X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moje były przezroczyste, jak woda wyglądały. Czop miałam idealnie w kształcie pierścienia i był taki jasnobrązowy, odszedł o 15-tej,skurcze ruszyły o 18-tej,o 23 dostałam zzo a o 0.35 młoda była na świecie :-D

hwesta, Gosha, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zawialo wczoraj chyba bo za bardzo poczulam wiosne i ucho boli, ale nasmarowalam je amolem i licze ze przejdzie ;p

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny ja was jeszcze tak z ciekawości zapytam, te które rodziły, czy wasze wody były przezroczyste??? Bo moje to raczej krwiste były.
    Moje były zupełnie jak woda. Zero krwi. Nie wiem od czego to zależy. Może od etapu, w którym odchodzą?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny ja was jeszcze tak z ciekawości zapytam, te które rodziły, czy wasze wody były przezroczyste??? Bo moje to raczej krwiste były.

W pierwszej ciąży lekko czerwonawe-moze brunatne, bo chwilę wcześniej końcówka czopu puściła
    A w drugiej wyglądały jak zwykła woda podgrzana do 37 st. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:29

sylvia007 lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli generalnie spodziewac sie uczucia niekontrolowanego sikania z pochwy :P

Aguś86, Amy_ lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że akurat wstałam z łóżka szpitalnego i tak jak stanęłam, tak poczułam takie pęknięcie w środku, coś jak petarda w brzuchu i się polało po nogach, jednorazowo i duuużo.

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, rozumiem JAGA. Ale przeciez do niczego sie przyczepić nie moga... No stress :*

HANECZKA świetny zgrabniutki brzuszek :) bardzo okazały :) FASIA jeszcze nad Twoim sie dzisiaj nie zachwycałam... Cudo :*

SYLWIA mi sie moje wydawały żółto-przezroczyste. Chlusnęły na panele i nie mogłam ocenić koloru ;) a potem sie sączyły na porodówce chyba w tych 3 możliwych kolorach (żółty, zielony, krwisty)
    Mój brat nastoletni stwierdził ze śmierdziały jak pojechałam ;)

sylvia007, Jaga, mimka84, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA możesz przejąć wspólnie ze mna miano ważko-żaby :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha teraz szukają dziury w całym także jak będą chcieli to się doczepią. Zobaczymy co i jak w swoim czasie. Byle tylko nie zrobili szefowej problemów bo mnie by chyba coś trafiło.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Ja dziś na cito umówiłam sobie wizytę u mojej ginki ponieważ stwierdziłam że czas zrobić posiew na Gbs-a i przy okazji porozmawiałam sobie o porodzie w Gamecie (prywatna placówka,poród w ramach NFZ) i w sumie jesteśmy zdeklarowani, mamy u Naszej pani dr kwalifikację do porodu 04.03.
    Wracając do domku na naszym osiedlowym dziedzińcu spotkałam środowiskową położną która też pracuje w tym samym szpitalu i umówiłam się z nią na oglądanie porodówki w tym tygodniu-jeszcze nie wiem dokładnie kiedy ponieważ mąż ma napięty grafik. Położna jeszcze wpadnie do Nas do domku w przyszłym tygodniu to omówimy szczegóły bo bardzo bym chciała żeby ona byla przy porodzie.
    Najważniejsze po wizycie-szyjka trzyma,serducho bije jak dzwon <3
    Ps.Mam dzień euforii i wewnętrznej ekscytacji chyba to dlatego że jutro zaczynamy 36 tydzień czyli 9 miesiąc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:36

Gosha, KasiaKwiatek, mimka84, Fasia, Aguś86, MartaAlvi, weronika86, Justinka, Lali, lysinka, Jaga, liloe, sylvia007, misia83, Agusiek89, mantissa lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:13

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA ja przy pierwszym tez nic nie poprasowalam, teraz udaje matkę-Polkę przed wami i znajomymi i sie przemogłem i poprasowalam ;) nie chce byc w tyle ;) ale tak jak pisałam, te pierwsze poprasuję, a ze nienawidzę prasowac to potem pewnie tylko te co do ciałka przylegają, nic wiecej. Mysle tak z 3 miechy moze pociągnę :) ale tez nuda osiągnęła juz maxymalny poziom :) usprawiedliwiam sie tez tym ze mam funkcje prania z para, to prawie jak prasowanie ;)

KasiaKwiatek, hwesta, mimka84, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie bede prasowala, na poczatku tak, ale pozniej bez przesady... Nie wyobrazam sobie kazde body prasowac ;) moja mala ma znow leniwy czas i denerwuje matke, juz nawet siegnelam po ptasie mleczko by ja rozruszac... ona tak ma, takie okresy spokoju, a pozniej nadrabia jakby mi chciala bokami wyjsc ;)

ma czkawke wiec wiem ze wszystko ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:45

mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam codziennie na czkawki :) Najpierw jest zawsze z rana ok. 4.00-5.00, a potem jeszcze co najmniej ze 2 razy w ciągu dnia i wieczorem :) Dla mnie to taki sygnał że jest ok.

Amy_ lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuję wszystko ale ja ogólnie wszystko prasuje, posciel i ręczniki też bo są przyjemniejsze w dotyku i nie wyobrażam sobie dziecku nie poprasować. Te ubranka są tak malutkie że jak dobrze na desce rozłożysz po wierzchu przelecisz i wsio... Ostatnio wyprasowanie 2 pralek zajęło mi 50 minut także spoko.

Ja się wczoraj spakowałam do szpitala tak już trochę bardziej konkretnie. Jakoś mi tak mało tych rzeczy a może mam za dużą torbę po prostu :) jeszcze zamowienie na gemini mam do.zrobienia i jakiś karmnik muszę znaleźć...

Jeśli chodzi o ruchy to już przestałam się tak przejmować... Mój dzieciak już ma.zdecydowanie mniej mniejsca więc nie jest już też tak aktywny nad czym bardzo ubolewa mój mąż bo rzadko kopie tak żeby mozna było go poczuć na zewnątrz. Bardziej czuję go w środku. Ale jemu jest wtedy tak smutno :( ale co ja mam poradzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:54

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer też masz migdałka na glowie? Czad :D mi się mega podoba ten kolor i chyba zostanę przy nim na dłużej :)

Gosha jak się wyszukuję do wyjścia to cyknę jakąś fotkę świeżo umytych włosów i Ci podeślę :) Ja ogólnie od lat farbuje włosy sama. W lipcu byłam w salonie ale nie byłam zadowolona, bo mówiłam, że nie chcę żółtego odcienia blondu, a koleś mi zrobił piaskowy czyli żółty :/ Wolę chłodniejsze odcienie. Natomiast przez to, że mam ciemne odrosty to teraz wzięłam trochę ciemniejszy kolor tak żeby nie było ich bardzo widać.
    Miałam plan farbować się w marcu ale że dziś szpital, wyjdę pewnie czw-pt, a w sobotę sesja to wolałam już wczoraj pomalować sobie włosy :) Kolejne po porodzie. Jakoś wytrzymam

Mimka ja ogólnie tak jak Gosha też nie prasuję ciuchów. Dziecięce wymęczyłam żeby wybić bakterie ale ogólnie nie wiem czy będę to robić regularnie i cały czas. Może przez 3-4 miesiące no i te bardziej pogniecione rzeczy itp. Zobaczymy, wyjdzie w praniu :D

Jaga no ale skoro jesteś na L4 to można się spodziewać kontroli. Ja już miałam 3 - dwie w siedzibie, a jedną w domu. W marcu spodziewam się kolejnej :D

Bambi chyba pisała, że będzie po weekendzie. Dobrze pamietam? :>

Werka się dziś nie witała z nami i Rudzia tak samo ? :>

Haneczka my to naprawdę mamy podobne brzuszki :) cuuudny domek Arturka ! :)) zgrabna mamuśka :D

Malinka cieszę sie, że po wizycie wszystko dobrze :)

mimka84, haneczka, Gosha, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa miałam sie pytać, była u nas kiedyś taka KASIAB, widzę ze jej nie ma na liście nawet. Wiecie cos, ktoś..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest mi w stanie napisać orientacyjne koszty utrzymania dziecka po porodzie ? Jak to miesięcznie wychodzi? Zakładając, że dziecko je mleczko z cycka. Próbuje oszacować ile miesięcznie będziemy wydawać na dziecko, bo pojawiła się opcja kupna samochodu od mojego brata. Część kasy wpłacamy teraz, a resztę w miesięcznych ratach przez 10 miesięcy. Kredyt + mieszkanie teraz + kasa dla brata i zbiera nam się bardzo duża jak dla mnie kwota. Wiadomo, że to tylko czasowo bo 10 miesięcy ale nie wiem ile wyjdzie nam na dziecko, a nie chcę nie mieć później za co jedzenia kupić :P Biorąc pod uwagę, że teraz będzie 80% pensji..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA sie nie odzywa ale widzę ze lajkuje... Moze zmęczona :) a RUDZIA i BAMBI zawsze cos rano skrobnęly, wiec nie wiem gdzie sa...

Bambi85, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA to pewnie zalezy od wielu czynników, ale wierzcie mu lub nie, ja uważam ze dziecko naprawdę mało kosztuje, tymbardziej jak sie cycem karmi. Praktycznie tylko pieluchy trzeba kupować. Oczywiście moze dojść cos typu aptecznego itp ale i tak samo nas moze cos złapać. Ja ze mam duzo ciuszków używek naprawdę nie zamierzam teraz wydawać na to pieniędzy tymbardziej, ze często-gęsto sa na 3 tyg i potem dziecię wyrasta. Zabawki nie mam żadnej i żadnej nie kupuje. Wiem ze zawsze odwiedzający -rodzina, znajomi cos przyniosą. Ty jestes juz zaopatrzona we wszystko, wiec mysle ze po porodzie nie powinnaś mieć szczególnych wydatków.

Takie bobaski naprawdę mało potrzebują, tylko rodzice najcześciej wariują ;) oby miało cyca i sucho w pieluszce i jyz jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:03

haneczka, mimka84, Fasia, lysinka, Anka1501, Agusiek89, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ