X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście jeszcze żadnej tabletki nie brałam odkąd w ciazy jestem i mam nadzieje Ze nie wezmę bo czuje się super a jak mnie tam coś kuje z prawej czy z lewej to normalne dziecko rośnie wszystko sie powiększa także nie ma co panikować niech się rozciąga to naturalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:01

lunia79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez dziele ta forte no to nie na znaczenia, połowa forte to dawka 40 mg czyli tyle samo co ta zwykła bez dzielenia. I nospa forte to to samo co nospa max,tylko nospa max bez recepty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,ze się już pytalam o kwas foliowy,ale nie pamiętam odpowiedzi :( bierzecie jeszcze? Ja od tyg nie biorę i nie wiem czy może powinnam brać? Zapomnialam się lekarza zapytac

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedziała, że jak mi się skończył kwas foliowy, to żeby nie kupować kolejnego. Biorę witaminy Pregna Plus, w których znajduje się już kwas foliowy.

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hwestia ty to musisz brać skoro lekarz ci każe przepisał Mi jak by przepisał to tez bym brala , bez wiedzy lekarza raczej nic bym nie łykała .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam femibion dla 2 trymestru,ale jeszcze nie brałam. Od wtorku zacznę jak podpytam lekarza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ja biorę pregne od samego początku i nadal biorę nic nie mówiła mi bym odstawiala tez także łykam ,poza tym DHA omega 3 tez bioré

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta dziękuję za odpowiedź :) w takim razie na spokojnie będę sobie łykać jak tylko bóle zaczną mnie niepokoić :)

co do kwasu foliowego to ja mam go w zestawie witamin prenatalnych, dodatkowo nie brałam wcale

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dodatkowo nie brałam wcale bo to za duzo mówiła mi położna wystarczy ze mam w witaminkach .

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:43

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DHA jest bardzo dobre dla dzidzi warto uzupełniać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupa pomidorowa dziś i makaron z białym serem co do makaronu z białym serem moge dodać dodatkowo polecicie coš mi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety my to do końca razem będziemy ,dzieci porodzimy to i tak będziemy razem jeszcze brakuje żeby adresy po dać i kartki wysyłać sobie na wzajem. Z Pozdrowieniami i świąteczne :) jednak człowiek się przyzwyczaja do ludzi z którymi ma kontakt na codzień kiedyś w pl zrobimy zlot :) napewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:40

lunia79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do sklepu lecę na obiadek kupić :))buziaki ciepłe i miłego dnia życzę

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U mnie zupa pomidorowa dziś i makaron z białym serem co do makaronu z białym serem moge dodać dodatkowo polecicie coš mi :)

Polecam owoce: truskawki, malinki, jagody mmm mniam... Moja zamrażalka wypełniona jest owocami uzbieranymi latem :)

A ja mam dziś pomysł na danie włoskie, makaron jakiś z sosikiem i kurczaczkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 13:01

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisałyście ;-) Co do bólu odczuwanego nad spojeniem po bokach to na bank więzadła, im się bardziej namęczycie, tym będą bardziej odczuwalne, co do mycia okien i wieszania firanek, to ja bym odradzała, zwłaszcza to drugie, bo długo uniesione ręce do góry mogą powodować nawet napinanie się macicy. Mycie okien jeśli są nisko to ok, ale jeśli trzeba się wyciągać, żeby umyć to też lepiej powierzyć komuś innemu.
    Co do zakupów i zapeszania, to ja wam powiem, że ja po dwóch poronieniach przestałam w to wierzyć, bo jak ukrywałam to, że jestem w ciąży to poroniłam, a jak od razu wszystkim rozpaplałam :-) to wszystko ok. Wiadomo, że z ubrankami lepiej poczekać na płeć, jeśli ktoś chce znać, ale pewne rzeczy można powolutku kupować, bo uwierzcie mi, to że coś kupimy dla maluszka wcale nie oznacza, że stanie się coś złego, a wiadomo, że mnóstwo rzeczy trzeba kupić i na raz to majątek będzie.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:10

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:53

Rudzia, KasiaKwiatek, lunia79 lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    U mnie w pamietniku nowy wpis ze zdj nowych ubranek jak obiecalam ;)

Ja też chcę, ja też!! A co tam mąż, jak zobaczy takie ciuszki to zmięknie i sam będzie zamawiał ;)) Przygotowujesz się na córeczkę, a jak będzie niespodzianka? ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna, przesyłam linka z innymi bezpłatnymi szkoleniami:
    http://bezpieczny-maluch.com.pl/

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ