X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6fe05f7764f.jpg moj uparl się na ten zaden inny powiedzial! Jak bedzie dziewczynka to inny kolor wybiore :)

Słyszałam złe opinie od użytkowników tego wózka. Podobno z uwagi na jego obły kształt w spacerówce dziecko szybko przestaje się mieścić jeśli chodzi o wysokość. Też się na niego napaliłam ale już mi przeszło na szczęście. Również po obejrzeniu go w sklepie i porównaniu go na żywo np. z maxi cosi czy nawet wózkami z niższej półki cenowej, uważam, że nie jest wart swojej ceny. Ale dizajn ma nieporównywalny z żadnym innym wózkiem! Jest po prostu piękny.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    a ma ktoś doświadczenie z pieluszkami wilorazowymi? nie mówię o tych tetrowych pieluchac tylko o tych 1b425562b4431fd5med.jpg
    mój kolega nimi handluje:) sam sobie chwali bo na córce używa ale ja nie mam zdania bo się w temat nie zagłębiałam:D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti masz rację pieluchuj dziecko, sama mam taki zamiar tym bardziej że mimo iż byłam w grupie podwyższonego ryzyka bo mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych to nikt mi nie mówił nic o usg bioderek czy szerokim pieluchowaniu!! dzięki takiemu obrotowi sprawy gdyby nie mój instynkt to nie było by usg bioderek ani zdrowych bioder u mojej córki.
    prywatnie poszłam i zrobiłam jak miała 2.5 miesiąca za co przypłaciliśmy noszeniem poduszki frejki przez kolejne 2.5 miesiąca, tak że polecam szersze pieluszkowanie na początku:)

Misia ładne te wózeczki, choć tak jak mówię, nie mój typ:) chyba ten pierwszy najładniejszy ale pewnie jeśli chodzi o bieganie to te dwa pozostałe wyglądają na takie już wypasione:) choć nie znam ich specyfikacji więc mogę się mylić:)

dziewczyny macie w domu sokowirówkę? jeśli tak to jakiej firmy? szukam właśnie:)

dziś na usg idę z moją córą:) mąż się chyba nie wyrobi.....no nic, płakać nie bede:)
    Mi mama zastrzegla i wojek bo jest chulurgiem dziecięcym bym broń boze pampersów nie uzywala na poczatku ! I wyprawke rodzina mi zrobi:)zaznaczyli bym się nie martwila o nic bo do Szkocji bedą paczki szly w 5 miesiacu :))nakupią mi w polsce wszystkiego .Mamcia dzis z ranka zaskoczyla mnie jak to moja mama ta kobieta to zloto dla mnie jak dzwoni to spiewa taka radosna:)i potem rozmawia i dalej podspiewuje te swoje przyspiewki :))bieszczadzkie no taka wesola jest ze az mnie postawila na nogi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:19

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a napiszcie mi jak tu zdjęcie wstawić???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pampersami to trochę przesada:) mozna oczywiście używać ale warto na pampersa dać jeszcze jedną lub dwie pieluszki tetrowe:)
    ja też zaniosłam sie z córką że tylko w tetrówkach:) wytrzymałam 3 tygodnie:) a potem ciach na pampersy, boshhh ile mi odeszło dłubania w praniu i segregowaniu tych pieluch....
    tak że ja nie wyobrażam sobie używac tylko tetry:) choć mowią że zdrowsza i dziecko sie szybciej oducza sikać w majtki:)

hihi ja też mam taką wesołą mamę:) tylko ta mi podśpiewuje przyspiewki kościelne do słuchawki:P

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    z pampersami to trochę przesada:) mozna oczywiście używać ale warto na pampersa dać jeszcze jedną lub dwie pieluszki tetrowe:)
    ja też zaniosłam sie z córką że tylko w tetrówkach:) wytrzymałam 3 tygodnie:) a potem ciach na pampersy, boshhh ile mi odeszło dłubania w praniu i segregowaniu tych pieluch....
    tak że ja nie wyobrażam sobie używac tylko tetry:) choć mowią że zdrowsza i dziecko sie szybciej oducza sikać w majtki:)

hihi ja też mam taką wesołą mamę:) tylko ta mi podśpiewuje przyspiewki kościelne do słuchawki:P
    Ja jednak się boję, że nie będzie czasu na tetrę i raczej obstawiam pampersa i dodatkowo tetrę jako rozpychacz nożek. Poza tym tetrę trzeba bardzo często zmieniać bo dzieciak trochę posiusia i już mu mokro :( no i pamiętam jak to było jak moja siostrzenica była malutka i to gotowanie tetrowych pieluch masakra.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Ja tez tetry uzywac nie bede tylko w piwrwszych dwoch miesiącach ,poradze sobie moja mama pampersow nie miala przy 6dzieci i dawala rade:)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu trzeba dziecku rozpychać nóżki? Jestem absolutnie zielona w temacie dzieci więc jeśli ktoś mógł mi troszeczkę tylko temat przybliżyć to była bym wdzięczna.

Osobiście sobie nie wyobrażam mordęgi z tetrowymi pieluchami w czasach kiedy jednorazowe pieluszki są dostępne na każdym rogu. Ale nie powiem, jak usłyszałam, że jeden pampers rozkłada się 500 lat to mina mi zrzedła.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A czemu trzeba dziecku rozpychać nóżki? Jestem absolutnie zielona w temacie dzieci więc jeśli ktoś mógł mi troszeczkę tylko temat przybliżyć to była bym wdzięczna.

Osobiście sobie nie wyobrażam mordęgi z tetrowymi pieluchami w czasach kiedy jednorazowe pieluszki są dostępne na każdym rogu. Ale nie powiem, jak usłyszałam, że jeden pampers rozkłada się 500 lat to mina mi zrzedła.
    Żeby bioderka były zdrowe :) dużo dobrego o dadach z biedry słyszałam :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to życzę Ci wytrwałości przez te 2 miesiące:)

ADK to nie jest tak że się rozpycha:)
    dzidziuś sam ma na początku nóżk w pozycji żabki:) a daje mu się dodatkowo pieluszkę na początku żeby właśnie uniknąć problemów z bioderkami, typu zwyrodnienia stawow.
    to nie zaszkodzi a może być zbawienne. jeśli ktoś ma możliwość to polecam również na początku spróbować udać się na usg bioderek, bo chyba w pakiecie noworodkowym go nie ma. :)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Słyszałam to samo, a nawet czytałam w którymś numerze "mamo to ja" albo czymś takim że dostały nagrodę konsumenta :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kocham Rennie :)
    i jeszcze Wam polecę pastę do zębów ziaja perfect mint z szałwią na wrażliwe czy bolesne dziąsła :) kosztuje całe 4,40 a działa cuda :)

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    ja będę dady stosować od początku:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja jeszcze nie wiem co to zgaga:) ale jakby się tak dogłębnie przyjrzeć to mi jeszcze dobrze mdłości nie przeszły:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti to życzę Ci wytrwałości przez te 2 miesiące:)

ADK to nie jest tak że się rozpycha:)
    dzidziuś sam ma na początku nóżk w pozycji żabki:) a daje mu się dodatkowo pieluszkę na początku żeby właśnie uniknąć problemów z bioderkami, typu zwyrodnienia stawow.
    to nie zaszkodzi a może być zbawienne. jeśli ktoś ma możliwość to polecam również na początku spróbować udać się na usg bioderek, bo chyba w pakiecie noworodkowym go nie ma. :)
    Skierowanie na usg bioderek dostaje się gdzieś zaraz po narodzinach dziecka.
    Powtórzę prośbę o instrukcję jak wstawić zdjęcie, bo chcę wam moją dzidzię pokazać :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jeju ja jeszcze nie wiem co to zgaga:) ale jakby się tak dogłębnie przyjrzeć to mi jeszcze dobrze mdłości nie przeszły:)
    Mi zupełnie nie przeszły :) od rana do wieczora + ze dwa razy dziennie tulenie kibelka co nie przeszkodziło wieczornym zgagom się pojawić :)
    polecam to Rennie i zawsze będę je miała pod ręką :D

Sylvia ja wstawiam na zapodaj i tam Ci generuje różne kody ale jeden powinien być z [img][/img] to właśnie ten trzeba wkleić.

aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:59

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sylvia ja wstawiam na zapodaj i tam Ci generuje różne kody ale jeden powinien być z [img][/img] to właśnie ten trzeba wkleić.

aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forum :)[/QUOTE]
    dzięki bardzo, byłam dzisiaj znowu na usg i gin zrobił takie fajne zdjęcie dzidziusia od przodu, normalnie jak mały kosmita, tylko skaner mi coś nie działa muszę instalować drukarkę jeszcze raz :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forum :)
    dzięki bardzo, byłam dzisiaj znowu na usg i gin zrobił takie fajne zdjęcie dzidziusia od przodu, normalnie jak mały kosmita, tylko skaner mi coś nie działa muszę instalować drukarkę jeszcze raz :-([/QUOTE]
    Czekaj kochana bo właśnie sprawdziłam i wklejasz to gdzie masz bbcode :)

To zrób zdjęcie telefonem, prześlij sobie na maila i już :) bo ja ciekawa jestem bardzo tego dzidziola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 15:05

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skierowanie sie dostaje zaraz po urodzeniu albo polozna srodowiskowa to jakoś daje nie pamiętam, ale jest to standard. Ogólnie bardzo dużo maluchów zaraz po urodzeniu ma niedojrzałe st biodrowe ale nie nieprawidłowe. Należy albo szeroko pieluchowac, często kłaść na brzuszku i dodatkowo ćwiczyć - ruchy okrezne zgietymi nozkami do zewnątrz. Wiem co mówię - jestem fizjoterapeutka :)

shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i pierwsze usg robi sie nie prędzej niż 3 tyg po urodzeniu. Większość dzieci po 3 mcu ma już prawidłowe stawy, pod warunkiem że rodzice stosują sie do zalecen. Miałam tak że swoim małym :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ