X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie da się ich przeoczyć :-P to prawda :-D

Bambi85, hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta to prawda, nie da się tego przegapić ;)

KasiaKwiatek, Bambi85, hwesta lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    bryyy:)

Malinka trzymaj się!!! jeju strasznie n tym forum zapierdzielają te nasze kwietniówki:) oby wszystko było dobrze :*

dziewczyny gratki z okazji nowego tygodnia:D
    Wera Ty jesteś dzień po mnie więc zawsze Cię pamiętam:D
    aaa i plan z teściową fajny:) tylko żeby się nie okazało że plan planem a ona i tak swoje-trzymaj łapę na tym planie:D
    no i powodzenia w urządzaniu pokoiku:D bardzo fajny etap:)

byłam u siebie w urzedzie po papiery różne i wzięłam te do becikowego i rzeczywiście trzeba akt urodzenia dziecka, ZAŚWIADCZENIE Z US o zarobkach za 2013 (można sobie wpisać z pitów 11 jak ktoś ma w domu ale zaświadczenie musi być) no i nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ksera dowodów osobistych??

dziewczyny mam problem z KUPĄ! już dwa razy robiłam ją w męczarniach, aż się boję jak mi się kolejny raz zachce:(
    myślicie że zapodanie sobie czopa rozmiękczy trochę kupkę?? przecież ja do porodu kiszkę stolcową stracę;/

FASIA ADK jakie fotele planujecie kupić??
    ja kupuję Pello najzwyklejszy fotel który nie wymusza pozycji pionowej i tylko taki mi się zmieści, jutro po służbie mąż mi podjedzie do ikei to mi kupi.

ANKA super że dostawa w drodze :D

MISIA do mnie dziś chusta przyjdzie:) wybrałam całkiem inny kolor:) taki afrykański:) czyli brązy:) będę się uczyć chyba na kocie wiązania:P
    A jakiej firmy wzięłaś chustę?pochwal sie kolorkiem :) ja sie zastanawiam z czym wyprać te moja :)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh a mnie czyści dzisiaj niemiłosiernie:/ do tego jakieś ciapki mi latają przed oczami. Ewidentnie gorszy dzień. ale co tam, dam radę! Dzisiaj tez nie rodzę bo mi się po prostu nie chce ;)

no właśnie dziewczyny jak bolą te skurcze? tak jak okresowe ? w dole brzucha? czy obejmują cały?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na plecy cos poradzicie? Biorę tylko Apap i smaruje amolem. Pewnie jak bym mogła leżeć , to by szybciej przeszło ale to dopiero w weekend. Do tego czasu musze jakoś funkcjonować a jest cieżko :/

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczyny!!!

Zara idę nadrabiać wczoraj tylko Roboci napiszę, że ja ostatnio dostałam zjebę od gina za nicnierobienie z kupą. Kobieta w ciąży ma srać z przeproszeniem regularnie, najlepiej codziennie. Możesz pić duphalac bo to lactulosum tylko inna nazwa, siemie lniane możesz sobie robić no i czopy. Jak jednego dnia ze mnie nic nie wyjdzie i następnego ranka się nie zapowiada to czopem go :) Ja mam od gina te musujące i one są super bo gdzieś po 5 minutach od zapodania jest reakcja :D dość intensywna :D kupsko wychodzi dużo bardziej gładko :D uwielbiam takie tematy do śniadanka :D

CzaryMary, Bambi85, Lali, iwonka1077, Murraya, mimka84, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem ze masaze albo tego typu zabiegi bardziej profesjpnalne jak najbardziej, ale mysle ze dobry kremik nie zaszkodzi. A to wszystko Robotka do paćkania co nazieralam tez zamierzam wykorxystac. Tak tylko zapytalam o ten krem bo to forum to zrodlo wiedzy wszelakiej :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN mówią właśnie o kąpieli malucha:) dla zainteresowanych

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja udałam głupa na ostatniej wizycie i wypytałam o ten GBS bo mam go mieć pobieranego 13 marca w Krysti urodziny i mojego brata:P i mi lekarz powiedział że ma jakieś specjalne paski ekspresowe i tylko z pipki będzie pobierany materiał:D ufff ale się uspokoiłam:D

MISIA no z Aimelle brałam:) była promocja na ostatnie sztuki to sobie sprezentowałam:D kolor SAND 2 :)
    http://allegro.pl/chusta-baweln-tkana-skosnokrzyzowo-4-7-m-wyprzedaz-i5103692837.html
    ja swoją będę prała ręcznie:) w płynie dla dzieci:) tzn pierwsze pranie sobie tak zrobię:)

oglądam DDTVN:) ale ja to już znam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:27

misia83 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Bardzo się zmartwiłam Malinką :( hipotrofia i małowodzie - aż mnie dreszcze przeszły. Malinka Słońce jeśli czytasz (chociaż pewnie nie) staraj się nie załamywać, jak się dzidzia urodzi to jej pomogą, grunt to dobra opieka neonatologiczna.

Ida jak sytuacja?

Gosha, Ida - witam się z Wami w 37tc :)

Wy tu o celullicie, ja tam się tak dokładnie nie oglądam, nic nie zauważyłam póki co :P

U mnie sytuacja rodzinna też nieciekawa, babcia w szpitalu w stanie ciężkim, nie wiedzą czy operować, bo operacja może się skończyć paraliżem. Z babcią męża też niezbyt dobrze, rokuje słabo. Nie wspominam nawet, że kilka dni przed zajściem w ciążę już jedną babcię pochowaliśmy. To tak ze smutów, żeby też trochę ponarzekać

Bambi super prezent :)

Wczoraj przyszedł wózek i się zakochałam. Kolor na żywo wygląda 100razy lepiej niż w próbniku, ma taką strukturę jeansu plus pikowana alcantara. Pięknie wykończony - w sklepie oglądaliśmy Jedo Fyn Memo, a zamówiliśmy Jedo Fyn Special Edition 303 no i co do wykończenia i jakości materiałów obiciowych jest duża różnica. Wersja 2015 ma całkiem inną torbę, mi się ta stara nie podobała, nie używałabym jej pewnie, a ta wygląda bardzo ok jak na wózkową wg mnie. Do tego mam amarantową parasolkę, moskitierę, osłonę przeciwdeszczową na gondolę i spacerówkę, pompkę do kół i ochraniacze na koła, adaptery do fotelika.
    Fotelik Maxi Cosi Cabriofix 2015 turkusowy.

Mąż wyniósł wózek na strych :( i zdjęć brak, jak zniesie może na 1 piętro to pyknę fotkę :)

Już środa, lada dzień piątek i dużo się wyjaśni. Jeśli Mała dalej pup w dół to za 19 dni cesarka, chyba że czasy mi wyjdą kiepskie to może i za 13 dni. Jestem dziwnie spokojna, zero paniki póki co, zdaję się na los, bo musi być dobrze :)

Bambi85, KasiaKwiatek, iwonka1077, Robotka1, CzaryMary, Aguś86, Justinka, Gosha, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie boję ze przegapie te skurcze ,pobolewa mnie brzuch i w nocy się spinal mi dziś ze 4razy ale nie boleśnie, ale dla wszystkiego wzięłam się za pakowanie torby hehehe
    A kupę też mam taką luzniejsza od 3 dni mam nadzieję że to z nerwów a nie na poród,trochę u mnie za wcześnie ...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    W DDTVN mówią właśnie o kąpieli malucha:) dla zainteresowanych

oglądałam. Słodki malec. a kąpiel wydaje się nie być jakąś mega skomplikowaną czynnością:) No chyba że polegnę na siusiaku...

Liloe - fajnie, że bryczka Ci się podoba. No i lubię za opanowanie i spokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:32

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z wolności :D

shimmer_lip, misia83, KasiaKwiatek, CzaryMary, iwonka1077, Bambi85, Agusiek89, liloe, Aguś86, Ewelcia, Justinka, mf, Gosha, mimka84, natt, Angela89, mantissa, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Melduje się z wolności :D

Suuuper !! Naszego skowronka wypuścili z klatki :) Dupsko boli nadal ?

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis powiedziala, ze moga pojawiac juz sie bolesne skurcze- kilka razy dziennie, ale poki nie sa regularne nie nalezy panikowac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam pytanko - czy Lidl dowozi zakupki do domu? Bo szukam i jakoś się na ich stronie odnaleźć nie mogę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze porodowe różnie odczuwamy, jedne jak te okresowe tylko silniejsze, inne kobiety mają z krzyża. Ważne, że po prostu są bolesne i pojawiają się systematycznie, coraz częściej i nieustaną po prysznicu a wręcz rozkręcą się. Jak zejdą poniżej 10 minut odstępami...czas jechać :-D :-P

Edit... I warto cierpliwie poczekać, nie jechać po 5-6 skurczach, bo potem mogą zatrzymać w szpitalu a akcja siądzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:38

CzaryMary, hwesta, Gosha, weronika86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary chyba nie dowozi, wiem, ze dowozi na pewno Piotr i Pawel, Alma, Tesco... ale jesli chodzi o jakosc np owocow, miesa to polecam Piotra i Pawla, bo z tesco roznie bywa ;/

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka obiecałam napisać co na tych warsztatach :) No więc u nas na samym początku były dwie sale, w jednej foteliki w drugiej manekiny. Idź tam gdzie manekiny a drugą część sobie podaruj. Pierwsza była straszna pani od nuka, nudna, nic ciekawego nie powiedziała, i jeszcze ciągle mówiła miseczka, jabłuszko, ziemniaczek, bananek :D i co kolejne zdrobnienie to mną bardziej trzęsło :)
    Potem był pan od pierwszej pomocy i to był jedyny fajny i ciekawy punkt programu. Tu warto być.
    Potem przerwa i pan od fotelików - nic ciekawego, pokazał jak się wpina i właściwei tyle ale to i na youtube zobaczysz. Pani od mleka efemil porażka, pani od palmersa nic ciekawego, pani położna o karmieniu nic ciekawego, pani od komórek macierzystych lipa :( jakieś liche nagrody i do domu.
    Gdybym dziś wiedziała to co wiem to po pierwszej częśći bym pojechała do domu. Zwłaszcza, ze się cała rzecz przeciągnęła i umarłam z głodu - rzygi w gratisie :D

CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a jeszcze mam pytanko - czy Lidl dowozi zakupki do domu? Bo szukam i jakoś się na ich stronie odnaleźć nie mogę :/
    Nie :D i Biedronka też nie :P

CzaryMary, Bambi85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ