X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stopy już są umówione na piątek z kosmetyczką :)
    A do bobra, to ostatnio na ślepo robiłam, bo lusterko mam tylko małe i nic nie widziałam. W razie co, uprzedziłam małża, że będzie musiał mi pomóc :)

Lwica lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Martwilabym się gdyby nie fakt że wczoraj miałam bardzo dokładne usg,podczas którego sam lekarz zwrócił uwagę że przeplywy sa super. Dosłownie tak powiedział "pani dziecko ma idealne przeplywy". Łożysko bez żadnych cech starzenia.

Ida no ja się nie znam i też nie dopytywałam się lekarzy tylko położną zapytałam i odpowiedziałą mi to co napisałam.
    Oni też nie powiedzą po jednym płaskim zapisie, że jeest cos nie tak, bo zapis trwa jakieś 30 min 3x dziennie (pewnie). Musiałabyś być podłączona non stop do ktg żeby można było powiedzieć że praca serca Frania jest zła :)
    Na pewno jest wszystko dobrze skoro lekarz na usg tak łądnie to widział :) też bym się nei przejmowała jakbym miała dobre przepływy :)

misia83 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam czy ta oliwka Hipp jest bezpieczna dla dziecka czy ma atesty jakies bo na niej nic nie piszę ! Czy któraś z was ma tez tą oliwkę z Hipp

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:10

Lwica lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDZIA juz widzę Twoje zdjecie... Piękny brzuszek. Zachowałam sobie ta stronę i odświeżałem chyba ze 10 razy dzisiaj, w koncu Cie widzę :)

misia83, lysinka, Amy_, Fasia, Justinka, Rudzia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam czy ta oliwka Hipp jest bezpieczna dla dziecka czy ma atesty jakies bo na niej nic nie piszę ! Czy któraś z was ma tez tą oliwkę z Hipp
    Krysti, ta oliwka to chyba jedna z lepszych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:35

Krysti, Angela89 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt dobrze wiedzieć że ktoś ma mniej więcej to samo - nie że źle życzę, tylko rozumie uczucie.
    Klaudia też mam dziś wyjątkowo opuchliznę na kostach i stopach ;/ i też z prawej strony mnie młoda okłada - dziś rano aż mnie obudziła piętami wystawionymi :) bolało że fuuuu, aż jękłam i córe obudziłam
    Liwi obyś dotrwała jak najdłużej.
    Ida trzymaj się kochana

Ida, natt lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:25

• Lwica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie pomogę IDA -nie miałam jeszcze ktg w ciazy:(
    Położna zawsze bada serduszko dopplerem i wszystko jest ok:]

Krysti nie miałam oliwki Hipp, kupiłam Johnsson & Johnsson.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Krysti tu jest przeanalizowany skład dwóch oliwek Hipp.
    zobacz , może to któraś z tych co Ty masz lub planujesz kupić. :)
    http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html

Krysti, mf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Krysti, ta oliwka to chyba jedna z lepszych. Ja kupiłam olejek migdałowy, ale tylko dlatego ze te oliwki mają krotki termin waznosci
    No ja tez mam właśnie tą z ekologicznym Olejkiem migdałowym . Nomkrotki termin jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:36

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Tu ktg co najmniej godzinę trwa. Ja Leze już 3 raz,dobija 2 godzina...
    o to długo :) ale to dobrze w przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do zapisu :) jak mój wykres był płąski to też mialam długo ktg robione ale Olek nie współpracował w ogóle :P i w końcu mnie odpinali... mialam kilka takich plaskich zapisów - ale lekarze nic nie mowili :)

Ida lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam-nadrobiłam.
    Misia nawet gdyby Mały się jeszcze przekrecił, to jeśli Twoje żylaki są duże, to szpital nie zdecyduje sue na sn, bo mogłyby popękać :-(
    Amy są też usztywniane staniory do karmienia np. Z Alles
    Liwi no to teraz musisz leżeć w domku i jak najmniej się ruszać.
    Angela super wieści, Martynka to naprawdę super dzieła Dziewczynka :-)
    I tyle udało mi się zapamiętać ;-)
    A jeszcze co do pozycji na pieska, to u mnie zawsze kończy się seksem jak mąż jest w domu, lubie sobie tak pobycie trochę, bo mi to kręgosłup odciąża, no ale tylko jak mąż mnie tak zobaczy od razu wyskakuje że spodni :-)
    A dzisiaj wogóle mąż mi powiedział, że jego kierownik kazał mi poddać ich taki wewnętrzny numer alarmowy, bo on mu na razie nie może dać urlopu, więc jak zacznę rodzić to mam zadzwonić na ten numer i męża wywiozą na ziemię. Poczułam sue wyróżniona ;-)

Aguś86, Amy_, weronika86, Murraya, Fasia, Agusiek89, lysinka, misia83, iwonka1077, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej uciekam, Ida oby to był tylko leniwy dzień Mlodego :) niech jutro zapis będzie skaczący :)

Ida lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką mam http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9176ed74ea7c.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi cisnienie podniusł bo pyta się gdzie atesty są na opakowaniu powinno pisać no i wez się nie wkurw nooo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek wiadomo, w kupie raźniej... i cieplej. :D

Agusiek89 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:25

natt, Murraya, Lwica, Amy_ lubią tę wiadomość

• Murraya Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja ze względu na żylaki chyba jednak sama bobra ogarnę. Pierw krem nałożę, a potem niedobitki maszynka pojade.

Wiem że może nie wypada drążyć tematu-ale na te żylaki- dostałaś jakiś krem?
    Ostatnio biorę żelazo-przez co mam zaparcia ..no i niestety u siebie również wyczułam skurczybyka...

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt co prawda to prawda :)

sylvia007 muszę zapytać o to mojego męża bo też pod ziemię się nie dodzwonię :D

‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ