Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Po urodzeniu w szpitalu dziecko dostaje wzw B i jeśli waży powyżej 2 kg to od razu gruźlicę, a jak mniej to czekają na 2kg. W ogóle teraz tylko jedna dawka jest gruźlicy. My kiedyś mieliśmy ze 3, bo dobrze pamiętam tą ropę na ramieniu jak byłam już nastolatką
-
iwonka1077 wrote:nie wzielam kopi wynikow ale co oznacza Literka E i L na karcie ciazy??????z tych wynikow moczy oczywiscie ktos tez mial bakterie w moczu jak sobie dobrze przypominam??
-
Sylvia będę musiała poczytać w necie na temat dobrego pediatry u mnie w mieście, bo nie jestem zorientowana w temacie
Aguś i te szczepionki rozumiem, że są obowiązkowe ? tzn podają je standarodowo po urodzeniu? -
Fasia wrote:Iwonka E i L to chyba erytrocyty i leukocyty? Jaki masz antybiotyk? Kiepsko..
bo E mam zapisane obecne, a L 500/ul. jakos tak i ph -6 i bakterie liczne -
Dostałam kasę z ZUS !! NARESZCIE !!
Aguś86, sylvia007, shimmer_lip, mimka84, Bambi85, iwonka1077, lysinka, Gosha, Klaudia90, liloe, Justinka, Jaga, Agusiek89, misia83, weronika86 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:jakis monural jedna saszetka na noc i furagin 3x2 mam brac,
bo E mam zapisane obecne, a L 500/ul. jakos tak i ph -6 i bakterie liczne
Ja dostałam ten Monural w szpitalu. Weź go najlepiej na noc, przed pójściem spać. Trzeba zrobić siku, wypić i do spania tak żeby on jak najdlużej był w organiźmiesylvia007 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Sylvia będę musiała poczytać w necie na temat dobrego pediatry u mnie w mieście, bo nie jestem zorientowana w temacie
Aguś i te szczepionki rozumiem, że są obowiązkowe ? tzn podają je standarodowo po urodzeniu?Fasia lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:jakis monural jedna saszetka na noc i furagin 3x2 mam brac,
bo E mam zapisane obecne, a L 500/ul. jakos tak i ph -6 i bakterie liczne -
sylvia007 wrote:A jeszcze dziewczyny, czy u was w szpitalach dostaje się takie paczki z różnymi próbkami i gratisami przy wypisie???
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:sylvia i co ci daja na te bakterie???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:03
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja dostałam ten Monural w szpitalu. Weź go najlepiej na noc, przed pójściem spać. Trzeba zrobić siku, wypić i do spania tak żeby on jak najdlużej był w organiźmie
Poza tym to ok szyjka w normie nie powiedziala ile ma standardowo, ale ze jest dobrze, stanu zapalnego tez nie mam tylko ten mocz, z krwi trochie mi hb spadlo 11,6 jest wiec nie tragicznie.... -
Fasia wrote:Sylvia będę musiała poczytać w necie na temat dobrego pediatry u mnie w mieście, bo nie jestem zorientowana w temacie
Aguś i te szczepionki rozumiem, że są obowiązkowe ? tzn podają je standarodowo po urodzeniu?
Te szczepionki są podawane z automatu po urodzeniu, ale nie są obowiązkowe. Tzn, jeśli przy przyjęciu do szpitala wyraźnie zaznaczysz, że chcesz, by dziecko szło indywidualnym tokiem szczepień i zrezygnujesz z danej szczepionki, to dziecko nie zostanie zaszczepione.Mówiła nam to położna na SR.
Fasia lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:A jeszcze dziewczyny, czy u was w szpitalach dostaje się takie paczki z różnymi próbkami i gratisami przy wypisie???
U mnie w szpitalu dają po wypełnieniu jakiejś ankiety. Najlepiej podać fałszywy nr telefonu, bo często dzwonią z dziwnymi ofertami później. -
sylvia007 wrote:dostalaś bardzo dobry antybiotyk. ja po nim czułam poprawę już po 3dniach