X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    My już po :) naczekałam się ale warto :) Dalej jesteśmy w trójpaku :P
    I <3 168bpm CRL 32,3mm - 10tydz+3d
    II <3 168bpm CRL 30,5mm - 10tydz+2d

Ciąża ciut starsza, wszystko na razie gra. Mój gin ma sprzęt nie najlepszy więc dużo nie widziałam ale ruszały się :) i były rączki i nóżki:* dostałam tabletki na wymioty...więc może skończą się te nasze męczarnie wymiotne :)

Gratuluję dzisiejszych szczęśliwych wizyt :)
    I to jest wiadomość na którą BARDZO czekałam :) zazdroszczę Ci jak głupia bo bliźniaki to moje marzenie :)

A ja już trzeci dzień nie wymiotuję (same mdłości mi zostały) i piekę sobie ziemniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:37

Ewelcia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie szampon dla dzieci z jonsona okazuje się ze dla mnie idealny ,ja mam mdlosci jakies co chwila .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ja chodzę od samego początku praktycznie w takim sportowym i jest boooosko <3 Pare razy musiałam założyć normalny i stwierdzam, że chodzenie w tym sportowym to był strzał w 10! :)
    jak się ma poręczne cycuchy to można w sportowym chodzić:D hihi
    ja niestety mam ale taki co się w dwóch rękach mojego męża mieszczą;/ i to rozłożonych!!!dlatego juz jakiś czas temu zakupiłam sobie stanik do karmienia na porządnych fiszbinach i jest super:) jupię sobie jeszcze jeden taki sam tylko inny kolor i trzeci bezszwowy bo przymierzałam już, jest super, ładnie trzyma biust ale za dużo kasy na raz to pomyślałam że nie wydam:)

KRysti fajnie że dywanik już jest:) ja u dziecka w pokoju na panele mam zamiar położyć gruby mięciutki dywanik:)

a co do spodni ciążowych bo mi się przypomniało:) ja też mam z hm i też mi zjeżdżają!!!, mam rurki dopasowane a jednak muszę podciągać;/ a pas ma być taki wysoki bo zobaczycie jak nam brzuchy wysadzi to ten pas będzie do połowy brzucha:D

następne ciążówki kupuję w ciucholandzie:P bo za te dałam 150zł:P

dziś wraca mój mąż z delegacji....co tu na obiad zrobić???;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jak się ma poręczne cycuchy to można w sportowym chodzić:D hihi
    ja niestety mam ale taki co się w dwóch rękach mojego męża mieszczą;/ i to rozłożonych!!!dlatego juz jakiś czas temu zakupiłam sobie stanik do karmienia na porządnych fiszbinach i jest super:) jupię sobie jeszcze jeden taki sam tylko inny kolor i trzeci bezszwowy bo przymierzałam już, jest super, ładnie trzyma biust ale za dużo kasy na raz to pomyślałam że nie wydam:)

KRysti fajnie że dywanik już jest:) ja u dziecka w pokoju na panele mam zamiar położyć gruby mięciutki dywanik:)

a co do spodni ciążowych bo mi się przypomniało:) ja też mam z hm i też mi zjeżdżają!!!, mam rurki dopasowane a jednak muszę podciągać;/ a pas ma być taki wysoki bo zobaczycie jak nam brzuchy wysadzi to ten pas będzie do połowy brzucha:D

następne ciążówki kupuję w ciucholandzie:P bo za te dałam 150zł:P

dziś wraca mój mąż z delegacji....co tu na obiad zrobić???;/
    Ja jak juz uporzadkuje ten bajzer to pokaze jaka wykladzina super :) wreszcie w sypialni jak czlowiek spac będe :)Robocia dywanik fajny poluz sobie zawsze to inaczej cieplej .Chcem kupic sofe do salonu niewiem jaką najlepiej najwygodniejszą i zeby byla rozkladana do spania bo jak mama przyjedzie do mnie by miala gdzie spać ,zapewne bede chciala by przyjechala ciut przed moim porodem bo chcem by ktos z mojej ridziny tez byl przy mnie przy porodzie ,Ja tu w prywatnej klinice bede rodzic bo ten szpital niezbyt ciekawy jak dla mnie tu w tej Szkocji ;) patrzcie jak mi paznokcie pięknie rosną musze cis zrobic z nimi pomaliwac pięknie ;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddd8fa47bcc1.jpg

lunia79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spodnie z H&M o kant dupy rozbic taka prawda ja te co kupilam to juz ich nie zaloze bo zjezdzają w kroku wiszą haha

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kupilam sobie szampon dla dzieci z jonsona okazuje się ze dla mnie idealny ,ja mam mdlosci jakies co chwila .
    Ja mam cały dzień (od 10-11 rano do zaśnięcia) :) ale wolę już to niż wymioty :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A spodnie z H&M o kant dupy rozbic taka prawda ja te co kupilam to juz ich nie zaloze bo zjezdzają w kroku wiszą haha
    Ja mam materiałowe z C&A i są super.

lunia79 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chlopca mam imię bo będzie Joshua -Josh a dla Dziewczynki nima ! Problem będzie z wybraniem imienia odpowiedniego

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pazurki masz fajne:) ogólnie masz z nimi problem? czy teraz podczas ciąży Ci się wzmocniły???
    ja mam ładną podłużną płytkę i zazwyczaj udaje mi się zapuścić mniej więcej taką długość jak TY:) nie pamiętam kiedy miałam obcięte do minimum:)
    ehh powiem Ci że przymierzałam w hm wygodniejsze spodnie. ale w kolorze beżowym co mnie zbyt nie ratowało...no nic, jakoć zdzierżę te moje do końća ciąży i pewnie chwilę po porodzie ponoszę a potem sprzedam:) alb schowam do szafy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a czemu nie polskie imię?? Twój mąż to Polak prawda?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam cały dzień (od 10-11 rano do zaśnięcia) :) ale wolę już to niż wymioty :)
    wieczorami bierze mnie a w dzien normalnie ,najgirzej wlasnie do zasniecia bo mdli jak cholera wczoraj myslalam ze zwymiotuje mięta mi pomogla ,dzis herbata z zurawiny w ruch ona mi pomaga w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti a czemu nie polskie imię?? Twój mąż to Polak prawda?
    Tak Polak ,wiesz Polskie imiona też piękne ale tu w Szkocji wole dla chlopca josh bo mi się strasznie to imię podoba a corce dam polskie Anna Malgorzata Po babciach :)niech będą babcie dumne juz się zastanawialiśmy kiedyś i tak zostanie zapewne .

Robotka1 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tak Polak ,wiesz Polskie imiona też piękne ale tu w Szkocji wole dla chlopca josh bo mi się strasznie to imię podoba a corce dam polskie Anna Malgorzata Po babciach :)niech będą babcie dumne juz się zastanawialiśmy kiedyś i tak zostanie zapewne .
    A Josh pasuje do Waszego nazwiska?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam imie miedzynarodowe, takie zeby wiekszosc potrafila wymowic albo zapisac.

Na Jan jest proste i latwe do wymowienia i zapameitania. Nie chce ta nazwac dziecka, to tylko przyklad. Rozwaza, Henryka, fajnie sie skraca a po niemiecku bedzoie to Henrik i jest ogolnie znane. Mam kolege ktory sie nazwya Przemyslaw i pracuje w Niemczech, wiec sobie wobrazcie jakie ma problemy ;). Napewno nei chce zadnych typowo polskich liter np. Milosz odpada kompletnie bo nie dosc ze l (nie mam polskiej klawiatury sorry;) to jeszcze "sz" trudne dla wielu do wymowienia.
    Nie planuje rowniez dwoch imion bo pozniej zawsze dziecko musoi obydwa pisac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:09

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no pazurki masz fajne:) ogólnie masz z nimi problem? czy teraz podczas ciąży Ci się wzmocniły???
    ja mam ładną podłużną płytkę i zazwyczaj udaje mi się zapuścić mniej więcej taką długość jak TY:) nie pamiętam kiedy miałam obcięte do minimum:)
    ehh powiem Ci że przymierzałam w hm wygodniejsze spodnie. ale w kolorze beżowym co mnie zbyt nie ratowało...no nic, jakoć zdzierżę te moje do końća ciąży i pewnie chwilę po porodzie ponoszę a potem sprzedam:) alb schowam do szafy:)
    Mi w ciązy tak wyladnialy bo przed cuązą tragedia łamaly się i miękie byly ,ja zaczne leginsy nosic bede kupowac z luzną gumką w pasie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A Josh pasuje do Waszego nazwiska?
    Pasuje Pasuje:)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA u Ciebie to oczywiste bo masz męża obcokrajowca:)

kiedyś mi się podobało zagraniczne imię Tomas i Tobias.
    znam jednego Tobiasa z Holandii i super gość:)

a ja w zimie nie wyobrażam sobie legginsów:D no chyba że do auta albo jedynie pod jakieś ciepłe spodnie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    PSOTKA u Ciebie to oczywiste bo masz męża obcokrajowca:)

kiedyś mi się podobało zagraniczne imię Tomas i Tobias.
    znam jednego Tobiasa z Holandii i super gość:)

a ja w zimie nie wyobrażam sobie legginsów:D no chyba że do auta albo jedynie pod jakieś ciepłe spodnie:D

Nie o to chodzi. Ja wyjechalam z agranic ei tez duzo podrozuje. Moz emoje dziecko tez bedzie? Dziekuje moim rodzicom ze mnie na przyklad Malgorzata nie nazwali albo Katarzyna :D. i euwazam ich za brzydkie ale sa niepraktyczne. Moje imie zna prawie kazdy na swiecie i prawie kazdy potrafi je wymowic i zapisac, to naprawde wiele ulatwia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia u mnie taka zima jest ze wiesz:) To nie Polska kochana tu snieg spadnie to zaraz deszcz zacznie padac i po sniegu :) fajna sukienka ciepla ledzinsy plaszcz i kozaki i się smiga fajny gruby szalik i czapa i się chodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam dodac ze az 1 kg prztylam w ciazy :)

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ