SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Kobiety, myślicie że mogę chlapnąć drugą kawę? Moje ciśnienie nijak nie wpisuje się w ramy ciśnienia tego wątku. 90/50 ?? WTF ?

Powinno byc ok:)) cisnienie niziutkie :))
    Mnie od kawy odpycha -zapach jakoś mi nie pasi w ciazy ale zrobię sobie 3herbate:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica to nie fajnie :(
    Ja nie mialam robionej tej glukozy bo tu sie nie robi tego :( ale co wizyte sprawdza mi poziom cukru i jest okej wiec sie nie martwie tym.

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Po tej wyżerce to się zmiescisz w ogóle pod ten stół? :D

właśnie spróbowałam i utknęłam. zad mi się nie zmieścił. Mąż będzie musiał holownika użyć, żeby mnie stąd wyciągnąć :P :)

lwica - zatem idem po kawę. Jak coś to będzie na Ciebie, ciotka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:33

Lwica, natt, Fasia lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam sie pochwalic ze w nastepna srode mam kurs dla rodzicow czyli taka szkole rodzenia :) myslalam ze mnie to ominie ale jednak nie :))

Ida, lysinka, Lwica, CzaryMary, Murraya, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Lwica to nie fajnie :(
    Ja nie mialam robionej tej glukozy bo tu sie nie robi tego :( ale co wizyte sprawdza mi poziom cukru i jest okej wiec sie nie martwie tym.

No nie, moja położna ma awersje jak jej wytknelam ze przy toxoplazmozie nie musi byc objawów -próbowała mi wcisnąć ze objawia sie wysypka na skórze:D
    Ale niestety nie robią badań na paciorkowca, toxo, cukru tez nie miałam robionego - o moj mc zawsze wychodzi ok to nie robią -jakby był cukier w moczu to wtedy...
    Wizyta z położna to zazwyczaj 15-20 min i koniec:(
    Jedyny plus to miałam zastrzyk z anty-d i nie musiałam płacić wiem ze bede miec jeszcze jeden po porodzie..

Ostatnio moja położna chciała zeby, dała pozwolenie aby maluszkowi po porodzie zrobili zastrzyk z wit K -spytałam sie czy jest możliwość w kropelkach - bo nie chce zeby mi maluszka kuli od razu to mi powiedziała ze zastrzyk wygodniejszy bo raz a kropelki 3 dozy a ja powiedziałam ze mi nie przeszkadza wole kropelki niz zastrzyk to odfuknela i nic nie powiedziała:]

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica no to masz na prawde fajna polozna ;/ wspolczuje.. moja to aniol.. na wszystko mi zawsze odpowie, mila jest - porozmawia na kazdy temat i ciagle usmiechnieta.. u mnie wizyta trwa najmniej 30 min czasem dluzej..

Lwica lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Lwica no to masz na prawde fajna polozna ;/ wspolczuje.. moja to aniol.. na wszystko mi zawsze odpowie, mila jest - porozmawia na kazdy temat i ciagle usmiechnieta.. u mnie wizyta trwa najmniej 30 min czasem dluzej..

Moja mi daje ulotki -która ładują w moim recycling śmietniku:]

Tez mam szkole rodzenia w ta sobotę -szkoda ze jedna spotkanie ale od rana do 2 popołudniu:)
    Jestem ciekawa:)

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja połozna to jakby żywcem z krzyża zdjęta. Nijak się ma do swojego zawodu.
    Misia nadal plan na Madurowicza?, zeby tam rodzic?

Lwica lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie jak u Andzeli i Martynki? Coś nowego? mam weekendowe braki .

• Jaga Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się ddziewczyny kangurowały , mała je MM i jest coraz lepiej :)

natt, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Fasia śniło mi się że urodziłaś :D
    Witamy 36tc czyli zaczynamy 9 miesiąc :D

Jaga, lysinka, weronika86, CzaryMary, Justinka, iwonka1077, Gosha, Murraya, Agusiek89, Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica tyle że cukier w moczu może wyjść dopiero jak wartości we krwi są naprawdę wysokie. Faktycznie w Polsce to opieka nad ciezarnymi jest na wysokim poziomie. Ale dla pocieszenia może chociaż warunki porodowe będziecie miały lepsze :)

Lwica lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Się ddziewczyny kangurowały , mała je MM i jest coraz lepiej :)

Cuuudnie :) Czyli wszystko idzie w dobrą stronę.

hej Malinka- gratki z okazji nowego tygodnia. Sny śnią się na odwrót, czyli Fasiowy Julek na pewno jeszcze posiedzi w chupa-chupsie :)

A ja chciałam poinformować, że do przywitania mojego syna na świecie zostało 29 dni!! Zmiana kodu - dwójka z przodu !! AAA !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:58

lysinka, weronika86, Rudzia, Lwica, Jaga, Justinka, iwonka1077, Eweliśka, Murraya, misia83, Fasia, mf lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Moja połozna to jakby żywcem z krzyża zdjęta. Nijak się ma do swojego zawodu.
    Misia nadal plan na Madurowicza?, zeby tam rodzic?

Hehe dobre to pewnie mogłyby podać sobie ręce z moja:))

AGUS -no mam nadzieje ze chociaż to - za tydzień ide oglądać miejsce w którym bede rodzic takze zdam relacje -a zdecydowałam sie na poród w wodzie takze sobą zobaczymy - nie moge sie doczekać:)

Aguś86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Cuuudnie :) Czyli wszystko idzie w dobrą stronę.

hej Malinka- gratki z okazji nowego tygodnia. Sny śnią się na odwrót, czyli Fasiowy Julek na pewno jeszcze posiedzi w chupa-chupsie :)

A ja chciałam poinformować, że do przywitania mojego syna na świecie zostało 29 dni!! Zmiana kodu - dwójka z przodu !! AAA !!
    29?????!!!! kur...a!!!! aaaa...u mnie jeszcze 43 :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hehe dobre to pewnie mogłyby podać sobie ręce z moja:))

AGUS -no mam nadzieje ze chociaż to - za tydzień ide oglądać miejsce w którym bede rodzic takze zdam relacje -a zdecydowałam sie na poród w wodzie takze sobą zobaczymy - nie moge sie doczekać:)
    lwica na tez w uk przeciez..u mnie tez taka pollzna...strasznie slodka ale tak samo niekompetentna...trzymajcie za mnie kciuki zenys sie w pracy niemprzewrocila...padam na pysk..jedziemy i wracamy dopiero o 20.00 :(

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lwica na tez w uk przeciez..u mnie tez taka pollzna...strasznie slodka ale tak samo niekompetentna...trzymajcie za mnie kciuki zenys sie w pracy niemprzewrocila...padam na pysk..jedziemy i wracamy dopiero o 20.00 :(

Chyba Werka my dwie jeszcze pracujemy :( ja pracuje do 38+2:(( chyba niezbyt ten moj maciezynski zaplanowałam
    Tyle ze od tego tygodnia mam piątki wolne i pracuje do 2popoludniu ale jeszcze 3tygodnie porannego wstawania :(((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica u mnie tez od rana do południa te zajecia, polozna mowila ze jak bym nie mogla uczestniczyc w nich to sama mi taki poprdowadzi :P ale ja normalnie ide na te grupowe :)

Czary Mary ale Ci fajnie!!! :) mi zostalo 37 dni!! :)

Lwica, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz od 21 lutego jestem na maciezynskim :) i tak do 30 kwietnia 2016 :)

Fasia lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    29?????!!!! kur...a!!!! aaaa...u mnie jeszcze 43 :-)

nooom taka sytuacja:) Jak Twoja córeczka się wykluje to mój srajtek będzie miał już 2 tygodnie. Wera niech moc będzie z Tobą !! Wywal w robocie kopyta i leż na jakiejś kozetce - pewnie macie :)

Rudzia - widzisz Ty moja ciążowa bliźniaczko. Przez tą moją cesarkę nasze drogi się rozejdą.

Rudzia, Lwica, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ