X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dość masywne uda i źle się bym czuła w legginsach, ale pamiętam, że jak byłam w ciąży z córką, to żadne jeansy z H&M mi nie pasowały i kupowałam w jakimś innym sklepie

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ale naprodukowałyście ! Ledwo udało mi się dobrnąć do końca :D

Uśmiałam się jak głupia z tych testów z sody :D

Mi z kalendarza chińskiego wychodzi, że chlopak. Zobaczymy :D

Dziewczyny czy macie może jakiś sposób na bezsenność? Budzę się od kilku nocy np o 3 i nie mogę zasnąć np do 6 albo dłużej ... męczy mnie to okropnie :(

No i brzuch mnie boli od wczoraj :( jest napięty, twardy, ciężki, jakbym tam kamienie miała .. byłam dziś w pracy z nowym L4 postałam z godzinę i później umierałam z bóli brzuszka ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Ale naprodukowałyście ! Ledwo udało mi się dobrnąć do końca :D

Uśmiałam się jak głupia z tych testów z sody :D

Mi z kalendarza chińskiego wychodzi, że chlopak. Zobaczymy :D

Dziewczyny czy macie może jakiś sposób na bezsenność? Budzę się od kilku nocy np o 3 i nie mogę zasnąć np do 6 albo dłużej ... męczy mnie to okropnie :(

No i brzuch mnie boli od wczoraj :( jest napięty, twardy, ciężki, jakbym tam kamienie miała .. byłam dziś w pracy z nowym L4 postałam z godzinę i później umierałam z bóli brzuszka ..
    Fasia, a łykasz magnez???

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia - łykam zestaw witamin prenatalnych Femibon Natal Classic. Tam jest magnez nie wiem czy powinnam sie jeszcze dodatkowo suplementować ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia - łykam zestaw witamin prenatalnych Femibon Natal Classic. Tam jest magnez nie wiem czy powinnam sie jeszcze dodatkowo suplementować ...
    Najlepiej powiedz gin o tym brzuchu, bo ją właśnie na takie dolegliwości mam brać magnez z wit. B6 oprócz witamin

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po w szpitalu dawali magnez 3 razy dziennie i kazali kupić aspargin,to chyba magnez z potasem

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie Chela Mag B6 - tam jest magnez i witB6 to może będę dodatkowo łykać? Bo naprawdę bezsenne noce to jest jakiś koszmar! Później cały dzień chodzę nieprzytomna. Jak się zdrzemnę to po obudzeniu boli mnie łeb nie do wytrzymania ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja ostatnio kupilam ciazowe jeansy w H&M ale to jakis niewypal ;/ spodnie mi zsuwają sie z tylka co mnie wkurza strasznie a pas jest po cycki to ciezko to ciagle podciagac.. chyba je sprzedam i zakupie legginsy.
    Ja mam to samo ,juz w H&m nie kupie spodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kupiłam sobie Chela Mag B6 - tam jest magnez i witB6 to może będę dodatkowo łykać? Bo naprawdę bezsenne noce to jest jakiś koszmar! Później cały dzień chodzę nieprzytomna. Jak się zdrzemnę to po obudzeniu boli mnie łeb nie do wytrzymania ...
    Ja tak samo mialam dzis w nocy co chwile się budzilam i nie moglam spać,poza tym dziś mialam klientke na wlosy i zrobilam ale juz wysiadlam na koniec litr wody z cytryną wypilam :) jednak odpuszcze kreatynowe prostowanie po porodzie nie na moje plecy stanie 3godz i robienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro scan ultrasound :) jej jestem podekscytowana bardzo mam nadzieje ze z dzidzią dobrze wszystko z moim kochaniutkim bąbelkiem :) ah znów przezycie bedzie niesamowite.

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam leginsy i spodnie z h&m, spodnice z happymum, a teraz myśle zamawiać z www.limone.pl

a my imiona mamy wybrane Miłosz albo Milena:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj :) Powodzenia na wizytach :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim:) dzieki Ola89 nie moge sie doczekac!

Ola89 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki! Jak dzisiaj się czujemy? Bo ja fatalnie. Znowu zwróciłam wszystko co miałam w żołądku plus chyba jeszcze zeszły tydzień :/ boli mnie głowa, jest mi słabo, nie mogłam spać dzisiaj w nocy - wstałam na siusiu i spania nie było już prawie do rana, a jeszcze w pracy od rana mnie ganiają i czegoś ode mnie chcą. Jak ja by strasznie chciałam pójść na zwolnienie na parę dni :( Nie mam już siły :( Dzisiaj zaczęłam 12 tydzień, kiedy mi się w końcu poprawi?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Cześć brzuchatki! Jak dzisiaj się czujemy? Bo ja fatalnie. Znowu zwróciłam wszystko co miałam w żołądku plus chyba jeszcze zeszły tydzień :/ boli mnie głowa, jest mi słabo, nie mogłam spać dzisiaj w nocy - wstałam na siusiu i spania nie było już prawie do rana, a jeszcze w pracy od rana mnie ganiają i czegoś ode mnie chcą. Jak ja by strasznie chciałam pójść na zwolnienie na parę dni :( Nie mam już siły :( Dzisiaj zaczęłam 12 tydzień, kiedy mi się w końcu poprawi?

Wspolczuje! :( ja dzis zaczelam 15 tyg a czuje sie strasznie.. juz od jakiegos czasu bylo dobrze a dzis jakos mnie brzuch boli i czuje sie taka ciezka :( mdli mnie caly czas a w pracy trzeba siedziec do 17.00 :( ehh ale pocieszam sie ze jeszcze 4 miesiace i ide na macierzynski :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk mi mdłości przeszły z nastaniem 13 tyg. życzę, aby i u Ciebie tak się stało, albo i szybciej. Ja od paru dni mam apetyt i jem chętnie, tylko jakoś obiady mi nie służą nie wiem czemu. Od wtorku jem pastę z sera białego, szczypiorku, pomidorów, ogórków i rzodkiewki minimum 2 razy dziennie, pycha!!! Dzisiaj chyba też będę jadła, bo mi wczoraj z kolacji została, a jak pojadę po Gabi do przedszkola, to kupię znowu ser i zrobię na kolację ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    a ja mam leginsy i spodnie z h&m, spodnice z happymum, a teraz myśle zamawiać z www.limone.pl

a my imiona mamy wybrane Miłosz albo Milena:)
    Nie znałam wcześniej tego sklepu limone.pl, a fajne ceny mają może też się na coś zdecyduję :-)
    Kasia a kupowałaś już coś tam??? Ciekawi mnie jak z rozmiarówką, czy jest tak jak opisana w tej tabelce. Mi to się podoba kupowanie na allegro jak masz konkretne wymiary podane, bo wtedy można sobie porównać ze swoimi ubraniami.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA nie łykaj dodatkowej witaminy B6 która jest magnezie bo ją na pewno masz w witaminach.
    natomiast sprawdź sobie ile masz magnezu w witaminach. w moich jest ubogo dlatego suplementuję się 2x2 asmag forte. i to samo przepisali mi na pogotowiu więc wiem że dobrze biorę. kup sobie asmag, to sam magnez bez dodatków, w dwóch aptekach polecono mi go dla kobiet w ciąży:)

a ja nie nasikałam do sody:P zapomniałam:)

miałam taki poebany sen że szkoda gadać. banda więźniów mnie wykorzystała!! ale najpierw mnie opili, a potem jak się ocknęłam sama chciałam jeszcze:P boshhhh ale cyrki:P

liloe lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka

Ja byłam wczoraj u gina na wizycie i znów się strasznie rozczarowałam , jak tak dalej będzie to zmienię gina albo prywatnie dodatkowo będę chodziła. Dosyć , że nie widziałam dzidzi, zdjęcie z usg jest takie, że nic nie widać to jeszcze dowiedziałam się , że badania genetyczne muszę zrobić sobie na własną rękę bo oni owszem sprawdzają to wszystko ale nie podpisują się pod tym bo nie mają certyfikatu. Nosz..... wkurzyłam się strasznie. Dobrze , że w Łodzi znam dobrego gina genetyka Lech Dudarewicz jakby któraś była z Łodzi to polecam.
    Dzidiza ma 3,6 cm i wiekowo to 10w3d. Więc jesteśmy w młodszej ciąży chyba bo nadal nie wiem czy on liczy od miesiączki czy wiek dzidzi.
    A teraz spadam do pracy bo mam tyle roboty , że się nawet do jutra nie wyrobie, ehhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:56

misia83 lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, widze ze nastroje średnie. U mnie również. Noc cała nieprzespana,okropne sny przy probie zasniecia. Trzyma mnie chyba jakiś poszpitalny stres. Nie mogę sobie poradzić. Niby juz wszystko ok,mam duphadton,nospe i kontrolę we wtorek ale ja się boje chodzić po domu nawet żeby nic się nie stało. Cały dzień sama jestem bo facet musi więcej pracować przez te zawirowania... jak się cieszyć ciaza gdy każą prowadzić oszczedzajacy tryb życia? Mieszkam na 3 piętrze bez windy wiec na razie nawet za dużo z domu nie mogę wychodzić żeby nie robić tej wysokości kilka razy dziennie... zaraz musze zamówić zakupy online,trzymajcie się dziewczyny psychicznie lepiej niż ja

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ