Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie dzisiaj nawet pisałam, że w poprzedniej ciąży 2 tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2 cm
Byłam na wizycie w piątek jak to się okazało i gin mówi chyba w weekend pani urodzi... a tutaj 2 tyg chodziłam, aż odeszły najpierw wody
więc właśnie tak to jest jak pisze malinka możesz urodzić na dniach lub za kilka
ale najważniejsze trzeba być przygotowanym w każdej chwili
Ja mam dopiero wizytę 12.03 też jestem ciekawa co tam słychać z szyjką no i co u małejmimka84, Aguś86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór:)
zostawić Was na weekend i już porody
Mantissa gratuluję z całego serca!Super, że synuś jest taki duży i silny. Podziwiam Cię za wytrzymałość, spokój i wyczerpującą relację dla nas:)
Z dobrych wiadomości: spuchnąć, już nie spuchniesz, a przygotowania możesz zrzucić na męża
Moja koleżanka ze szkoły rodzenia też urodziła przed weekendem. 39 tydz, 1 etap trwał 4 godziny, 2 etap 10 minut. Tak więc tego.. nie stresujmy się!Czuję już oddech położnej na plecach.
Mój weekend upłynął rekreacyjnie:) Obeszłam sklepy, targ, obkupiłam męża i siebie w ubrania. Same bluzeczki z zamkami i guziczkami do wystawiania cycuszków:) Planuję jeszcze przed porodem kupić jakieś wiosenne kolorowe koszule i płaszczyk do wózka
Potem byłam na basenie (10kg mniej w wodzie, suuper uczucie), na parapetówce u znajomych. A w niedzielę obiadek u teściowej i spotkanie z sąsiadami. Skąd ja mam tyle energii?
Na mojej liście "must do" jeszcze kino, lody w pucharku i grota solna. Może zdążę.
Aguś86, mimka84, Gosha, Justinka, mantissa, Fasia, Krysti, Agusiek89, iwonka1077, Murraya lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a ja wczoraj pierwszy raz w KRakowie w Hm zostałam poproszona z końca kolejki na sam początek:D czułam się taka wyróżniona:D na prawdę aż chciałam to powiedzieć sprzedawczyni ale byłam w takim szoku że zapomniałam:)
natomiast wszelkie bezczelności biją na łeb w LIDLU, tak się kurwa stare cipy pchają z wozami wypchanymi po brzegi i widzą że za nimi stoi baba w ciąży trzymając w ręku tylko dwie rzeczy ale przepuścić zamiaru nie mają.
jest taka akcja że "kolejkowa rewolucja" i mam nadzieję że kiedyś w przyszłości bedzie już na tyle powszechna że wszystkie sklepy będą to praktykowały-przynajmniej te sieciowe!
MANTISSA super relacja z porodu:) to prawda łatwko nie jest, są chwile zwątpienia ale człowiek sobie uświadamia że jest w stanie przeżyć wszystko:)
fajnie że imię się znalazło dla juniorka:D jednak coś w tym jest że jak się dziecko zobaczy to się będzie wiedziało jak mu dać na imię
WERONIKA po co mataczysz teściowej że remont i takie tam, z takimi osobami trzeba stanowczo- NIE CHCEMY i koniec! bo widzę że baba na bezczelnego się pcha. nie pozwól sobie bo będziesz miała zmarnowane najważniejsze dni z zycia Sarci. trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie tej sprawy
Fasiula śpiochu odpoczywaj:D
dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
a na razie ja bym nie usuwała listy z terminami porodów:) może zrobimy to potem? jak już się wszystkie rozpakują??
kurcze dobrze by było żeby oprócz mnie może któraś miała tą listę z ropakowanymi mamusiami gdzieś u siebie na kompie zapisaną i uzupełniała bo ja się boję że jak się rozpakuję to mogę nie mieć czasu siedziec non stop i śledzić, a tak to wpadnę w razie czego i po prostu przekleję ją na pierwszą stronę???
proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronęale nie pamiętam która:D
u mnie wichura. dosłownie!! w kominku się pali, huczy w kratkach wentylacyjnych. kuchnię mam pięknie posprzątaną-4.5 godziny zeszło mi i mojej mamie:) ale jest cudnie:)
teraz ja mam chwile dla siebie a młoda bawi się z babcią laleczkami bo męza mamy dziś na służbie:)
Aguś86, mimka84, mantissa, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto
Gosha, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Gosha wrote:ANKA i jak? Rozwarcie rozumiem 2 cm potwierdzone przez lekarza, ale te skurcze... Jaja sobie robisz
kolejnej nocy nie prześpie jak wyładuje kolejna na porodowie
Daj znać co i jak matka, czy akcja sie rozwija :* -
NY wrote:Dobrze ze sie na koniec odezwalam
mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto
przyjdą dzidzie na świat to forum sie z czasem trochę przeludni;)
a ja też teraz częściej czytam niż piszęchoć lubię w wolnej chwili usiąść sobie(ze 4 godziny np hehe:P) i pogadać z dziewczynami:)
NY, Aguś86, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:
proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronęale nie pamiętam która:D
To byłam jaAle z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej
Mantiss teraz już po wszystkim zapomnisz o tym co było. Laktacja się rozbuja lada chwilaSuper że mały taki duży
Pewnie szybciutko do domu pójdziecie:)
shimmer_lip, mantissa, liloe lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Gosha a Ty w piątek będziesz cos wiedzieć?
ciśnienie wysokie nadal ale nie rosnie, opuchlizna coraz większa (ale z drugiej strony wszystkie juz zaczynamy puchnąć) i właściwie to tyle. Liczę ze jak zrobią ktg i USG to wypuszcza, jsk bedzie- nie mam zielonego pojęcia. Wg mojej lekarki miałam dotrzymać do konca 37 tyg co wypada w przyszłym tyg w środę i chciała kończyć ciaze. Ale zobaczymy co powiedzą w szpitalu.
-
Shimmerku superowsko:) to jakby coś to pomagaj:) zapisz sobie gdzieś u siebie a jak by mnie nie było(choć postaram się w okresie porodów jednak być
) to jak wrócę to poproszę Cię o aktualną listę to przerobi się
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:To byłam ja
Ale z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej
Angela89, shimmer_lip, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość
-
Robotka zdjecie Jagodki slodkie
tez ostatnio dostalam fote, musze jutro Wam pokazac.
Anka szykuj sie szykujjuz nie dlugo bedziesz tulic synka!
Mantissa ale obszerna relacja, super ze znalazlas czas, zeby nam to wszystko opisac:)Robotka1, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
ja perdziu co sie dzieje! anka trzymaj sie malutka!!!!!! dziewczyny dostalam antyniotyk, go byl zaniepokojony...najprawdopodobniem zapalenie oskrzeli...dostalam amoksykline czy cosbtakiego..amoxyclin..3 x dziennie 7 dni...soraedzil czy nie puchne, osuchal...cisnienie idealne..brak goraczki