Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo rano wstaje dzisiaj przed 7 się obudzilam i juz nie mogłam zasnąć. Mi się wygodnie śpi bo mam rogala do spania ale coraz częściej boli mnie kręgosłup.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) i ja się budze raniutko,juz ok 7 jestem obudzona,ale spać max 22 chodzę. Ja dziś musze ciasto zrobic,bo o 18 mamy gości i włosy umyć ;) a może nawet farbę nałożyć bo za tydzień ślub... jak mi się nic nie chce!!!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy a ją nie wyspana:) nie miałam swojej poduszki i ciągle sie budzilam. Śniło mi się karmienie piersią:) super sprawa:) lecę na dol na śniadanie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobietki ,U mnie dziś pięknie za oknem sloneczko świeci :)) aż się zyc chce :) i dobre samopoczucie jest zapał do wszystkiego .

malinka1984 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobity! :)

Czy któraś miała tak, że po dłuższym wysiłku (spacer, praca) bolał Was brzuch tak na dole? Tak jakby mięsień się nadwyrężył?

Ja tak miałam po wczorajszym spacerze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miałam Ida, jak się przeforsuję to mi się zdarza... :/

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    U Nas też słoneczko.
    Ida no stres z tymi nadwyrężonymi mięśniami czy ciągnieciem pachwin i dołu brzucha.Ja byłam u ginki w piątek bo się wystraszyłam bo mnie bolał aż się czasami wyprostować nie mogłam,ale dr stwierdziła że to normalne, brzuch szybko mi rośnie,dziecko zmienia swoją pozycję i wszystko w środku też i to normalna reakcja, wszystko się rozciąga.Jak bardzo boli to Apap można brać no i odpoczynek wskazany.
    Udanego dnia śląc łódzkie słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 10:19

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ida lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia a czemu gin przepowiada Ci wcześniejszy poród?
    Z dbaniem o siebie to i ja tak mam :-P :-D też mi się specjalnie nie chce, no włosy myję bo do ludzi wychodzę do pracy, dziś nawet ufarbowałam, ale golić też mi się nie chce... :-D

Kasiu u mnie wcześniejszy poród może być spowodowany wadą macicy - mam macicę dwurożną. Dzidziuś umiejscowił się po prawej stronie. Ma połowę tyle miejsca co Wasze dzieciaczki. Przez to pewnie urodzi się z mniejszą masą no i niestety możliwe, że w 7 miesiącu .. Problemem przy macicy dwurożnej jest niewydolność szyjki macicy

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowalam się i nalozylam casting loreala na włosy... mały sukces :)

Fasia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kasiu u mnie wcześniejszy poród może być spowodowany wadą macicy - mam macicę dwurożną. Dzidziuś umiejscowił się po prawej stronie. Ma połowę tyle miejsca co Wasze dzieciaczki. Przez to pewnie urodzi się z mniejszą masą no i niestety możliwe, że w 7 miesiącu .. Problemem przy macicy dwurożnej jest niewydolność szyjki macicy

Oj Fasia to współczuję, ale trzymam kciuki żebyś jak najdłużej chodziła z dzidzią w brzuszku i żeby miała czas rosnąć. Kurcze ależ problemy mają kobiety, nawet się nie ma pojęcia o tym.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Oj Fasia to współczuję, ale trzymam kciuki żebyś jak najdłużej chodziła z dzidzią w brzuszku i żeby miała czas rosnąć. Kurcze ależ problemy mają kobiety, nawet się nie ma pojęcia o tym.

Wierzę, że uda mi się donosić ciążę do kwietnia aczkolwiek może być ciężko. No ale trzeba być dobrej myśli :) muszę dużo leżeć, odpoczywać, bo każdy wysiłek jest niewskazany. Dlatego też między innymi panikuję przy najmniejszym ukłuciu - wkręcam sobie, ze coś dzieje ..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Haha po porodzie:) o ile baby blues Cię nie odpadnie:D

Fasia a no nie dostałam skierowania mimo że powiedziałam że się rok moich starań skończył. Z tego względu koniec roku jest ciężki jeśli chodzi o badania bo die kasa nfz towska kończy. Oni mają limity! Ale tak jak dziewczyny piszą myślę że kobiety w ciąży z kwitkiem mie odesla:)

Krysia a no mamin być jestem:) mam ukochanych rodziców i uwielbiam z nimi spędzać czas. Zresztą mój mąż też ich uwielbia:)

Liczę na to, że jednak kobiety w ciąży nie odeśle z kwitkiem. Zobaczymy. Ciężko powiedzieć jak będzie na to wszystko patrzył. Wejdę do gabinetu z określonym celem i już :) najwyżej wyjdę bez niczego i pójdę za badania zapłacić. Warto spróbować :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po słoneczku haha tu pogoda jak w kalejdoskopie się zmienia ale za to polezalam sobie do teraz :) za wszystkie czasy haha ide sobię zrobie buleczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 11:49

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    I ja, mimo że nie śpię już od 8, dopiero wygrzebałam się z łóżka. Jestem taaaka leniwa, żeby to tylko nie przeszło na dzidziusia ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znów mdłości powróciły:(

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, czyli wy też tak macie :D wstałam o 7-mej a ... do tej pory w piżamie pod kocem :D no ale co??? niedziela w końcu, nie? :D
    ale wstawiłam pieczeń do piekarnika bo mama na obiad wpada o 14 więc coś tam zrobiłam, no nic zaraz trzeba się ogarniać :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w piżamie i w łóżku :D my jak co niedzielę na obiad do teściów na 14

Ja natomiast długo śpię. Może też przez to, że w nocy mam kilku godzinne przerwy. Mąż wstaje po 7 do pracy, przed 8 wychodzi ja się rozbudzam i dopiero po 8 zasypiam i wstaję przed 11 :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na spanie w nocy nie narzekam spie jak susel rano wstaje jem o 6 i dalej spac idę potem wstaje i znow jem i sobie poje herbate z cytryną i tak potrafie do 12 lezec wstać wykapać się wyjsc z psem na podworko wracam sprzatam mieszkanie i na koncu biore się za obiadek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi nieźle, no ja w tygodniu pracuję więc trzeba się zebrać chcąc nie chcąc, ale weekend na luzie, owszem posprzątałam wczoraj mieszkanko, ale zbieram się w sobie koło 13 :D
    no nic trzeba ruszyć tyłek pod prysznic bo mamę przyjmę w piżamie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mi siniak wyszedl po pobraniu krwi ze az żólty się zrobił ,wczesniej jak krew mi pobierali to nie mialam tak ,chyba zalezy z jakiej zyly i jak wbita byla .

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ