X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo rano wstaje dzisiaj przed 7 się obudzilam i juz nie mogłam zasnąć. Mi się wygodnie śpi bo mam rogala do spania ale coraz częściej boli mnie kręgosłup.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) i ja się budze raniutko,juz ok 7 jestem obudzona,ale spać max 22 chodzę. Ja dziś musze ciasto zrobic,bo o 18 mamy gości i włosy umyć ;) a może nawet farbę nałożyć bo za tydzień ślub... jak mi się nic nie chce!!!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy a ją nie wyspana:) nie miałam swojej poduszki i ciągle sie budzilam. Śniło mi się karmienie piersią:) super sprawa:) lecę na dol na śniadanie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki ,U mnie dziś pięknie za oknem sloneczko świeci :)) aż się zyc chce :) i dobre samopoczucie jest zapał do wszystkiego .

malinka1984 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobity! :)

Czy któraś miała tak, że po dłuższym wysiłku (spacer, praca) bolał Was brzuch tak na dole? Tak jakby mięsień się nadwyrężył?

Ja tak miałam po wczorajszym spacerze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miałam Ida, jak się przeforsuję to mi się zdarza... :/

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    U Nas też słoneczko.
    Ida no stres z tymi nadwyrężonymi mięśniami czy ciągnieciem pachwin i dołu brzucha.Ja byłam u ginki w piątek bo się wystraszyłam bo mnie bolał aż się czasami wyprostować nie mogłam,ale dr stwierdziła że to normalne, brzuch szybko mi rośnie,dziecko zmienia swoją pozycję i wszystko w środku też i to normalna reakcja, wszystko się rozciąga.Jak bardzo boli to Apap można brać no i odpoczynek wskazany.
    Udanego dnia śląc łódzkie słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 10:19

KasiaKwiatek, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia a czemu gin przepowiada Ci wcześniejszy poród?
    Z dbaniem o siebie to i ja tak mam :-P :-D też mi się specjalnie nie chce, no włosy myję bo do ludzi wychodzę do pracy, dziś nawet ufarbowałam, ale golić też mi się nie chce... :-D

Kasiu u mnie wcześniejszy poród może być spowodowany wadą macicy - mam macicę dwurożną. Dzidziuś umiejscowił się po prawej stronie. Ma połowę tyle miejsca co Wasze dzieciaczki. Przez to pewnie urodzi się z mniejszą masą no i niestety możliwe, że w 7 miesiącu .. Problemem przy macicy dwurożnej jest niewydolność szyjki macicy

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowalam się i nalozylam casting loreala na włosy... mały sukces :)

Fasia, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kasiu u mnie wcześniejszy poród może być spowodowany wadą macicy - mam macicę dwurożną. Dzidziuś umiejscowił się po prawej stronie. Ma połowę tyle miejsca co Wasze dzieciaczki. Przez to pewnie urodzi się z mniejszą masą no i niestety możliwe, że w 7 miesiącu .. Problemem przy macicy dwurożnej jest niewydolność szyjki macicy

Oj Fasia to współczuję, ale trzymam kciuki żebyś jak najdłużej chodziła z dzidzią w brzuszku i żeby miała czas rosnąć. Kurcze ależ problemy mają kobiety, nawet się nie ma pojęcia o tym.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Oj Fasia to współczuję, ale trzymam kciuki żebyś jak najdłużej chodziła z dzidzią w brzuszku i żeby miała czas rosnąć. Kurcze ależ problemy mają kobiety, nawet się nie ma pojęcia o tym.

Wierzę, że uda mi się donosić ciążę do kwietnia aczkolwiek może być ciężko. No ale trzeba być dobrej myśli :) muszę dużo leżeć, odpoczywać, bo każdy wysiłek jest niewskazany. Dlatego też między innymi panikuję przy najmniejszym ukłuciu - wkręcam sobie, ze coś dzieje ..

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Haha po porodzie:) o ile baby blues Cię nie odpadnie:D

Fasia a no nie dostałam skierowania mimo że powiedziałam że się rok moich starań skończył. Z tego względu koniec roku jest ciężki jeśli chodzi o badania bo die kasa nfz towska kończy. Oni mają limity! Ale tak jak dziewczyny piszą myślę że kobiety w ciąży z kwitkiem mie odesla:)

Krysia a no mamin być jestem:) mam ukochanych rodziców i uwielbiam z nimi spędzać czas. Zresztą mój mąż też ich uwielbia:)

Liczę na to, że jednak kobiety w ciąży nie odeśle z kwitkiem. Zobaczymy. Ciężko powiedzieć jak będzie na to wszystko patrzył. Wejdę do gabinetu z określonym celem i już :) najwyżej wyjdę bez niczego i pójdę za badania zapłacić. Warto spróbować :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po słoneczku haha tu pogoda jak w kalejdoskopie się zmienia ale za to polezalam sobie do teraz :) za wszystkie czasy haha ide sobię zrobie buleczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 11:49

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    I ja, mimo że nie śpię już od 8, dopiero wygrzebałam się z łóżka. Jestem taaaka leniwa, żeby to tylko nie przeszło na dzidziusia ;)

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów mdłości powróciły:(

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, czyli wy też tak macie :D wstałam o 7-mej a ... do tej pory w piżamie pod kocem :D no ale co??? niedziela w końcu, nie? :D
    ale wstawiłam pieczeń do piekarnika bo mama na obiad wpada o 14 więc coś tam zrobiłam, no nic zaraz trzeba się ogarniać :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w piżamie i w łóżku :D my jak co niedzielę na obiad do teściów na 14

Ja natomiast długo śpię. Może też przez to, że w nocy mam kilku godzinne przerwy. Mąż wstaje po 7 do pracy, przed 8 wychodzi ja się rozbudzam i dopiero po 8 zasypiam i wstaję przed 11 :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na spanie w nocy nie narzekam spie jak susel rano wstaje jem o 6 i dalej spac idę potem wstaje i znow jem i sobie poje herbate z cytryną i tak potrafie do 12 lezec wstać wykapać się wyjsc z psem na podworko wracam sprzatam mieszkanie i na koncu biore się za obiadek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi nieźle, no ja w tygodniu pracuję więc trzeba się zebrać chcąc nie chcąc, ale weekend na luzie, owszem posprzątałam wczoraj mieszkanko, ale zbieram się w sobie koło 13 :D
    no nic trzeba ruszyć tyłek pod prysznic bo mamę przyjmę w piżamie :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mi siniak wyszedl po pobraniu krwi ze az żólty się zrobił ,wczesniej jak krew mi pobierali to nie mialam tak ,chyba zalezy z jakiej zyly i jak wbita byla .

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ