X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    ja tez to mialam na poczatku chyba tak w 9 tyg..
    Ja tez w 9 tyg az dwie fiolki krwi mi wtedy położna pobierała przez taki wężyk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:14

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Po takim czasie trza było juz wcześniej wołać o to no ale ważne ze masz choć ja miałam robione to na samym początku niewiem jak w Polsce jest kiedy powinno się robic te badania ale na NFZ jak pójdziesz poprosisz to za free bedziesz mieć napewno :)

Nie musiałam o nie wołać, bo chodzę do lekarza prywatnie. I bez skierowania mogłam je sobie zrobić. Moja gin uznała, że wcześniej widocznie nie ma potrzeby więc dała skierowanie na to wszystko właśnie teraz ..

Pytanie czy mam coś ściemniać lekarzowi czy po prostu szczerze powiedzieć, że mam lekarza prowadzącego który przyjmuje tylko prywatnie, a to kosztuje i jeśli mogę to chciałabym te badania wykonać na fundusz, bo składki płacę od lat ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Słodyczy nie jem wcale. kiedyś uwielbiałam. tabliczkę czekolady mogłam zjeść na raz, a teraz ? jedna kostka to za dużo :P

U mnie z kolei na odwrót :) Nigdy nie jadłam jakoś specjalnie słodyczy, a teraz mam na nie wiecznie ochotę!

Na szczęście nie mam żadnych problemów z jedzeniem i mogę jeść wszystko <3 to dobrze, bo uwielbiam jeść :D Jedynie od czego mnie odrzuciło to kawa i nic poza tym :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam splotek zylek na brzuchu, na piersiach to aż do przesady... przez ślubny tiul je widać ;) i tez u mnie numer jeden kanapki z serkiem ale topionym i pomidorami :D ciekawe jak długo będę miała zachcianki na ser :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Fasia mysle ze powinnas szczerze powiedziec co i jak, powinni dac Ci zrobic te badania za darmo.. chociaz .. no nie znam sie.. ja tu w Szwecji mam darmowo wszystko :)

U nas też te badania są za darmo ale jeśli się chodzi do lekarza na NFZ. W moim mieście nie znalazłam przez dwa lata nikogo kto by się mną zajął na poważnie. Każdy miał mnie dosłownie w dupie, każdy kazał mi czekać (nie wiem na co? na cud Boży?). Do mojej ginekolog trafiłam z polecenia koleżanki, której znajoma właśnie dzięki niej po latach zaszła w ciążę. Mnie się udało po 4 miesiącach. Nie uśmiechało mi się chodzić prywatnie ale uznałam, że skoro nie ma u mnie nikogo na NFZ kto potraktuje mnie i mój problem na serio to trzeba zapłacić. Nie żałuję nic a nic :) chodzi tylko o te badania. Wizyty nie kosztują wiele, bo płacę za nie 50zł. Nawet za ostatnie prenatalne z wszystkimi pomiarami zapłaciłam 50zł :) uznałam po prostu, że może jakiś lekarz na NFZ wystawi mi skierowanie na te badania. Wiadomo, że nie musi być na wszystkie - jak dostanę na dwa to zawsze o dwa mniej do płacenia :)

Rzecz w tym, że nie wiem czy ściemniać coś odnośnie tego, że jeszcze nie mam tych badań zrobionych, a już będę w II trymestrze czy szczerze powiedzieć jak sprawa wygląda - że to kosztuje, a skoro można na fundusz to chcę skorzystać :D co byście zrobiły? Chyba mnie nie wywali z gabinetu? :P

Ja teraz też lubię jeść - zawsze był ze mnie niejadek :P tylko robić mi się nie chce hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:22

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo drogiego pakietu w Enel medzie po tym jak mój lekarz prowadzący olal ciągle bole brzucha zdecydowałam się prowadzić ciążę tez prywatnie u lekarza,ktory zdiagnozowal to rozwarcie szyjki u góry i zareagował w pore,wizyty drogie,bo sama wizyta to 150 zl+ usg itd płatne dodatkowo, ale wiem,ze jestem pod dobrą opieką... kolejna wizyta we wtorek, kasy pójdzie od cholery do końca ciazy, ale zrezygnujemy z innych rzeczy po prostu

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Fasia rozumiem :) wiec po prostu idz i sprobuj moze akurat sie uda :) pogadaj szczerze i zobaczysz:) na pewno nic nie stracisz a mozesz zyskac :)

W sumie racja. Najwyżej powie żebym opuściła gabinet :D :D

hwesta, Rudzia lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, przecież płacisz składki to Ci się należy. Łaski nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:32

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja pomimo drogiego pakietu w Enel medzie po tym jak mój lekarz prowadzący olal ciągle bole brzucha zdecydowałam się prowadzić ciążę tez prywatnie u lekarza,ktory zdiagnozowal to rozwarcie szyjki u góry i zareagował w pore,wizyty drogie,bo sama wizyta to 150 zl+ usg itd płatne dodatkowo, ale wiem,ze jestem pod dobrą opieką... kolejna wizyta we wtorek, kasy pójdzie od cholery do końca ciazy, ale zrezygnujemy z innych rzeczy po prostu

Podchodze do sprawy dokładnie tak samo. Pieniądz rzecz nabyta. Są dla mnie rzeczy/sprawy ważniejsze, a dziecko jest sprawą priorytetową w życiu moim i męża.
    Dużo płacisz za wizyty ale w sumie z tego co słyszę od moich koleżanek to też tyle płacą za wizyty. U mnie wizyty dużo tańsze ale dojeżdżam po 70km w dwie strony. Niby nie daleko ale na paliwo kasa też idzie

Dziecko jest najważniejsze więc na jego rzecz można zrezygnować z czegoś innego. Popieram :)

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Fasia, przecież płacisz składki to Ci się należy.

Wiem, też tak do tego podchodzę. Ale wiesz jak jest. Trafię do niego w 16 tc. Pewnie spyta dlaczego mój lekarz prowadzący nie zlecił mi wcześniej tych badań. Może okazać się chamem i powiedzieć, że nie da skierowania. Trochę się stresuję ale uznałam jak to Rudzia napisała - nie mam nic do stracenia, a zyskać parę groszy mogę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu kochanie spróbuj zapytaj. Tylko pamiętaj że kończy się rok kalendarzowy i lekarze niechętnie wypisują skierowania- szczególnie takie drogie. Ją jak chciałam na hormony gdy się starałam to zostałam odprawiona z kwitkiem.
    a ją dziś z cora śpię u mamci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:37

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Fasiu kochanie spróbuj zapytaj. Tylko pamiętaj że kończy się rok kalendarzowy i lekarze niechętnie wypisują skierowania- szczególnie takie drogie. Ją jak chciałam na hormony gdy się starałam to zostałam odprawiona z kwitkiem.
    a ją dziś z cora śpię u mamci:)

A to, że rok się kończy to ma coś do rzeczy? Nie wiedziałam :/
    Prosiłaś ginekologa o to skierowanie na hormony? I co powiedział, że nie? Co za debil .. sorki :/

No i własnie, dlatego nie wiem czy zacząć szczerze czy wymyślić sobie jakąś bajeczkę, że moja gin to jakaś nieodpowiedzialna i nie chciała mi dać skierowania na badania, a że to już II trymestr to uznałam, że czas najwyższy i się do niego zapisałam :D sama nie wiem :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Podchodze do sprawy dokładnie tak samo. Pieniądz rzecz nabyta. Są dla mnie rzeczy/sprawy ważniejsze, a dziecko jest sprawą priorytetową w życiu moim i męża.
    Dużo płacisz za wizyty ale w sumie z tego co słyszę od moich koleżanek to też tyle płacą za wizyty. U mnie wizyty dużo tańsze ale dojeżdżam po 70km w dwie strony. Niby nie daleko ale na paliwo kasa też idzie

Dziecko jest najważniejsze więc na jego rzecz można zrezygnować z czegoś innego. Popieram :)
    Myślę, że jak się ładnie uśmiechnięty to dostaniesz skierowanie, wspomni że do tej pory tych badań nie było, a to najczęściej w pierwszym semestrze robi się te badania. Ja właśnie z tego powodu wykupiłam sobie abonament w luxmedzie od męża z firmy. Za 29 zł miesięcznie mam prawie najlepszy pakiet i wszystko oprócz masaż relaksacyjnych i wizyt domowych mam w pakiecie.

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Myślę, że jak się ładnie uśmiechnięty to dostaniesz skierowanie, wspomni że do tej pory tych badań nie było, a to najczęściej w pierwszym semestrze robi się te badania. Ja właśnie z tego powodu wykupiłam sobie abonament w luxmedzie od męża z firmy. Za 29 zł miesięcznie mam prawie najlepszy pakiet i wszystko oprócz masaż relaksacyjnych i wizyt domowych mam w pakiecie.

Mój mąż też ma mozliwość wykupienia jakiegoś pakietu w firmie, że do lekarzy specjalistów się czeka max 5 dni, opieka prywatna (bo opłacany jakby abonament) ale skierowania na badania na NFZ. Fajna rzecz. Na pewno jak się dzidziol urodzi to sobie to wykupimy, bo ja nawet do internisty czekam tydzień czasu :/

Dzięki dziewczyny! :) tak zrobię, pogadam szczerze, ładnie się uśmiechnę i myślę, że jakieś tam skierowanie dostanę. Jak nie będzie na wszystko to za resztę zapłacę, tak czy siak będę musiała :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie fasia poprosisz powiesz ze ci potrzebne ze wczesniejszy lekarz ci nie dał skierowania a bardzo byś chciała zrobić to ityle nie mów ze prywatnie chodzisz gdzieś nic . I nie tłumacz się bądź stanowcza .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 19:48

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ładnie fasia poprosisz powiesz ze ci potrzebne ze wczesniejszy lekarz ci nie dał skierowania a bardzo byś chciała zrobić to ityle nie mów ze prywatnie chodzisz gdzieś nic . I nie tłumacz się bądź stanowcza .

Dzięki Krysti :) jak się nie uda to trudno. Wizyta dopiero 20 października ale już się zastanawiam jak to rozegrać hihi :D dziękuję za pomoc!

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia lekarz nie może Ci odmówić. To są standardowe zalecane przez nfz badania. To że wcześniej nie udało Ci się zapisać to wina naszego systemu...nie daj się wyprosić bo bez łaski Ci się należą. A lekarz na pewno nie będzie ryzykował draki, że wypuścił kobietę w ciąży bez badań... Nic mu u do tego czy miałaś skierowanie od prywatnego.

Fasia, Krysti, lunia79 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zaczyna się The Voice Of Poland więc zasiadam przed telewizorem :) Miłego wieczoru i przespanej nocy życzę! :)

raz jeszcze dziękuję za pomoc :)

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia lekarz nie może Ci odmówić. To są standardowe zalecane przez nfz badania. To że wcześniej nie udało Ci się zapisać to wina naszego systemu...nie daj się wyprosić bo bez łaski Ci się należą. A lekarz na pewno nie będzie ryzykował draki, że wypuścił kobietę w ciąży bez badań... Nic mu u do tego czy miałaś skierowanie od prywatnego.

Kasiu dobre podejście. Muszę być twarda. Zdecydowanie masz rację! Kochane jesteście :) jednak "co dwie glowy to nie jedna" :))))) :*

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę na nfz 22.10 a zapisywałam się w sierpniu...od razu po tym jak zobaczyłam dwie kreski...piękne terminy u nas w Polsce. Na szczęście w pakiecie medicover mam wszystkie badania i usg. Ale na nfz idę bo to w szpitalu gdzie chcę rodzić i chcę mieć tam lekarza i być ich pacjentką, wtedy nie będę się bała, że miejsca na porodówce dla mnie zabraknie. No i dobrze czasem skonfrontować dwóch lekarzy... :-)

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ