Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie tak plecy bolą ze wysiadam ,muszę odpocząć od internetu bo coś ostatnio za duzo siedzę na nim aż oczy bolą ,trza zrobić sobie przerwę od neta ,czasem wpadnie tu ale nie na długo pozdrawiam ciepło i buzki śle każdej z osobna
ja muszę się zregenerować
-
Gratuluję tak dobrych wieści! Super!
Oby tak dalej
Malinka ale super duży brzusio! ja mam duży ale na wieczór, rano jest ok
PsotkaKotka coś czuję że u Ciebie chowa się córeczka
Ja dziś odebrałam wyniki i wygląda na to że wszystko jest okMaluszek miał 69,6mm czyli 13t1d tzn że dzisiaj jestem w 13t4d
termin na 5.04
serce 161ud/min i wszystkie parametry prawidłowe lub w normie
Myślę że nawet te testy PAPPA są ok i pozytywne, ale to jutro telefonicznie skonsultuje z gin, bo nie wiem, czy dobrze odczytuje te parametry
chyba że któraś wie, to mam tak:
Parametry biochemiczne surowicy matki:
wolna bhcg 69,3 IU/I odpowiada 1,966 MoM
PAPP-A 8,880 IU/I odpowiada 1,964 MoM
Pierwszy parametr to ryzyko podstawowe drugi to obliczone ryzyko:
Trisomia 21 1:700 i 1:7689
Trisomia 18 1:1755 i 1:35092
Trisomia 13 1:5491 i 1:109827
Jeśli ktoś wie to proszę niech napiszeMi gin tłumaczyła mniej więcej ale miesiąc temu i średnio pamiętam niestety
Krysti, Lali, lunia79, MartaAlvi, Amy, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja już w pracy siedzę od godziny mam nadzieję że szybko ten dzień zleci, zauważyłam że coraz trudniej mi w pracy wysiedzieć a co to dopiero będzie później - mój cel minimum wytrwać w pracy do końca roku, bo zastępuję koleżankę także nie mam wyjścia
-
OLA mam taki sam cel:) chcę wytrwać do końca roku:)
już to zapowiedziałam szefowi:)
gratulację z wizyt:) suuuper się to wszystko czyta:)
FASIA to dobrze że kupiłaśile bedziesz go brać? ja biorę dwie rano i dwie wieczorem niezależnie czy biorę witaminy czy nie bo biorę co drugi dzień
a ja mam pierwsze pieluszki kupione:DOla89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja przed:) z racji że mam dużo miejsca do przechowywania:)
po troszku po troszku:)
po nowym roku planuję za grubszy kaliber się wziąć
dziewczyny jestem taka beksa że szkoda gadać!! ostatnio aż szlochałam na "na dobre i na złe" chyba zwariowałam:P
-
Zaczniemy wtedy 7 miesiąc
Najwyższa pora na zakupy, bo znam kilka przypadków z rodziny i jednej koleżanki gdy dziewczyny myślały że mają dużo czasu a tu dzieciątko postanowiło wcześniej przyjść na świat i był wielki problem bo ani jednego kaftanika nie było
-
Robotka1 wrote:a ja przed:) z racji że mam dużo miejsca do przechowywania:)
po troszku po troszku:)
po nowym roku planuję za grubszy kaliber się wziąć
dziewczyny jestem taka beksa że szkoda gadać!! ostatnio aż szlochałam na "na dobre i na złe" chyba zwariowałam:P
Ja szlochałam na expose Ewy Kopacz, także spoko
No ja myślę, że poczekam na usg prenatalne do 13 października i też zacznę się powolutku szykować. Ale mój mąż nie bardzo jest za tym i chce czekać w sumie sam nie wie do kiedy. Więc myślę, że na razie będę kupowała jakieś małe rzeczy dla własnej przyjemności typu jakiś smoczek, nożyczki do paznokci i takie tam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:28
Robotka1, MartaAlvi, misia83, liloe, Angela89 lubią tę wiadomość
-
A i chyba wybrałam wózek, muszę się nim jeszcze pobawić ale widziała go już na żywo i wydaje się być naprawdę fajny, polskiej produkcji, niedrogi i ma naprawdę fajne opinie (nawet na belly). Wstawiam bo może ktoś będzie zainteresowany: http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/
-
ADK powiem Ci że nie wiem co w nim dziewczyny widzą
ale.....
ale też go widziałam na żywo i wydaje mi się całkiem całkiem:)
byłam jego przeciwniczką ale w ostatecznym rozrachunku wezmę go pod uwagę
ehh kobieta zmienną jest:) -
Robotka1 wrote:ADK powiem Ci że nie wiem co w nim dziewczyny widzą
ale.....
ale też go widziałam na żywo i wydaje mi się całkiem całkiem:)
byłam jego przeciwniczką ale w ostatecznym rozrachunku wezmę go pod uwagę
ehh kobieta zmienną jest:)
Wiesz co, to jest chyba po prostu porządny, dobrze wyglądający wózek. Bo oczywiście, że wolałabym Quinny Mood i zadawać szyku na deptaku w parku ale nie kosztem takiej ogromnej ilości pieniędzy za coś co nie jest tej kasy moim zdaniem warte. Wydaje mi się, że jest to propozycja warta rozważenia z uwagi właśnie na stosunek ceny do jakości oraz naprawdę przyjemne recenzje mam korzystających z niego dłuższy czas. Podaję linka do jednego z blogów na którym znalazłam o nim opinię:
http://inspiracjemamy.blogspot.com/2014/02/pierwsze-testy-wozka-jedo-fyn-memo.html
http://inspiracjemamy.blogspot.com/2014/07/recenzja-spacerowki-jedo-fyn-memo.html
Nie upieram się broń boże, że ten i żaden inny bo być może po obmacaniu i pojeżdżeniu po sklepie zmienię zdanie ale na chwilę obecną to jest mój faworyt. -
Robotka1 wrote:OLA mam taki sam cel:) chcę wytrwać do końca roku:)
już to zapowiedziałam szefowi:)
gratulację z wizyt:) suuuper się to wszystko czyta:)
FASIA to dobrze że kupiłaśile bedziesz go brać? ja biorę dwie rano i dwie wieczorem niezależnie czy biorę witaminy czy nie bo biorę co drugi dzień
a ja mam pierwsze pieluszki kupione:D
No własnie chyba tez tak zrobie. Skoro Ty bierzesz i zyjesz to moze ja sie tez nie przekrecena opakowaniu napisali ze 4 razy dziennie po 3 - ale dla mnie to za duzo
I kupilam sobie Trivagin - taki probiotyk zeby infekcje sie tak mocno nie trzymaly. Trochę drogi bo za 20 kapsulek zaplacilam 47zł ale opinie w internecie ma bardzo dobre więc łykam i czekam na efektyRobotka1 lubi tę wiadomość
-
Ola89 wrote:Zaczniemy wtedy 7 miesiąc
Najwyższa pora na zakupy, bo znam kilka przypadków z rodziny i jednej koleżanki gdy dziewczyny myślały że mają dużo czasu a tu dzieciątko postanowiło wcześniej przyjść na świat i był wielki problem bo ani jednego kaftanika nie było
Ola - mnie to może czekać. Na usg we wtorek Pani dr własnie powiedziala, że martwi się, że u mnie ten 7miesiąc jest bardzo realny ... nie chcę rodzić w lutym!zacisnę nogi i od grudnia będę leżeć i się nie ruszać, może donoszę do kwietnia
-
Ja też myślę że po prenatalnych zacznę kupować drobiazgi różne
Może miejsca w domu za wiele nie mamy, ale z drugiej strony wole sobie te wydatki rozlożyć w czasie niż tak wszystko na huraNiby mogłabym oszczędzać co miesiąc ( choć i tak tak robie) ale myślę własnie żeby kupować normalnie duperele i oszczędzać dalej
Może dzięki temu będzie lżej.
Chyba zaczyna się u mnie problem z zaparciamiChoć mam nadzieję, że to jakiś jednorazowy wybryk...