X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczniemy w styczniu- lutym wszystko kupować :) juz się nie mogę wiosny doczekac,a później lata i urlopu wspolnego,achhhhh

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:59

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucę w czwartek zdjęcia wózka, modelu nie pamiętam :D bo dostaję go od przyjaciółki wiem, że fajny. leciutki i ...w beżach... :D no i łatwo się prowadzi

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak leciutki to mi się tylko właśnie z EVO kojarzy:)
    to mój typ:) jeden z dwóch jak na razie:P

boshhh to też jest uciążliwe:) te wózki:P z córką już w 6tc wiedziałam jaki chcę:) i tak zostało a teraz?:P armagedon:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)) witam nowa mame :)
    U mnie od wczoraj bol glowy. Juz mnie zbiera na wymioty :(( buu

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 i wszystkie mamy:) a jakie imionka? Ha ha cieszy to wykreslanie z listy! Jeszcze warto bedzie tez poszperac na swiateczno noworocznych promocjach:)ja na wtedy czekam z np. e niania

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ok 5 dni mam bóle brzucha,a raczej czuje brzuch. Takie ciagniecie,rozpieranie... nie wiem czy tak ma być bo wszystko się powieksza?

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Od ok 5 dni mam bóle brzucha,a raczej czuje brzuch. Takie ciagniecie,rozpieranie... nie wiem czy tak ma być bo wszystko się powieksza?

Moim zdaniem jeżeli nie ma plamienia, ból nie jest silny ani nie są to skurcze to wszystko jest w porządku. Lekarz kazał mi się bólami brzucha generalnie nie przejmować, chociaż przykazała żeby wtedy sobie troszkę odpoczywać a nie lecieć np. na basen.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ppamienia ani nic takiego,a powiedzcie czy bierze się w 2 trymestrze kwas foliowy? Nie zapytalam ostatnio :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:05

malinka1984, Krysti lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA to życzę udanego wyboru.
    ja mam niefajne doświadczenie z wózkami 3kołowymi-wszystkie po czasie ściągały na jakąś stronę, nie jechały prosto. ale może jak zainwestujecie w profesjonalny wózeczek to takich problemów nie będzie:)
    ja też zamierzam wrócić do biegania po ciąży:) ale wtedy mąż bedzie z dzieckiem siedział:) zawsze 30 minutek wygospodaruję na bieg w samotności:P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no nie wiem:) myślałam że nie wszystkie 3 kołowe są do biegania:)
    a wszystkie??:P
    np dla mnie ten jest do biegania
    http://allegro.pl/wozek-spacerowy-3-kolowy-do-biegania-na-rolki-i4628321648.html

ale ten już nie:)
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=w%C3%B3zek+3+ko%C5%82owy&search_scope=category-82593&bmatch=seng-v6-p-2-dz-0904

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Robotka1, co masz na myśli profesjonalny wózek? Chodzi mi o to ile np. za taki wózek trzeba by było zapłacić. Myślałam, że wózki przeznaczone do biegania są profesjonalne?
    tak tak masz rację:) oczywiście profesjonalne wózki do biegania są - do biegania:)
    mi raczej chodziło w pierwszym poście o wózku 3 kołowym ogólnie o wózki:) chyba zagmatwałam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem co z tym bólem brzucha,nie chce wyjść na wariatke i biegać do lekarza... nie plamie,ale brzuch boli tak rozpierajaco... nie jest to mocny bol,ale ciągły... co robić?

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowionka dla wszystkich ze słonecznej Łodzi
    Ja wróciłam z fitnesu,zrobiłam zakupy,teraz sprzątanie M, pralka prania już wiruje, trzeba wykorzystać pogodę.
    Na obiadek dziś kotlety mielone z ziemniaczkami i sałatą z kefirem. 
    Buźka
    Ps.My jutro zaczynamy 15tydz. ....aaaa :D

Ida lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

hwesta taki ból oznacza, że macica się powiększa. JEżeli nie plamisz lub nie przypomina to skurczy to nie ma powodu do zmartwień. Więzadła muszą się porozciągać, macica coraz więcej miejsca zajmuje. :)

Co do wózka to my zostawiamy ten po synu x-landera, chociaż jest ciężki. Ale za to wszędzie się nim wjedzie, dosłownie wszędzie. Piach, błoto, dziury w chodnikach nie stanowiły problemu. Teraz jak chodzimy na grzyby to zamiast parasolki bierzemy tamtą spacerówke bo nie ma z nią problemu. A zresztą wózek to na niewielki okres czasu więc nie ma spiny ;)

A u mnie dni poprzeplatane a to rzyganie a to niby dobrze i tak w kółko ;) W dodatku wyskoczyła mi jakaś wysypka na brzuchu i pod piersiami, prawdopodobnie od balsamu. Ale trochę dziwne bo jakiś tydzień temu się nim smarowałam i wszystko ok :|

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Nie mam ppamienia ani nic takiego,a powiedzcie czy bierze się w 2 trymestrze kwas foliowy? Nie zapytalam ostatnio :)
    Ja pytałam. Jestem w 12 tc i już mi lekarz powiedział, że nie muszę brać kwasu bo to na co kwas miał wpływ już się dawno ukształtowało :) ale w witaminach prenatalnych jest więc dodatkowo na bank nie trzeba a w II trymestrze to już pewnie większość z nas będzie brała witaminy :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie martwi to, że strasznie osłabiona jestem a podjelam od września nową pracę, dyrektorka zatrudniając mnie wiedziała, że jestem w ciąży i zdecydowanie potrzebuję odpoczynku, a boję się brać zwolnienia. Idę dziś do gina, niech sprawdzi czy wszystko ok i może skierowanie na krew dostanę, bo mam skłonności do anemii i to może to. Dam znać po wizycie. O 14:40 mam :)

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ