    Mam o dziwo taki sam zamiar, choć nie planowałam tego tak wcześnie. Ale jakoś tak coś mi podpowiada, by była już spakowana. Zrobię to dla spokojnego sumienia.

PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??

mimka84 lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    A ja w ogole nie mam pojecia co ja mam robic jesli chodzi o rozliczaniie zielona jestem. Pracowalam od stycznia 2014 do polowy sierpnia bo od polowy jestem na l4 umowe mam na czas okreslony do dnia porodu i co ja mam robic ktos mi powie?? :p
    dostajesz pita od pracodawcy i się rozliczasz normalnie

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam o dziwo taki sam zamiar, choć nie planowałam tego tak wcześnie. Ale jakoś tak coś mi podpowiada, by była już spakowana. Zrobię to dla spokojnego sumienia.

PS. A talerzyk i sztućce też już pakujesz??
    Tak Ida, spakuję wszystko co się w torbie nie zestarzeje. Niech czeka. Też tak jakoś czuję że już powinnam.

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

To nie jest tak, że znów Was opuściłam ;) Wczoraj cały dzień we Wro, spotkałam się z przyjaciółką, siostrą, miałam wizytę u gin, ale nic ciekawego. Szyjka trzyma mocno, ciśnienie mam mega niskie bo 85/60, dlatego od 2 dni serwuję sobie kawkę bez skrupułów. :) Dzisiaj znów we Wro dentysta, ale wróciłam busikiem. Taka piękna pogoda, że aż miło się przespacerować.

Na moim ogródku za domem instalują ogrodzenie i pomyślałam nieśmiało o lecie. Już nie mogę się doczekać, aż go sobie urządzimy i będę tam przesiadywać z dzidziulkiem. :)

Już nadrabiam, co tam u Was.:)

Ida lubi tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:08

mimka84 lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:22

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dzięki. A talerz płaski bierzesz tylko? 1 starczy?
    Biorę taki płaski, mały. Zamiast sztućców normalnych biorę taki niezbędnik męża co to ma 4 w 1: łyżkę, widelec, nóż i otwieracz (jakby mi się piwa zachciało).

CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzięki Justinka:)
    mam nadzieję że przyjdą pieniążki szybko:D w sumie nigdzie nie było żeby podać numer konta na jaki mają przelać kasę ale przecież w basie danych urzędu naszego mają nr konta to chyba nie bedzie kłopotu, najwyżej będą dzwonić;)
    ja się pierwszy raz odważyłam teraz wysłac pita mailem:) ale nie żałuję:) oszczędziłam czasu, paliwa i nerwów:D

a wiesz że ja tez nie mogę się z rozmiarami ogarnąć? wszystko dla mnie jest różne, po prostu chyb wprasuję wszystko i poukładam a potem będę odrzucała co mniejsze no bo jak inaczej, rozmiar rozmiarowi niestety nie równy.
    Ja odkąd jest możliwość to tylko robię to elektronicznie, mega wygoda itd :) zawsze ja się tym zajmuję, ale jak coś to mogę podpytać mamę, która pracuje w US :P

A co do rozmiarów, to już miałam moment kryzysowy... jak ułożyłam wg rozm z metki to się okazało że niby pisze 62 a było większe niż te 68 :/ ech więc tak na prawdę przykładałam jedno do drugiego... ale pajaców mam takkkkkkkk dużo że już miałam 4 podejścia i nic :/ może dziś ogarnę temat, bo leży to już 5 dni :|

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Murraya :)

Internetowo chyba się czeka na kasę maks 2 tygodnie.
    Dzięki dziewczyny za sugestie. Lego duplo jest super :)

Murraya lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do becikowego potrzebny jest albo pit albo zaświadczenie z US więc może być i to i to :) Ja po US nie zamierzam latać więc też skończy się na picie :)

Witaj Murraya :) Przypilnuj Robotę żeby Cię dopisała na pierwszej stronie - bo inaczej nie urodzisz :P Pozostałe nowe mamuśki tak samo :)

Co do pitów to ja już od dłuższego czasu rozliczam się przez neta bo wygodniej. A kaskę przelewają na konto - jak nie podałaś wcześniej to wysyłają pocztą ale to wtedy dłużej trwa :/ Ja w tamtym roku rozliczyłam się właśnie jakoś tak jak teraz i już w marcu miałam kasę :)

Robotka1, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya:D no to Jacka czy Jacona:D swoją droga przetłumaczyłam to jako <dżakon, dżejkon> hahaha:D
    ale jeśli to ma być Jacuś:D to luuuz ostatnio powiedziałam na moją młodą Jaga i się nasza forumowa Jaga odezwała;) a u mnie będzie Jagoda;)

10 dni?? to nie długo:D cieszy mnie to:D

ja też już spakowana:D tylko kosmetyków koszul i kapci nie spakowałam bo tego używam:D tzn kapci i kosmetyków:D
    nawet wodę już zapakowałam:D

Murraya, Ida lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzz jaką ja mam ochotę na frytki domowej roboty!! mniammmmmmm

mimka84, malinka1984, Ewelcia, Ida, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad kebab, któraś mi wczoraj wieczorem ochoty narobiła, chyba MłodaDama.

relgh371djw8agni.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    boszzz jaką ja mam ochotę na frytki domowej roboty!! mniammmmmmm
    Ja robię faszerowaną cukinię fetą i papryczką na grillu a do tego fryty ale z piekarnika.

mimka84, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga do rozliczenia Pit.
    1. Wchodzimy na stronę:
    http://www.finanse.mf.gov.pl/systemy-informatyczne/e-deklaracje/do-pobrania

2. Pobieramy
    - najnowszą wtyczkę

3. Potem naciskając:
    Aplikacja e-Deklaracje Desktop umożliwiająca osobom fizycznym złożenie formularzy elektronicznych bez podpisu kwalifikowanego

pojawi się okienko o treści: E-deklaracja deskop zainstaluj

trzeba to CIŚNĄĆ i pobrać wpisując dane płatnika do logowania, w moim przypadku męża (gł płatnika), ja byłam tylko małżonkiem hehe

4. Teraz na pulpicie powinien pokazać się skrót do e-deklaracji
    5. Otwieramy/ wchodzimy w katalog formularzy, następnie szukasz rok 2015 i Pit 37,
    Wypełniając spisujemy dane z pita 11 od pracodawcy czy też z ZUS
    6. a! Pamiętajcie podwyższ sobie koszty uzyskania przychodu (w przypadku dojazdu PKP lub PKS do kwoty z biletów imiennych wystawionych w 2014r.)
    7. Powodzenia!

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia:D dzięki:) ale to muszę mieć pit 37 w domu czy te dwa pity 11 z pracy?<mój i męża> i wtedy to mogę podpiąć pod dokumenty do becikowego?bo tak jak pisałam dzisiaj, znalazłam przed chwilą w domu ale pity 11 te co pracodawca rozdaje:)
    choć już nastawiłam się że polecę do tego US po to zaświadczenie;)

no tak kasę przelewaja na konto ale nigdzie w tej edeklaracji nie prosili o podanie tego konta, mam nadzieje że z tym sobie poradzą bo patrzyłam ze dwa razy jak to jest.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ