Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:hahaha ja też to ze sodą sobie zrobie w domu bo mam:D dla zabawy:)
możemy sobie tutaj robić różne testy ale wiadomo ze wynik i tak odczyta lekarz na usg:)
Prędzej bym powiedziała, że pewność będziesz miała jak urodzisz. Co prawda minęło już 25 lat ale jak moja mama nosiła mnie to miałam być według usg chłopcem a mój brat uparcie nazywany dziewczynką i miała szok dwa razy
Mi kiedyś koleżanka "wróżyła" za pomocą właśnie bawełnianej nici i złotej obrączki i jej wyszło, że będę miała dwie dziewczyny ale ja uparcie mówię,że będzie chłopak
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
ADK pewnie masz rację
ale ze technika poszła z postępem to raczej już usg zaufam:) a jeśli się nie sprawdzi i usg? no cóż, będę miała piękną niespodzianeczkę przy porodzie:D
kiedyś to płeć rozpoznawali ponoć przez naciśnięcie przez położną np w odpowiednim miejscu brzucha ciężarnej:)
o kurde to moje PH równe 8 powinno ten kubeczek wysadzić chyba:P na wszelki wypadek nasikam mniej
shimmer_lip, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
No kochanaRobotka1 wrote:ADK pewnie masz rację
ale ze technika poszła z postępem to raczej już usg zaufam:) a jeśli się nie sprawdzi i usg? no cóż, będę miała piękną niespodzianeczkę przy porodzie:D
kiedyś to płeć rozpoznawali ponoć przez naciśnięcie przez położną np w odpowiednim miejscu brzucha ciężarnej:)
o kurde to moje PH równe 8 powinno ten kubeczek wysadzić chyba:P na wszelki wypadek nasikam mniej
daj koniecznie znać
-
Ja to traktuję oczywiście jako zabawę i mały eksperyment
Ani trochę w to nie wierzę, myślę że to zależy właśnie od pH.
Shimmer - ale ponoć kwaśny to na dziewczynkę jest, a jak dziewczynka to się nie pieni niby. Cholera to wi
Ja miałam ostatnio pH 8 ale ja mam coś z nerkami więc to też może być u mnie jakieś zaburzone.
Taka o zabawa głupkowata
A ja oglądałam na YT żeby nasikać do osobnego kubeczka i przelać do tego z sodą i tak właśnie zrobiłam, więc chyba nie zależy od strumienia
Jednej babce na YT nic się też nie działo, a innej od razu wulkan piany wybuchnął
-
No takMartaAlvi wrote:Ja to traktuję oczywiście jako zabawę i mały eksperyment
Ani trochę w to nie wierzę, myślę że to zależy właśnie od pH.
Shimmer - ale ponoć kwaśny to na dziewczynkę jest, a jak dziewczynka to się nie pieni niby. Cholera to wi
Ja miałam ostatnio pH 8 ale ja mam coś z nerkami więc to też może być u mnie jakieś zaburzone.
Taka o zabawa głupkowata
A ja oglądałam na YT żeby nasikać do osobnego kubeczka i przelać do tego z sodą i tak właśnie zrobiłam, więc chyba nie zależy od strumienia
Jednej babce na YT nic się też nie działo, a innej od razu wulkan piany wybuchnął 
to ja już nie wiem
bez kitu zaraz poszukam sody
-
ph 6 i nic a nic się nie pieni a sikałam normalnieRobotka1 wrote:szukaj shimmer:D jestem ciekawa reakcji:D
z góry 
Boże stara baba a takie rzeczy robi
to już ta ciążowa papka w mózgu chyba 
Ale to ja Ci źle napisałam
znaczy im wyższe ph tym bardziej mocz zasadowy??? czyli niedobry bo mogą być jakieś zapalenia??? Już nic nie wiem
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
a już sama nie wiem:P niby wysokie PH może świadczyć o stanie zapalnym lub bakteriach czyli chyba odczyn kwaśny:Pshimmer_lip wrote:ph 6 i nic a nic się nie pieni a sikałam normalnie
z góry 
Boże stara baba a takie rzeczy robi
to już ta ciążowa papka w mózgu chyba 
Ale to ja Ci źle napisałam
znaczy im wyższe ph tym bardziej mocz zasadowy??? czyli niedobry bo mogą być jakieś zapalenia??? Już nic nie wiem 
ja też mam budyń z mózgu czasami:)
czyli co? u Ciebie dziewuszka? niby?
-
nick nieaktualnyhahaha no Dziewczynki widzę, że tu jakieś czary mary dzisiaj odprawiacie

mojej mamie za to śnił się dzisiaj śliczny chłopczyk i powiedziała, że tarota postawi w takim razie
ps. mam sodę w domu, może jak wrócę z pracy to zrobię hihihi
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
odczyn kwaśny <7 obojetny=7 a zasadowy >7 mniej więcej tak to wygląda

Ja mam mnóstwo bakterii, glukozy i białka więc coś u mnie z nerkami jest nie halo. Mój wynik moze też nie być wiarygodny z tego powodu
-
No niby takRobotka1 wrote:a już sama nie wiem:P niby wysokie PH może świadczyć o stanie zapalnym lub bakteriach czyli chyba odczyn kwaśny:P
ja też mam budyń z mózgu czasami:)
czyli co? u Ciebie dziewuszka? niby?
chińczyk, soda i obrączka mówią, że dziewczynka 
ph, brak syfów, przeczucie, że chłopak
eh rozerwałam się trochę dzięki Wam
Aż sprawdziłam ph 0 ma kwas solny czyli im niższe ph tym bardziej kwaśny odczyn a im wyższe tym bardziej zasadowy. -
Mi się ostatnio śniło, że przewijałam trzy niemowlaki zasrane aż po pachyKasiaKwiatek wrote:hahaha no Dziewczynki widzę, że tu jakieś czary mary dzisiaj odprawiacie

mojej mamie za to śnił się dzisiaj śliczny chłopczyk i powiedziała, że tarota postawi w takim razie
ps. mam sodę w domu, może jak wrócę z pracy to zrobię hihihi
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam wypis: rozpoznanie: obserwacja w kierunku niewydolności ciesniowo-szyjkowej- negatywna. Poronienie zagrażające. Przerazilam sie ta druga częścią, ale wyjasnila mi,ze z tym mnie przyjeli,ale się nie potwierdziło i nie zagraża nic na te chwile, uffff
shimmer_lip, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość
-
A podmywasz się przed pobraniem próbki? I mocz ze środkowego siku bierzesz?MartaAlvi wrote:odczyn kwaśny <7 obojetny=7 a zasadowy >7 mniej więcej tak to wygląda

Ja mam mnóstwo bakterii, glukozy i białka więc coś u mnie z nerkami jest nie halo. Mój wynik moze też nie być wiarygodny z tego powodu