SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj nawet pisałam, że w poprzedniej ciąży 2 tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2 cm :) Byłam na wizycie w piątek jak to się okazało i gin mówi chyba w weekend pani urodzi... a tutaj 2 tyg chodziłam, aż odeszły najpierw wody ;) więc właśnie tak to jest jak pisze malinka możesz urodzić na dniach lub za kilka ;) ale najważniejsze trzeba być przygotowanym w każdej chwili :)
    Ja mam dopiero wizytę 12.03 też jestem ciekawa co tam słychać z szyjką no i co u małej :)

mimka84, Aguś86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ania mamy widzę podobnie ale u mnie skurcze ustały na razie i odpoczywam i mam nadzieję, że to tak szybko się nie zacznie bo boje się jak cholera...

Anka1501, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja my musimy jeszcze ze 2 tygodnie w dwupaku dać radę ;) Jak lezysz i brzuch się nie stawia to lez. Ja jak postoje 5 minut dziś to już mam twardy, a jak leżę to rzadko. Zauważyłam też ze czesto stawia się po wariacjach młodego.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka nie ma reguły naprawdę. Każda z nas jest inna :) U mnie w poprzedniej ciąży na wizycie 5 dni przed porodem szyjka 1, 3 rozwarcia brak i mówiła, że jak będę leżeć to ze 2 tygodnie dam radę, a leżałam i dałam radę tylko 5 dni ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

zostawić Was na weekend i już porody <3

Mantissa gratuluję z całego serca! :) Super, że synuś jest taki duży i silny. Podziwiam Cię za wytrzymałość, spokój i wyczerpującą relację dla nas:)

Z dobrych wiadomości: spuchnąć, już nie spuchniesz, a przygotowania możesz zrzucić na męża :D

Moja koleżanka ze szkoły rodzenia też urodziła przed weekendem. 39 tydz, 1 etap trwał 4 godziny, 2 etap 10 minut. Tak więc tego.. nie stresujmy się! :) Czuję już oddech położnej na plecach. :)

Mój weekend upłynął rekreacyjnie:) Obeszłam sklepy, targ, obkupiłam męża i siebie w ubrania. Same bluzeczki z zamkami i guziczkami do wystawiania cycuszków:) Planuję jeszcze przed porodem kupić jakieś wiosenne kolorowe koszule i płaszczyk do wózka :P
    Potem byłam na basenie (10kg mniej w wodzie, suuper uczucie), na parapetówce u znajomych. A w niedzielę obiadek u teściowej i spotkanie z sąsiadami. Skąd ja mam tyle energii?:)

Na mojej liście "must do" jeszcze kino, lody w pucharku i grota solna. Może zdążę.:)

Aguś86, mimka84, Gosha, Justinka, mantissa, Fasia, Krysti, Agusiek89, iwonka1077, Murraya lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja wczoraj pierwszy raz w KRakowie w Hm zostałam poproszona z końca kolejki na sam początek:D czułam się taka wyróżniona:D na prawdę aż chciałam to powiedzieć sprzedawczyni ale byłam w takim szoku że zapomniałam:)

natomiast wszelkie bezczelności biją na łeb w LIDLU, tak się kurwa stare cipy pchają z wozami wypchanymi po brzegi i widzą że za nimi stoi baba w ciąży trzymając w ręku tylko dwie rzeczy ale przepuścić zamiaru nie mają.
    jest taka akcja że "kolejkowa rewolucja" i mam nadzieję że kiedyś w przyszłości bedzie już na tyle powszechna że wszystkie sklepy będą to praktykowały-przynajmniej te sieciowe!

MANTISSA super relacja z porodu:) to prawda łatwko nie jest, są chwile zwątpienia ale człowiek sobie uświadamia że jest w stanie przeżyć wszystko:)
    fajnie że imię się znalazło dla juniorka:D jednak coś w tym jest że jak się dziecko zobaczy to się będzie wiedziało jak mu dać na imię:D

WERONIKA po co mataczysz teściowej że remont i takie tam, z takimi osobami trzeba stanowczo- NIE CHCEMY i koniec! bo widzę że baba na bezczelnego się pcha. nie pozwól sobie bo będziesz miała zmarnowane najważniejsze dni z zycia Sarci. trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie tej sprawy :)

Fasiula śpiochu odpoczywaj:D

dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
    a na razie ja bym nie usuwała listy z terminami porodów:) może zrobimy to potem? jak już się wszystkie rozpakują??
    kurcze dobrze by było żeby oprócz mnie może któraś miała tą listę z ropakowanymi mamusiami gdzieś u siebie na kompie zapisaną i uzupełniała bo ja się boję że jak się rozpakuję to mogę nie mieć czasu siedziec non stop i śledzić, a tak to wpadnę w razie czego i po prostu przekleję ją na pierwszą stronę???
    proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronę:D ale nie pamiętam która:D

u mnie wichura. dosłownie!! w kominku się pali, huczy w kratkach wentylacyjnych. kuchnię mam pięknie posprzątaną-4.5 godziny zeszło mi i mojej mamie:) ale jest cudnie:)
    teraz ja mam chwile dla siebie a młoda bawi się z babcią laleczkami bo męza mamy dziś na służbie:)

Aguś86, mimka84, mantissa, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, nie gadaj?:D co to jakieś domino?:)

Mimka też?

Mnie brzuchol od wczoraj pobolewa znów jak na okres, ale ja jeszcze nie chcę. Jeszcze to kino chociaż :D

Trzymam kciuki dziewczyny, żebyście wytrzymały jak najdłużej :*

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANKA i jak? Rozwarcie rozumiem 2 cm potwierdzone przez lekarza, ale te skurcze... Jaja sobie robisz ;) kolejnej nocy nie prześpie jak wyładuje kolejna na porodowie ;)
    Daj znać co i jak matka, czy akcja sie rozwija :*

mantissa lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:56

Aguś86, haneczka, Nadzieja84, MartaAlvi, Justinka, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
    Dobrze ze sie na koniec odezwalam ;) mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto ;)

Gosha, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    ANKA i jak? Rozwarcie rozumiem 2 cm potwierdzone przez lekarza, ale te skurcze... Jaja sobie robisz ;) kolejnej nocy nie prześpie jak wyładuje kolejna na porodowie ;)
    Daj znać co i jak matka, czy akcja sie rozwija :*
    Gosha a Ty w piątek będziesz cos wiedzieć?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Dobrze ze sie na koniec odezwalam ;) mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto ;)
    hihi spoko loko :) przyjdą dzidzie na świat to forum sie z czasem trochę przeludni;)
    a ja też teraz częściej czytam niż piszę:) choć lubię w wolnej chwili usiąść sobie(ze 4 godziny np hehe:P) i pogadać z dziewczynami:)

NY, Aguś86, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia każda z nas ma Twoją listę :) wystarczy zacytować Twój pierwszy post i usunąć cytat z początku i końca i każdy może listę edytować ;) nie ma problemu ja mogę pomagać ;)

Gosha, Robotka1, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za wiadomości ;) mój właśnie łóżeczko skręca :P

Anka 3maj się!!

Justinka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronę:D ale nie pamiętam która:D

To byłam ja :P Ale z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej

Mantiss teraz już po wszystkim zapomnisz o tym co było. Laktacja się rozbuja lada chwila :) Super że mały taki duży :) Pewnie szybciutko do domu pójdziecie:)

shimmer_lip, mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Gosha a Ty w piątek będziesz cos wiedzieć?
    Taaaa, kazali mi sie wstawić o 13 na ginekologię. Zobaczymy jak to przeklęte białko w moczu urosło :( ciśnienie wysokie nadal ale nie rosnie, opuchlizna coraz większa (ale z drugiej strony wszystkie juz zaczynamy puchnąć) i właściwie to tyle. Liczę ze jak zrobią ktg i USG to wypuszcza, jsk bedzie- nie mam zielonego pojęcia. Wg mojej lekarki miałam dotrzymać do konca 37 tyg co wypada w przyszłym tyg w środę i chciała kończyć ciaze. Ale zobaczymy co powiedzą w szpitalu.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmerku superowsko:) to jakby coś to pomagaj:) zapisz sobie gdzieś u siebie a jak by mnie nie było(choć postaram się w okresie porodów jednak być:)) to jak wrócę to poproszę Cię o aktualną listę to przerobi się :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To byłam ja :P Ale z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej
    hahaha no to się wstrzeliłam:D oczywiście Angela jesteś zwolniona:D

Angela89, shimmer_lip, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka zdjecie Jagodki slodkie :) tez ostatnio dostalam fote, musze jutro Wam pokazac.
    Anka szykuj sie szykuj :) juz nie dlugo bedziesz tulic synka!
    Mantissa ale obszerna relacja, super ze znalazlas czas, zeby nam to wszystko opisac:)

Robotka1, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja perdziu co sie dzieje! anka trzymaj sie malutka!!!!!! dziewczyny dostalam antyniotyk, go byl zaniepokojony...najprawdopodobniem zapalenie oskrzeli...dostalam amoksykline czy cosbtakiego..amoxyclin..3 x dziennie 7 dni...soraedzil czy nie puchne, osuchal...cisnienie idealne..brak goraczki

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3201 3202 3203 3204 3205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ