Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
FASIA no to kupuj ten asmag
bo magnez dobry na skurcze brzucha, na twardnienia itp.
dziewczyny ja też trzymam za was kciuki:) wszystko będzie dobrze:)
ZIÓŁKO, PSOTKA nie bójcie siębędzie dobrze:)
a ja po śniadaniu, bułeczka z białym serkiem i pomidorem.
muszę ograniczyć ten pasztet bo niedługo beda na mnie w pracy wołać PASZTETOWA:P
dziś byłam na rozmowie z szefem:) dostałam podwyżkę hahaha:D
ogólnie pytał czy chcę wrócić i ile chciałabym pracować.
fajny gość. taki na luzie:) pożyczył zdrowia i wypuścił z gabinetu:PJustinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach! Na pewno wszystko jest ok! Trzymajcie się i czekamy na wieści
Na tego typu warsztatach byłam w poprzedniej ciąży - fajna sprawa, ciekawe rzeczy można się dowiedzieć, poznać inne mamy oraz zawsze coś tam się dostanie, próbek, gadżetów i można coś wygrać
Co do chusty, dla mnie to było wybawienie synek ciągle chciał być na rękach lub jeść! więc nic nie mogłam zrobić ani w domu ani koło siebie... po czym byłam na 1 kursie wiązania chustą i jak ręką odjął synek smacznie sobie spał a ja mogłam posprzątać, ugotować, oczywiście trzeba uważać aby maluszkowi nic się nie stałomisia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:no właśnie ja zamierzam zaopatrzyć się w chustę, czy są jakieś polecane czy obojętne jaką przeznaczoną do noszenia dzieci??
tam ci podadzą link do chust zgodnie z twoim wzrostem i waga i przeznaczeniem musisz tylko powypełniaćmisia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychust jest wiele o różnym splocie można wybrać każda chuste bo one są wszystkie fajne elastyczna tylko jest do iluś tam kg dziecka i ona sie nadaje dla maluszkow bo pozniej sie naciaga i jak dziecko wieksze to nei spełnia swojego zadania.
Ogólnie głownie chodzi o wiązania niż o wybór tkaniny - bo to już nasze "widzi misie" co do splotów tkanin -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a ja o chustach słyszałam złe rzeczy
Nie mam pojęcia ile w tym prawdy bo totalnie nie zagłębiłam się w temat więc tak tylko piszę, żebyście w razie czego poczytały coś na ten temat. Mi ktoś mówił, że one bardzo źle wpływają na kręgosłup dziecka.
Tak jak mówie, ja się nie zagłębiałam w temat i nie wiem na ile to prawda na ile to brednie bo narazie mnie to nie interesowało, piszę tylko żebyście sobie to sprawdziły na wszelki wypadek
Trzymajcie kciuki, mamy na 13.15!Boje się jak diabli
Cholerny 10-12 tydzień źle mi się kojarzą i już siedzę cała spanikowana. Ehh
Miłego dnia Dziewczynki!
Edit. Co do tych badań o których pisze Liloe, to mojej znajomej z innego forum wyszły bardzo złe rzeczy zarówno w Pappie jak i w usg. Bała się poddać amniopunkcji bo jednak to ryzykowne badanie. Uzbierali te 3tys zł i wysłali krew do stanów na test NIFTY i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, maluszek jest zdrowy a dodatkowo poznała jego płećWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:31
Krysti, liloe lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:FASIA no to kupuj ten asmag
bo magnez dobry na skurcze brzucha, na twardnienia itp.
dziewczyny ja też trzymam za was kciuki:) wszystko będzie dobrze:)
ZIÓŁKO, PSOTKA nie bójcie siębędzie dobrze:)
a ja po śniadaniu, bułeczka z białym serkiem i pomidorem.
muszę ograniczyć ten pasztet bo niedługo beda na mnie w pracy wołać PASZTETOWA:P
dziś byłam na rozmowie z szefem:) dostałam podwyżkę hahaha:D
ogólnie pytał czy chcę wrócić i ile chciałabym pracować.
fajny gość. taki na luzie:) pożyczył zdrowia i wypuścił z gabinetu:P
Ty jesz pasztet, a ja od dwóch miesięcy POMIDORY ! masakra, aż się zaczęłam zastanawiać czy aż tyle można ich spożywać ... zjadłam ok 4 razy dziennie kanapki własnie z pomidorami
Fajnego masz szefaja w sumie na swoich też narzekać nie mogę
-
nick nieaktualnyLiloe - to przykre ze zignorowali twoje prosby.. wiem jak to wszystko musialo bolec.. ogolnie warsztaty to promowanie marek johnsona, recaro, lenny lamb ale ja staralam sie nie zwracac na to uwagi i wychwycac tylko te infornacje ktore beda dla mnie niezbedne
choc nie powiem recaro mnie kupilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:25
liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyziolko wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze! ale nie zapomnijcie też o mnie
idę dopiero na 16 także do tej godziny to chyba wykorkuję z tych nerwów. Jeszcze wczoraj jakoś pozytywniej myślałam, ale dziś to jestem pewna, że coś jest nie tak. Boję się strasznie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Dziewczyny, a ja o chustach słyszałam złe rzeczy
Nie mam pojęcia ile w tym prawdy bo totalnie nie zagłębiłam się w temat więc tak tylko piszę, żebyście w razie czego poczytały coś na ten temat. Mi ktoś mówił, że one bardzo źle wpływają na kręgosłup dziecka.
Tak jak mówie, ja się nie zagłębiałam w temat i nie wiem na ile to prawda na ile to brednie bo narazie mnie to nie interesowało, piszę tylko żebyście sobie to sprawdziły na wszelki wypadek
Trzymajcie kciuki, mamy na 13.15!Boje się jak diabli
Cholerny 10-12 tydzień źle mi się kojarzą i już siedzę cała spanikowana. Ehh
Miłego dnia Dziewczynki!
Edit. Co do tych badań o których pisze Liloe, to mojej znajomej z innego forum wyszły bardzo złe rzeczy zarówno w Pappie jak i w usg. Bała się poddać amniopunkcji bo jednak to ryzykowne badanie. Uzbierali te 3tys zł i wysłali krew do stanów na test NIFTY i okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, maluszek jest zdrowy a dodatkowo poznała jego płeć -
nick nieaktualnyJak jest chusta zle wiazana to oczywiscie bedzie zle wplywac na kregoslup dziecka. Pokazywala nam ta kobietka jak dziecko ma siedziec w chuscie. Jak bedziemy zle usadawiac dzieci to faktycznie mozna maluchowi bardzo zaszkodzic
Ja nie jestem ani zwolenniczka ani przeciwniczka chust patrzylam na wyklad z dystansem ale nie zauwazylam czegos co mogloby zaszkodzic. Kregoslup jest lekko wygiety w luk w chuscie, glowka podtrzymywana, nogi nie wisza, chusta nie uciskala pod kolankami tylko konczyla sie na pupie... wszystko prawidlowo wygladaloWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 12:39
-
Co do chust to to dłuższy temat, ale powiem tylko tyle ze ja się interesowałam i duuużo czytałam. I chusta może szkodzić jeżeli sie ja nieumiejętnie wiąże, ale jużeli się nauczysz wiązac i odpowiedznio układac dziecko w chuście to ona absolutnie nie szkodzi, powiem więcej ma pozytywny wpływ na rozwój dziecieczka. Moja mała uwielbiała noszenie w chuście.
Amy lubi tę wiadomość