X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mary ustalili Ci inna date porodu? Moje cisnienie tez niskie ja bym sie nie odnalazla jakbym miala w normie :P

Eweliska nie mam swojego przepisu na kopca. Robilam to pierwszy raz z pudelka.. ale ta wersje mini babeczek. Za duzo pieprzenia jednak :P

Arsenka no doslownie jakbys pilke łyknela :P
    wszystkim nam fajnie rosna brzuchy ja jutro swojego fotografuje niech se gowniarz nie mysli ze go to ominie :P

Lwica, Eweliśka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARY no niestety :( no ale co tam, wszystko dla dzidzi :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A ja juz od 21 lutego jestem na maciezynskim :) i tak do 30 kwietnia 2016 :)

Coooo?? To ile masz macierzyńskiego?? To co robisz se sie spytam??
    Ja od 1go kwietnia (od 17marca ale to moje wolne wykorzystuje nic ma sie do macierzyńskiego) do 1go kwietnia 2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:15

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy - sama sobie ustaliłam ;) ewentualnie jak się syneczkowi wcześniej zachce opuścić chupa chupsa to już nie będę miała na to wpływu.
    A tak w ogóle to co Ci się w głowę stało z tym gotowaniem?? Szalona czy co??

Amy_, Fasia lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA u mnie to zalezy od dni ktore sobie wybieram..mam przyznane 480 dni macierzynskiego i co miesiac wypelniam za ktore dni chce, np moge wpisac od 1 dnia miwsiaca do ostatniego i to bede miala zaplacone albo tylko dni robocze bez weekendow i qtedy te dni za weekend przechodza mi dalej.. nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:18

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a to moze wina suwaczka bo ja u ciebie widze 34+5
    U siebie widze 34+6 a faktycznie mam z om 35+4 a ta menda sie popsula :P

z gotowaniem? Chyba z pieczeniem bo ja obiady przeciez gotuje nawet jak nie robie z tego oficjalnego oswiadczenia na forum :P
    nie wiem co mi odjeblo z kopcem :P przez cala ciaze nie pieklam :P

Eweliśka lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze w piatek mi sie zacznie 37 tydz Oo

CzaryMary, Aguś86, lysinka, Eweliśka, Agusiek89, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy masz 35+4 :) To komp Ci się popsuł :P

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Amy masz 35+4 :) To komp Ci się popsuł :P
    Komorka :D zaraz sprawdze jak na kompie mam :P

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy - ja tam u Ciebie widzę 35+4.Twoja kaczka działa jak ta lala ale bidna już jej się wygon skończył i dziobem już od jakiegoś czasu stuka w ta ramkę jak dzięcioł :P

37 tydzień - ciąża donoszona. Nie omieszkam tego opić w piątek :) Olo będzie ready do wyjścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:26

Fasia lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga wy tu prawie wszystkie chcecie juz urodzic i tulic maluchy a ja mam odwrotnie. Fakt ze mam dosc boli krzyzowo lonowo kulszowych ale jak pomysle ze zaraz tego malucha nie bedzie w brzuchu to mi smutno!!!! Normalnie chce mi aie plakac ze zaraz zaczynam 37 tydzien ze zaraz sie ta cala ciazowa przygoda zakonczy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:27

Murraya, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Amy - ja tam u Ciebie widzę 35+4.Twoja kaczka działa jak ta lala ale bidna już jej się wygon skończył i dziobem już od jakiegoś czasu stuka w ta ramkę jak dzięcioł :P

37 tydzień - ciąża donoszona. Nie omieszkam tego opić w piątek :) Olo będzie ready do wyjścia :)
    Ja jakos szczegolnie nie chce zeby on wychodzil. Lubie jak mi dokucza z brzucha

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Swoja droga wy tu prawie wszystkie chcecie juz urodzic i tulic maluchy a ja mam odwrornis. Fakt ze mam dosc boli krzyzowo lonowo kulszowych ale jak pomysle ze zaraz tego malucha nie bedzie w brzuchu to mi smutno!!!! Normalnie chce mi aie plakac ze zaraz zaczynam 37 tydzien ze zaraz sie ta cala ciazowa przygoda zakonczy :(

co za problem rozpocząć nową ?? :P

Amy_, lysinka, Eweliśka, Agusiek89, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    co za problem rozpocząć nową ?? :P
    dla mnie żaden. M chce poczekac ale tez nie wiem ile.. :(

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    dla mnie żaden. M chce poczekac ale tez nie wiem ile.. :(

No tak, taka decyzja powinna być obopólna. Z drugiej strony Ty młoda dupka jesteś więc macie czas... U mnie wielkie wahadło zegara biologicznego bije mnie w łeb ! :)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)
    Ja dziś mega intensywny dzień... na szczęście nadal jesteśmy w dwupaku ;)
    Boshe nadrobiłam chyba z 20 stron uffffff

Gosha ja mam 3 poziomy w łóżeczku :) ale ten najwyżej jest mniej więcej na środku.. tyle że mam szufladę, nie wiem czy ma to znaczenie :) chociaż pamiętam, że przy synku mieliśmy na górze, a później od razu na dole, więc z tego środkowego nawet nie korzystaliśmy...
    Ja też kupuję falbankę, aby zakryć tą przestrzeń pomiędzy materacem a szufladą.. zwłaszcza że mam zamiar coś tam schować ;) bo teraz mam tak postawione łóżeczko że niestety zablokowaną mam szufladę :|

Amy też jestem za praniem ochraniacza, falbankę można sobie darować, ale ochraniacz wypadałoby ;)

Ida dobrze, że z ciśnieniem się unormowało, oby tak już zostało :) no i dzidzia już fajnie sobie waży :)

Liloe - ale super brzuszek i jaki duży! :) Hwesta - Twój też fajny brzusio :) Robotka duży ten Twój brzucho :) Weronika piękny i położony ok :)

NY śliczna ta kołyska :) a i też się zastanawiałam nad ochraniaczem z tej serii :)

Haneczka - dla mnie najbardziej wygodne są pajace, następnie body ale rozpinane również z przodu/boku + półśpiochy i takie też 'komplety' mam przygotowane do szpitala. Ja jedynie nie jestem przekonana do tego weluru, ale to dziewczyny już pisały :) Ja nic nie kupowałam z tego, jedynie dostałam... jakoś dla mnie to takie średnie w dotyku się wydaje... no i w szpitalu moze być za ciepłe.

Misia super brzucho i kącik małego! Bardzo mi się podoba ten organizer :)
    Lysinka ale słodki mały brzucho, inne przy Tobie to mają olbrzymy :)
    Arsenka dużyyyyyyyyy ten brzuszek :)

Krysti Trzymaj się! Oby ciśnienie się ustabilizowało i z dzidzią było ok! :)

Natt nie dobrze, że dzidzia się już pcha, ale dobrze że już ma ponad 2kg :) zaciskać nóżki i będzie ok ;)

Marta kolejny dowód na to że pomiary pomiarowi nie równy ;) no ciekawe ile mała waży :) Brzuszek fajny, taki neiwielki :)

A nam zostało 40 dni jej szybciutko leci ten czas :)
    Dzisiaj rano byłam w zusie srusie z L4... później w Biedronie, a następnie w Entliczku - sklep dzieciowy :) Tam kupiłam cudowności dla Adusi ;)
    Na koniec jeszcze byłam z synkiem u dermatologa, myślałam że padnę czekając tak mi było gorąco i duszno.. ale na szczęście synek był bardzooo grzeczny, więc przynajmniej nie nerwowo było :) no i wróciłam to zaległam na sofie czytając Was :)

Poniżej moje łowy :)
    6807fe930479f7dfmed.jpg

i jeszcze taki kocyk-otulaczy do fotelika :) tyle że w TKmax przeceniony za 40 zł :)
    http://allegro.pl/sterntaler-rozek-becik-otulacz-zebra-zimba-i5104322637.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Search

A i co najważniejsze, w końcu udało mi się złożyć zamówienie u Natalii... ale sporo tego jest, sama nawet to przyznała ;) wiec aż się boję jaka będzie wycena :|
    cienki kocyk z minky dla synka 100x135
    ochraniacz na łóżeczko
    falbankę do łóżeczka
    2 prześcieradła
    cienki kocyk z minky
    płaską podusię
    ozdobną podusię gwiazdkę ;)

UFFFFFF ale dzisiaj się rozpisałam ;) PRZEPRASZAM :)

MartaAlvi, Amy_, Lali, CzaryMary, liloe, Gosha, Agusiek89, Murraya, Krysti, Ida, KasiaKwiatek, mimka84, lysinka, misia83, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No tak, taka decyzja powinna być obopólna. Z drugiej strony Ty młoda dupka jesteś więc macie czas... U mnie wielkie wahadło zegara biologicznego bije mnie w łeb ! :)
    28 to mloda dupa? :P a dzięki :P

CzaryMary, Eweliśka, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamcie :)

Kopiec Krecika już mi się chłoooodzi w lodówce mmmmm jaki pyyyszny :))))

Krystii trzymam kciuki za pozytywne wieści ;]

Ida trzymaj sie kochana mocno na pewno wszystko sie ułoży.Dzidziuś cały i zdrowy ,Tobą się zaopiekują i będzie dobrze;]

Piękne duuuuże piłeczki macie kobietki :)
    Ja mam rozstępy na boczkach i ani to ładnej fotki zrobić,bo koszmarnie to wygląda heh takie kropki mam już nie nawet pajęczynki a takie kropki jakby wąż mnie ugryzł i to i z prawej i z lewej haha.Brzusio na razie ładny bez skaz ;]

U mnie 32 dni jak ten czas leci oj zatęsknie za tymi grzecznymi kopniaczkami i gulkami i za czkawką kilka razy dziennie po kilkanascie minut :))

Nasze mieszkanko ,które będziemy wynajmować już puste,czekamy na auto aż mechanik naprawi i przeprowadzaaaamy się.Już się boje jak TŻ będzie na drugich zmianach a ja saaaaaama jak palec ehh a potem sama z maluchem masakra.Ale cóż życie;p trzeba sie w koncu usamodzielnic ;P

CzaryMary, Gosha, Ida, KasiaKwiatek, mimka84, lysinka, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka a masz juz wybrany jakis ochraniacz i falbanke? Bo ja szukam i nic mi sie nie podoba :P
    Mary ile masz lat :)?? Ja 29 w tym roku, trzecie dziecko planuje za ok.7 lat :)

Amy_, Eweliśka lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z drugim będę musiała pewnie odczekać ze dwa lata jak się m namyśli ;) a trzecie to też dopiero za jakieś 7 :D czyli na 37 urodziny sobie zrobię prezent :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ