Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wiem, że ciężko to oszacować ale chciałam wiedzieć tak orientacyjnie, bo serio nie mam bladego pojęcia jak to wygląda .. Ale widzę, że nie jest źle
Wiadomo, że nie jestem w stanie przewidzieć czy dziecko będzie chorować, czy będzie mieć jakieś alergie np skórne tak jak u Ciebie Mimka i w ruch pójdą emolienty które są kosztowne.
Mam nadzieję, że będę karmić piersią, bo wiem że to ogromny komfort finansowy.
Mimka u nas przy opcji kredyt+kasa na mieszkanie+ kasa dla brata będziemy mieć jeszcze mniej na miesiąc..
Gosha ja też mam dużo ciuchów. Zabawek nie kupujemy, bo tak jak piszesz - zawsze znajomi coś przyniosą. Chociaż do mnie już piszą co bym chciała dla Julka dostać, bo oni by chcieli dać coś co się przyda bez stresu, że kupią coś co mam lub coś co nie będzie potrzebne - to akurat miłemuszę tylko wymyślić czego jeszcze nie mam hihi
Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Haneczka zgrabniutki brzuszek
Nie cierpię prasować, ale na razie mam zamiar prasować. Te sukieneczki kiepsko wyglądają pogniecione. Nie przejmuję się, bo jak nie ja to mąż będzie jeździł na desce
Do fryzjera umówiłam się na 31.03. Będę gotowa na kwiecieńpotem chyba znowu zacznę się w domu farbować.
Koszty utrzymania dziecka też mnie ciekawią, choć poza pampersami to chyba mam wszystko na pierwsze miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 16:29
haneczka lubi tę wiadomość
-
Mimka i to świadczy o tym, że jak człowiek musi to daje rade
jakbyście mieli więcej kasy to byście więcej wydawali, a tak to szlo na te najpotrzebniejsze rzeczy i było dobrze
mimka84, lysinka, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jestem zdania, że ciężko to przewidzieć. My wiemy np. że u nas koszty nieco wzrosną przez płatne szczepionki.
Dużo zależy od stanu zdrowia dzieciaczka. Jak się pojawi napięcie mięśniowe to dochodzą czasami wizyty u rehabilitanta i zabiegi - to też kosztuje. Zakładamy oczywiście, że się nie pojawi, chociaż widząc po dzieciach wokół to nie taki rzadki problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:29
mimka84 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:A jeśli chodzi o MM to na ile czasu starcza taka puszka? I ile zużywa się mniej więcej pampersów dziennie? Sorki za głupie pytania
A co do pampersów to pewnie ok. 6-7 na dobęFasia lubi tę wiadomość
-
Tematu szczepionek nawet nie poruszam.. To jedyna rzecz na temat której nie mam bladego pojęcia.. Nie wiem jakie są lepsze. Czy brać te z NFZ czy sobie dopłacać do innych. Czy szczepić dodatkowo czy tylko tymi zalecanymi.. Ehh..
-
Ja wiem, że ile osób tyle opinii dlatego nawet nie pytam jak to u Was jest, bo się temat rozkręci na najbliższe 40 stron
Ja po prostu nie mam bladego pojęcia jakie są szczepionki tzn na co szczepi się dzieci np zaraz po urodzeniu, jakie szczepionki są w późniejszym czasie, czy jedne są lepsze od drugich tzn tutaj dziewczyny podawały jakąś nazwę na E jeśli dobrze pamiętam. Czy lepsze są te kilka w jednej czy podawane osobno. Ogólnie nic nie wiem heheAguś86 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Tematu szczepionek nawet nie poruszam.. To jedyna rzecz na temat której nie mam bladego pojęcia.. Nie wiem jakie są lepsze. Czy brać te z NFZ czy sobie dopłacać do innych. Czy szczepić dodatkowo czy tylko tymi zalecanymi.. Ehh..
mimka84, Fasia lubią tę wiadomość