Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Robotka no ja nie widzę problemu
obrodzone:
1. Andzik
2. Mantissa
3.
4.
prawie rodzące:
1. Ruda lisiczka
2. Hwesta
3.
4.
absolutnie nie rodzące:
1. Amy
2.
3.
4.
Dezerterki:
1. Czary Mary
lista zamknięta
Robotka1, iwonka1077, Bambi85, Ewelcia, KasiaKwiatek, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Leżę pod ktg, skurcze zelzaly. mój gin mnie badał, rozwarcie prawie na 4 cm (dwa ciasne palce
). Wody nie odeszły. Gin zaproponował przebicie pęcherza ale się nie zgodziłam. Na razie czekam
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:A co z tym przebijaniem pęcherza ja się pytam?
powinien sam pęknąć? czemu lekarze chca sami przebijać? i czemu można nie chcieć się na to godzić?
muszę wszystko wiedzieć
nie interesuj się bo kociej mordki dostaniesz
a tak serio, przebicie pęcherza przyspiesza akcje. skurcze stają się coraz silniejsze. -
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:nie interesuj się bo kociej mordki dostaniesz
a tak serio, przebicie pęcherza przyspiesza akcje. skurcze stają się coraz silniejsze. -
Anka o jeju 4 cm to już powaga:D muszę czatować na forum żeby narodzin nie przegapić i żeby Cię godnie na listę wpisać
już nawet się wyspałam i kawę wypiłam:D
Amy wariatko:P lista zajebista ale burdel już od początku się na niej zrobił
dezeterki sa mega:D
MAGGY chciałam Ci zycie umilić poddając tyle super życiowych programów a Ty wolisz forum:P niedobra Ty:P
MARRY nie jestem znęcaczkąpo prostu to było słodkie że moje dziecko reaguje na takie rzeczy:D to się zdazyło jeden jedyny raz:D i pewnie na tym koniec:D
Amy ile razy dziennie uprawiasz sex???
w ogóle nie mów nic o sexie bo ja kurna w celibacie przez mojego szanownego małżonka. ale uświadomcie mnie bliżej pełni że to już i przysięgam że mu zrobię taki striptiz że oszalejeahahah
a tak serio to mój ostatni sex sprawił(tzn już nawet nie pamętam kiedy był ale chyba ze 2 miechy temu, że mnie w cipce tak dziwnie mrowiło i ostatnio na wizycie u gina po gmeraniu to samo!!! więc zakładam że nawet jak dojdzie do seksu to przyjemność będzie marna:P
dziś zaczęłam się zastanawiać nad tym że niebawem pewnie wszystkie zainteresujemy się sposobami na pobudzenie porodu:P jakieś liście z malin, mycie okien sex itp:P
mimka84, Murraya, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:no to wiem, ale czy to zła metoda "przyśpieszania" że się na to ktoś nie decyduje skoro poród jest w trakcie?
Powikłania amniotomii:
wypadnięcie części drobnych płodu z macicy przed porodem główki (rączki, nóżki, pępowina),
zwiększa się ryzyko kolejnych interwencji medycznych (podanie kroplówki z oksytocyną, podanie prostaglandyn do szyjki macicy), zwłaszcza, jeśli przebito pęcherz płodowy za wcześnie,
zwiększa się ryzyko ukończenia porodu drogą cięcia cesarskiego,
skurcze stają się silniejsze i bardziej bolesne, przez co zwiększa się potrzeba korzystania ze znieczulenia,
wykonanie amniotomii w trakcie prawidłowo przebiegającego porodu osłabia zdolność kobiety do radzenia sobie z bólem i może obniżać samopoczucie,
wzrost ciśnienia oddziaływującego na główkę dziecka może przyczynić się do deformacji czaszki,
nagła redukcja płynu owodniowego może spowodować ściśnięcie pępowiny,
częściej występują zaburzenia pracy serca płodu.
najlepiej żeby puścił samAmy_, mimka84, Murraya lubią tę wiadomość