X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia,ja jadłam sushi ale sama robiłam i to nie powstrzymalam się od łososia wędzonego ba zimno ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydlub,wydlub :) mi się chce zurku z jajkiem ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Jestem po kolejnym usg, z dzidzia ok, na 71 mm,urosl o centymetr od zeszłego poniedzialku,pytalam czy nie za mało to powiedziała, że ok. Ale chyba powinnam się lepiej odzywiac,dzis po wyjściu ze szpitala pójdę na dwudaniowy obiad :)) szyjka jest zamknięta i to prawdopodobnie skutek leżenia, tak jak pisalam dostane duphaston i za tydzień kontrola u mojego lekarza,nakaz oszczędzania sie czyli spokoj,polegiwanie,ogolnie odpoczynek, noszenie max do 2 kg i powinno być ok :)
    No i cudownie :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hihi na szczęście nie cierpię suszi:D
    ostatnio dali mi w knajpie do obiadu przystawkę a w niej był ser pleśniowy to z ciężkim sercem ale go wydłubałam:)

no ja wiem że mogą być spekulacje na temat tego kalendarza ale fajna zabawa:)
    mam w domu książkę "chłopiec czy dziewczynka" naturalne metody planowania płci:) i tam bardzo dużo o tym kalendarzyku pisze:)i to bardzo ciekawych rzeczy:)
    Ej ja to chyba jednak nie do końca jestem przytomna albo Rudzia kiedyś wklejała na różowej stronie inny chiński kalendarz bo wtedy mi na bank chłopak wychodził a teraz sprawdziłam i baba :) Co ma być to będzie :D ale powiem Wam szczerze, że jak się ten ktoś bedzie dupą do usg ustawiał to mnie coś strzeli :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wydlub,wydlub :) mi się chce zurku z jajkiem ;)
    A ja jeszcze nie jem niczego co mocno pachnie bo takie jedzenie bardzo brzydko z człowieka wychodzi :( kisiel, winogrona i banany oraz ser żółty rządzą :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak sądziłam, z kalendarza chińskiego też wychodzi chłopak :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie przejmuję i jem ser pleśniowy. Gdzieś kiedyś mówili, że przecież sobie sera pleśniowego nie wkładasz do nooo.... wiecie gdzie. Jak bym miałam sobie jeszcze takie małe przyjemności odebrać to już bym całkiem z tej ciąży umarła. Nie jest codziennie i nawet jeśli to w małych ilościach ale moje życie bez niego nie miałoby sensu! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech mam nadzieję że to PH to się nie sprawdzi :P ja mam teraz 7,0 więc niby na chłopaka... przy synu miałam 6,5 - 7,0 no i jest chłopak hehe ale teraz mam nadzieję, że pomyłka, zwłaszcza że ten mocz taki dziwny był :P zresztą za 3tyg mam powtórzyć badanie to się okaże... bo póki co raczej więcej wskazań jest na dziewczynkę :) a bardzo bym chciała po za tym aby było zdrowe oczywiście :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja ostatnio jadlam krewetki fakt pare tylko ale podobno nie mozna krewetek nie wien..mialam ochote to zjadlam :)
    O krewetkach nie słyszałam. Wiadomo, że nie surowe ale takie obrobione termicznie można. A inna sprawa serio one Ci smakują??? Ja nie jestem w stanie znieść tego, ze one tak okropnie pękają pod zębami. Od razu widzę te rowki na dżdżownicy i sobie wyobrażam, ze takie same są w krewetkach i dlatego tak pękają :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja tam się nie przejmuję i jem ser pleśniowy. Gdzieś kiedyś mówili, że przecież sobie sera pleśniowego nie wkładasz do nooo.... wiecie gdzie. Jak bym miałam sobie jeszcze takie małe przyjemności odebrać to już bym całkiem z tej ciąży umarła. Nie jest codziennie i nawet jeśli to w małych ilościach ale moje życie bez niego nie miałoby sensu! :D
    No ale to chyba nie o to chodzi. Chyba chodzi o samą pleśń która jest dla płodu szkodliwa. Podobno dlatego nawet jak się owoc z jednej strony zaczyna psuć to w ciąży nie można tego zepsutego odkroić i zjeść reszty bo jakieśtam procesy są już w całym owocu. Nie wiem ile w tym prawdy???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No ale to chyba nie o to chodzi. Chyba chodzi o samą pleśń która jest dla płodu szkodliwa. Podobno dlatego nawet jak się owoc z jednej strony zaczyna psuć to w ciąży nie można tego zepsutego odkroić i zjeść reszty bo jakieśtam procesy są już w całym owocu. Nie wiem ile w tym prawdy???

No prawda jest taka, że nawet nie będąc w ciąży jak Ci pół kromki chleba spleśnieje to nie można drugiej połowy zjeść bo proces gnilny rozpoczął się już wszędzie tylko nie wszędzie go widać. A w serze pleśniowym są bakterie ale nieszkodliwe dla człowieka, podobno mogą występować w nim jakieś groźne ale tylko mogą nie muszą.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubię :) i ślimaki prosto ze skorupek ;)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, tu ciekawa rzecz na temat sera pleśniowego w ciąży. Może jest jeszcze jakaś amatorka w naszym gronie to się może przydać :)

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/dieta/czy-w-ciazy-mozna-jesc-ser-plesniowy,203_5083.html

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde ślimaki to już wyższa szkoła jazdy:P

ale krewetkę bym chrupła:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja tez lubię :) i ślimaki prosto ze skorupek ;)

No to ze ślimakami to ostro Ci powiem :D Ja lubię nawet małże, jak byłam mała to w Chorwacji takie prosto ze skorupek wciągałam ale teraz raczej sama sobie nie zamówię, jak ktoś poczęstuje to zjem. Ale ślimaków nigdy nie jadłam.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test na płeć:D

TEST Z SODY :
    lyzeczke sody do jakiegos kubeczka nasiusiac jak sie pieni chlopiec jak nic sie nie dzieje dziewczynka.

shimmer_lip, adk_1989, Rudzia, kluska, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    O proszę, tu ciekawa rzecz na temat sera pleśniowego w ciąży. Może jest jeszcze jakaś amatorka w naszym gronie to się może przydać :)

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/dieta/czy-w-ciazy-mozna-jesc-ser-plesniowy,203_5083.html
    To bosko :) ja nie przepadam za tymi przerośniętymi pleśnią tylko właśnie takie turki lubię :)
    a co do pleśni to ja nienawidzę wyrzucać jedzenia i jak mi owoce się psują do zawsze ratowałam, znaczy odkrawałam kawałek a resztę zjadałam.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

TEST Z SODY :
    lyzeczke sody do jakiegos kubeczka nasiusiac jak sie pieni chlopiec jak nic sie nie dzieje dziewczynka.

Czego to ludzie nie wymyślą :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

TEST Z SODY :
    Dobrze, że nie mam sody bo bym pewnie zrobiła :D

Rudzia, Amy, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

TEST Z SODY :

a ja słyszałam z kolei, że ten test nie na płeć tylko ogólnie na ciażę :P

Zaraz to chyba sprawdzę bo mnie ciekawość zeżre, o ile jest soda w domu :D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ