X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    My już po :) naczekałam się ale warto :) Dalej jesteśmy w trójpaku :P
    I <3 168bpm CRL 32,3mm - 10tydz+3d
    II <3 168bpm CRL 30,5mm - 10tydz+2d

Ciąża ciut starsza, wszystko na razie gra. Mój gin ma sprzęt nie najlepszy więc dużo nie widziałam ale ruszały się :) i były rączki i nóżki:* dostałam tabletki na wymioty...więc może skończą się te nasze męczarnie wymiotne :)

Gratuluję dzisiejszych szczęśliwych wizyt :)
    I to jest wiadomość na którą BARDZO czekałam :) zazdroszczę Ci jak głupia bo bliźniaki to moje marzenie :)

A ja już trzeci dzień nie wymiotuję (same mdłości mi zostały) i piekę sobie ziemniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:37

Ewelcia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie szampon dla dzieci z jonsona okazuje się ze dla mnie idealny ,ja mam mdlosci jakies co chwila .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ja chodzę od samego początku praktycznie w takim sportowym i jest boooosko <3 Pare razy musiałam założyć normalny i stwierdzam, że chodzenie w tym sportowym to był strzał w 10! :)
    jak się ma poręczne cycuchy to można w sportowym chodzić:D hihi
    ja niestety mam ale taki co się w dwóch rękach mojego męża mieszczą;/ i to rozłożonych!!!dlatego juz jakiś czas temu zakupiłam sobie stanik do karmienia na porządnych fiszbinach i jest super:) jupię sobie jeszcze jeden taki sam tylko inny kolor i trzeci bezszwowy bo przymierzałam już, jest super, ładnie trzyma biust ale za dużo kasy na raz to pomyślałam że nie wydam:)

KRysti fajnie że dywanik już jest:) ja u dziecka w pokoju na panele mam zamiar położyć gruby mięciutki dywanik:)

a co do spodni ciążowych bo mi się przypomniało:) ja też mam z hm i też mi zjeżdżają!!!, mam rurki dopasowane a jednak muszę podciągać;/ a pas ma być taki wysoki bo zobaczycie jak nam brzuchy wysadzi to ten pas będzie do połowy brzucha:D

następne ciążówki kupuję w ciucholandzie:P bo za te dałam 150zł:P

dziś wraca mój mąż z delegacji....co tu na obiad zrobić???;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jak się ma poręczne cycuchy to można w sportowym chodzić:D hihi
    ja niestety mam ale taki co się w dwóch rękach mojego męża mieszczą;/ i to rozłożonych!!!dlatego juz jakiś czas temu zakupiłam sobie stanik do karmienia na porządnych fiszbinach i jest super:) jupię sobie jeszcze jeden taki sam tylko inny kolor i trzeci bezszwowy bo przymierzałam już, jest super, ładnie trzyma biust ale za dużo kasy na raz to pomyślałam że nie wydam:)

KRysti fajnie że dywanik już jest:) ja u dziecka w pokoju na panele mam zamiar położyć gruby mięciutki dywanik:)

a co do spodni ciążowych bo mi się przypomniało:) ja też mam z hm i też mi zjeżdżają!!!, mam rurki dopasowane a jednak muszę podciągać;/ a pas ma być taki wysoki bo zobaczycie jak nam brzuchy wysadzi to ten pas będzie do połowy brzucha:D

następne ciążówki kupuję w ciucholandzie:P bo za te dałam 150zł:P

dziś wraca mój mąż z delegacji....co tu na obiad zrobić???;/
    Ja jak juz uporzadkuje ten bajzer to pokaze jaka wykladzina super :) wreszcie w sypialni jak czlowiek spac będe :)Robocia dywanik fajny poluz sobie zawsze to inaczej cieplej .Chcem kupic sofe do salonu niewiem jaką najlepiej najwygodniejszą i zeby byla rozkladana do spania bo jak mama przyjedzie do mnie by miala gdzie spać ,zapewne bede chciala by przyjechala ciut przed moim porodem bo chcem by ktos z mojej ridziny tez byl przy mnie przy porodzie ,Ja tu w prywatnej klinice bede rodzic bo ten szpital niezbyt ciekawy jak dla mnie tu w tej Szkocji ;) patrzcie jak mi paznokcie pięknie rosną musze cis zrobic z nimi pomaliwac pięknie ;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddd8fa47bcc1.jpg

lunia79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spodnie z H&M o kant dupy rozbic taka prawda ja te co kupilam to juz ich nie zaloze bo zjezdzają w kroku wiszą haha

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Kupilam sobie szampon dla dzieci z jonsona okazuje się ze dla mnie idealny ,ja mam mdlosci jakies co chwila .
    Ja mam cały dzień (od 10-11 rano do zaśnięcia) :) ale wolę już to niż wymioty :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A spodnie z H&M o kant dupy rozbic taka prawda ja te co kupilam to juz ich nie zaloze bo zjezdzają w kroku wiszą haha
    Ja mam materiałowe z C&A i są super.

lunia79 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chlopca mam imię bo będzie Joshua -Josh a dla Dziewczynki nima ! Problem będzie z wybraniem imienia odpowiedniego

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pazurki masz fajne:) ogólnie masz z nimi problem? czy teraz podczas ciąży Ci się wzmocniły???
    ja mam ładną podłużną płytkę i zazwyczaj udaje mi się zapuścić mniej więcej taką długość jak TY:) nie pamiętam kiedy miałam obcięte do minimum:)
    ehh powiem Ci że przymierzałam w hm wygodniejsze spodnie. ale w kolorze beżowym co mnie zbyt nie ratowało...no nic, jakoć zdzierżę te moje do końća ciąży i pewnie chwilę po porodzie ponoszę a potem sprzedam:) alb schowam do szafy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a czemu nie polskie imię?? Twój mąż to Polak prawda?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja mam cały dzień (od 10-11 rano do zaśnięcia) :) ale wolę już to niż wymioty :)
    wieczorami bierze mnie a w dzien normalnie ,najgirzej wlasnie do zasniecia bo mdli jak cholera wczoraj myslalam ze zwymiotuje mięta mi pomogla ,dzis herbata z zurawiny w ruch ona mi pomaga w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti a czemu nie polskie imię?? Twój mąż to Polak prawda?
    Tak Polak ,wiesz Polskie imiona też piękne ale tu w Szkocji wole dla chlopca josh bo mi się strasznie to imię podoba a corce dam polskie Anna Malgorzata Po babciach :)niech będą babcie dumne juz się zastanawialiśmy kiedyś i tak zostanie zapewne .

Robotka1 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tak Polak ,wiesz Polskie imiona też piękne ale tu w Szkocji wole dla chlopca josh bo mi się strasznie to imię podoba a corce dam polskie Anna Malgorzata Po babciach :)niech będą babcie dumne juz się zastanawialiśmy kiedyś i tak zostanie zapewne .
    A Josh pasuje do Waszego nazwiska?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam imie miedzynarodowe, takie zeby wiekszosc potrafila wymowic albo zapisac.

Na Jan jest proste i latwe do wymowienia i zapameitania. Nie chce ta nazwac dziecka, to tylko przyklad. Rozwaza, Henryka, fajnie sie skraca a po niemiecku bedzoie to Henrik i jest ogolnie znane. Mam kolege ktory sie nazwya Przemyslaw i pracuje w Niemczech, wiec sobie wobrazcie jakie ma problemy ;). Napewno nei chce zadnych typowo polskich liter np. Milosz odpada kompletnie bo nie dosc ze l (nie mam polskiej klawiatury sorry;) to jeszcze "sz" trudne dla wielu do wymowienia.
    Nie planuje rowniez dwoch imion bo pozniej zawsze dziecko musoi obydwa pisac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:09

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no pazurki masz fajne:) ogólnie masz z nimi problem? czy teraz podczas ciąży Ci się wzmocniły???
    ja mam ładną podłużną płytkę i zazwyczaj udaje mi się zapuścić mniej więcej taką długość jak TY:) nie pamiętam kiedy miałam obcięte do minimum:)
    ehh powiem Ci że przymierzałam w hm wygodniejsze spodnie. ale w kolorze beżowym co mnie zbyt nie ratowało...no nic, jakoć zdzierżę te moje do końća ciąży i pewnie chwilę po porodzie ponoszę a potem sprzedam:) alb schowam do szafy:)
    Mi w ciązy tak wyladnialy bo przed cuązą tragedia łamaly się i miękie byly ,ja zaczne leginsy nosic bede kupowac z luzną gumką w pasie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    A Josh pasuje do Waszego nazwiska?
    Pasuje Pasuje:)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA u Ciebie to oczywiste bo masz męża obcokrajowca:)

kiedyś mi się podobało zagraniczne imię Tomas i Tobias.
    znam jednego Tobiasa z Holandii i super gość:)

a ja w zimie nie wyobrażam sobie legginsów:D no chyba że do auta albo jedynie pod jakieś ciepłe spodnie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    PSOTKA u Ciebie to oczywiste bo masz męża obcokrajowca:)

kiedyś mi się podobało zagraniczne imię Tomas i Tobias.
    znam jednego Tobiasa z Holandii i super gość:)

a ja w zimie nie wyobrażam sobie legginsów:D no chyba że do auta albo jedynie pod jakieś ciepłe spodnie:D

Nie o to chodzi. Ja wyjechalam z agranic ei tez duzo podrozuje. Moz emoje dziecko tez bedzie? Dziekuje moim rodzicom ze mnie na przyklad Malgorzata nie nazwali albo Katarzyna :D. i euwazam ich za brzydkie ale sa niepraktyczne. Moje imie zna prawie kazdy na swiecie i prawie kazdy potrafi je wymowic i zapisac, to naprawde wiele ulatwia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia u mnie taka zima jest ze wiesz:) To nie Polska kochana tu snieg spadnie to zaraz deszcz zacznie padac i po sniegu :) fajna sukienka ciepla ledzinsy plaszcz i kozaki i się smiga fajny gruby szalik i czapa i się chodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam dodac ze az 1 kg prztylam w ciazy :)

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ