Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cześć! my wczoraj zaczęliśmy 12 tydz i wzieliśmy Bąbelka na wycieczkę do Wisły, super było:)) przy okazji zauważyłam, że dobrze zrobiliśmy kupując wózek 3w1 bo dużo maluchów było i widzieliśmy jak śpiące rodzice wykładali z samochodu z fotelikiem, siup na stelaz i na spacerek:) a nie przekładać do gondoli.. gondola jest na ok 7-8 miesiecy, zalezy od dziecka
Krysti lubi tę wiadomość
-
moje listy wyprawkowe:) kto ma uwagi, co jeszcze trzeba a co nie pisać!
wyprawka do szpitala dla mamy:
-dokumenty
-przybory toaletowe
-ręcznik mały i kąpielowy
-szlafrok, klapki, 3 koszule z opcją "do karmienia"
-biustonosz do karmienia
-laktator
-podkłady na łóżko 60x90 (kolezanka miala 30szt. bo używała też w domu
-podkłady ginekologiczne duużo
-majtki siatkowe, wielorazowe 2-4 szt
-jasiek/rogal
-telefon, ładowarka
-woda niegazowana, biszkopty
-herbatka na laktacje
-rivagel/ rivanol w żelu
-wkładki laktacyjne
-skarpetki
-ubranie na wyjście (mąż koleżanki jej nie przywiózł, a wziął do domu w czym przyjechała i pożyczała od koleżanki z sali:))
-krem na rozstępy, tak tak nawet w szpitalu warto mieć, przy napływie pokarmu koleżance na piersi wyskoczył rozstęp, ale go smarowała od razu i znikł jej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 06:31
-
dla dzidziusia w domku:
-że łóżeczko, wanienkę, wózek, bujaki itd to wiemy:))
-na materac do łóżeczka podkład nieprzemakalny
-kocyk gruby i cienki
-ręcznik z kapturkiem
-rożek
-pieluchy tetrowe 20szt., 5szt flanelowe
-butelki - w zależności jak karmimy
-termos na butelkę
-proszek do prania dziecięcego
-termometr
-smoczek
-szczoteczka do włosów miekka
-kosz na pieluchy, na pranie
-nożyczki, obcinaczki
-aspirator do noska/ gruszka
-i inne bajery w zależności od potrzeb
ciuszki
-body 4 szt. krótki rękaw plus jeszcze długi rękaw
-kaftaniki 5 szt
-śpioszki rozpinane na dole 7 szt
-skarpetki 4 szt
-czapeczki, 1 po kąpieli, 1 z nakładkami na uszy, 2 cienkie
-dresik
-spodenki 2 szt.
-sweterek
-pajacyki 2szt.
apteczka
-maść Bepanthen
-spirytus 96% (rozcieńczany 3:1)
-gaziki jałowe małe
-aphtin
-sól fizjologiczna
-waciki
-patyczki do uczu z ogranicznikami
-chusteczki nawilżające
-mydło/płyn
-krem z filtrem od 1 m-ca
-rumianek
-octanisept
-spray mariner
-herbatka koperkowa
-sudocrem
-podkłady do przewijania 60x60
-
nick nieaktualnyU mnie to tak do Szpitala ...koszula nocna, której nie będzie mi zal:)
pomadka ochronna do ust (wysuszają się podczas oddychania)
woda mineralna niegazowana
zegarek do określania czasu skurczów
Na okres poporodowy
jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek (paczka)
podpaski (przydatne od około czwartego dnia po porodzie)
majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe
trzy koszule nocne do karmienia
szlafrok
kapcie (ewentualnie klapki pod prysznic)
dwa biustonosze do karmienia
herbatka ułatwiająca rozwój laktacji, np. Hipp Natal
maść na obolałe brodawki, np. Bepanthen
przybory toaletowe, ręczniki
papier toaletowy
termometr
sztućce, kubek
telefon i ładowarka
książka do czytania
pieniądze na nieprzewidziane wydatki
Rzeczy dla DZIECKA
paczka pieluszek jednorazowych, chusteczki jednorazowe do pupy, krem do pupy
kilka pieluszek tetrowych
trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body rozpinane na całej długości i trzy pary śpioszków (lub zamiast poprzedniego – trzy pajacyki)
dwie bawełniane czapeczki najlepiej bez szwowe.
dwie pary skarpetek
rożek lub kocyk
ręcznik, łagodne mydełko np. BambinoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 07:58
-
nick nieaktualnyUbranka dla Dziecka to :5 bawełnianych pajacyków
5 koszulek bawełnianych lub body;
5 bawełnianych kaftaników;
2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane;
2 sweterki, spodenki;
Czapeczka na dwór
2 czapeczki bawełniane, które będe stosować po kąpieli .
Rękawiczki bawełniane przeciw zadrapaniom ,zapinana kurteczka z kapturkiem ,kombinezon na wiosne zapinany . -
nick nieaktualnyDo kąpieli i higieny przybory -2 ręczniki kąpielowe z kapturem z froty kupie bo są mięciutkie .
Wanienka do kąpieli;
Myjka materiałową .
Nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci takie z zaokrąglonymi końcam kupie .
Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
Termometr do wody.
Mydełko lub emulsja do kąpieli .
Oliwka dla niemowląt,lub balsam do ciała.
Krem przeciw odparzeniom.
Krem ochronny do buzi.
Sterylne gaziki.
Waciki do przemywania buzi.
Spirytus 70 %wystarczy mi 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go z wodą 2:1
Sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska;
Waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu;
Aspirator do noska z filierkami lub gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa.
Termometr do pomiaru temperatury ciała scanowy kupię.
Proszek do prania ubranek, pościeli i pieluszek malucha.
Pieluszki z tetry . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wczoraj swiadkowie byli i posiedzieli do północy prawie,ja to już przysypialam
za 6 dni wychodzę za mąż
stresik się wlacza,ale pozytywny. No i na środku czoła mam wielkiego pryszcza,ale chyba zejdzie do soboty
tymbardziej,ze trochę wycisnąć się go udalo,posmarowalam sudocremem
mam nadzieje,ze będzie dobrze
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Hej dziewczyny, wczoraj swiadkowie byli i posiedzieli do północy prawie,ja to już przysypialam
za 6 dni wychodzę za mąż
stresik się wlacza,ale pozytywny. No i na środku czoła mam wielkiego pryszcza,ale chyba zejdzie do soboty
tymbardziej,ze trochę wycisnąć się go udalo,posmarowalam sudocremem
mam nadzieje,ze będzie dobrze
pryszcz zejdzie ja smaruje mascią cynkową kak mi wyskoczy coś większego
-
bryyy:D
ale pospałam, ani raz nie wstałam na sikanie:D
ja też nie kupię wózka trzy w jednym ani dwa w jednym, moim zdaniem jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego;/
przekonałam się o tym z córką, gdzie spacerowki nawet nie wyciągnęłam tylko sprzedałam z całym zestawem jako nieużywaną.
przymierzam się do zakupu albo używanej albo nowej gondoli plus fotelik z adapterami gdzie włąśnie będę mogła go dopasować do stelaża gondolkowego a potem sprzedam i kupie wypasioną spacerówkę.
oglądałam JEDO FYN, oprócz amortyzatorów mi się w nim nie podobał designe w ogóle, a spacerówka to jakieś nieporozumienie.
jeśli nie uda mi się kupić mutsy Evo gondolki(a wierzę że się uda) plus cybex ATON2 to zdecyduje sie chyba na bebetto luca niestety cały zestaw ale bede go chciała potem opchnąć z nieużywaną spacerowką-tak jak było przy córce. ale wierzę w tą optymistyczniejszą wersję
wczoraj były spontaniczne zakupy:)
2xproszek lovela do białego po 15zł w biedronce, 2x pampersy dada 1 i 1x pampersy dada 3 - 128 sztuk po 50zł
i na razie koniec:) -
Hej, co do wózka to oczywiscie zgadzam sie, ze adaptery do wozka zeby wpiac fotelik sa bardzo przydatne, chociaz nie jestem za tym, ze po godzinnej np podrózy meczyc dziecko przez kolejna godzine spaceru w foteliku.
-
Hej
Ja już młodego odprawiłam do szkoły , zimno jak 100 diabłów jak szłam z nim było -2 stopnie. Do tego posiałam gdzieś swoje klucze od mieszkania i musiałam lecieć po sąsiada zeby mi chaty pilnował jak zaprowadzałam młodego. Jak wróciłam to nogi miałam bordowe tak mi zmarzły. A szczypały i swędziały niemiłosiernie.
Do tego wkurzyłam się okropnie i ledwie wytrzymuje , żeby do teściowej zadzwonić i jej powiedzieć jaki z niej jest pustostan. Ona ma kocice która w domu nie przebywa bo raz jest nieszczepiona , dwa śmierdzi , i to kocisko to jakaś przybłęda i woli mieszkać sobie na dworze w szopie czy gdzieś tam. Ale od czasu do czasu pakuje mi się do domu. Ja mam swoja kocice i nie pozwalałam zeby teściowej kocisko właziło mi do domu. Wcześniej nie było problemu bo miałąm jeszcze sunie więc tamtego kota nie widziałam bo bała się wejść na podwórko. Więc wczoraj teściowa wpuściła to swoje kocisko do domu a popołudniu zapakowała dupe i pojechała do swojego 2 syneczka. Rano zobaczyłam ze to kocisko nie zostało wywalone na noc z domu i zesrała mi się koło butów!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie mam ochotę jej powiedzieć pare słów. Ku.wa mać nie mam zamiaru sprzątać po nie swoim kocie , moje kocisko robi do kuwety a nie kuźwa ma buty!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jaka jestem wściekła. Pierdol.... bym jej w łeb , żeby się kopytami nakryła no.KasiaKwiatek, Robotka1, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć Dziewczyny!
ja też pospałam, bez zakłóceń wreszcie, bez siku w nocy, trochę się tylko wiercę bo pozycję muszę często zmieniać.
Co do wózka ja już dostałam mutsy z gondolką i spacerówką, ale już widzę, że poużywam tylko głęboki. Potem spacerówka, a jaka to się zobaczy. Fotelik też dostaję
Aaa i właśnie zadzwoniła położna, w sobotę 11-tego idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzeniano będę miała ubaw z mojego K
-
LALI tez nie jestem za ciągłym trzymaniem dziecka w foteliku ale jak pojadę na zakupy to być może w kilka miejsc skoczyć łatwiej będzie mi z tym fotelikiem:)
o rany co za przygoda z kociskiem:) ja bym nie wytrzymała, ale taki mam charakter-jeszcze kocie kupy to chyba najgorzej ze wszystkiego walą
KASIA sprawdzałaś co to za model masz tego mutsy??