Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaga wrote:Justinka po wczorajszym nie chciałam się już tutaj wymądrzać odnośnie skoków ciśnienia i pulsu. Jeśli jest ponad 100 przy niskim ciśnieniu to prawdopodobnie dlatego , że nabija i podnosi ciśnienie. Natomiast powyżej 120 należy zgłosić się do lekarza rodzinnego by zrobił ekg serca. Przy wartościach 140 może serce wpaść w tachykardie ( ja po jednorazowym epizodzie dostałam Afobam i skierowanie do psychiatry) bo było to w trakcie napadu paniki. Ale i kardiolog powinien mnie wtedy zbadać, głupia nie poszłam. Bo po leczeniu lekami z grupy SSRI i lekami uspokajającymi czułam się dobrze. Teraz też mam puls ponad 110 ale nie zawsze a i wtedy ciśnienie jest u mnie niskie.
Dlatego proponuję iść jutro do lekarza rodzinnego na skierowanie na ekg a i nawet poproś o holtera.
A i ten wysoki puls nie miałam podczas czy po zdenerwowaniu... -
nick nieaktualnyJaga wrote:No bo to tak jest. U mnie od 11 r,ż coś się działo i nikt nie wiedział co. Niskociśnieniowiec i tyle , zawsze takie padało stwierdzenie. Potem okazało sie , że to na tle nerwowym ale poza ,,nerwohell" lub innymi ziołowymi lekami uspokajającymi nic mi nie dawali. Okazało się , że od 11 r , ż mam nerwicę lękową z którą sama nauczyłam się żyć, wiedziałam jak się zachować w napadzie paniki aby nie zwariować i się uspokoić. Aż do 2013 r do sierpnia gdzie moje serducho i nerwica dały niezły popis. Ekg bez odchyleń , holter nie wykazał nieprawidłowości ale gdyby coś to instrukcje zachowania w razie Wu mam wyrytą na pamięc.
no ja mam na tle nerwowym stress tez swoje robi i nic nie da się z tym zrobic tylko zachowac spokuj relax . Melisy napic się przed spaniem .przed ciązą bralam takie kropelki uspakajajace z przepisu lekarza mojej mamie podwedzilam i tak zajebiscie się czulam po nich . Pozniej tabletki zaczelam brac . A w ciazy staram Się nie denerwowac martwic i jest ok .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:11
-
Aguś86 wrote:Kurcze Anka ja ciągle czekam na pita. Mąż już ma a u mnie cisza. Pamiętam, że rok temu w pracy rozdawali w połowie lutego, więc powinni już wysłać. Jak nie dostanę to w przyszłym tygodniu dzwonię. A tak pozs tym to jak u Ciebie z ta poranną wydzielina? Już lepiej?
Mokro mam dalej ale już tak nie leci.
-
shimmer_lip wrote:Boże ja nie chcę jutro do lekarza
ja nie chcę żeby mnie ważyli
buuu
najważniejsze zeby z dzidzia wszystko było ok i tylko o tym myśl
shimmer_lip, sylvia007, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaga rada dla ciebie nie stresuj się i nie martw uśmiechaj się ciesz się tym stanem staraj odpoczywac i pic wody duzo i będzie ok .
ja nerwowa tez jestem ja mam po mamie genetycznie moja mama ma nerwice sercową i te kropelki bierze az zapytam jak się nazywają !
-
nick nieaktualny
-
Strasznie swędzą mnie sutki ale to okropnie. Myślicie , że warto posmarować je bepanthenem?
A i zastyanawiam się czy kupować nowe materac kokos gryka dla Lilki czy zostawić po młodym, nie jest zniszczony ani nic , nawet w sumie przybrudzony też nie jest. Od wczoraj mnie nurtuje to czy kupić czy ten zostawić . -
nick nieaktualny
-
Krystii ja niestety nie mam kontroli nad nerwicą tzn mam nad atakiem jak już się pojawi a pojawiają się różnie. Czasem jak prowadze samochód , stoje w sklepie czy rozmawiam w urzędzie. Często miałam tak przy fotelu jak klientką farbowałam włosy. Czasem jak już leżę w łóżku dostaje ataku.
-
nick nieaktualnyJaga wrote:Krystii ja niestety nie mam kontroli nad nerwicą tzn mam nad atakiem jak już się pojawi a pojawiają się różnie. Czasem jak prowadze samochód , stoje w sklepie czy rozmawiam w urzędzie. Często miałam tak przy fotelu jak klientką farbowałam włosy. Czasem jak już leżę w łóżku dostaje ataku.
-
Jaga wrote:Justinka a jak chodzisz do gina to mierzą ci cisnienie?
-
nick nieaktualny
-
ja mam materac po Gabi, ale jak patrzę na niego z boku to widzę, że siadł troszkę, więc kupię nowy. wogóle z zakupów to został mi jeszcze materac właśnie, miękki przewijak na komodę, kosmetyki do kąpieli dla Ninki no i ten przeklęty stanik do karmienia, który spędza mi sen z powiek
nigdy nie byłam taka niezdecydowana!
-
O kurcze, zamówienie w gemini robiłam w piątek po południu i paczka już została do mnie wysłana, jutro powinna być
Staniki do karmienia chcę kupić na razie te miękkie z h&m, a później kupię coś lepszego. Mam w sumie już jeden alles.
Z zakupów zostanie mi jeszcze termometr, laktator, przewijak i 2 flanelowe pieluchy.
Dziewczyny fajne spryskiwacze są teraz w jysku za 5złliloe, Justinka lubią tę wiadomość
-
IDA Pawła pawlikowskiego dostała Oskara za najlepszy film nieanglojęzyczny i reżyser mieszka w moim mieście
)
Teraz sie bede bardziej rozglądać)
Juz spotkałam Jeremiego Ironsa i ta z Harrego Pottera -Hermione:) -Emmę watson
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:23
KasiaKwiatek, mantissa, Gosha, Fasia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość