X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie martw się jestes pod opieką lekarzy na co się denerwujesz stresujesz nie potrzebne ci to . sciskam mocno i slę buziaki :*** UŚMIECHNIJ SIĘ :)

Ida lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

u mnie jeszcze godzinę temu była super pogoda a teraz coś się zesrało.

Ida biedak jesteś. Czasami sobie myślę, że gdyby syn był już z Tobą to byś spokojniejsza była.

A ja dziś dostałam pakę i jeśli któraś z Was nie przetestowała jeszcze swiffera do kurzu to błąd :D i to wielki :D to coś jest zajebiste!!! Serio właśnie odkurzyłam wszystkie żyrandole w mieszkaniu w jakieś 5 min nie wchodząc nawet na krzesło :D

Ida, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja Wam powiem że ta ciąża to robi z człowiekiem co chce.
    Dziś mi się śniło że karmiłam piersią noworodka i powiem Wam że byłam w takiej ekstazie jak bym przeżyła orgazm przez sen-aż się bałam żeby skurczy nie dostać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:00

shimmer_lip, mantissa, KasiaKwiatek, Bambi85, weronika86, Murraya, Gosha, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Dziewczyny a ja Wam powiem że ta ciąża to robi z człowiekiem co chce.
    Dziś mi się śniło że karmiłam piersią noworodka i powiem Wam że byłam w takiej ekstazie jak bym przeżyła orgazm przez sen-aż się bałam żeby skurczy nie dostać :D
    No ja codziennie jestem podniecona jak dziecko jak mi mleko po kropelce wypływa :D

malinka1984, weronika86, mimka84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieprzykow mi na wyskakiwalo czarnych malych na rekach brzuszku :) piepszna jestem :D

Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida lubię. Mimo wszystko lubię bo widać, ze traktują Cię poważnie i dobrze się Tobą opiekują. Gówniane jest to poczucie siedzenia na tykającej bombie :( ale nic tu się nie da poradzić...

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida najważniejsze że jutro skończysz 36 tydzień i mały już jest prawie donoszony. Jakby zrobili nawet jutro to cc to wszystko będzie spoko :) Wiem, że taka niepewność jest straszna, ale jesteś pod opieką i nic nie ma prawa się złego dziać :)
    Posłuchajcie Manti z tym goleniem. Ja poprzednio miałam jakiś przeblysk i akurat w dniu co odeszły mi w nocy wody robiłam gruntowne golenie przy kąpieli. Bożena na zero plus nogi. Potem jak są szwy nie ogolicie się dluzszy czas, a mimo wszystko przez pierwsze dni lepiej nie być bardzo zarośniętym. No a nogi wiadomo- estetyka ;) Potem chyba z 3 tygodnie nie widziały maszynki i wygladalam jak owlosiony goryl ;) także jak skurcze będą częstsze, wody pójdą to szybko golić Bożeny ;)
    Manti super ze z małym wszystko ok. Jak go jutro dostaniesz to może wyjdziecie pod koniec tygodnia? Jest przecudowny ♥

Ida, shimmer_lip, mantissa, KasiaKwiatek, Ewelcia, weronika86, Murraya, mimka84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej juz coraz blozej do mojego terminu porodu mam na 8 kwietnia wedlug usg a wedlug cyklu 6 kwiecień:D

Murraya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantiss w jaki sposób ściagasz mleko ? Ja polecam na początek 775533 mi przez to się rozbujała laktacja. Na początku oo 2ml ale z każdym razem zwiększało się. Piłam też magiczny napój prenatal femaltiker. No i ja używałam laktator i zwiększałam moc mimo że trochę bolało.

shimmer_lip, Aguś86, CzaryMary, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, nie martw się, ja już wspominałam że leżalam z dziewczyną z nadciśnieniem (a do tego bardzo słabo czuła ruchy) i mierzyli jej ciśnienie co 2 h, brała też te tabletki co Ty, a ciśnienie mimo wszystko utrzymywało się na wysokim poziomie- przetrzymali ją pod dokładnym monitoringiem- te mierzenie ciśnienia, lekarstwa, ktg 3 razy dziennie i zrobili CC w 37 tyg dokładnie. Więc zobacz ... już bliżej niż dalej, wyjdziesz z dzidziolem ze szpitala, ja wiem, że ten czas się ciągnie w szpitalu, że jest się bezsilnym... że ryczec się chce z bezradności i nikt z personelu się raczej tym nie przejmuje, ale już naprawdę tydzień i będziesz miała swojego dzidziusia przy cycku :)

Ida, Aguś86, KasiaKwiatek, Bambi85, lysinka, weronika86, Murraya, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa synek sliczny :) i wloski jakie ma dlugasne :) <3

mantissa lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg om mam tak jak Ty ;) A z pierwszego usg jak suwaczek. Mały idzie raczej suwaczkowo, ale zobaczymy dziś bo może nadrobi? O ile mi go zważy :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ida najważniejsze że jutro skończysz 36 tydzień i mały już jest prawie donoszony. Jakby zrobili nawet jutro to cc to wszystko będzie spoko :) Wiem, że taka niepewność jest straszna, ale jesteś pod opieką i nic nie ma prawa się złego dziać :)
    Posłuchajcie Manti z tym goleniem. Ja poprzednio miałam jakiś przeblysk i akurat w dniu co odeszły mi w nocy wody robiłam gruntowne golenie przy kąpieli. Bożena na zero plus nogi. Potem jak są szwy nie ogolicie się dluzszy czas, a mimo wszystko przez pierwsze dni lepiej nie być bardzo zarośniętym. No a nogi wiadomo- estetyka ;) Potem chyba z 3 tygodnie nie widziały maszynki i wygladalam jak owlosiony goryl ;) także jak skurcze będą częstsze, wody pójdą to szybko golić Bożeny ;)
    Manti super ze z małym wszystko ok. Jak go jutro dostaniesz to może wyjdziecie pod koniec tygodnia? Jest przecudowny ♥
    Kurczę a ja mam problem z tym goleniem na zero :( żebym nie wiem co robiła to jak się maszynką przejadę na łyso mam potem same krosty swędzące. I tak jeśli będzie planowe cc to nie ma problemu bo cały dół sobie zrobię trymerem na milimetr i będzie higienicznie i nic nie będzie się paprało ale jak sn to na ranie takie krosty chyba też nie są wskazane???
    I dodam, że nie działa golenie z włosem, ani golenie zawsze nową maszynką, z żelem, pianką, wodą ita, nawet kiedyś ałunem po depilacji posmarowałam bo przeczytałam i nic to nie daje :/ i nie wiem co zrobić :/

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mantiss w jaki sposób ściagasz mleko ? Ja polecam na początek 775533 mi przez to się rozbujała laktacja. Na początku oo 2ml ale z każdym razem zwiększało się. Piłam też magiczny napój prenatal femaltiker. No i ja używałam laktator i zwiększałam moc mimo że trochę bolało.
    Mi też położna tak kazała jak Zuzi odciagałam w szpitalu. Pierwszego dnia krople, a po 2-3 już było po 20-30 ml. Potem to nawet 150 :P

mantissa, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Chyba Angela kupię ten polecany przez Ciebie laktator :) dzięki :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Chyba Angela kupię ten polecany przez Ciebie laktator :) dzięki :)

Ja go naprawdę polecam. Pisałam już jakbym miała się męczyć z recznym chyba bym zwariowała. Zwłaszcza że teraz przy jednym posiedzeniu ściagam 160ml

shimmer_lip, KasiaKwiatek, Murraya, mimka84 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak wiem, że jesteś z nami aktualnie... czy ucałowałaś od nas tą małą stopę??? :D

Fasia, CzaryMary, KasiaKwiatek, Ewelcia, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja w domku leciałam recznym avent i te 150 schodziło. Zajmowalo mi to 10 minut, ale fakt- miałam zakwasy, ale jakie miesnie się na przedramieniu wyrobiły ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ