SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya nie nie :) jam waga :P 29 dni to całkiem poważna sprawa!

Fasia nie szalej zakupowo :)

Ola masz przynajmniej jasną sytuację, maluszek poradzi sobie bez problemu. I w dzień mamy będzie miał 2 miesiące :D

mf ale popatrz na to z innej strony. Widzialaś kiedy na swojej wadze żeby w ciągu kilku godzin stracić więcej niż 5 kg? :D

Malinka biedaku - jesteśmy z Tobą kochana!

Ida, co u Ciebie?

Amy przylazła i temat kupy powrócił :D

To tak co popamiętałam - gratuluję wszytskim nowych tygodni i powodzenia dla wizytujących

CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wlasnie poczulam taki bol miesiaczkowy, ale mocniejszy w dole brzucha, bez spinania sie nawet jakos szczegolnie calej reszty brzucha, promieniujacy na nogi i naprawde byl dosc mocny, bo az sie zgrzalam ;p ale minal i juz nie wrocil po kilku minutach, mysle ze czegos takiego sie chyba musze spodziewac i jak bedzie regularne to wtedy znak, ze Alicja chce wyjsc na swiat :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Eweliśka obiecałam napisać co na tych warsztatach :) No więc u nas na samym początku były dwie sale, w jednej foteliki w drugiej manekiny. Idź tam gdzie manekiny a drugą część sobie podaruj. Pierwsza była straszna pani od nuka, nudna, nic ciekawego nie powiedziała, i jeszcze ciągle mówiła miseczka, jabłuszko, ziemniaczek, bananek :D i co kolejne zdrobnienie to mną bardziej trzęsło :)
    Potem był pan od pierwszej pomocy i to był jedyny fajny i ciekawy punkt programu. Tu warto być.
    Potem przerwa i pan od fotelików - nic ciekawego, pokazał jak się wpina i właściwei tyle ale to i na youtube zobaczysz. Pani od mleka efemil porażka, pani od palmersa nic ciekawego, pani położna o karmieniu nic ciekawego, pani od komórek macierzystych lipa :( jakieś liche nagrody i do domu.
    Gdybym dziś wiedziała to co wiem to po pierwszej częśći bym pojechała do domu. Zwłaszcza, ze się cała rzecz przeciągnęła i umarłam z głodu - rzygi w gratisie :D

Jednym słowem było CUUUUUDNIE :) ;)

shimmer_lip, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to u mnie też niebolesne spinania 3-4 razy pod rząd były późnym wieczorem:) w ogóle nie pomyślałam że to może macica ćwiczyć:P
    ja to serio wszystko przegapię i pewnie czop albo wody odchodzące mnie uświadomią że to już:D

MARY no co Ty:) kąpiel jest świetna:) i ta cała oprawa w okół niego:) ja kąpałam malutką swoją od pierwszych dni życia:) sprawiało mi to ogromną radość i czułam się taka odpowiedzialna:D nikomu nie dałam wykąpać:D mąż tylko dzielnie asystował:)

LILOE super że bryka sie podoba:D szkoda że nie zrobiłaś nam fotki choćby w biegu;)

czy oprócz Amy jest jeszcze ktoś bez wózka?:D

KasiaKwiatek, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ja mam uczulenie na nikiel ale w goleniu to raczej nie o to chodzi bo mi ucczulenie wyłazi dopiero jak mam kontakt z alergenem przez jakieś pół godzinki. Ale też macham się trymerem i na życie jest git ale na szycie po porodzie to chyba jednak musi być zero bo jak nas zszyją z takim nawet mini zarostem? Kurczę boję się tych szpitalnych maszynek i nie wiem co zrobić??? Co zrobić droga redakcjo???

Mąż mnie straszy, ze mnie do lekarza zapisze :D wytargowałam, że jak do wtorku nie wyzdrowieję to sama pójdę :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe super ze bryka juz jest, a najbardziej Ci zazdroszcze ze za tydzien bedziesz miec donoszonego dzidziusia, zawsze to lzej psychicznie, bo mnie od osatniego piatku wyjatkowo sie dluzy ten czas.Przez te 3 tyg to jajo tu zniose. I jeszcze ponad tydzien do nastepnej wizyty, naprawde uwielbiam te wizyty :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Jednym słowem było CUUUUUDNIE :) ;)
    Oj tak :) chociaż dla tej pierwszej pomocy warto było jechać :) no i smoczek dostałam :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    eee to u mnie też niebolesne spinania 3-4 razy pod rząd były późnym wieczorem:) w ogóle nie pomyślałam że to może macica ćwiczyć:P
    ja to serio wszystko przegapię i pewnie czop albo wody odchodzące mnie uświadomią że to już:D

MARY no co Ty:) kąpiel jest świetna:) i ta cała oprawa w okół niego:) ja kąpałam malutką swoją od pierwszych dni życia:) sprawiało mi to ogromną radość i czułam się taka odpowiedzialna:D nikomu nie dałam wykąpać:D mąż tylko dzielnie asystował:)

LILOE super że bryka sie podoba:D szkoda że nie zrobiłaś nam fotki choćby w biegu;)

czy oprócz Amy jest jeszcze ktoś bez wózka?:D

ja też uważam że kąpiel to fajna sprawa boję się jednak czy poradzę sobie z pielęgnacją sisiorka :) ale bez przesady, to chyba też nie jest jakieś mega trudne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Jak mąż ogarnie pokój na piętrze (teraz tam rupieciarnia, bo nam szafy w poniedziałek na strychu robili i wszystko tam zniósł) to wózek będzie w tym pokoju.
    Ja i zdjęcie w biegu :D dobre sobie. Kurierzy dzwonią 3 razy, a potem jak zobaczą mój brzuch to przepraszają. Póki ja się po coś dowlokę gdziekolwiek mijają wieki :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i proszę mi podać jakiś sprawdzony przepis na racuchy:D takie same bez dodatków typu jabłko :)

SHIMMER superaśny opis:D

shimmer_lip, CzaryMary lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjszly staniki kłi kłi, ide mierzyc :D

KasiaKwiatek, CzaryMary, Robotka1, Fasia, Aguś86, lysinka, Amy_, Ewelcia, Agusiek89, mimka84, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Suuuper !! Naszego skowronka wypuścili z klatki :) Dupsko boli nadal ?

Nie, już nie :D

CzaryMary, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Liloe super ze bryka juz jest, a najbardziej Ci zazdroszcze ze za tydzien bedziesz miec donoszonego dzidziusia, zawsze to lzej psychicznie, bo mnie od osatniego piatku wyjatkowo sie dluzy ten czas.Przez te 3 tyg to jajo tu zniose. I jeszcze ponad tydzien do nastepnej wizyty, naprawde uwielbiam te wizyty :P

Ja też żyję myślą - byle do piątku, a potem byle do powrotu mojej lekarki z urlopu (12.03 albo 13.03). Tyle, że ja nie do końca wiem co chcę w ten piątek usłyszeć...ale wiem, że Ty mnie rozumiesz.
    Pisałaś wczoraj o kefirach z lidla. Czyżby Milboa takie kremowe z owocami na dole?

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aaa i proszę mi podać jakiś sprawdzony przepis na racuchy:D takie same bez dodatków typu jabłko :)

a dla mnie z dodatkami typu jabłko :P hahah ależ mi smaka narobiłaś! Paskudka!

Bambi!! żądnego rodzenia dzieci, żadnego znoszenia jajek!! :P

Robotka1, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ja też uważam że kąpiel to fajna sprawa boję się jednak czy poradzę sobie z pielęgnacją sisiorka :) ale bez przesady, to chyba też nie jest jakieś mega trudne :)
    nie używaj słowa boję się!! ono na forum zbyt często występuje już :P i na martwię się tez masz zakaz:D
    poradzisz sobie:D
    to jest tak że każdy boi się czy to chłopiec czy dziewczynka a myśle że bardziej mają stresa mamy które np mają już jedną płeć w domu a teraz będą miały drugą:D
    ja się nie boję:D bo mam drugą dziurę:D
    szwagierka ma trzech chłopaków i nie wyobraża sobie pipeczki pielęgnować:P mówi że siusior to pikuś no ale nie wiem po co tak gada skoro doświadczenia z pipką nie ma;)

CzaryMary, Bambi85, Aguś86, lysinka, KasiaKwiatek, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Ja mogę dać ale jak mąż wróci do domu :D u mnie mąż gotuje :D to jego zawód :D

Robotka1, lysinka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a dla mnie z dodatkami typu jabłko :P hahah ależ mi smaka narobiłaś! Paskudka!

Bambi!! żądnego rodzenia dzieci, żadnego znoszenia jajek!! :P
    haha to nie ja! to moja córa!! zażyczyła sobie a ja nie umiem robić:P
    zaraz się nam t racuchowo zrobi:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mogę dać ale jak mąż wróci do domu :D u mnie mąż gotuje :D to jego zawód :D
    długo musimy na niego czekać?? tak na 16 pasowało by mi te racuchy zrobić:D
    ostatnio do męża mojego mówię że szkoda że nie jest kucharzem:D i to jeszcze z zamiłowania:D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie używaj słowa boję się!! ono na forum zbyt często występuje już :P i na martwię się tez masz zakaz:D
    poradzisz sobie:D
    to jest tak że każdy boi się czy to chłopiec czy dziewczynka a myśle że bardziej mają stresa mamy które np mają już jedną płeć w domu a teraz będą miały drugą:D
    ja się nie boję:D bo mam drugą dziurę:D
    szwagierka ma trzech chłopaków i nie wyobraża sobie pipeczki pielęgnować:P mówi że siusior to pikuś no ale nie wiem po co tak gada skoro doświadczenia z pipką nie ma;)
    no wlasnz sie ja mam corcie i sie zastanwiam jak z siusiakiem bedzie ojj wiecej mycia podobno jak sie obsra :P

Bambi85, Aguś86, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha to nie ja! to moja córa!! zażyczyła sobie a ja nie umiem robić:P
    zaraz się nam t racuchowo zrobi:P
    ojj wyslij do sklepu ;)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ