Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    coś jeszcze z obrączką było :) obrączka na nitkę i nad dłoń i jak się kręci w kółko to dziewczynka a jak wahadłowo to chłopak :) chyba jakoś tak :)
    Dokładnie jest coś takiego i co lepsze miałam wróżone 3 lata temu - moja mama to robiła wszystkim w rodzinie przy okazji jakiś świąt, zresztą nie pierwszy raz ;) - i wszystkim zawsze się sprawdziło! Co lepsze mi wyszło i mężowi to samo 1 syn 2 córka... więc czekamy na potwierdzenie na USG...
    A jest przypadek kiedy kuzynowi wyszło że będzie miał tylko syna [i ma] a jego wtedy jeszcze żonie że 1 syn 2 syn... i co lepsze mają owszem wspólne dziecko syna i rozstali się już są po rozwodzie.. ona zaszła w ciążę i w lipcu urodziła drugiego syna :P a ile wtedy przy wróżeniu było zachodzenia w głowe dlaczego tak wyszło im inaczej... jak wszystkim zawsze się zgadzało.. nawet wujowi który ma 4 dzieci a pierwsze czyli 5 zmarło... wszyscy wyszli i po kolei prawidłowo płeć też :)
    tylko że to ktoś musi powróżyć sobie samemu się nie da :)
    A co do sody i kubeczka, może spróbuję tak dla zabawy hehe :) [bo bratowa też chciała spróbować swoich czarów z tą obrączką na nitce, ale jej wyszło że będę miała dwóch synów... więc jakaś sprzeczność, więc nadal tak na prawdę nie wiemy hehe ;) ]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ph 7 czyli kolejna przesłanka, że chłopak :) no ciekawe co za tydzień wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam za sobą ciężki dzień. Byłam u lekarza, wyniki w miarę, ale niepokoi mnie tarczyca, bo wyszło 3,040, a na tym etapie powinno chyba nie być tyle...lekarka stwierdziła że ok. Hiv-negatywny. Morfologia może być. Maluszek ma 7,1 cm i strasznie się wiercił. Też jestem bardzo ciekawa płci, obrączka na włosie pokazuje że dziewczynka, ale ph mam 7.
    ja mialam
    TSh 4.62 i lekarz mowil ze sie unormuje wiec olalam :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Siedze i szukam imion ... mam problem z imieniem dla chlopca :( nic mi sie nie podoba.. z racji tego ze mieszkam w Szwecji i nie zamierzam tego zmieniac, nie chce zeby to bylo typowo polskie imie.. znalazlam takie : Xander .. co myslicie o tym imieniu? Chcialam Xavier ale kolezanka zajela :(

Corka to na pewno bedzie Sofia :)
    Xander, pięknie!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Rudzia mam odwrotnie, żadnego pomysłu dla dziewczynki :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:07

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale sie usmiałam z waszych testów z sody:D
    U mnie chyba zaczely sie lepsze dni, mam mega power i nic mi nie dolega:) ciąża jest super:)!!

nick nieaktualny, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis praciwalam kreatyne robilam dziewczynie:))czas zleciał super

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta:) Praca zjada całe moje życie. Już marzę, żeby z powrotem być w domku. :) Ale myślę, że jeszcze wytrzymam do połowy listopada, może dłużej. Pracuję łącznie po 6/7 godzin, a wychodzę taka zmęczona jak nigdy dotąd. Może dlatego, że już nie śpię po 12 godzin. ;)

Jutro idę po skierowanie na kolejne badania. No i będę się ważyć. Na pewno co nieco przybrałam, bo apetyt mi wrócił. Brzuch jest tak duży, że nie zapinam żadnych spodni. :) Dlatego kupiłam w H&M pierwsze ciążowe. Są świetne i nie były takie drogie 99 zł.

Kolejne USG mam dopiero 12 listopada! A to oznacza, że długo jeszcze nie będę wiedziała, czy to chłopiec, czy dziewczynka. I jak tu kupić pierwsze skarpetki?:)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem coraz bardziej ciekawa kto tam siedzi w moim brzuszku. Zauważyłyście, że jak sporą część z nas jest już po genetycznym, to jakoś atmosfera się rozluźniła i zaczął się temat płci :-) Chyba wszystkie jesteśmy spokojniejsze i nasze Dzidzia stały się bardziej ciekawa"namacalne "

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze na to czekam Sylwia :) dużo już z Was jest po, ja za tydzień i chyba udziela mi się stres, brzuch mnie troszkę pobolewa, dziś znowu miałam troszkę podbrawiony śluz...jutro wbijam się do mojego gina bez zapisu na szybką wizytę sprawdzić czy jest w porządku...
    co do ubrań to i u mnie powoli rzeczy robią się małe...ja kupiłam sobie 2 pary leginsów ciążowych bo inne spodnie mnie wnerwiają, że są za sztywne i nie wygodne...ogólnie najlepiej czuję się w dresach (nie jest to problem u mnie z racji pracy jako nauczyciel wf więc mogę latać w nich ciągle :) ), no ale czasem trzeba się ubrać inaczej więc mam już ładną elegancką tuniczkę, kilka sukienek i bluz ciążowych fajowych

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tez jestem przed usg genetycznym, pierwsze podejscie mamy 10 ego a Ty??

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idziemy 9.10 o 12.20 trochę się boję :/

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Hej, ale sie usmiałam z waszych testów z sody:D
    U mnie chyba zaczely sie lepsze dni, mam mega power i nic mi nie dolega:) ciąża jest super:)!!
    Też tak miałam w 11 tygodniu, ale szybko minęło :P

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ja jeszcze na to czekam Sylwia :) dużo już z Was jest po, ja za tydzień i chyba udziela mi się stres, brzuch mnie troszkę pobolewa, dziś znowu miałam troszkę podbrawiony śluz...jutro wbijam się do mojego gina bez zapisu na szybką wizytę sprawdzić czy jest w porządku...
    co do ubrań to i u mnie powoli rzeczy robią się małe...ja kupiłam sobie 2 pary leginsów ciążowych bo inne spodnie mnie wnerwiają, że są za sztywne i nie wygodne...ogólnie najlepiej czuję się w dresach (nie jest to problem u mnie z racji pracy jako nauczyciel wf więc mogę latać w nich ciągle :) ), no ale czasem trzeba się ubrać inaczej więc mam już ładną elegancką tuniczkę, kilka sukienek i bluz ciążowych fajowych
    Kasia na pewno wszystko ok.a ten śluz to może wcale nie być z szyjki tylko z innego miejsca, ale pewnie idź do gin, to Cię uspokoi. Co do ubrań, to ja jeszcze nic ciążowego nie mam :-( coś tam w internecie oglądałam, ale wolałabym przymierzyć, więc muszę wybrać się do C&A albo H&M tylko wkurzasz mnie, że ten wybór taki trochę ubogi

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja ostatnio kupilam ciazowe jeansy w H&M ale to jakis niewypal ;/ spodnie mi zsuwają sie z tylka co mnie wkurza strasznie a pas jest po cycki to ciezko to ciagle podciagac.. chyba je sprzedam i zakupie legginsy.
    Rudzia ale pas Ci się zsuwa, czy całe spodnie???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    spodnie z bioder sie zsuwaja.. no nie wiem pewnie mam taka budowe ze tak sie dzieje heh bo na pewno nie wszystkie tak maja :)
    A może po prostu za duże kupiłaś , ale ja bym na Twoim miejscu ich nie sprzedawała, bo w późniejszej ciąży biodra pewnie Ci się poszerzą i może akurat będą dobre, a jeśli nie to wtedy będziesz mogła sprzedać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:32

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o jeansach ciążowych z tym pasem,ale jest mi tak niewygodnie w moich jeansach mimo, że jeszcze się mieszczą to wkurza mnie sam materiał, że szorstki i sztywny! idę w ciąży w leginsy, kupiłam czarne i grafitowe,a tyle innych fajnych kolorków, że spoko dam radę. Poza tym są sukienki jeszcze więc wystarczy :)

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a propos naszych dzisiejszych czarów :)
    Poprosiłam koleżankę, która nosi chłopczyka żeby zrobiła test z sodą - nic się nie pieniło więc niby dziewczynka i według pH moczu też wyszła dziewczynka :)
    Słowem, bredie jedne wielkie :D Ale o tym w sumie wszyskie wiedziałyśmy :D

My jutro idziemy na USG, co prawda to beznadziejne z NFZ ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że mój maluszek sobie fajnie fika w brzuszku i nie zaskoczy mnie niczym niemiłym. Już mam lekki stresik :(

nick nieaktualny, Rudzia, Justinka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia to woda nam się zaczyna zatrzymywać w organizmach, trudno trzeba się z tym pogodzić, ale po ciąży zejdzie, spoko :) ale zawsze warto peeling zrobić, masażyk i balsamik poużywać ciążowy ;) ja mam i używam

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ