Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysti wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6fe05f7764f.jpg moj uparl się na ten zaden inny powiedzial! Jak bedzie dziewczynka to inny kolor wybiore
Słyszałam złe opinie od użytkowników tego wózka. Podobno z uwagi na jego obły kształt w spacerówce dziecko szybko przestaje się mieścić jeśli chodzi o wysokość. Też się na niego napaliłam ale już mi przeszło na szczęście. Również po obejrzeniu go w sklepie i porównaniu go na żywo np. z maxi cosi czy nawet wózkami z niższej półki cenowej, uważam, że nie jest wart swojej ceny. Ale dizajn ma nieporównywalny z żadnym innym wózkiem! Jest po prostu piękny. -
mój kolega nimi handluje:) sam sobie chwali bo na córce używa ale ja nie mam zdania bo się w temat nie zagłębiałam:D
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:Krysti masz rację pieluchuj dziecko, sama mam taki zamiar tym bardziej że mimo iż byłam w grupie podwyższonego ryzyka bo mam wrodzone zwyrodnienie stawów biodrowych to nikt mi nie mówił nic o usg bioderek czy szerokim pieluchowaniu!! dzięki takiemu obrotowi sprawy gdyby nie mój instynkt to nie było by usg bioderek ani zdrowych bioder u mojej córki.
prywatnie poszłam i zrobiłam jak miała 2.5 miesiąca za co przypłaciliśmy noszeniem poduszki frejki przez kolejne 2.5 miesiąca, tak że polecam szersze pieluszkowanie na początku:)
Misia ładne te wózeczki, choć tak jak mówię, nie mój typ:) chyba ten pierwszy najładniejszy ale pewnie jeśli chodzi o bieganie to te dwa pozostałe wyglądają na takie już wypasione:) choć nie znam ich specyfikacji więc mogę się mylić
dziewczyny macie w domu sokowirówkę? jeśli tak to jakiej firmy? szukam właśnie:)
dziś na usg idę z moją córąmąż się chyba nie wyrobi.....no nic, płakać nie bede:)
)nakupią mi w polsce wszystkiego .Mamcia dzis z ranka zaskoczyla mnie jak to moja mama ta kobieta to zloto dla mnie jak dzwoni to spiewa taka radosna:)i potem rozmawia i dalej podspiewuje te swoje przyspiewki
)bieszczadzkie no taka wesola jest ze az mnie postawila na nogi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:19
-
z pampersami to trochę przesada:) mozna oczywiście używać ale warto na pampersa dać jeszcze jedną lub dwie pieluszki tetrowe:)
ja też zaniosłam sie z córką że tylko w tetrówkach:) wytrzymałam 3 tygodnie:) a potem ciach na pampersy, boshhh ile mi odeszło dłubania w praniu i segregowaniu tych pieluch....
tak że ja nie wyobrażam sobie używac tylko tetry:) choć mowią że zdrowsza i dziecko sie szybciej oducza sikać w majtki:)
hihi ja też mam taką wesołą mamętylko ta mi podśpiewuje przyspiewki kościelne do słuchawki:P
Krysti lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:z pampersami to trochę przesada:) mozna oczywiście używać ale warto na pampersa dać jeszcze jedną lub dwie pieluszki tetrowe:)
ja też zaniosłam sie z córką że tylko w tetrówkach:) wytrzymałam 3 tygodnie:) a potem ciach na pampersy, boshhh ile mi odeszło dłubania w praniu i segregowaniu tych pieluch....
tak że ja nie wyobrażam sobie używac tylko tetry:) choć mowią że zdrowsza i dziecko sie szybciej oducza sikać w majtki:)
hihi ja też mam taką wesołą mamętylko ta mi podśpiewuje przyspiewki kościelne do słuchawki:P
no i pamiętam jak to było jak moja siostrzenica była malutka i to gotowanie tetrowych pieluch masakra.
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:z pampersami to trochę przesada:) mozna oczywiście używać ale warto na pampersa dać jeszcze jedną lub dwie pieluszki tetrowe:)
-
A czemu trzeba dziecku rozpychać nóżki? Jestem absolutnie zielona w temacie dzieci więc jeśli ktoś mógł mi troszeczkę tylko temat przybliżyć to była bym wdzięczna.
Osobiście sobie nie wyobrażam mordęgi z tetrowymi pieluchami w czasach kiedy jednorazowe pieluszki są dostępne na każdym rogu. Ale nie powiem, jak usłyszałam, że jeden pampers rozkłada się 500 lat to mina mi zrzedła. -
adk_1989 wrote:A czemu trzeba dziecku rozpychać nóżki? Jestem absolutnie zielona w temacie dzieci więc jeśli ktoś mógł mi troszeczkę tylko temat przybliżyć to była bym wdzięczna.
Osobiście sobie nie wyobrażam mordęgi z tetrowymi pieluchami w czasach kiedy jednorazowe pieluszki są dostępne na każdym rogu. Ale nie powiem, jak usłyszałam, że jeden pampers rozkłada się 500 lat to mina mi zrzedła.dużo dobrego o dadach z biedry słyszałam
-
Krysti to życzę Ci wytrwałości przez te 2 miesiące:)
ADK to nie jest tak że się rozpycha:)
dzidziuś sam ma na początku nóżk w pozycji żabki:) a daje mu się dodatkowo pieluszkę na początku żeby właśnie uniknąć problemów z bioderkami, typu zwyrodnienia stawow.
to nie zaszkodzi a może być zbawienne. jeśli ktoś ma możliwość to polecam również na początku spróbować udać się na usg bioderek, bo chyba w pakiecie noworodkowym go nie ma.Krysti lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Żeby bioderka były zdrowe
dużo dobrego o dadach z biedry słyszałam
Słyszałam to samo, a nawet czytałam w którymś numerze "mamo to ja" albo czymś takim że dostały nagrodę konsumenta -
Robotka1 wrote:Krysti to życzę Ci wytrwałości przez te 2 miesiące:)
ADK to nie jest tak że się rozpycha:)
dzidziuś sam ma na początku nóżk w pozycji żabki:) a daje mu się dodatkowo pieluszkę na początku żeby właśnie uniknąć problemów z bioderkami, typu zwyrodnienia stawow.
to nie zaszkodzi a może być zbawienne. jeśli ktoś ma możliwość to polecam również na początku spróbować udać się na usg bioderek, bo chyba w pakiecie noworodkowym go nie ma.
Powtórzę prośbę o instrukcję jak wstawić zdjęcie, bo chcę wam moją dzidzię pokazaćKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:jeju ja jeszcze nie wiem co to zgaga:) ale jakby się tak dogłębnie przyjrzeć to mi jeszcze dobrze mdłości nie przeszły:)
od rana do wieczora + ze dwa razy dziennie tulenie kibelka co nie przeszkodziło wieczornym zgagom się pojawić
polecam to Rennie i zawsze będę je miała pod ręką
Sylvia ja wstawiam na zapodaj i tam Ci generuje różne kody ale jeden powinien być z [img][/img] to właśnie ten trzeba wkleić.
aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:59
-
Sylvia ja wstawiam na zapodaj i tam Ci generuje różne kody ale jeden powinien być z [img][/img] to właśnie ten trzeba wkleić.
aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forum[/QUOTE]
dzięki bardzo, byłam dzisiaj znowu na usg i gin zrobił takie fajne zdjęcie dzidziusia od przodu, normalnie jak mały kosmita, tylko skaner mi coś nie działa muszę instalować drukarkę jeszcze raz -
sylvia007 wrote:Sylvia ja wstawiam na zapodaj i tam Ci generuje różne kody ale jeden powinien być z [img][/img] to właśnie ten trzeba wkleić.
aaa jeszcze musisz wybrać po lewej na forum[/QUOTE]
Czekaj kochana bo właśnie sprawdziłam i wklejasz to gdzie masz bbcode
To zrób zdjęcie telefonem, prześlij sobie na maila i jużbo ja ciekawa jestem bardzo tego dzidziola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 15:05
-
nick nieaktualnyDziewczyny skierowanie sie dostaje zaraz po urodzeniu albo polozna srodowiskowa to jakoś daje nie pamiętam, ale jest to standard. Ogólnie bardzo dużo maluchów zaraz po urodzeniu ma niedojrzałe st biodrowe ale nie nieprawidłowe. Należy albo szeroko pieluchowac, często kłaść na brzuszku i dodatkowo ćwiczyć - ruchy okrezne zgietymi nozkami do zewnątrz. Wiem co mówię - jestem fizjoterapeutka
shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny