X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia007 czyli wszystko w porządku w badaniach? Dzidzia rośnie i zdrowiutka? Mierzył? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym co piszecie też się zaczynam zastanawiać nad położną...chociaż w poprzednich dwóch porodach specjalnie nie odczuwałam potrzeby ich dłuższej obecności, tylko systematyczną kontrolę i badania...no nic zobaczę z czasem co zrobię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:29

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Sylwia007 czyli wszystko w porządku w badaniach? Dzidzia rośnie i zdrowiutka? Mierzył? :)
    Tak wszystko super przezierność 1,2 mm przepływy ok, fałd karkowy nie poszerzony, tylko dzidziolek długi, ale jak lekarz powiedział to już jego własne tępo, na które mają wpływ geny, a że mój mąż ma 1,90 cm więc ma po kim być długi ;-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nade mną czuwała oddziałowa położna i jeszcze dwie inne. Czułam się komfortowo, zwłaszcza, że widziałam jak są traktowane inne kobiety. Ja nawet mogłam przeciwstawić się cesarce i lekarzowi, który za nią obstawał, bo 3 położne były po mojej stronie :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak dzisiaj samopoczucia? U mnie nie najgorzej ale jednak żyganko musiało być. A takie dobre śniadanie sobie zrobiłam.... ;)

Wiecie co, mam pomysł ale nie mam pojęcia jak go zrealizować. Bo pojawiło się już tutaj dużo fajnych linków do ciekawych informacji (był taki o karmieniu piersią, który już zgubiłam a chciałam sobie go zapisać) i pomyślałam, że mogłybyśmy sobie stworzyć taką bazę właśnie z linkami do ciekawych artykułów, gadżetów, tanich sklepów. Tylko naprawdę nie mam pomysłu jak to zorganizować. Jestem totalnie nietechniczna. Może któraś z was ma na to pomysł. A może uważacie, że to zbędny pomysł?

KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja jeszcze tydzień do badania...a mogłoby być już :/ tak bym chciała wreszcie wrzucić na luz i powiedzieć sobie i wszystkim wokół, że Groszek zdrowy i rośnie jak na drożdżach :)
    co do linków no fajne by to było...porady,fajne artykuły i czasem te akcesoria i gadżety :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)
    ja po wizycie:D
    wszystko super:) maluch ma 7cm3mm :) daty porodu nie zmieniamy bo to niewielkie odstępstwo:)
    mąż zdążył w ostatniej chwili:) jak wyszłam po córkę to akurat wszedł do środka:) młoda oszalała na punkcie dzidziusia:) pokazywała serduszko, chciała je ciągle słuchać:) młode, skakało jak na trampolinie:D
    no cudnie:) pomiary zrobione jeszcze raz:) jest po prostu super:)
    mam masę zdjęć:) pokażę wam jedno które mnie po prostu rozłożyło, widać na nim dokładnie rękę oraz kolanko:) główka jakaś niewyraźna ale ta rączka i nóżka:) ahh :)

57d065b90aa72173med.jpg

lunia79, MartaAlvi, liwi, misia83, Amy, malinka1984, Fasia, liloe, Justinka, Krysti, Malenq, kluska, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, cudnie :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięku ADK:) ja nadal nie mogę uwierzyć że mam w sobie małego człowieka!!!!

macie jakieś typy fotelików dla dzieci?? u nas cybex aton będzie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jaki cudny maluszek, do zacałowania. Ja idę na 12 na usg, trochę sie stresuję :P

zi133e3kzeucxr7e.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Robotka. Ja jeszcze 4D nie miałam, ale od listopada będę miała abonament w luxmedzie i mam w tym pakiecie 4D więc z polówkowego będę miała takie zdjęcia :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Cudowny Maluszek!! :)
    U nas też będzie Cybex Aton, chyba 2 ale pewnie wyjdzie w praniu jak sie okaże jakie fundusze są :D

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Muszę powiedzieć, że ja też jeszcze się nie do końca oswoiłam z tą myślą i czasami mam wątpliwości czy to co się dzieje to na prawdę się dzieje czy mi się tylko wydaje :) Dziwne uczucie bo czekałam na ten dzień 4 lata a jak nadszedł to jakoś nie ogarnęła mnie wielka radość i wzruszenie ale raczej niedowierzanie i wielkie obawy.

Robotka1, olka30 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla Oliwki mamy recaro young sport i jest cuudowny. Tyle że on jest od 9 kg. Młoda w nim jeździ już ponad 5 lat i jestdalej jak nowy.

Najpierw dzidzia będzie miała ten dołącznowy do wozka, maxi cosi, a potem Oliwce kupimy już samą podstawke a młode przejmnie recaro.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski, ale u mnie pogoda, nic tylko siedzieć w domu ble :P

My reż mamy ten model recaro, rewelacja. W dodatku świetna tapicerka.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak ja nie chcę wózka typu 2w1 albo 3w1. i chyba bede zdana na używkę bo nowego osobno nie kupie;/ a szkoda;/

LUNIA nic się nie stresuj:D wszystko będzie dobrze zobaczysz:)

SYLVIA a to moje jest 4D? ja się nie znam:) i powiem wam że wolę zwykłe zdjęcie czarnobiałe niż te 3D....jakoś nic na nich nie widzę a dziecko takie pomarszczone;/

MARTA no to mamy podobne typy:) u mnie to będzie pierwszy poważny wydatek, muszę zrobić to w niedługim czasie puki mamy zastrzyk gotówki, w domu miejsca sporo to jest gdzie schować:)
    widziałam go w sklepie:) no robi wrażenie nie tylko wizualnie ale i pod względem bezpieczeństwa.
    fotelik powyżej 9kg już mam po córce:) więc potrzebuję ten mały

ADK u mnie dodatkowo maluch się rusza! ja go czuję a nadal nie mogę tego pojąć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:37

lunia79, kluska lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mamy jeszcze troche czasu, wiec szukajmy odpowiedniego szpitala, ja znalazlsm i bede tez miec swoja polozna z polecenia kolezanek, spotykasz sie z nia przed porodem, pokazuje sale porodowa, i pyta o wszystko na czym Ci zalezy i faktycznie bierze to pod uwage, a wazne zeby mlodego tatusia miec przy sobie, niech pilnuje i dba:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dzisiaj sie witam bez bolu glowy.
    Robotka dzidzia fajna :) niesamowite jest to co sie w nas dzieje. Ja do niedawna tylko "bylam w ciazy" a od kad czuje fikanie malucha dociera do mnie ze rozwija sie we mnie nowy czlowiek.. :))
    Wczoraj znow zaczelam malucha czuc i dzisiaj od samego rana czuje jak sie wierci :D

Rudzia, malinka1984, liloe, Lali, Fasia, Robotka1, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

Robotka1 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że chyba mi opryszczka wyskakuje? Bleh... Wiedziałam, że się w ciąży przyplącze ale czemu tak szybko...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ