X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    coś jeszcze z obrączką było :) obrączka na nitkę i nad dłoń i jak się kręci w kółko to dziewczynka a jak wahadłowo to chłopak :) chyba jakoś tak :)
    Dokładnie jest coś takiego i co lepsze miałam wróżone 3 lata temu - moja mama to robiła wszystkim w rodzinie przy okazji jakiś świąt, zresztą nie pierwszy raz ;) - i wszystkim zawsze się sprawdziło! Co lepsze mi wyszło i mężowi to samo 1 syn 2 córka... więc czekamy na potwierdzenie na USG...
    A jest przypadek kiedy kuzynowi wyszło że będzie miał tylko syna [i ma] a jego wtedy jeszcze żonie że 1 syn 2 syn... i co lepsze mają owszem wspólne dziecko syna i rozstali się już są po rozwodzie.. ona zaszła w ciążę i w lipcu urodziła drugiego syna :P a ile wtedy przy wróżeniu było zachodzenia w głowe dlaczego tak wyszło im inaczej... jak wszystkim zawsze się zgadzało.. nawet wujowi który ma 4 dzieci a pierwsze czyli 5 zmarło... wszyscy wyszli i po kolei prawidłowo płeć też :)
    tylko że to ktoś musi powróżyć sobie samemu się nie da :)
    A co do sody i kubeczka, może spróbuję tak dla zabawy hehe :) [bo bratowa też chciała spróbować swoich czarów z tą obrączką na nitce, ale jej wyszło że będę miała dwóch synów... więc jakaś sprzeczność, więc nadal tak na prawdę nie wiemy hehe ;) ]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ph 7 czyli kolejna przesłanka, że chłopak :) no ciekawe co za tydzień wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam za sobą ciężki dzień. Byłam u lekarza, wyniki w miarę, ale niepokoi mnie tarczyca, bo wyszło 3,040, a na tym etapie powinno chyba nie być tyle...lekarka stwierdziła że ok. Hiv-negatywny. Morfologia może być. Maluszek ma 7,1 cm i strasznie się wiercił. Też jestem bardzo ciekawa płci, obrączka na włosie pokazuje że dziewczynka, ale ph mam 7.
    ja mialam
    TSh 4.62 i lekarz mowil ze sie unormuje wiec olalam :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Siedze i szukam imion ... mam problem z imieniem dla chlopca :( nic mi sie nie podoba.. z racji tego ze mieszkam w Szwecji i nie zamierzam tego zmieniac, nie chce zeby to bylo typowo polskie imie.. znalazlam takie : Xander .. co myslicie o tym imieniu? Chcialam Xavier ale kolezanka zajela :(

Corka to na pewno bedzie Sofia :)
    Xander, pięknie!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Rudzia mam odwrotnie, żadnego pomysłu dla dziewczynki :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:07

Krysti lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale sie usmiałam z waszych testów z sody:D
    U mnie chyba zaczely sie lepsze dni, mam mega power i nic mi nie dolega:) ciąża jest super:)!!

KasiaKwiatek, misia83, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis praciwalam kreatyne robilam dziewczynie:))czas zleciał super

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta:) Praca zjada całe moje życie. Już marzę, żeby z powrotem być w domku. :) Ale myślę, że jeszcze wytrzymam do połowy listopada, może dłużej. Pracuję łącznie po 6/7 godzin, a wychodzę taka zmęczona jak nigdy dotąd. Może dlatego, że już nie śpię po 12 godzin. ;)

Jutro idę po skierowanie na kolejne badania. No i będę się ważyć. Na pewno co nieco przybrałam, bo apetyt mi wrócił. Brzuch jest tak duży, że nie zapinam żadnych spodni. :) Dlatego kupiłam w H&M pierwsze ciążowe. Są świetne i nie były takie drogie 99 zł.

Kolejne USG mam dopiero 12 listopada! A to oznacza, że długo jeszcze nie będę wiedziała, czy to chłopiec, czy dziewczynka. I jak tu kupić pierwsze skarpetki?:)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem coraz bardziej ciekawa kto tam siedzi w moim brzuszku. Zauważyłyście, że jak sporą część z nas jest już po genetycznym, to jakoś atmosfera się rozluźniła i zaczął się temat płci :-) Chyba wszystkie jesteśmy spokojniejsze i nasze Dzidzia stały się bardziej ciekawa"namacalne "

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze na to czekam Sylwia :) dużo już z Was jest po, ja za tydzień i chyba udziela mi się stres, brzuch mnie troszkę pobolewa, dziś znowu miałam troszkę podbrawiony śluz...jutro wbijam się do mojego gina bez zapisu na szybką wizytę sprawdzić czy jest w porządku...
    co do ubrań to i u mnie powoli rzeczy robią się małe...ja kupiłam sobie 2 pary leginsów ciążowych bo inne spodnie mnie wnerwiają, że są za sztywne i nie wygodne...ogólnie najlepiej czuję się w dresach (nie jest to problem u mnie z racji pracy jako nauczyciel wf więc mogę latać w nich ciągle :) ), no ale czasem trzeba się ubrać inaczej więc mam już ładną elegancką tuniczkę, kilka sukienek i bluz ciążowych fajowych

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tez jestem przed usg genetycznym, pierwsze podejscie mamy 10 ego a Ty??

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy 9.10 o 12.20 trochę się boję :/

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Hej, ale sie usmiałam z waszych testów z sody:D
    U mnie chyba zaczely sie lepsze dni, mam mega power i nic mi nie dolega:) ciąża jest super:)!!
    Też tak miałam w 11 tygodniu, ale szybko minęło :P

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja jeszcze na to czekam Sylwia :) dużo już z Was jest po, ja za tydzień i chyba udziela mi się stres, brzuch mnie troszkę pobolewa, dziś znowu miałam troszkę podbrawiony śluz...jutro wbijam się do mojego gina bez zapisu na szybką wizytę sprawdzić czy jest w porządku...
    co do ubrań to i u mnie powoli rzeczy robią się małe...ja kupiłam sobie 2 pary leginsów ciążowych bo inne spodnie mnie wnerwiają, że są za sztywne i nie wygodne...ogólnie najlepiej czuję się w dresach (nie jest to problem u mnie z racji pracy jako nauczyciel wf więc mogę latać w nich ciągle :) ), no ale czasem trzeba się ubrać inaczej więc mam już ładną elegancką tuniczkę, kilka sukienek i bluz ciążowych fajowych
    Kasia na pewno wszystko ok.a ten śluz to może wcale nie być z szyjki tylko z innego miejsca, ale pewnie idź do gin, to Cię uspokoi. Co do ubrań, to ja jeszcze nic ciążowego nie mam :-( coś tam w internecie oglądałam, ale wolałabym przymierzyć, więc muszę wybrać się do C&A albo H&M tylko wkurzasz mnie, że ten wybór taki trochę ubogi

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja ostatnio kupilam ciazowe jeansy w H&M ale to jakis niewypal ;/ spodnie mi zsuwają sie z tylka co mnie wkurza strasznie a pas jest po cycki to ciezko to ciagle podciagac.. chyba je sprzedam i zakupie legginsy.
    Rudzia ale pas Ci się zsuwa, czy całe spodnie???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    spodnie z bioder sie zsuwaja.. no nie wiem pewnie mam taka budowe ze tak sie dzieje heh bo na pewno nie wszystkie tak maja :)
    A może po prostu za duże kupiłaś , ale ja bym na Twoim miejscu ich nie sprzedawała, bo w późniejszej ciąży biodra pewnie Ci się poszerzą i może akurat będą dobre, a jeśli nie to wtedy będziesz mogła sprzedać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:32

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o jeansach ciążowych z tym pasem,ale jest mi tak niewygodnie w moich jeansach mimo, że jeszcze się mieszczą to wkurza mnie sam materiał, że szorstki i sztywny! idę w ciąży w leginsy, kupiłam czarne i grafitowe,a tyle innych fajnych kolorków, że spoko dam radę. Poza tym są sukienki jeszcze więc wystarczy :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a propos naszych dzisiejszych czarów :)
    Poprosiłam koleżankę, która nosi chłopczyka żeby zrobiła test z sodą - nic się nie pieniło więc niby dziewczynka i według pH moczu też wyszła dziewczynka :)
    Słowem, bredie jedne wielkie :D Ale o tym w sumie wszyskie wiedziałyśmy :D

My jutro idziemy na USG, co prawda to beznadziejne z NFZ ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że mój maluszek sobie fajnie fika w brzuszku i nie zaskoczy mnie niczym niemiłym. Już mam lekki stresik :(

KasiaKwiatek, Rudzia, Justinka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia to woda nam się zaczyna zatrzymywać w organizmach, trudno trzeba się z tym pogodzić, ale po ciąży zejdzie, spoko :) ale zawsze warto peeling zrobić, masażyk i balsamik poużywać ciążowy ;) ja mam i używam

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ