X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali - Iga też mi się bardzo podobała jak wybieraliśmy dla córki :) ale mąż wybrać Aduśkę ;)

Lali lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chore jesteście i żle się czujecie a ja się czuje żle pomimo , że jestem zdrowa. Pierdziele dzisiaj przeleże cały dzień też mi się coś należy, nawet się nie przebiore z pidzamy:D
    Kasia to wam dowalili podatku , współczuje Wam.
    Amy nie spodziewaj się , że te cyferki zaczną rosnąć:DDDDDDDTeraz już ostro z górki i będzie po wszystkim.
    Gosha a ty nadal zajmujesz termin 11 marca? Czy coś się zmieniło? Może by tak liste jakąś wymącić , zwłąszcza , że już mamy jedną mamusie , niektóre znają date porodu ( CC) za moment będzie przydatna.

Amy_, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisaij przewiduję, że moje dziecko będzie cały dzień spało! Wczoraj tak kaszlałam, że ta wiercidupka przez to że nie wiedział co się dzieję "kaszlała" razem ze mną :P za kazdym razem podskakiwał i wiercenia nie było końca :D dziisja już widzę niewzruszenie śpi nawet jak czasem zakaszle :P

Gosha, KasiaKwiatek, iwonka1077, Murraya, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga - a niech lecą w dół co mi tam :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzia robi się coraz bardziej leniwa. Rano tylko czkawka, dopiero koło 10-11 mnie nawala kopytakami. Za to wieczorem tańcuje jak ta lala, do 2 w nocy. Oj coś czuję, że imprezowa z niej dziewuszka będzie ;)

lysinka, Amy_, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali Mamy małą Igusię w rodzinie - imię bardzo ładne ;)

Lali lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia, ja tez sie boje jak to bedzie, jestesmy z Pola same w domu do wieczora, jesli trafi mi sie dziecko ktore bedzie non stop wisiec na cycku, to nie dam rady. Pola nie moze byc zaniedbana, bo to by na nia zle wplynelo,poza tym musi tez jesc i byc umyta i ubrana :P ciekawe jak to bedzie.
    Kwiatek 12 tysiecy?? Fak..

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga odpoczywaj, należy ci się.
    Moja wczoraj spała prawie cały dzień, aż zjadłam grejpfruta, żeby sprawdzić, czy jest ok. Za to cały weekend szalała.

Jaga lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja pierd... Przespałam sie z tymi imionami i znowu mi cos nie pasuje, tymbardziej ze doczytałam tłumaczenie Jakub na hiszpański... Jaume brzmi ok, ale jeszxze sie tłumaczy na Diego i Santiago... Łooo matko Santi to najbrudniejszy mechanik z 3 cm osadem na zębach u mnie w firmie... ;) wiec znowu mi cos nie pasuje ;)

ADK ja mam to samo, dzisiaj wstaje piękny zgrabniutki brzuszek ale na wadze az 85kg (WTF?!) nie wiem co jest grane, pewnie woda sie zatrzymuje coraz bardziej. A np w niedziele jak miała sesje zdjęciowa to brxuch mi tak wywalilo i był taki jakiś rozlany... Ogromny wrecz... Bedzie słoń na zdjęciach ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK. o 11:35 kolejny odcinek pamiętnika położnej :) chyba że już oglądasz bo ja zapomniałam :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    U mnie dzidzia robi się coraz bardziej leniwa. Rano tylko czkawka, dopiero koło 10-11 mnie nawala kopytakami. Za to wieczorem tańcuje jak ta lala, do 2 w nocy. Oj coś czuję, że imprezowa z niej dziewuszka będzie ;)
    mowią że takie dzieci jakie są w tym ostanim etapie ciąży takie będa po urodzeniu bo już mają wykształtowany zarys osobowości i zachowań :P ja się cieszę, bo Olek w nocy śpi ładnie nigdy mnie nie wybudzil, nawet jak się przekrecam w nocy to śpi :D ale podejrzewam że będzie złośliwy i może mu się to zmienić po urodzeniu :P

KasiaKwiatek, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień.
    Kasia kwiatek pokażesz jakie zamówiłas ptieluchy? Bo kupiłam w pepco parę ładnych ale Trzeba jeszcze. A i jak byście mogły to dajcie link do tek kokainy bo chce ochraniacz kupić już jeszcze.ą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 08:55

xtmhqo7.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy nie mów tak! Mój dzieć jest strasznie złośliwy! Jak jesteśmy sami to się wierci i dokazuje a jak tylko ktoś się do nas zbliża to sie uspokaja. Więc pewnie przy ludziach będzie aniołkiem a jak będziemy sami to da mi popalić :)

No czas jaki bedzie nam zajmować karmienie jest przerażający. Minimum 8 razy na dobę po około 30 minut plus odbijanie, przewijania... A nocy to ja już sobie w ogóle nie wyobrażam. Ale Pani na szkole tak nam nawrzucała do głowy o wyższości mleka nad mieszanką że normalnie strach mieszankę podać bo zmieszała je z błotem!

Co do pieluch tetrowych to ja się wczoraj wkurzyłam na maksa! Kupiłam 10szt w sklepie, wyglądały porzadnie a po praniu już się niektóre porozchodziły a przy prasowaniu się pozaciągały! Szlag by to trafił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:00

Amy_, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA ja optymistycznie trzymam sie terminu 1 kwietnia, nic mi nie zmieniać por favor! A tak naprawdę nie wiem nic ponadto co wam pisałam ze do tego 11 marca mam wytrzymać jakos, potem wywołanie lub cesara w zależności od stanu zdrowia. W praktyce zobaczymy jak to bedzie wyglądało, czekam na tel ze szpitala...

Ale tez jestem za utworzeniem nowej dodatkowej listy zeby było przejrzyście na pierwszej stronie. Mamy co prawda tylko 2 rozpakowane mamusie, ale sama jsk wchodzę na inne watki to lubię jak na pierwszej stronie jest rozpiska wszystkiego, wiadomo jak sie sprawy maja w danym miesiącu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:03

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk a gdzie kupiłaś bo te z penpco kolorowe prałat i pracowałam i są ok a flanelowe super

xtmhqo7.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a ja trafiłam na fajną tetrę, poprosiłam o najgrubsze jakie były, wyprałam i nic się nei odkształciło :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:55

KasiaKwiatek, lysinka, Gosha, Jaga, Amy_, MartaAlvi, sylvia007, iwonka1077, Murraya, Fasia, haneczka, liloe, Bambi85, weronika86, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała takie tetry jak miał mój juz 22 letni brat. JAk się je wygotowało to były mięciusie jak wata takie delikatne .... a nie to co teraz , że tetra jak tara działa.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk a gdzie kupiłaś? bo te z pepco kolorowe prałam i prasowałam i są ok a flanelowe super

lysinka lubi tę wiadomość

xtmhqo7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    KasiaK. o 11:35 kolejny odcinek pamiętnika położnej :) chyba że już oglądasz bo ja zapomniałam :)
    Adk zapomniałam, dzięki :-) włączę 11.30

Wy mi nawet nie mówicie z tą kasą, fak fak fak, wczoraj myślałam, że się zapłaczę. Po rozmowach z moim K, tesciami już mi dzisiaj lepiej. Ale wkurwia, że ktoś na twoich ciężko zarobionych pieniądzach kładzie łapę...i opodatkowuje tak faktycznie drugi raz :-(

‹‹ 3003 3004 3005 3006 3007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ