X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedługo zacznie się pokaz mody tu ubranek dziecięcych itd :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładne i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą :D
    kocyk już jest, śliczny, zielony z żabą

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tu na belly przeczytałam pamiętnik jednej dziewczyny ,popłakałam się zakrzepice zylną ma co ona przeszła co tam opisuje ach jej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się podoba ta przystawka, którą chcecie kupić do łóżka ale u mnie nie mam jak zamontować w sypialni, szafa za blisko łóżka i się nie zmieści,a le to super sprawa na te pierwsze miesiące gdy karmimy co chwila

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no ładne i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą :D
    kocyk już jest, śliczny, zielony z żabą
    O żabki u ciebie :) fajnie ja jak w Irlandi mieszkałam to kobieta miała łazienkę w żabki specjalnie dla dziecka wystrój taki no coś wspaniałego deska w żabki gąbki, gumowe żabki do wody kwiaty zielone no naprawdé bajka jak to zobaczyłam jak ludzie potrafią sobie wymyślić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    też mi się podoba ta przystawka, którą chcecie kupić do łóżka ale u mnie nie mam jak zamontować w sypialni, szafa za blisko łóżka i się nie zmieści,a le to super sprawa na te pierwsze miesiące gdy karmimy co chwila
    To dobre jest naprawdę ,ja tez mało mam miejsca ale jakoś dam radę chyba ze na początek kupie przystawkę a za jakis okres łóżeczko bo to i to raczej nie wlezie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlatego że mój Kuba od dziecka ma przezwisko Żaba :D i tak zostało, nawet teraz po tyyylu latach wielu znajomych i przyjaciół tak do niego mówi, więc...nasz Groszek to taka mała Żabka i mamy dla niego kocyk, pajacyka i bluzę żabkową :D

Krysti, lunia79 lubią tę wiadomość

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam kochane na grzybki :D Miłego dnia :*

Krysti lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) a wiec dlatego zabicie:)ja ide pospać jeszcze bo od 5 nie śpię a czuje ze mnie bierze spanie :D i zapewne obudzę się o 11 lunia grzyby jaj smaka narobilaś :) kozia broda dobra jest mmmmm:) tato moj czasem znalazł w lesie taki okaz zapalony grzybiarz ,mamę czasem tak grzybami zawali ze biedna siedzi i czyści potem suszy na cići i do worka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 08:58

lunia79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za to poczytałam wczoraj wątek wrześniówek 2014 i fajnie babki się wspierają w tych ostatnich dniach, odliczają, doradzają, ale wszystko z humorem i widać, że dobrze się poznały po tych paru miesiącach :)
    a najfajniejsze jak któraś pisała: dobra babki, wody poszły...jedziemy do szpitala :D
    ciekawe czy my też tak będziemy?
    a i były 2 lub 3 które normalnie relację w trakcie zdawały hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:00

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:52

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam właśnie plan robić gołąbki <3 Boże jak ja kocham gołąbki!! mmm

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A ja mam takie pytanie, czy każda z Was jest wrażliwa na jakieś zapachy w ciąży? Podobno to takie pierwsze objawy, taki wstręt... Mi się nie zdarzyło to ani razu, ani nie mam żadnych "dziwnych" zachcianek... W sumie nie wiem czy to może lepiej ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wczoraj tu na belly przeczytałam pamiętnik jednej dziewczyny ,popłakałam się zakrzepice zylną ma co ona przeszła co tam opisuje ach jej .
    Ja jak byłam w ciąży z córką to miałam zakrzepicę żyły głębokiej i bezpośrednie zagrożenie życia :-( a po porodzie prawie 3 lata zmagałam się z powikłaniami, no i w końcu operacja w marcu tego roku. Moja zakrzepica była spowodowana uciskiem macicy na naczynia krwionośne i lekarz mi od razu powiedział, że w drugiej ciąży jest ryzyko, że to się powtórzy. Nikomu nie życzę tej choroby zwłaszcza, że ona rozwija się w ukryciu, ja dziękuję Bogu, że oprócz zakrzepu w głębokiej, zrobił mi się też w powierzchownej żyle, bo te w głębokiej nie bolą, a w powierzchownej tak i właśnie ten ból mnie zaniepokoił i szybko do ortopedy poszłam, a że to mądra babka, to kazała mi jak najszybciej do naczyniowca, a on mi powiedział, że gdybym pochodziła z tym jeszcze dosłownie kilka dni to dostałabym zatorowości płucnej i mogłabym nie przeżyć.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Co do tego bólu o którym wczoraj pisałam to on jest właśnie zlokalizowany jakby w miejscu gdzie są majteczki. Czyli jakby nad wzgórkiem łonowym. Dzisiaj np o 7 rano obudził mnie silny ból miesiączkowy ... wzięłam no-spa i poszłam spać, teraz jest ok natomiast od czasu do czasu poczuję lekkie ukłucie tam na dole ... Zaczynam sobie wkręcać, że może coś się złego dzieje :(

Gołąbki robił mój tato 3 dni temu :D pyyyycha :D

Klaudia - mi się zaczęła wrażliwość na zapachy dopiero od tego tygodnia. Wchodzę do kuchni - ciągnie na wymioty. Otwieram lodówkę. Wchodzę do sklepu na zakupy. MASAKRA jednym słowem :D

Angela89 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jejku dziewczyny mnie od wczoraj tez boli po lewej stronie.. to nie jest kłucie ale jak np chce po cos siegnac i sie przeciagam to czuje takie napiecie.. tak jakby cos sie chcialo rozciagnac ale nie moglo.. :( i to czuje na calej dlugosci lewego boku.. moze ktoras z Was tez to miala? Co to moze byc?

No ja właśnie też ten ból odczuwam w taki dziwny sposób. Jakby ciągnięcie. Jakby brzuch był taki ciężki. Dziwne to .. Wyciągać się nie mogę, nawet jak wstaję z łóżka to muszę powoli i w odpowiedni sposób, bo inaczej mnie bardzo mocno boli ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    No dokladnie! Ja mam to samo.. zaczelo sie to wczoraj.. myslalam ze moze to dlatego ze wczoraj mialam dosyc intensywny dzien.. ale sama nie wiem..

U mnie nie ma zależności czy dzien bardziej intensywny czy spokojniejszy chociaż jak się nachodzę to wtedy mocno boli to fakt, nawet jak stoję to czuję ciągnięcie, że aż mnie zgina i muszę usiąść. Miałam dziś pomyć okna, bo pogoda za oknem piękna ale odpuszczam sobie dziś cokolwiek. Leżę i odpoczywam..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ