X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratuluje wizyty:)

Lunia ja tez mam dIs wizyte o 12, trzymam kciuki:)
    Super pomysl z tymi linkami ale ja tez nie wiem jak sie za to zabrac.

Buziaki i milego dnia:)

Robotka1 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:05

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po długiej przerwie.. Troszkę za wami nie nadążam.. Miałam 2 tyg. chorobowego i nie chciało mi się siadać przed kompem.

W tamtym tyg. zaliczyłam usg genetyczne i też jestem pod wrażeniem :) Wpatrywaliśmy się z M. jak urzeczeni w ekran. Pierwszy raz do mnie na prawdę dotarło, że coś tam jest i ma konkretne ADHD :) Wszystko ma na swoim miejscu, nawet paluszki w łapkach policzyłam :) A taki ruchliwy, że chyba przez to mnie brzuch boli, czasem prawie go nie czuję, a czasem mam wrażenie że dostałam kopa w pęcherz, albo w jajnik :) Choć jako tako ciężko mi stwierdzić czy to już czuć ruchy czy jakieś rozciągania. W każdym razie przez pewien czas miałam spokój, a od zeszłego tygodnia jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca, ani w dzień, ani w nocy.. A brzusio mam całkiem konkretny, niby 2 kg plus, a innych spodni prócz ciążówek już nie ubiorę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:26

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) po bardzooo długiej nieobecności ;/ ale nadrobiłam czytanie :) Ja jak w czwartek pojechałam do rodziców, to można powiedzieć że tak na prawdę w komplecie wróciliśmy wczoraj wieczorem. Synek miał 2 urodzinki, więc w sobotę było przyjęcie, ale jak zwykle więcej szykowania, przygotowań a zleciało jak 1h ;)
    Po za tym wczoraj byłam na USG na NFZ:/ o rety jaki ten lekarz był beznadziejny i jeszcze miał pretensje do dzidzi że się nie obraca, tam mi wytrzepał brzuch, tak tą głowicą naciskał że później cały dzień brzuch bolał :(
    Okazało się że maluch jest o tydzień starszy! zdjęcie mam jedno... reszte da jak będą wyniki z krwi... dlatego też nie mam jakie były parametry.. w każdym razie dzidzia ma niecałe 7 cm :) i dziś ma 13t2d ;)
    Dzisiaj na 18 idę do mojej gin, mam nadzieję, że pomierzy mi wszystko jak należy, bo co do tego wczoraj mam pewne obawy :| na dodatek w którymś momencie już ewidentnie miał dość i mówi 'nie no tak nie może być, 20 min przerwy, proszę iść na spacer, zjeść coś słodkiego i będziemy próbować później.." no później owszem było trochę lepiej, ale i tak nic ten koleś nie mówił, nie tłumaczył, tylko że 'ok' :|

Co do wózka, mamy po synku - Mutsy EVO 2x1 - granatowy, teraz jest dużo więcej kolorków do wyboru :| na pewno wybrałabym inny :)
    Fotelik też mamy MAXI COSI CABRIOFIX - czarny
    Syn teraz jeździ w Recaro Young Sport 9-36 kg i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Odnosząc się do szczepień - my szczepiliśmy na wszystko co jest obowiązkowe, tyle żeby mniej było kłuć to te 5w1 czy jakoś tak, odpukać nic synkowi nie było, nie przechodził żadnych chorób. A przez całe te 2 lata miał jedynie 2x sam katar :)
    Dzidzie będziemy podobnie szczepić... chociaż się jeszcze zobaczy, temat jest otwarty, a jest jeszcze czas :)

Super fotki maluszków macie! no i super że same pozytywne wieści z wizyt! Oby tak dalej :) No i brzuszki też niczego sobie :) Mi też już widać, ale nie mam kiedy zrobić zdjęcia :(

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka super dzidzia:)) jej co ja przeszlam dziś w nocy tak mnie dziąsło zaczelo bolec ze masakra spac nie dalo rady ,pozniej ząb !juz wizyte zabukowalam dziś do dentysty .

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to my mamy po Gabi i chyba nowego nie będziemy kupować. Ona też teraz jeździ w recaro czarno-różowym, śliczny jest i naprawdę super wykonanie. Mi od niedzieli strasznie więzadła dokuczają rano jest ok, tylko je czuję, ale wieczorem tak mnie ciągnie, że nie mogę się wyprostować. Gin mi powiedział, że niby magnez powinien trochę pomóc, ale zdarzają się przypadki, że dziewczyny z ich powodu nawet w szpitalu lądują.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK ja miałam szybko opryszczkę w pierwszej ciąży, chyba pierwszy trymestr-pierwszy raz w życiu. kup sobie zinac i plasterki compeed, dla mnie niezawodne na rozwijającą się i ogólnie przebiegającą opryszczkę, nie papra się tak:)

OLKA witaj:) i zycze Ci aby to ADHD po porodzie nie zostało:D hihi a tak serio to gratuluję wizyty:)

a ja jestem cały czas kilo na minusie z wagi przed ciążą:) z czego sie ciesze:)

dziś kupiłam sobie paprykę czerwoną i chrupie z bułeczką:)

ciekawe co tam u JUSTINKI dawno jej nie było.

a linki można sobie w pamiętniku zapisywać, jak ktoś nie prowadzi to założyć choćby po to aby mieć do nich dostęp:)

olka30 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dlanoworodka.pl/karmieniepiersia/ fajny link ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Robotka jaka fajna dzidzia! Gratuluję :)

Ja miałam koszmarną noc, zresztą ostatnio cierpię na bezsenność. Obudzę się na siku koło 1-2 i nie spię kolejne 3h ... a dziś jeszcze na dodatek wymiotowałam w nocy :(

Wizytę mam dziś na 17.15 i coraz bardziej się boję czy wszystko dobrze ... od kilku dni boli mnie brzuch, mam potworne wzdęcia i gazy, kłuje mnie wszystko w środku .. koszmar .. jak się okaże, że coś jest nie tak to idę się zabić :((((

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie martw sie na zapas bo to nie pomaga, nie możemy same sie nakrecac bo to bez sensu. Wszystko będzie ok

• Justinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ciekawe co tam u JUSTINKI dawno jej nie było.

A dziękuję za pamięć :) u nas ok :) zresztą pisałam stronę wcześniej ;) od czwartku praktycznie nie było mnie przy laptopie, tyle co podczytywałam Was w telefonie i to tak na prawdę przed spaniem, tyle się działo ;)

malinka1984 lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Fasia nie martw sie na zapas bo to nie pomaga, nie możemy same sie nakrecac bo to bez sensu. Wszystko będzie ok

Wierzę, że tak własnie jest. Że dzidziol urósł, bije serduszko i jest zdrowy.

Im bliżej wizyty tym bardziej panikuję, jak zawsze :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Hej dziewczyny :)

Robotka jaka fajna dzidzia! Gratuluję :)

Ja miałam koszmarną noc, zresztą ostatnio cierpię na bezsenność. Obudzę się na siku koło 1-2 i nie spię kolejne 3h ... a dziś jeszcze na dodatek wymiotowałam w nocy :(

Wizytę mam dziś na 17.15 i coraz bardziej się boję czy wszystko dobrze ... od kilku dni boli mnie brzuch, mam potworne wzdęcia i gazy, kłuje mnie wszystko w środku .. koszmar .. jak się okaże, że coś jest nie tak to idę się zabić :((((
    Jej bedzie dobrze wszystko ,ja tez dzis ciulowa noc dziasla i ząb lupie masakra .nie martw się fasiu bedzie dobrze ja tez juz przed czwartkowym usg zaczynam byc nie spokojna ale mowię co bóg dal tego nie zabierze i trzeba być dobrej mysli az mnie normalnie na plakanie wzielo jak napisalaś ze pojdziesz się zabić jej!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wywołałam Cię do tablicy:)

JUSTI będę miała do Ciebie ogromną prośbę ale to napiszę na priv:)

FASIA trzymam kciukory:D będzie dobrze:)

JUSTI a ten lekarz to baran na nfz, mój był podobny, też nic nie mówił:P ale wiedziałam że niebawem idę do swojego i wszystko bede wiedzieć:)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 13.45 mam wizyte u dentysty dziś ,drugi trymestr u mnie się zaczol wiec migę iśc .A tak się boje jej .Nie zycze nikomu bolu zęba ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:09

• Justinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka wywołałam Cię do tablicy:)
    JUSTI będę miała do Ciebie ogromną prośbę ale to napiszę na priv:)
    JUSTI a ten lekarz to baran na nfz, mój był podobny, też nic nie mówił:P ale wiedziałam że niebawem idę do swojego i wszystko bede wiedzieć:)

Spoko czekam na wiadomość :)
    A co do lekarza, ech jak go tylko zobaczyłam chciałam wyjść hehe bo wiedziałam, że ciekawie będzie i się nie pomyliłam... ale też byłam spokojna że następnego dnia mam u swojej, oby tylko chciała mi to wszystko pomierzyć jeszcze raz.. już nie wspomnę że wczoraj na kolanie wyskrobałam listę z pytaniami chyba z 10 :| więc troszkę dzisiaj sobie posiedzę na wizycie hehe

201504101680.png
    683907699a.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:06

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Fasia, spokojni. Będzie dobrze, za parę godzin wrócisz cała w skowronkach po wizycie:)
    Ja mam USG genetyczne i test PAPPA dziś o 14:50, ale jestem spokojna. Nerwy nic nie pomogą, a wręcz przeciwnie. Ciekawe czy poznamy dziś płeć fasoli:)
    ja wczoraj nie poznałam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś genetyczne o 16 ale bez testu, chyba że będzie wskazanie na jakieś dodatkowe badania. Trzymajcie kciuki.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • kluska Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek miałam USG u swojego gina, dzidziuś miał 47 mm i najpierw widział siusiaka a potem pipkę więc to chyba troszkę za wcześnie żeby określić płeć bo narządy u tak malutkich płodków wyglądają bardzo podobnie i określenie nie będzie wiarygodne moim zdaniem.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ