Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Fasia, Ty też masz cos z szyjka? Musimy być dobrej mysli,najwyżej czymś nam szyjke za miesiąc potraktuja żeby się lepiej trzymała
Ja mam macicę dwurożną. Jednym z problemów przy tego typu wadzie jest niewydolność szyjki ... Moja ginekolog na razie nie chce mnie martwić ale na ostatnim usg powiedziała, że macica się jeszcze odezwie, da o sobie znać. Przez to jestem na L4 od 4tc i mam zalecenie głównie leżenia i odpoczywania.
Trzymam kciuki aby u Ciebie wszystko sie dobrze zakończyło, bo co Wy zrobicie ze ślubem? Toż to 12 dni zostało ... -
sylvia007 wrote:Fasia to już nie maczek, a mały człowieczek. I nie stresuja się wszystko będzie ok.
Hwesta trzymam kciuki za Ciebie, żeby okazało się,że wszystko ok. Ja miałam szyjke krótką, nisko i nie zamkniętą, ale luteine pomogła i już jest ok.
Wiem, że to już nie Maczekale na pierwszy usg wyglądał jak małe ziarenko maku i tak nam z mężem zostało, że to Maczek i ciągle do niego tak mówimy
)
Musi być dobrze ale mam stresa ... naprawdę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia, ja mam nadzieje,ze nie jest tak źle z szyjka... jutro będę wszystko wiedziała... staram się być dobrej mysli,poza ślubem ze trzeba by było przełożyć to jeszcze zrezygnować z pracy bym musiała a to oznacza dla nas krach finansowy... byle do jutra,dam znać ok 12 po wizycie co i jak
-
Kasia dzięki, mam nadzieję że tak właśnie będzie. Mąż jedzie ze mną pierwszy raz na usg ..
hwesta trzymam mocno kciuki żeby było dobrze ! Ja od dawna wiedziałam, że jak tylko zajdę w ciąże to od razu idę na L4. Wolałabym pracować, bo kasa większa. Teraz goła podstawa bez żadnych premii, prowizji itd. Kilkaset zlotych mniej .. Ale jak to mówimy z mężem - są rzeczy ważne i ważniejsze. Dziecko jest dla nas najważniejsze więc jakoś przeżyjemy mniejszą kasę. Ciekawa jestem swoją drogą jak mi ZUS wyliczy pensję. Teraz pierwszy raz dostanę nie od pracodawcy. Pewnie mnie okroją na maxa
czekam na wieści po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 23:05
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a83dd1e3fbb5.jpg
to zdjęcie mojej Dzidzi z wczoraj, podczas usg w pewnym momencie odwróciła główkę i otworzyła buzię, gin stwierdził, że wygląda jakby na niego patrzyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:18
Rudzia, liwi, KasiaKwiatek, Robotka1, MartaAlvi, Amy, Fasia, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Tak jak któraś dziewczyna pisała uwzględnić to w planie w porodu i z głowy.
Tak samo będzie z pierwszą kąpielą maleństwa chcę ją jak najbardziej odwlec w czasie bo jest to bardzo korzystne dla dziecka .Tam nie bardzo ktokolwiek patrzy co my kobiety mamy do powiedzenia, podczas porodu i później jak leżymy z maluszkiem. Mi np. kiedyś zabrały dziecko gdy ja wyszłam do toalety dosłownie na 5 min. i gdyby nie dziewczyny z sali to bym nie wiedziała gdzie ono jest. Z respektowaniem planu porodu też u nas w Polsce to nie jest tak jak można gdzieś w kolorowych gazetach poczytać, bo położna może zawsze powiedzieć, że poród nie przebiega standardowo i zupełnie nie zważać na plan porodu. Ja mam cudowną gin, rodziłam w jej szpitalu i ona mi właśnie powiedziała, że jeśli chcę się czuć dobrze to muszę przy porodzie mieć swoją położna, nie lekarza a właśnie położną, bo to one są na porodówce "paniami" i powiem wam, że się nie myliła.