X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, a było się stresować?

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:07

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA no to kupuj ten asmag :) bo magnez dobry na skurcze brzucha, na twardnienia itp.

dziewczyny ja też trzymam za was kciuki:) wszystko będzie dobrze:)

ZIÓŁKO, PSOTKA nie bójcie się:) będzie dobrze:)

a ja po śniadaniu, bułeczka z białym serkiem i pomidorem.
    muszę ograniczyć ten pasztet bo niedługo beda na mnie w pracy wołać PASZTETOWA:P

dziś byłam na rozmowie z szefem:) dostałam podwyżkę hahaha:D
    ogólnie pytał czy chcę wrócić i ile chciałabym pracować.
    fajny gość. taki na luzie:) pożyczył zdrowia i wypuścił z gabinetu:P

Justinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! Na pewno wszystko jest ok! Trzymajcie się i czekamy na wieści :)
    Na tego typu warsztatach byłam w poprzedniej ciąży - fajna sprawa, ciekawe rzeczy można się dowiedzieć, poznać inne mamy oraz zawsze coś tam się dostanie, próbek, gadżetów i można coś wygrać :)
    Co do chusty, dla mnie to było wybawienie synek ciągle chciał być na rękach lub jeść! więc nic nie mogłam zrobić ani w domu ani koło siebie... po czym byłam na 1 kursie wiązania chustą i jak ręką odjął synek smacznie sobie spał a ja mogłam posprzątać, ugotować, oczywiście trzeba uważać aby maluszkowi nic się nie stało :)

misia83 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja zamierzam zaopatrzyć się w chustę, czy są jakieś polecane czy obojętne jaką przeznaczoną do noszenia dzieci??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:07

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Ja też się zapisałam :)

Amy lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no właśnie ja zamierzam zaopatrzyć się w chustę, czy są jakieś polecane czy obojętne jaką przeznaczoną do noszenia dzieci??
    polecam poczytanie strony lenny lamb http://pl.lennylamb.com/
    tam ci podadzą link do chust zgodnie z twoim wzrostem i waga i przeznaczeniem musisz tylko powypełniać :)

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chust jest wiele o różnym splocie można wybrać każda chuste bo one są wszystkie fajne elastyczna tylko jest do iluś tam kg dziecka i ona sie nadaje dla maluszkow bo pozniej sie naciaga i jak dziecko wieksze to nei spełnia swojego zadania.
    Ogólnie głownie chodzi o wiązania niż o wybór tkaniny - bo to już nasze "widzi misie" co do splotów tkanin :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:17

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja o chustach słyszałam złe rzeczy :( Nie mam pojęcia ile w tym prawdy bo totalnie nie zagłębiłam się w temat więc tak tylko piszę, żebyście w razie czego poczytały coś na ten temat. Mi ktoś mówił, że one bardzo źle wpływają na kręgosłup dziecka.
    Tak jak mówie, ja się nie zagłębiałam w temat i nie wiem na ile to prawda na ile to brednie bo narazie mnie to nie interesowało, piszę tylko żebyście sobie to sprawdziły na wszelki wypadek :)

Trzymajcie kciuki, mamy na 13.15! :) Boje się jak diabli :( Cholerny 10-12 tydzień źle mi się kojarzą i już siedzę cała spanikowana. Ehh

Miłego dnia Dziewczynki!

Edit. Co do tych badań o których pisze Liloe, to mojej znajomej z innego forum wyszły bardzo złe rzeczy zarówno w Pappie jak i w usg. Bała się poddać amniopunkcji bo jednak to ryzykowne badanie. Uzbierali te 3tys zł i wysłali krew do stanów na test NIFTY i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, maluszek jest zdrowy a dodatkowo poznała jego płeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:31

Krysti, liloe lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    FASIA no to kupuj ten asmag :) bo magnez dobry na skurcze brzucha, na twardnienia itp.

dziewczyny ja też trzymam za was kciuki:) wszystko będzie dobrze:)

ZIÓŁKO, PSOTKA nie bójcie się:) będzie dobrze:)

a ja po śniadaniu, bułeczka z białym serkiem i pomidorem.
    muszę ograniczyć ten pasztet bo niedługo beda na mnie w pracy wołać PASZTETOWA:P

dziś byłam na rozmowie z szefem:) dostałam podwyżkę hahaha:D
    ogólnie pytał czy chcę wrócić i ile chciałabym pracować.
    fajny gość. taki na luzie:) pożyczył zdrowia i wypuścił z gabinetu:P

Ty jesz pasztet, a ja od dwóch miesięcy POMIDORY ! masakra, aż się zaczęłam zastanawiać czy aż tyle można ich spożywać ... zjadłam ok 4 razy dziennie kanapki własnie z pomidorami :P

Fajnego masz szefa :) ja w sumie na swoich też narzekać nie mogę

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe - to przykre ze zignorowali twoje prosby.. wiem jak to wszystko musialo bolec.. ogolnie warsztaty to promowanie marek johnsona, recaro, lenny lamb ale ja staralam sie nie zwracac na to uwagi i wychwycac tylko te infornacje ktore beda dla mnie niezbedne :) choc nie powiem recaro mnie kupilo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:25

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze! ale nie zapomnijcie też o mnie ;) idę dopiero na 16 także do tej godziny to chyba wykorkuję z tych nerwów. Jeszcze wczoraj jakoś pozytywniej myślałam, ale dziś to jestem pewna, że coś jest nie tak. Boję się strasznie :(
    Ziólko nie martw się kazdy stresa ma ja tez tyle ze ja na 14 mam i juz czuje zdenerwowanie wemnie jakieś .bedzie dobrze rownież zyczę wszystkim udanych wizyt buziolki :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty. A co do warsztatów, to u mnie są dzisiaj niestety :-( a już myślałam, że też się zapiszę

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej na chuste bym się nie zdecydowala ,wole juz szelki komfortowe dla dziecka .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Dziewczyny, a ja o chustach słyszałam złe rzeczy :( Nie mam pojęcia ile w tym prawdy bo totalnie nie zagłębiłam się w temat więc tak tylko piszę, żebyście w razie czego poczytały coś na ten temat. Mi ktoś mówił, że one bardzo źle wpływają na kręgosłup dziecka.
    Tak jak mówie, ja się nie zagłębiałam w temat i nie wiem na ile to prawda na ile to brednie bo narazie mnie to nie interesowało, piszę tylko żebyście sobie to sprawdziły na wszelki wypadek :)

Trzymajcie kciuki, mamy na 13.15! :) Boje się jak diabli :( Cholerny 10-12 tydzień źle mi się kojarzą i już siedzę cała spanikowana. Ehh

Miłego dnia Dziewczynki!

Edit. Co do tych badań o których pisze Liloe, to mojej znajomej z innego forum wyszły bardzo złe rzeczy zarówno w Pappie jak i w usg. Bała się poddać amniopunkcji bo jednak to ryzykowne badanie. Uzbierali te 3tys zł i wysłali krew do stanów na test NIFTY i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, maluszek jest zdrowy a dodatkowo poznała jego płeć :)
    Ja rownież zyczę pomyślnej wizyty :)glowa do gory pierś do przodu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest chusta zle wiazana to oczywiscie bedzie zle wplywac na kregoslup dziecka. Pokazywala nam ta kobietka jak dziecko ma siedziec w chuscie. Jak bedziemy zle usadawiac dzieci to faktycznie mozna maluchowi bardzo zaszkodzic :)
    Ja nie jestem ani zwolenniczka ani przeciwniczka chust patrzylam na wyklad z dystansem ale nie zauwazylam czegos co mogloby zaszkodzic. Kregoslup jest lekko wygiety w luk w chuscie, glowka podtrzymywana, nogi nie wisza, chusta nie uciskala pod kolankami tylko konczyla sie na pupie... wszystko prawidlowo wygladalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:39

• liwi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chust to to dłuższy temat, ale powiem tylko tyle ze ja się interesowałam i duuużo czytałam. I chusta może szkodzić jeżeli sie ja nieumiejętnie wiąże, ale jużeli się nauczysz wiązac i odpowiedznio układac dziecko w chuście to ona absolutnie nie szkodzi, powiem więcej ma pozytywny wpływ na rozwój dziecieczka. Moja mała uwielbiała noszenie w chuście.

Amy lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ