Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia współczuje cc! są metody żeby dziecko nieco zmusić do zmiany pozycji poczytaj
na pieskla z kołysaniem bioder np
myj podłogę na czworaka
co do tętna dziecka jest prawidłowe kiedy akceleracje są obecne tak mi to zostało wytłumaczone w szpitalu jak byłam. Zbyt płaski wykres nie jest prawidłowy. Prawidłowy wykres posiada oscylację falującą - czyli rytm serca dziecka jest zmienny oraz w zapisie jest obecna akceleracja czyli przyśpieszone bicie serduszka utrzymującew się minimum 15 sekund na jakimś tam poziomie
także nie jest dobrze jak serce dziecka bije miarowoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:11
Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość
-
Amy, ja nie chce cc tylko z tego powodu co Ty. Tak czy inaczej będzie bolało:)
A co do pozycji to juz siedzę na czworaka od dobrych 10 minut. Aż mi niedobrze i morda mnie piecze. Kołysanie biodrami doloze jak mąż bedzie wypoczęty i meczu nie bedzie
Co do KTG to ja sie w ogóle nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:13
-
Mały może się ruszać ale jeśli w tym czasie nie skaczę dziecku tętno a powinno to może być coś nie tak z pępowiną, ja tak szczegółowo nie pytała, bo każdy przypadek inny. Gdzie jest Bambi? ona na pewno ma wiedzę na ten temat bo ja to tylko tyle co się wypytalam z ciekawości w szpitalu bo jak mialam plaski zapis to polozna przychodzila i mi telepala brzuchem żeby maly się uaktywnil..
i jak Olkowi kiedys skoczylo tetno do 170 to wzywalam polożna bo się wytraszylam a ona mowi ze na takie skoki wlasnie czekają... dlatego się podpytalam - ale też niezbyt szczegółowo...Bambi85 lubi tę wiadomość
-
U mnie bober tylko z lusterkiem ale super dokladnosci nie ma, co zrobic, a stopy to czekaja na kosmetyczke chyba bo mąż sie chyba nie odważy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:25
Lwica, lysinka lubią tę wiadomość
-
misia83 wrote:Mnie sie dzisiaj samej udało ogarnąć pazury i bobra ale juz niedługo będę pewnie skamlała o pomoc do męża
To drugie to u mnie gorzej bo nic nie widze...takze w zapuszczeniu i małżowi powiedziałam ze przed porodem bedzie musiał mi pomoc - narazie jest na nie - ale jak powiem ze dla dobra dziecka to zrobi hehemisia83, lysinka lubią tę wiadomość
-
A mój mąż chce mi pomóc i w goleniu bobra czy tam nóg i w obcinaniu ale ja się ni hooya nie mogę na to zgodzić .. no nie wyobrażam sobie żeby mi bobra golił !! pozarzyna mnie pewnie jak prosiaka
Lwica, misia83, lysinka, natt, Agusiek89 lubią tę wiadomość