Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRudzia ale to inny typ paciorkowca, tzn może ten sam, ale z moczy zasiedla drogi moczowe, a z pochwy drogi rodne, nie rozumiem posiewu z moczu w kierunku paciorkowca. Może być czysty posiew z moczu, a z szyjki już niekoniecznie. Ale ja z tych zagranicznych standardów opieki nad ciężarnymi chyba niewiele rozumiem...
Mi na szczęście patyczka nie wkładali do drugiej dziurki, mnie te klimaty nie kręcąale wiem, że czasem biorą też stamtąd
Lysinka moje były gyczano-kukurydziane, bo ja bezglutenowa jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:11
lysinka, weronika86, Murraya, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
Liloe no ja Jej powiedzislam ze chce ten posiew bo gdyby cos bylo to trzeba antybiotyk i ona potwierdzila zd jak z moczu wyjdzie ze jest to antybiotyk dostane przy porodzie i Mala tez.. wiec wychodzi ze o to samo chodzi..
Ja nie rozumiem tego.. -
prawidłowy pobór wymazu na GBS-a jest z 2 rurki pobierany. Ale ponieważ lekarze to leniwe stwożenia czętwo pobierają z jednej albo z drugiej dziurki a jak wyjdzie pozyttywne to wtedy pobierają dodatkowo( zazwyczaj) aby ocenic czy jest i tu i tu
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o jedzenie to dzisiaj pobiłam rekord :
1. kluski leniwe z duuużą ilością masełka klarowanego, bułką tartą, cukrem
2. micha pomidorówy z makaronem
3. Powtórka z punktu pierwszego
4. Pół jabłka
5. 2 buły z serem żółtym i kiszonym ogórem
Dałam czadu!! Wstyd mi. Podkulam ogon i wchodzę pod stółKrysti, natt, Aguś86, Ida, weronika86, haneczka, iwonka1077, Gosha, Murraya, Agusiek89, mimka84, misia83, Robotka1, Fasia, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaga wrote:prawidłowy pobór wymazu na GBS-a jest z 2 rurki pobierany. Ale ponieważ lekarze to leniwe stwożenia czętwo pobierają z jednej albo z drugiej dziurki a jak wyjdzie pozyttywne to wtedy pobierają dodatkowo( zazwyczaj) aby ocenic czy jest i tu i tu
W Szwecji biorą tylko z trzeciejCzaryMary, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
Czytalam teraz w necie i tu bada sie tylko mocz ..jesli chodzi o paciorkowca.. Juz nic nie wiem ale dobra..za tyg mam wizyte u poloznej to zaputam ja o to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPeggySue wrote:Ja miałam przy przyjęciu na Ip robione badanie na czystość ale były dwa patyczki co mnie zdziwiło wychodzi więc na to, że paciorkowiec w pełni mam za sobą. Myślicie, że trzeba go powtarzać skoro był już zrobiony w 31 tygodniu?
U mnie też, były dwa patyczki ale oba w pierwszą dziurkę i żaden nie dotyczył GBS -
Lwica wrote:U mnie tez nic nie badają na paciorkowca:((
Tylko norma ciśnienie, krew i mocz...
Moja polozna tez nie chciala mi tego zlecac bo nie mam objawow i mowila ze na pewno jest okej ale ja wyprosilam ze chce miec pewnosci i sie ugiela -
nick nieaktualnytak, tak Rudzia - spokojna Twoja rozczochrana
Będą chcieli to pobiorą nawet z ucha ( żarcik of kors
)
Ja tam już się nie stresuję niczym. Poza porodem SN przyjmuję wszystko na swoją klatę z roztsępami. Mogą mi grzebać wszędzie.Rudzia, weronika86, Murraya lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Moja polozna tez nie chciala mi tego zlecac bo nie mam objawow i mowila ze na pewno jest okej ale ja wyprosilam ze chce miec pewnosci i sie ugiela
Masz fajna położna - u mnie by to nie przeszło(
Tak jak prosiłam na toksoplazmozę i mi powiedziała ze nie robią i ze do laboratorium nie przyjmą
Zrobiłam prywatnie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Jeśli chodzi o jedzenie to dzisiaj pobiłam rekord :
1. kluski leniwe z duuużą ilością masełka klarowanego, bułką tartą, cukrem
2. micha pomidorówy z makaronem
3. Powtórka z punktu pierwszego
4. Pół jabłka
5. 2 buły z serem żółtym i kiszonym ogórem
Dałam czadu!! Wstyd mi. Podkulam ogon i wchodzę pod stół
Po tej wyżerce to się zmiescisz w ogóle pod ten stół?CzaryMary, weronika86, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość