X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj nawet pisałam, że w poprzedniej ciąży 2 tygodnie chodziłam z rozwarciem na 2 cm :) Byłam na wizycie w piątek jak to się okazało i gin mówi chyba w weekend pani urodzi... a tutaj 2 tyg chodziłam, aż odeszły najpierw wody ;) więc właśnie tak to jest jak pisze malinka możesz urodzić na dniach lub za kilka ;) ale najważniejsze trzeba być przygotowanym w każdej chwili :)
    Ja mam dopiero wizytę 12.03 też jestem ciekawa co tam słychać z szyjką no i co u małej :)

mimka84, Aguś86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ania mamy widzę podobnie ale u mnie skurcze ustały na razie i odpoczywam i mam nadzieję, że to tak szybko się nie zacznie bo boje się jak cholera...

Anka1501, Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja my musimy jeszcze ze 2 tygodnie w dwupaku dać radę ;) Jak lezysz i brzuch się nie stawia to lez. Ja jak postoje 5 minut dziś to już mam twardy, a jak leżę to rzadko. Zauważyłam też ze czesto stawia się po wariacjach młodego.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka nie ma reguły naprawdę. Każda z nas jest inna :) U mnie w poprzedniej ciąży na wizycie 5 dni przed porodem szyjka 1, 3 rozwarcia brak i mówiła, że jak będę leżeć to ze 2 tygodnie dam radę, a leżałam i dałam radę tylko 5 dni ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)

zostawić Was na weekend i już porody <3

Mantissa gratuluję z całego serca! :) Super, że synuś jest taki duży i silny. Podziwiam Cię za wytrzymałość, spokój i wyczerpującą relację dla nas:)

Z dobrych wiadomości: spuchnąć, już nie spuchniesz, a przygotowania możesz zrzucić na męża :D

Moja koleżanka ze szkoły rodzenia też urodziła przed weekendem. 39 tydz, 1 etap trwał 4 godziny, 2 etap 10 minut. Tak więc tego.. nie stresujmy się! :) Czuję już oddech położnej na plecach. :)

Mój weekend upłynął rekreacyjnie:) Obeszłam sklepy, targ, obkupiłam męża i siebie w ubrania. Same bluzeczki z zamkami i guziczkami do wystawiania cycuszków:) Planuję jeszcze przed porodem kupić jakieś wiosenne kolorowe koszule i płaszczyk do wózka :P
    Potem byłam na basenie (10kg mniej w wodzie, suuper uczucie), na parapetówce u znajomych. A w niedzielę obiadek u teściowej i spotkanie z sąsiadami. Skąd ja mam tyle energii?:)

Na mojej liście "must do" jeszcze kino, lody w pucharku i grota solna. Może zdążę.:)

Aguś86, mimka84, Gosha, Justinka, mantissa, Fasia, Krysti, Agusiek89, iwonka1077, Murraya lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja wczoraj pierwszy raz w KRakowie w Hm zostałam poproszona z końca kolejki na sam początek:D czułam się taka wyróżniona:D na prawdę aż chciałam to powiedzieć sprzedawczyni ale byłam w takim szoku że zapomniałam:)

natomiast wszelkie bezczelności biją na łeb w LIDLU, tak się kurwa stare cipy pchają z wozami wypchanymi po brzegi i widzą że za nimi stoi baba w ciąży trzymając w ręku tylko dwie rzeczy ale przepuścić zamiaru nie mają.
    jest taka akcja że "kolejkowa rewolucja" i mam nadzieję że kiedyś w przyszłości bedzie już na tyle powszechna że wszystkie sklepy będą to praktykowały-przynajmniej te sieciowe!

MANTISSA super relacja z porodu:) to prawda łatwko nie jest, są chwile zwątpienia ale człowiek sobie uświadamia że jest w stanie przeżyć wszystko:)
    fajnie że imię się znalazło dla juniorka:D jednak coś w tym jest że jak się dziecko zobaczy to się będzie wiedziało jak mu dać na imię:D

WERONIKA po co mataczysz teściowej że remont i takie tam, z takimi osobami trzeba stanowczo- NIE CHCEMY i koniec! bo widzę że baba na bezczelnego się pcha. nie pozwól sobie bo będziesz miała zmarnowane najważniejsze dni z zycia Sarci. trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie tej sprawy :)

Fasiula śpiochu odpoczywaj:D

dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
    a na razie ja bym nie usuwała listy z terminami porodów:) może zrobimy to potem? jak już się wszystkie rozpakują??
    kurcze dobrze by było żeby oprócz mnie może któraś miała tą listę z ropakowanymi mamusiami gdzieś u siebie na kompie zapisaną i uzupełniała bo ja się boję że jak się rozpakuję to mogę nie mieć czasu siedziec non stop i śledzić, a tak to wpadnę w razie czego i po prostu przekleję ją na pierwszą stronę???
    proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronę:D ale nie pamiętam która:D

u mnie wichura. dosłownie!! w kominku się pali, huczy w kratkach wentylacyjnych. kuchnię mam pięknie posprzątaną-4.5 godziny zeszło mi i mojej mamie:) ale jest cudnie:)
    teraz ja mam chwile dla siebie a młoda bawi się z babcią laleczkami bo męza mamy dziś na służbie:)

Aguś86, mimka84, mantissa, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, nie gadaj?:D co to jakieś domino?:)

Mimka też?

Mnie brzuchol od wczoraj pobolewa znów jak na okres, ale ja jeszcze nie chcę. Jeszcze to kino chociaż :D

Trzymam kciuki dziewczyny, żebyście wytrzymały jak najdłużej :*

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANKA i jak? Rozwarcie rozumiem 2 cm potwierdzone przez lekarza, ale te skurcze... Jaja sobie robisz ;) kolejnej nocy nie prześpie jak wyładuje kolejna na porodowie ;)
    Daj znać co i jak matka, czy akcja sie rozwija :*

mantissa lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 13:56

Aguś86, haneczka, Nadzieja84, MartaAlvi, Justinka, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny ja tez jestem za tym aby nieaktywne dziewczyny usuwać z listy i zaraz to zrobię. po prostu jak o tym rozmawiałyście to mnie nie było chyba.
    Dobrze ze sie na koniec odezwalam ;) mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto ;)

Gosha, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    ANKA i jak? Rozwarcie rozumiem 2 cm potwierdzone przez lekarza, ale te skurcze... Jaja sobie robisz ;) kolejnej nocy nie prześpie jak wyładuje kolejna na porodowie ;)
    Daj znać co i jak matka, czy akcja sie rozwija :*
    Gosha a Ty w piątek będziesz cos wiedzieć?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Dobrze ze sie na koniec odezwalam ;) mimo, ze w 2 trymestrze nie bylam aktywna i generalnie nie potrafie wpasowac sie w spolecznosci forumowe co pewnie wynika z mojego introwertyzmu to czytam Was w wolnym czasie czesto ;)
    hihi spoko loko :) przyjdą dzidzie na świat to forum sie z czasem trochę przeludni;)
    a ja też teraz częściej czytam niż piszę:) choć lubię w wolnej chwili usiąść sobie(ze 4 godziny np hehe:P) i pogadać z dziewczynami:)

NY, Aguś86, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia każda z nas ma Twoją listę :) wystarczy zacytować Twój pierwszy post i usunąć cytat z początku i końca i każdy może listę edytować ;) nie ma problemu ja mogę pomagać ;)

Gosha, Robotka1, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za wiadomości ;) mój właśnie łóżeczko skręca :P

Anka 3maj się!!

Justinka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

proponuję żeby to była ta dziewczyna która taką piękną kolorową listę zrobiła na pierwszą stronę:D ale nie pamiętam która:D

To byłam ja :P Ale z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej

Mantiss teraz już po wszystkim zapomnisz o tym co było. Laktacja się rozbuja lada chwila :) Super że mały taki duży :) Pewnie szybciutko do domu pójdziecie:)

shimmer_lip, mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Gosha a Ty w piątek będziesz cos wiedzieć?
    Taaaa, kazali mi sie wstawić o 13 na ginekologię. Zobaczymy jak to przeklęte białko w moczu urosło :( ciśnienie wysokie nadal ale nie rosnie, opuchlizna coraz większa (ale z drugiej strony wszystkie juz zaczynamy puchnąć) i właściwie to tyle. Liczę ze jak zrobią ktg i USG to wypuszcza, jsk bedzie- nie mam zielonego pojęcia. Wg mojej lekarki miałam dotrzymać do konca 37 tyg co wypada w przyszłym tyg w środę i chciała kończyć ciaze. Ale zobaczymy co powiedzą w szpitalu.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmerku superowsko:) to jakby coś to pomagaj:) zapisz sobie gdzieś u siebie a jak by mnie nie było(choć postaram się w okresie porodów jednak być:)) to jak wrócę to poproszę Cię o aktualną listę to przerobi się :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To byłam ja :P Ale z wiadomej sytuacji niestety też nie jestem aż tak na bierząco jak wcześniej
    hahaha no to się wstrzeliłam:D oczywiście Angela jesteś zwolniona:D

Angela89, shimmer_lip, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka zdjecie Jagodki slodkie :) tez ostatnio dostalam fote, musze jutro Wam pokazac.
    Anka szykuj sie szykuj :) juz nie dlugo bedziesz tulic synka!
    Mantissa ale obszerna relacja, super ze znalazlas czas, zeby nam to wszystko opisac:)

Robotka1, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja perdziu co sie dzieje! anka trzymaj sie malutka!!!!!! dziewczyny dostalam antyniotyk, go byl zaniepokojony...najprawdopodobniem zapalenie oskrzeli...dostalam amoksykline czy cosbtakiego..amoxyclin..3 x dziennie 7 dni...soraedzil czy nie puchne, osuchal...cisnienie idealne..brak goraczki

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3201 3202 3203 3204 3205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ