X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie tak, że jak dotkniecie nieraz niechcący piersi to czujecie takie mrowienie?

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Werka teściowa jakby co spakuj! To Wasz dom!

Nadzieja, a co ile masz obecnie skurcze?

Ida nie wiem jaki był zapis, bo nie widziałam nic w trakcie. Urządzenie wyświetlalo wynik od góry, a ja leżałam. Ostatnio w szpitalu zapis skakał między 130-180 ale nie utrzymywał się stale na takim wysokim poziomie. Czasem tylko dobijal do takiej wartości

Ja miałam dziwne skurcze. Długo trzymające a pojawiają się w różnej częstotliwości nawet co 2 minuty ale po wizycie u lekarza ustały więc może to z nerwów i teraz mam twardnienia tylko gdy wstaje a jak leże jest dobrze więc postanowiłam leżeć 2 tygodnie:)

Mnie zastrzyki ze sterydów nie bolały, zastrzyku nie czułam a potem pupa chwile szczypała.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większość posiewów podobno czeka się 2 dni.
    Ja miałam celeston w odstępie 24h, dwie dawki łącznie. Czuć rozpieranie przy podaniu, może lekki ból. Dziewczyna z sali po sterydach zwijała się z bólu, każdy odczuwa inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:28

Ida lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa dziekuje za opis..faktycznie dziekna z ciebie babka! gratuluje syneczka i super,ze sam sobie radzi! a laktacja sie rozkreci! pij bardzo duzo wody, to pomoze...fasia przepraszam orzez te moja tesciowa nawet nie sytalam co u ciebie! trzymaj sie dzielnie..ida ty rowniez!!!!
    co do ciagniec, skyrczy to dzisiaj jak troszke energii przybylo to zmylam tony garow, oprzatnelam kuchnie i zrobilam oniad..wystarczylo zeby zaczely sie dziwne skurcze...jestem teraz u lekarza...za 10min moja kolej...oducztlam sie chodzic tak daleko...jak kaczuszka doczlapalam :-)

Ida, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Dziewczyny, czy macie tak, że jak dotkniecie nieraz niechcący piersi to czujecie takie mrowienie?
    lysinka nie, nie mam tak..moze laktacja ci rusza?

lysinka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mantissa :) a wybieralas może położna? bo to różnie bywa. Czasem trzeba przyjść na zdjęcie szwów do szpitala, czasem wybrana położna sama przychodzi do domu po tygodniu a czasem trzeba zadzwonić do przychodni gdzie zapisujesz dziecko i umówić wizytę w domu... Ale zdjęcie po około tygodniu
    ja przy pierwszym mialam rozpuszczalne 12 lat temu.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida postaraj się nie myśleć o tym, bo jest to bardzo indywidualna kwestia... niektore dziewczyny bardzo chwala sobie cc, a inne dochodza 2-3 tyg do siebie... ja tez przechodzilam taki okres leku przed porodem, ale im blizej tym bardziej mi mija. po prostu jak sie zacznie, to sie zacznie, trzeba bedzie ten bol przezyc... poza tym przy porodzie pewnie inaczej odczuwa sie bol, adrenalina wiadomo robi swoje

mimka84, Aguś86, weronika86, Ida, Gosha, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie myśl o tym. Jest do zniesienia skoro tyle kobiet rodzi i decyduje się na kolejne dzieci. Jaki by nie był szybciutko zapomnisz :)

weronika86, Ida lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:55

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od gina :) musze iść wstawić pranie, zamówić resztę rzeczy. Mój po drodze z pracy kupi wanienke, ręczniki i inne pierdoly.

Rozwarcie na 2 centymetry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:09

mimka84, Justinka, Aguś86, natt, Gosha, Ulka84, KasiaKwiatek, weronika86, mantissa, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Anka i co dalej?

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarze badaja rozwarcie?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Wow Anka i co dalej?

No nic. Gin mówi, że bobas jest na tyle duży, że nie ma sensu nic hamować. Mam skurcze nieregularne wiec może być jutro a może za ładne parę dni. Ale dużo czasu mi nie zostało :)

mimka84, Aguś86, sylvia007, Ulka84, weronika86, Fasia, liloe, Krysti lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa jej jaka relacja! Jesteś wielka kobieto!!! Odpoczywajcie spokojnie :*
    Co do siadania to nam na szkole rodzenia położna powiedziała że super przydaje się koło ratunkowe, takie zwykłe pompowane dla dzieci, na tym podobno siada się z mniejszym bólem :) Co do szwów to jakby z doświadczenia nie powiem, ale.. położna kazała myć od razu, wietrzyć ile się da i używać tantum rosa do podmywania. Brzuszkiem się nie martw. U mojej szwagierki zupełnie płaski był już po dwóch tygodniach :) poza tym Shimmer ma rację pierdziel brzuch - masz meeeeega syna! Będzie Julian czy Juliusz?

Werka co za su..... z tej teściowej. Wiesz ja bym jej napisała prosto z mostu, że rozumiesz iż chce spędzić czas z wnuczką, ale po pierwsze nie dasz rady po nią pojechać, potrzebujesz odpoczynku i spokoju i przestrzeni a wiadomo z nią już tego mieć nie będziesz i że mimo iż ona myśli że znajdzie się miejsce to Ty wiesz że go nie będzie i już! Poza tym czas po porodzie jest po to żeby rodzina mogła się sobą nacieszyć i siebie nauczyć i nie potrzebujecie jeszcze jednej osoby, która może wprowadzać zamieszanie! Może mąż jej przemówi? Co za babsztyl! Nie rozumiem takich ludzi. Mam nadzieję że nigdy taka nie będę!!!
    EDIT: doczytałam na czym stanęło! I dobrze nie daj się - ona musi wiedzieć gdzie jest jej miejsce!

Fasia zaraz przeszperam internet ale pierwsze słyszę żeby tarczyca miała wpływ na wade serca dziecka! Nie doszukuj się plisss... pierdzielona położna nie myśli co mówi, zamiast porządnie przebadać to sieje zamęt i stres u matki :/ Liloe dobrze radzi dopytaj na obchodzi o to i nie daj sie zbyć ok?

Nadzieja Ty już też? Masz skurcze co ile mniej więcej? 1cm to niby nie dużo ale między 1 a 3,5 juz niedaleko, a przecież Mantissa przy 3,5 miała regularne skurcze :/ Jej czy to się na prawdę dzieje? Czy my zaczynamy się rozpakowywać hurtowo?
    Shimmer prawie ta sama sytuacja. Ty masz dalej pessar... lekarz nic nie mówił o zdejmowaniu go? kurcze skoro dalej Ci się szyjka skraca? Ja chyba zaczynam za Was panikować :/

weronika86, mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Jak lekarze badaja rozwarcie?

Tak jak położne. Palcami :)

Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No nic. Gin mówi, że bobas jest na tyle duży, że nie ma sensu nic hamować. Mam skurcze nieregularne wiec może być jutro a może za ładne parę dni. Ale dużo czasu mi nie zostało :)
    Hahha u mnie dokładnie to samo powiedziała jak byłam w piątek :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie :) my zaczynamy naprawde rodzic :P

mimka84, Anka1501, Ulka84, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Hahha u mnie dokładnie to samo powiedziała jak byłam w piątek :)

No mam nadzieje, ze jeszcze parę dni dam rade ale kiepsko to widzę :P idę wstawić pranie ;D

mimka84, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio lekarz tylko jak bylam u niego w zeszla srode wkladal wziernik zeby pobrac gbs i wypadal mu ;) i mowi,ze macica jest nisko bardzo ;) ale nic wiecej nie mowil

‹‹ 3199 3200 3201 3202 3203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ