X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Na paralotni fajnie :) herbatke z cytrynką zrób sobie i odpoczywaj nie martw się o męża Niech wykorzysta pogodę ;) Moj facet jest pilotem i też się denerwuje jak lata sobie a ja w dole :) to tez jego hobby i co nie zabronię mu jedzie na lotnisko mnie zabiera i lata ja nie chcem bo bym w gacie narobiła :) a samolocik na dwie osoby ;)
    Ja przed ciążą trochę mniej się denerwowałam, a teraz to mnie normalnie wkurza, jak mówi, że idzie polatać. A ja chyba wczoraj czułam dzidziola, według ostatniego usg jutro zaczyna mi się 16tc, więc książkowo w drugiej ciąży jest to możliwe, dzisiaj też coś czułam ale tak bardzo delikatnie, a wczoraj to był taki wyczuwalny, jakby mi pękł jakiś bąbelek w brzuchu.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez na pierwszym wyszło ze o tydzien starsze prawie teraz młodsza ,nie martwię się niech sobie dzidzia rośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja przed ciążą trochę mniej się denerwowałam, a teraz to mnie normalnie wkurza, jak mówi, że idzie polatać. A ja chyba wczoraj czułam dzidziola, według ostatniego usg jutro zaczyna mi się 16tc, więc książkowo w drugiej ciąży jest to możliwe, dzisiaj też coś czułam ale tak bardzo delikatnie, a wczoraj to był taki wyczuwalny, jakby mi pękł jakiś bąbelek w brzuchu.
    To dzidzie czujesz:)ale super ja tez juz bym chciała czuć :) w 16 tyg to juz juz kochana dzidzia fikołki robi ,moja siostra jak coś słodkiego zjadła to jej dawał :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miksowania śmietanę na bita śmietanę i poczułam laskotanie pod pepkiem i po chwili znowu takie gilgotanie,to chyba było to :) teraz już cisza :) czekam na kolejne razy :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z psinką moją do weterynarza muszę iść ,przeskanować chipa czy działa niby ma do 2016 ale trza sprawdzić by na granicy rozczarowania nie było , po za tym muszę się zapytać jak tego starego chipa będą jej w 2016 wyciągać czy przeskanowywac na nowy numer jak działać bedzie .Martwie się bo bidulke pod narkoze nie chciała bym dawač .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 17:50

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To dzidzie czujesz:)ale super ja tez juz bym chciała czuć :) w 16 tyg to juz juz kochana dzidzia fikołki robi ,moja siostra jak coś słodkiego zjadła to jej dawał :D
    Jeszcze jakbym mogła zjeść coś słodkiego, u mnie zjedzeniem to jest teraz tak, jak zjem na obiad normalną porcję, czyli np. jednego niedużego kotleta, łyżkę ziemniaków i trochę surówki, to czuję się jakby to była porcja przynajmniej 3 razy taka i już tego dnia nic nie mogę, a o słodkim to nawet nie mówię.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Jeszcze jakbym mogła zjeść coś słodkiego, u mnie zjedzeniem to jest teraz tak, jak zjem na obiad normalną porcję, czyli np. jednego niedużego kotleta, łyżkę ziemniaków i trochę surówki, to czuję się jakby to była porcja przynajmniej 3 razy taka i już tego dnia nic nie mogę, a o słodkim to nawet nie mówię.
    Ja mało tez jem bardzo ale częściej słodkie zjem ale nie za duzo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja dziś miksowania śmietanę na bita śmietanę i poczułam laskotanie pod pepkiem i po chwili znowu takie gilgotanie,to chyba było to :) teraz już cisza :) czekam na kolejne razy :)
    Hihi fajne uczucie napewno :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o imieniu dla dziewczynki Julieta :) ładne imię

• Jaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Co myślicie o imieniu dla dziewczynki Julieta :) ładne imię

Ja się zastanawiam ostatnio nad Julita. Jula strasznie mi się zaczęło podobać.
    Dla chłopca nadal nie mamy weny i nie wiemy jak będzie się nazywał.

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno test pappa z krwi to tylko statystyka...ja czekam na to usg w czwartek, tego samego dnia mam w razie co mieć pobieraną krew do badania, ale skonsultuję z lekarzem czy jest sens
    Jaga a to badania masz mieć 20 czyli wtedy będziesz według belly po czasie lub na skraju do tych badań chyba, bo je się wykonuje do 13 i 6 dni...a u Ciebie to właśnie będzie jakoś tak chyba, co? wiesz...żeby udało się cokolwiek zmierzyć, bo jak dzidziuś za duży to już nie widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie skontaktowałam się z moim szpitalem gdzie chcę rodzić, mają profil na fb :) całkiem sprawnie go prowadzą, sporo wiadomości, zdjęć, aktualności itp. Napisali o terminach zajęć szkoły rodzenia i się zapisuję :) razem z moim K
    no i podjęliśmy decyzję, że wykupimy położną, żeby się nami opiekowała i miała oko na wszystko, włącznie z czasem podania znieczulenia :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy planujecie zaczac chodzic do szkoly rodzenia? Ja tez chce siw zapisac i tak myslalam ze moze zaczac od grudnia- stycznia?

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    podobno test pappa z krwi to tylko statystyka...ja czekam na to usg w czwartek, tego samego dnia mam w razie co mieć pobieraną krew do badania, ale skonsultuję z lekarzem czy jest sens
    Jaga a to badania masz mieć 20 czyli wtedy będziesz według belly po czasie lub na skraju do tych badań chyba, bo je się wykonuje do 13 i 6 dni...a u Ciebie to właśnie będzie jakoś tak chyba, co? wiesz...żeby udało się cokolwiek zmierzyć, bo jak dzidziuś za duży to już nie widać

No i to jest właśnie to, ze według gina to jest 5 dni młodsza ciąża. Dzwoniłam do genetyka i mi powiedział , że według tego ostatniego usg moge genetyczne zrobić najwcześniej 10 a najpóźniej 29 pażdziernika. 10 będę do niego dzwoniła , żeby dokładnie się dowiedzieć co i jak. żeby nie było za poźno.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mają do mnie dzwonić i zobaczę jaki nam termin zaproponują, bo my możemy tylko w weekendy przez pracę nas obojga, a od kiedy...jak będzie termin to nawet niedługo, nie ma przeciwwskazań przecież, dowiemy się wszystkiego , wiedza raczej nie ulotni się, a na tych zajęciach o porodzie to raz, ale mówią sporo o przebiegu ciąży zaawansowanej, o przygotowaniach do rodzicielstwa, o wyprawkach, torbie do szpitala, o połogu i opiece na noworodkiem ")

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Ja się zastanawiam ostatnio nad Julita. Jula strasznie mi się zaczęło podobać.
    Dla chłopca nadal nie mamy weny i nie wiemy jak będzie się nazywał.
    Julka tez ladne :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam malinki;) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ede0cfc44b.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ladny kolor napewno ci wyszedl :)a ja dzis z loreal widzialam nowe farby super :/ jeszcze dwa miechy i tez kolorek zarzuce podobny do mojego naturalnego blondu;)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam testu pappa. Uznaliśmy z mężem, że jesli przezierność będzie kiepska to wtedy ale wyszła 1,17 więc super, także nie idziemy już na żadne dodatkowe badania. Z dzidziolem na pewno jest wsio dobrze :)))

Chyba magnez zaczyna działać, bo brzuszek od kilku godzin nie boli. mam nadzieje, że to oznaka dobrego a nie złego

Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ