X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli mowa o ubraniu na wyjście :) bo tak wszystkie zaczęły odpisywać ;)
    To ja mam pajaca a na to spodenki i misiowatą bluzę z kapturkiem, no i czapeczka, buciko-skarpetki ;) mam też kocyk-otulacz polarowy do fotelika więc starczy :)
    A i dobrze mieć coś aby zarzuć na ten fotelik wychodząc ze szpitala do auta... bo myślę , że jeśli za ciepło nie będzie to może być lekki szok dla twarzyczki taka zmiana temperatury :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę to co mi napisali w liście, czyli takie bawełniane koszulki, ani nie sa zapinane ani wiązane z tyły, dziwne troszkę ;) ale takie sobie życzą Do tego polspiochy skarpetki, niedrapki i czapeczki. Na wyjście juz mam body :)

A no fotelik zarzucę pieluchę tetrowa, dzieki ze przypomniałaś JUSTINKA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 16:39

Justinka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    JUSTINKA to na pewno nie jest normalne, moze masz cos z serduchem, ale na spokojnie. Skoro jest krotkotrwale i samoprzechodzi to polbiedy. Tylko ze ciezko bedzie to uchwycic w spoczynkowym ekg, moze jak czesto Ci sie to zdarza i niepokoi to kardiolog i holter ekg ?
    A sprobuj w czasie takiego epizodu nabrac duzo powietrza do płuc i powoli przez zamknięte "zasznurowane" usta wypuścić, tak kilka razy mozna powtórzyc.
    KASIAK ja tez bym brala to co wygodniej mi ubierac, przeciez Ci nie odmowia przyecia bo bedziesz miala pajaca :P. Ja jeszcze nie wiem co spakowac malemu, ale pewnie tez pajac bedzie i jak NY planuje przyszykowac kilka zestawow w zaleznosci od pogody, w szpitalu skorzystamy ze szpitalnych.
    No właśnie w spoczynkowym ekg nie ma szans tego wychwycić, bo to są pojedyncze wypadki, więc tylko holter.. ale w końcu ciąża jest obciążeniem dla organizmu, więc pewnie stąd te akcje... ale będę teraz bardziej obserwować, a jutro rano ciepłą herbatą popiję leki i zobaczę :) dziękuję!

Bambi85 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie lubię śpiochów. Wzięłam 3 pajace, 3 body z krótkim rękawem i półśpiochy :-D na wyjście dodatkowo kombinezon, ale to osobno zapakuję razem z ciuchami dla mnie i będą czekały w domu, w foteliku. Mój K przywiezie w dniu wyjścia.
    Oo przypomniałam sobie, że ręcznik mi się przyda :-P

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore do szpitala 2 bodziaki na dlugi rekaw zapinany na boku plus 2 polspiochy takie, a na wyjscie komplecik bodziak na dlugi rekaw spodenki i misiowaty cieply overall.

Mojej mamy znajoma urodzila kilka dni temu coreczke w tym szpitalu co ja bede rodzic i urodzila jakos okolo 15 a na nastepny dzien juz ja i Mala wypuscili do domu :) mam nadzieje ze u mnie bedzie tak samo..

Ja zaraz sie zbieram i jade na koncowe zakupy czyli po wanienke, podpaski poporodowe nakladki na sutki itd. :) troche sie przestraszylam tej wilgoci na majtkach.. wole juz miec WSZYSTKO gotowe :)

Agusiek89 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście mam kombinezony różnej grubości, od dresowego przez pluszowy aż po taki ciepły. Justinka dzięki za sugestię z przykryciem.

Do szpitala nie potrzebuje ubranek, ale wybrałabym te, w które mi będzie najwygodniej ubrać. Nie zrobiłam jeszcze całego prania i nie wiem do końca, co mam na stanie.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu to dzidziusie ubierane są w szpitalne wdzianka i to tylko w koszulki z długim rękawkiem lub kaftaniki i tyle nóżki mają gołe :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojecia jak tu w Szkocji jest ale ubranka to zakladają te co matka przywiezie ze sobą .

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są to albo kaftanik+ pielucha albo body+ pielucha. Tak ubierają, bo jest bardzo ciepło ;)

sylvia007 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam teraz w szpitalu jak bede 4 marca co mam wziąsc ze sobą .

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wczoraj byłam wściekła na siebie , ze jak zwykle jape otworzyłam i odezwałam się na temat twojego ciśnienia, zastanawiałam się co i jak a tu widać, że ewidentnie jest nie dobrze. Mam nadzieję, że dostaniesz leki na obniżenie ciśnienia i będzie dobrze. Daj znać co i jak.

Justinka po wczorajszym nie chciałam się już tutaj wymądrzać odnośnie skoków ciśnienia i pulsu. Jeśli jest ponad 100 przy niskim ciśnieniu to prawdopodobnie dlatego , że nabija i podnosi ciśnienie. Natomiast powyżej 120 należy zgłosić się do lekarza rodzinnego by zrobił ekg serca. Przy wartościach 140 może serce wpaść w tachykardie ( ja po jednorazowym epizodzie dostałam Afobam i skierowanie do psychiatry) bo było to w trakcie napadu paniki. Ale i kardiolog powinien mnie wtedy zbadać, głupia nie poszłam. Bo po leczeniu lekami z grupy SSRI i lekami uspokajającymi czułam się dobrze. Teraz też mam puls ponad 110 ale nie zawsze a i wtedy ciśnienie jest u mnie niskie.
    Dlatego proponuję iść jutro do lekarza rodzinnego na skierowanie na ekg a i nawet poproś o holtera.

Justinka lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka śliczny brzuszek <3 duzy jak Fasiowy

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja nie chcę jutro do lekarza :( ja nie chcę żeby mnie ważyli :( buuu :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wyprawki do szpitala po perypetiach z pierwszego porodu wzięłam ciuszków tyle by było na tydzień. Zwłaszcza , że będę rodziła 70 km od domu i nie widzi mi się by mąż musiał jechać do domu przywozić mi ciuchy. Mam kaftany ,bodziaki spiochy i półśpiochy i pajace.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam holter i ekg i nic nie wyszlo po prostu od stresu czasem mi skacze cisnienie samoczynnie i po paru minitach spada .Cisnienie sprawdzam o dziwo w normie jest juz ale ja dwa lata się leczylam widocznie wyleczylam .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieciaczki są ubierane przez mamy, więc ubiorę w to co mi wygodnie i heja :P na pewno nie będą to kaftaniki

Dostałam dzisiaj PIT z pracy. Już się rozliczyłam i wysłałam. A co tam będę czekać na kasę :P

Krysti, Aguś86, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala body z krutkim pajace skarpetunie czapeczki i i kombinezonik i tyle chyba rozek tez wezme .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaftanika ani jednego nie mam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w nocy wypilam dwie butle wody masakra takie pragnienie mialam i lodu do tego :D Film o 3 w nocy ogladalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:00

• Jaga Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja mialam holter i ekg i nic nie wyszlo po prostu od stresu czasem mi skacze cisnienie samoczynnie i po paru minitach spada .Cisnienie sprawdzam o dziwo w normie jest juz ale ja dwa lata się leczylam widocznie wyleczylam .

No bo to tak jest. U mnie od 11 r,ż coś się działo i nikt nie wiedział co. Niskociśnieniowiec i tyle , zawsze takie padało stwierdzenie. Potem okazało sie , że to na tle nerwowym ale poza ,,nerwohell" lub innymi ziołowymi lekami uspokajającymi nic mi nie dawali. Okazało się , że od 11 r , ż mam nerwicę lękową z którą sama nauczyłam się żyć, wiedziałam jak się zachować w napadzie paniki aby nie zwariować i się uspokoić. Aż do 2013 r do sierpnia gdzie moje serducho i nerwica dały niezły popis. Ekg bez odchyleń , holter nie wykazał nieprawidłowości ale gdyby coś to instrukcje zachowania w razie Wu mam wyrytą na pamięc.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 2993 2994 2995 2996 2997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ