Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela super że w końcu się doczekałaś. O karmienie walcz, bo warto, wiem coś o tym
wiadomo, że czasem wychodzi inaczej, ale póki się da, walcz.
Ida kobieto, dobrze że jesteś pod opieką. Mam nadzieję że Ci pomogąbędzie dobrze!
Fasia nie żałuj na zęby bo ja na samą myśl o tym ile mam do zrobienia przewracam kartkę w kalendarzu bo aż strach ;/ czułam ostatnio że ząb robi się wrażliwy więc chyba też będę zmuszona do zębologa zawitać ;/ -
Ida dobrze niech podają te sterydy. Franek będzie zabezpieczony w razie czego.
Serio ja i Ewelcia jako pierwsze tu o tym pisałyśmy, a póki co wychodzi że wiele z Was ma już je podane, a my wciąż nie
Oby ciśnienie się unormowało i zeby puścili Cię do domu. W domu zawsze lepiej -
Agusiek nie żałuję na zęby, co to to nie. Ja po prostu nie lubię dentysty
ale wiem, że trzeba. Muszę zdjąć kamień i zaleczyć kilka ubytków. To mega małe dziurki ale są. No i ósemki ale to po ciąży, po karmieniu, może kiedyś
-
Fasia wrote:Agusiek nie żałuję na zęby, co to to nie. Ja po prostu nie lubię dentysty
ale wiem, że trzeba. Muszę zdjąć kamień i zaleczyć kilka ubytków. To mega małe dziurki ale są. No i ósemki ale to po ciąży, po karmieniu, może kiedyś
-
Ida wrote:Zaraz przyjdzie do mnie zastrzyk żę sterydami na płucka. Właśnie się dowiedziałam.
Kurcze, nie jestem przekonana. Albo inaczej- nie sądziłam że będzie u mnie potrzeba ich brania...
oj też bym się nie spodziewała, że i mi się dostanie...
Trzymam mocno kciuki żeby leki szybko zbiły ciśnienie. Jak leżałam teraz w szpitalu to dziewczynę też położyli z tego powodu i powiem Ci, że już od drugiego dnia było w miarę wyragulowane. Mam nadzieję, ze u Ciebie szybko załatwią sprawę i puszczą Was do domku
Laski, czy mogłybyście mnie oświecić o co chodzi z "dwójką" w mowie o kupce? Jakaś durnowata jestem i nie mam pojęcia co to znaczy
Ja dalej bez pessara, bo wyniku wymazu oczywiście jeszcze nie było, w sumie tego się spodziewałam właśnie... -
Ida, nie zazdroszczę pobytu w szpitalu ale dobrze że jesteś pod kontrolą. Chyba wszystkim nam ulzylo.
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie w szpitalu z podwyżonym ciśnieniem w 95% już nie wypuszcza że względu na ryzyko zatrucia. Zresztą kobiety też nie chcą wychodzić bo się po prostu boją.
A sterydów się nie obawiaj, czytałam o nich trochę i naprawdę mnóstwo dzieci je dostaje na wszelki wypadek i wszystko z nimi w porządku. Pewnie chcą ci je podać w razie, odpukać, koniecznej nagłej cesarki. no i podobno u chlopcow płucka się troszkę później rozwijają.
Fasia, super, że wykradlas jeszcze tydzień.przynajmniej na pewno ci sesja zdjęciowa nie ucieknie.
i zainwestuj te oszczędzone złotowy w dentystę. :
mimka84, Aguś86, Fasia, liloe lubią tę wiadomość
-
Marta bo u nas to regularna sraczka jest
Ida jeśli trzeba to leż tam bo w szpitalu jesteś bezpieczniejsza niż w domu. Mam nadzieję , że gestoza i zespół Hellp został wykluczony i to poprostu skoki ciśnienia które będzie można wyregulować lekami. Sterydy muszą podać na wszelki wypadek gdyby jednak to twoje ciśnienie wariowało dalej. Żaden lekarz podejrzewam nie zaryzykowałby wtedy i kazał zrobić Ci CC.
A my własnie poukładaliśmy meble u dzieciaków w pokoju, oczywiście przemeblowania mnóstwo bo okazało się , że mi się przewijak niezmieści i przestawialiśmy łóżeczko na 2 ściane. Troche mi się nie bardzo podoba ale będzie ok.
Któraś kiedyś pokazywała naklejki do wielokrotnego użytku na ściane , przyznawać się która to?