Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:hahaha ja też to ze sodą sobie zrobie w domu bo mam:D dla zabawy:)
możemy sobie tutaj robić różne testy ale wiadomo ze wynik i tak odczyta lekarz na usg:)
Prędzej bym powiedziała, że pewność będziesz miała jak urodzisz. Co prawda minęło już 25 lat ale jak moja mama nosiła mnie to miałam być według usg chłopcem a mój brat uparcie nazywany dziewczynką i miała szok dwa razy
Mi kiedyś koleżanka "wróżyła" za pomocą właśnie bawełnianej nici i złotej obrączki i jej wyszło, że będę miała dwie dziewczyny ale ja uparcie mówię,że będzie chłopakshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
ADK pewnie masz rację
ale ze technika poszła z postępem to raczej już usg zaufam:) a jeśli się nie sprawdzi i usg? no cóż, będę miała piękną niespodzianeczkę przy porodzie:D
kiedyś to płeć rozpoznawali ponoć przez naciśnięcie przez położną np w odpowiednim miejscu brzucha ciężarnej:)
o kurde to moje PH równe 8 powinno ten kubeczek wysadzić chyba:P na wszelki wypadek nasikam mniejshimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:ADK pewnie masz rację
ale ze technika poszła z postępem to raczej już usg zaufam:) a jeśli się nie sprawdzi i usg? no cóż, będę miała piękną niespodzianeczkę przy porodzie:D
kiedyś to płeć rozpoznawali ponoć przez naciśnięcie przez położną np w odpowiednim miejscu brzucha ciężarnej:)
o kurde to moje PH równe 8 powinno ten kubeczek wysadzić chyba:P na wszelki wypadek nasikam mniejdaj koniecznie znać
-
Ja to traktuję oczywiście jako zabawę i mały eksperyment
Ani trochę w to nie wierzę, myślę że to zależy właśnie od pH.
Shimmer - ale ponoć kwaśny to na dziewczynkę jest, a jak dziewczynka to się nie pieni niby. Cholera to wi
Ja miałam ostatnio pH 8 ale ja mam coś z nerkami więc to też może być u mnie jakieś zaburzone.
Taka o zabawa głupkowata
A ja oglądałam na YT żeby nasikać do osobnego kubeczka i przelać do tego z sodą i tak właśnie zrobiłam, więc chyba nie zależy od strumieniaJednej babce na YT nic się też nie działo, a innej od razu wulkan piany wybuchnął
-
MartaAlvi wrote:Ja to traktuję oczywiście jako zabawę i mały eksperyment
Ani trochę w to nie wierzę, myślę że to zależy właśnie od pH.
Shimmer - ale ponoć kwaśny to na dziewczynkę jest, a jak dziewczynka to się nie pieni niby. Cholera to wi
Ja miałam ostatnio pH 8 ale ja mam coś z nerkami więc to też może być u mnie jakieś zaburzone.
Taka o zabawa głupkowata
A ja oglądałam na YT żeby nasikać do osobnego kubeczka i przelać do tego z sodą i tak właśnie zrobiłam, więc chyba nie zależy od strumieniaJednej babce na YT nic się też nie działo, a innej od razu wulkan piany wybuchnął
to ja już nie wiem
bez kitu zaraz poszukam sody
-
Robotka1 wrote:szukaj shimmer:D jestem ciekawa reakcji:D
z góry
Boże stara baba a takie rzeczy robito już ta ciążowa papka w mózgu chyba
Ale to ja Ci źle napisałamznaczy im wyższe ph tym bardziej mocz zasadowy??? czyli niedobry bo mogą być jakieś zapalenia??? Już nic nie wiem
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:ph 6 i nic a nic się nie pieni a sikałam normalnie
z góry
Boże stara baba a takie rzeczy robito już ta ciążowa papka w mózgu chyba
Ale to ja Ci źle napisałamznaczy im wyższe ph tym bardziej mocz zasadowy??? czyli niedobry bo mogą być jakieś zapalenia??? Już nic nie wiem
ja też mam budyń z mózgu czasami:)
czyli co? u Ciebie dziewuszka? niby? -
nick nieaktualnyhahaha no Dziewczynki widzę, że tu jakieś czary mary dzisiaj odprawiacie
mojej mamie za to śnił się dzisiaj śliczny chłopczyk i powiedziała, że tarota postawi w takim razie
ps. mam sodę w domu, może jak wrócę z pracy to zrobię hihihishimmer_lip lubi tę wiadomość
-
odczyn kwaśny <7 obojetny=7 a zasadowy >7 mniej więcej tak to wygląda
Ja mam mnóstwo bakterii, glukozy i białka więc coś u mnie z nerkami jest nie halo. Mój wynik moze też nie być wiarygodny z tego powodu -
Robotka1 wrote:a już sama nie wiem:P niby wysokie PH może świadczyć o stanie zapalnym lub bakteriach czyli chyba odczyn kwaśny:P
ja też mam budyń z mózgu czasami:)
czyli co? u Ciebie dziewuszka? niby?chińczyk, soda i obrączka mówią, że dziewczynka
ph, brak syfów, przeczucie, że chłopak
eh rozerwałam się trochę dzięki Wam
Aż sprawdziłam ph 0 ma kwas solny czyli im niższe ph tym bardziej kwaśny odczyn a im wyższe tym bardziej zasadowy. -
KasiaKwiatek wrote:hahaha no Dziewczynki widzę, że tu jakieś czary mary dzisiaj odprawiacie
mojej mamie za to śnił się dzisiaj śliczny chłopczyk i powiedziała, że tarota postawi w takim razie
ps. mam sodę w domu, może jak wrócę z pracy to zrobię hihihiKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam wypis: rozpoznanie: obserwacja w kierunku niewydolności ciesniowo-szyjkowej- negatywna. Poronienie zagrażające. Przerazilam sie ta druga częścią, ale wyjasnila mi,ze z tym mnie przyjeli,ale się nie potwierdziło i nie zagraża nic na te chwile, uffff
shimmer_lip, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:odczyn kwaśny <7 obojetny=7 a zasadowy >7 mniej więcej tak to wygląda
Ja mam mnóstwo bakterii, glukozy i białka więc coś u mnie z nerkami jest nie halo. Mój wynik moze też nie być wiarygodny z tego powodu