X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia007 czyli wszystko w porządku w badaniach? Dzidzia rośnie i zdrowiutka? Mierzył? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym co piszecie też się zaczynam zastanawiać nad położną...chociaż w poprzednich dwóch porodach specjalnie nie odczuwałam potrzeby ich dłuższej obecności, tylko systematyczną kontrolę i badania...no nic zobaczę z czasem co zrobię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:29

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Sylwia007 czyli wszystko w porządku w badaniach? Dzidzia rośnie i zdrowiutka? Mierzył? :)
    Tak wszystko super przezierność 1,2 mm przepływy ok, fałd karkowy nie poszerzony, tylko dzidziolek długi, ale jak lekarz powiedział to już jego własne tępo, na które mają wpływ geny, a że mój mąż ma 1,90 cm więc ma po kim być długi ;-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nade mną czuwała oddziałowa położna i jeszcze dwie inne. Czułam się komfortowo, zwłaszcza, że widziałam jak są traktowane inne kobiety. Ja nawet mogłam przeciwstawić się cesarce i lekarzowi, który za nią obstawał, bo 3 położne były po mojej stronie :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak dzisiaj samopoczucia? U mnie nie najgorzej ale jednak żyganko musiało być. A takie dobre śniadanie sobie zrobiłam.... ;)

Wiecie co, mam pomysł ale nie mam pojęcia jak go zrealizować. Bo pojawiło się już tutaj dużo fajnych linków do ciekawych informacji (był taki o karmieniu piersią, który już zgubiłam a chciałam sobie go zapisać) i pomyślałam, że mogłybyśmy sobie stworzyć taką bazę właśnie z linkami do ciekawych artykułów, gadżetów, tanich sklepów. Tylko naprawdę nie mam pomysłu jak to zorganizować. Jestem totalnie nietechniczna. Może któraś z was ma na to pomysł. A może uważacie, że to zbędny pomysł?

KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja jeszcze tydzień do badania...a mogłoby być już :/ tak bym chciała wreszcie wrzucić na luz i powiedzieć sobie i wszystkim wokół, że Groszek zdrowy i rośnie jak na drożdżach :)
    co do linków no fajne by to było...porady,fajne artykuły i czasem te akcesoria i gadżety :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)
    ja po wizycie:D
    wszystko super:) maluch ma 7cm3mm :) daty porodu nie zmieniamy bo to niewielkie odstępstwo:)
    mąż zdążył w ostatniej chwili:) jak wyszłam po córkę to akurat wszedł do środka:) młoda oszalała na punkcie dzidziusia:) pokazywała serduszko, chciała je ciągle słuchać:) młode, skakało jak na trampolinie:D
    no cudnie:) pomiary zrobione jeszcze raz:) jest po prostu super:)
    mam masę zdjęć:) pokażę wam jedno które mnie po prostu rozłożyło, widać na nim dokładnie rękę oraz kolanko:) główka jakaś niewyraźna ale ta rączka i nóżka:) ahh :)

57d065b90aa72173med.jpg

lunia79, MartaAlvi, liwi, misia83, Amy, malinka1984, Fasia, liloe, Justinka, Krysti, Malenq, kluska, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, cudnie :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięku ADK:) ja nadal nie mogę uwierzyć że mam w sobie małego człowieka!!!!

macie jakieś typy fotelików dla dzieci?? u nas cybex aton będzie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jaki cudny maluszek, do zacałowania. Ja idę na 12 na usg, trochę sie stresuję :P

zi133e3kzeucxr7e.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Robotka. Ja jeszcze 4D nie miałam, ale od listopada będę miała abonament w luxmedzie i mam w tym pakiecie 4D więc z polówkowego będę miała takie zdjęcia :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Cudowny Maluszek!! :)
    U nas też będzie Cybex Aton, chyba 2 ale pewnie wyjdzie w praniu jak sie okaże jakie fundusze są :D

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Muszę powiedzieć, że ja też jeszcze się nie do końca oswoiłam z tą myślą i czasami mam wątpliwości czy to co się dzieje to na prawdę się dzieje czy mi się tylko wydaje :) Dziwne uczucie bo czekałam na ten dzień 4 lata a jak nadszedł to jakoś nie ogarnęła mnie wielka radość i wzruszenie ale raczej niedowierzanie i wielkie obawy.

Robotka1, olka30 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla Oliwki mamy recaro young sport i jest cuudowny. Tyle że on jest od 9 kg. Młoda w nim jeździ już ponad 5 lat i jestdalej jak nowy.

Najpierw dzidzia będzie miała ten dołącznowy do wozka, maxi cosi, a potem Oliwce kupimy już samą podstawke a młode przejmnie recaro.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski, ale u mnie pogoda, nic tylko siedzieć w domu ble :P

My reż mamy ten model recaro, rewelacja. W dodatku świetna tapicerka.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak ja nie chcę wózka typu 2w1 albo 3w1. i chyba bede zdana na używkę bo nowego osobno nie kupie;/ a szkoda;/

LUNIA nic się nie stresuj:D wszystko będzie dobrze zobaczysz:)

SYLVIA a to moje jest 4D? ja się nie znam:) i powiem wam że wolę zwykłe zdjęcie czarnobiałe niż te 3D....jakoś nic na nich nie widzę a dziecko takie pomarszczone;/

MARTA no to mamy podobne typy:) u mnie to będzie pierwszy poważny wydatek, muszę zrobić to w niedługim czasie puki mamy zastrzyk gotówki, w domu miejsca sporo to jest gdzie schować:)
    widziałam go w sklepie:) no robi wrażenie nie tylko wizualnie ale i pod względem bezpieczeństwa.
    fotelik powyżej 9kg już mam po córce:) więc potrzebuję ten mały

ADK u mnie dodatkowo maluch się rusza! ja go czuję a nadal nie mogę tego pojąć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:37

lunia79, kluska lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mamy jeszcze troche czasu, wiec szukajmy odpowiedniego szpitala, ja znalazlsm i bede tez miec swoja polozna z polecenia kolezanek, spotykasz sie z nia przed porodem, pokazuje sale porodowa, i pyta o wszystko na czym Ci zalezy i faktycznie bierze to pod uwage, a wazne zeby mlodego tatusia miec przy sobie, niech pilnuje i dba:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dzisiaj sie witam bez bolu glowy.
    Robotka dzidzia fajna :) niesamowite jest to co sie w nas dzieje. Ja do niedawna tylko "bylam w ciazy" a od kad czuje fikanie malucha dociera do mnie ze rozwija sie we mnie nowy czlowiek.. :))
    Wczoraj znow zaczelam malucha czuc i dzisiaj od samego rana czuje jak sie wierci :D

Rudzia, malinka1984, liloe, Lali, Fasia, Robotka1, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

Robotka1 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że chyba mi opryszczka wyskakuje? Bleh... Wiedziałam, że się w ciąży przyplącze ale czemu tak szybko...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ