Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJakby trzykołowe wózki były nie stabilne raczej by ich nei produkowali. Są tak wyważone żeby nie stanowiły zagrożenia. Żadna firma nie podjęła by się produkcji jeśli miałaby narazić swoją firmę na coś co mogłoby jej zaszkodzić :]
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgucha wrote:Krysti piszę jak mogę ale czytam Was codziennie!
A czasem tu jest taki ruch, że człowiek nie nadąża!! hehe
Niestety na syna muszę non stop patrzeć czy gdzieś się nie czai z sikamiSerio czasem mam taki podły humor i ten jeszcze leje sobie po nogach to mnie szlag trafia
Już tak się wyrobiłam, że po spojrzeniu wiem kiedy będzie sikać
)
-
mimka84 wrote:
Dokładnie tak samo mam zamiar zrobić. Już mam nagrany głęboki wózek (pożyczony będzie) po dziecku z rodziny, a po 3-4 miesiącach kupimy dobrą i lekką spacerówkę. Po pierwszym dziecku mam nauczkę żeby nie kupować wózków 2w1. Po pierwsze jak się nie ma miejsca to potem nie ma gdzie trzymać gondoli, a po drugie jak już zmieniliśmy siedzisko na spacerowe to się okazało że oparcie jest za krótkie dla naszego synka i mu pół głowy wystawało ponad nie (miał 5 miesięcy), a po trzecie jak dziecko zaczyna ważyć ok. 10 kg to taki wózek który waży 12kg potrafi być udręką nawet przy kilku schodkach.czyli ciążowe zgąbczenie mózgu jeszcze się nie rozszalało
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:W końcu mogę wrócić do żywych, do czytania forum i cieszenia sie ciażą!
Mogę sie w końcu pochwalić że zostałam dzisiaj magistrem inżynierem i odczuwam z tego powodu ogromną ulgę! W końcu kompletnie nic nade mną nie wisi, można się odstresować, wyluzowac i mieć wsio w dupie
Pozdrowienia ze słonecznych Gliwic
Gratuluje obronionej mamieMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:Jakby trzykołowe wózki były nie stabilne raczej by ich nei produkowali. Są tak wyważone żeby nie stanowiły zagrożenia. Żadna firma nie podjęła by się produkcji jeśli miałaby narazić swoją firmę na coś co mogłoby jej zaszkodzić :]
nie wyobrażam sobie np opcji starsze dziecko przytrzymuje się/wiesza się na takim wózku jak młodsze jest w środku
-
MartaAlvi wrote:W końcu mogę wrócić do żywych, do czytania forum i cieszenia sie ciażą!
Mogę sie w końcu pochwalić że zostałam dzisiaj magistrem inżynierem i odczuwam z tego powodu ogromną ulgę! W końcu kompletnie nic nade mną nie wisi, można się odstresować, wyluzowac i mieć wsio w dupie
Pozdrowienia ze słonecznych GliwicMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też bym chciała pochodzić na basen ale na razie ciężko mi znaleźć na to energię. Jednak pierwszy trymestr pod tym względem jest ogólnie ciężki a jak się dodatkowo chodzi codziennie na 8h do pracy, potem jakieś zakupy, sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowanie to człowiek pada na twarz. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr bo podobno wtedy dostaje się dodatkowej energii.
-
nick nieaktualnyshimmer_lip mnie też jeszcze wymioty atakują i mdłości tak 2 razy w tygodniu... szczególnie rano, a zgaga powitała mnie przed weekendem wieczorem po kolacji, okropna sprawa z tą zgagą
wypytam dziś o wszystko tej lekarki, bo to jakaś inna niż mój, nawet dobrze, że skonsultuję z kimś innym
-
Witam nowa mamusię
MartaAlvi super! gratulujęto teraz odpoczywaj i ciesz się, że już wszystko masz za sobą!
Ja nad wózkiem na razie się nie zastanawiam, być może dostanę od kuzynki, zobaczymy.
Moje mdłości dziś jakby minęły, hmm ciekawe czy już na zawsze...
Dziewczyny, powiedzcie czy Wy też tak często sikacie? ja wiem, że w ciąży jest wzmożone parcie na pęcherz, ale czasami wydaje mi się, że coś jest nie tak. Wczoraj np. chodziłam do toalety od 9 rano do 13 co godzinę!! no i w nocy oczywiście ze 3 razy. Może coś jest ze mną nie tak? też tak macie?MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie zgaga wczoraj na noc dopadla masakra ale się meczylam ale nue chcialam nic brac ?przeszlo mi na szczescie .ja tetrowe pieluchy bede uzywać na poczatku i szeroko zakladac dziszi z tego wzgledu zeby pozniej ze stawem biodrowym problemu nie mialo i na to majteczki odpinane z boku i tyle:)
-
nick nieaktualny
-
Krysti masz rację pieluchuj dziecko, sama mam taki zamiar tym bardziej że mimo iż byłam w grupie podwyższonego ryzyka bo mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych to nikt mi nie mówił nic o usg bioderek czy szerokim pieluchowaniu!! dzięki takiemu obrotowi sprawy gdyby nie mój instynkt to nie było by usg bioderek ani zdrowych bioder u mojej córki.
prywatnie poszłam i zrobiłam jak miała 2.5 miesiąca za co przypłaciliśmy noszeniem poduszki frejki przez kolejne 2.5 miesiąca, tak że polecam szersze pieluszkowanie na początku:)
Misia ładne te wózeczki, choć tak jak mówię, nie mój typ:) chyba ten pierwszy najładniejszy ale pewnie jeśli chodzi o bieganie to te dwa pozostałe wyglądają na takie już wypasione:) choć nie znam ich specyfikacji więc mogę się mylić
dziewczyny macie w domu sokowirówkę? jeśli tak to jakiej firmy? szukam właśnie:)
dziś na usg idę z moją córąmąż się chyba nie wyrobi.....no nic, płakać nie bede:)
Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość