X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka mam mutsy urban rider, zwrotny fajny stelaż, gondolka śliczna, brązowa, sztruksowa,taka sama spacerówka, materiał fajny bo nie sztuczny i miły dla dziecka, ale ciężki jest (choć przez to stabilny), więc idealny na głęboki ale potem spacerówki będę szukać lekkiej i wygodnej

Robotka1 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja mam wózek 3w1 tako jumper X i bym go nie zamieniła na żaden inny, został mi po Gabi i przy niej sprawdził się idealnie, gondola spora, spacerówka z możliwością montowania przodem lub tyłem do kierunku jazdy, no i możliwość zamontowania fotelika. Jeździliśmy do zakopanego z tym wózkiem właśnie z zamontowanym fotelikiem i super było, mała raz jeździła wózku, a innym razem mąż ją w nosidełku nosił.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA nie nie miałam bebetto:) ale oglądałam i podoba mi się wizualnie, gondolka duża, amortyzatory dobre, no spacerówkę by przebolał bo nie jest najgorsza:)
    a masz jakieś inne typy że sama nie wiesz na co sie zdecydować??:)
    CAMARELLO mi sie nie podoba, jak przeszłam koło niego to wydawało mi się że jest taki ogromny(dla bardzo wysokich ludzi-ale to BARDZO wysokich:)), za duży dla mnie na pewno, a i kolorystyka nie w moim typie całkiem.

musisz sobie uświadomić po jakich terenach będziesz się wózeczkiem poruszała, no i co dla Ciebie najważniejsze, czy ma być lekki, czy zwrotny, czy moze na pompowanych dużych kołach bo będziesz się po terenach nierównych poruszała.
    ja też mam dylemat bo niby na wsi mieszkam ale wszędzie asfalt mam i równo jest.
    u mnie wózek na pewno musi sie składać do małych rozmiarów żeby do naszego sportowego audi A3 stelaż wszedł i nie zajmował całego bagażnika.

gondoli wielkiej mieć nie muszę, wiadomo, wiosna, lato dziecko nie bedzie ubierane na cebulkę a do tego na pewno musi być dużo miejsca.a potem na jesien pewnie jakaś spacerówka się już pojawi więc gondolę schowam.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [a

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam dylemat bo druga koleżanka sie odezwała i ma dla mnie 3 w 1 graco evo...
    już z fotelikiem....i nie wiem co wybrać...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak mam Ci doradzić to bebeto luca jest w porównaniu do camarello zajebistsza:) mozesz sobie kolorek stelażu wybrać:) itp:) koła pompowane, nie jest ciężki ogólnie lubię na niego patrzeć:)
    ja mam 167cm wzrostu i dla mnie ten drugi to kolos:)
    a uwierz mi że więcej będziesz Ty poruszać się z wózeczkiem niż mąż:) więc dużo patrz pod siebie:)

Angela89 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nie nadrobiłam was jeszcze ale melduje się dzisiaj z pracy ;) 1 dzień powoli mija.
    Dla osób które są na zwolnieniu i zamierzają wrócić do pracy -
    na wizycie u gin należy poprosić o zaświadczenie które mówi że z dniem tym i tym jesteście zdolne do podjęcia pracy - to zaświadczenie jest potrzebne na wizytę w medycynie pracy.
    Ja już się z tym zarąbałam i będę musiała to jakoś załątwiać bo mam wizytę dopiero 16go a nie zamierzam jechać na dniach żeby wypisał mi zaświadczenie bo niestety za wizytę będę musiała zapłacić normalnie.. będę musiała podpuścić trochę medycznego ;) może się jakoś uda ;)

I jeśli chodzi o to zaświadczenie o ciąży - jeśli miałyście zwolnienie z kodem B jest ono równoznaczne co do oświadczenia o ciąży więc nie musicie go przedkładać w kardach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:57

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki AMY:) miałam właśnie zwolnienie z kodem B:) dlatego o mojej ciąży wszyscy dowiedzieli się nie ode mnie a ze zwolnienia:P

KASIA wooow ale masz super z tymi wózeczkami:)
    graco Evo też fajny - koleżanka ma:)

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A masz jeszcze jakieś typy ? W takim zakresie finansowym nawet trochę większym ?
    no jeszcze Mutsy Evo , albo jeszcze graco Evo xt ale to nowość i kasy sporo:)
    ale moje dwa przodujące to Evo i Luca. i chyba musze szybko dokonać wyboru bo zwariuję z tym zastanawianiem:D
    wczoraj w kościele był mutsy Evo koło mnie, cały czarny, bajkowy:) jak dla mnie;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    u mnie tsres przedslubny. Taanca pierwszego juz sie chyba nei nauczymy. Trenowalismy ladna choreografie ale nei damy rady :/
    Cycki mnei znowu zaczely bolec :)
    I gardlo :(

Angela89 wrote:
    Ja dziś wcinałam gołąbki dalej i obiad normalny taki jak jadłam przed ciąża podzieliłam na 2 podejścia bo nie dałam rady zjeść od razu :)

Dziewczyny jestem przed badaniem prenatalnym i zastanawiam się czy robić też krew ? Czy tylko postawić na usg ? Moja doktor ma mega dobre usg więc sama nie wiem czy jest sens zrobić krew też ?

Moim zdaniem testu PAPPa nie warto robic w zadnym wypadku. Ja nie robilam nawet przeziarnosci. Co mi da ta wiedza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:05

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisal, ze dziecko jezdzi w gondoli 7-8 miesiecy, to nie jest mozliwe jesli rodzimy w kwietniu, w pazdzierniku, listopadzie gdy ubierzemy nasze dzieciatka w grubsze kurtki lub kombinezony to sie nie zmieszcza w gondoli:) nie ma szans:)
    Pisze z doswiadczenia bo rodziłam w kwietniu:)

Kurcze z tym kotem to porazka, ja tam bym wygarnela tesciowej.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka każda z nas myśli inaczej. Mnie przezierność karkowa dała wewnętrzny spokój, że dziecko jest zdrowe na chwile obecną. Wiadomo, że jeszcze dużo rzeczy może wyjść w praniu. Wierzę, że tak nie będzie, że mam pod serduszkiem zdrowego bobaska :)

Amy moja księgowość w pracy potrzebowała zaświadczenie od ginekologa, że jestem w ciąży bez względu na to, ze od samego początku miałam L4 z kodem B. Chyba co zakład to inne wymagania :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Moim zdaniem testu PAPPa nie warto robic w zadnym wypadku. Ja nie robilam nawet przeziarnosci. Co mi da ta wiedza?
    jeśli chodzi o przezierność-a choćby po to aby móc zacząć działać już w łonie matki gdyby wyszło że coś da się leczyć lub zminimalizować.
    ja za to nie wyobrażam sobie nie zrobić usg które mi się należy i odmówić pomiarów które też mi się należą, mam świetnego lekarza i nawet mnie nie zapytał czy sobie życzę czy nie tylko po prostu to zrobił, tłumacząc mi krok po kroku co robi.
    nie robię nic dodatkowego jak większość z was i wiedza z ostatniego usg jest mi wystarczająca.

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Ktos pisal, ze dziecko jezdzi w gondoli 7-8 miesiecy, to nie jest mozliwe jesli rodzimy w kwietniu, w pazdzierniku, listopadzie gdy ubierzemy nasze dzieciatka w grubsze kurtki lub kombinezony to sie nie zmieszcza w gondoli:) nie ma szans:)
    Pisze z doswiadczenia bo rodziłam w kwietniu:)

Kurcze z tym kotem to porazka, ja tam bym wygarnela tesciowej.

hehe ja nie znam dziecka które w gondoli jeździło tak długo:) na te miesiące raczej juz siedzi wygodnie i stabilnie w spacerówce:D

LALI woziłaś jeszcze w zimie kwietniowe dzieciątko w gondolce? nie wstawało??:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy moja księgowość w pracy potrzebowała zaświadczenie od ginekologa, że jestem w ciąży bez względu na to, ze od samego początku miałam L4 z kodem B. Chyba co zakład to inne wymagania :)

Wymaga ale nie jest to obowiązkowe, skoro zakład pracy wypłaca ci 100% wynagrodzenia, co wynika z oznaczenia B na zwolnieniu tzn że jesteś w ciąży, więc jest to równoznaczne oświadczeniu że jesteś w ciąży. Więc generalnie zaświaczenie jest zbędne ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Wymaga ale nie jest to obowiązkowe, skoro zakład pracy wypłaca ci 100% wynagrodzenia, co wynika z oznaczenia B na zwolnieniu tzn że jesteś w ciąży, więc jest to równoznaczne oświadczeniu że jesteś w ciąży. Więc generalnie zaświaczenie jest zbędne ;)

Tak, zgadzam się. Ale jeżeli zakład pracy życzy sobie takie zaświadczenie, którego wystawienie zajmuje jakieś 15sekund to nie widzę problemu aby je dostarczyć :) tak bylo w moim przypadku - księgowość chciała więc wzięłam :)

I tak naprawdę to nie zakład pracy wypłaca wynagrodzenie tylko ZUS. No chyba, ze Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób z tego co się orientuję. Nie znam się dokładnie :) ja teraz dostałam ostatnią wypłatę za 10 dni miesiąca września, a teraz pewnie będę czekać do listopada aż ZUS wypłaci mi resztę kasy za wrzesień. Ciekawa jestem jak bardzo mnie oskubią z wypłaty :/ jakoś nie wierzę w to 100% ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 10:27

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

LALI woziłaś jeszcze w zimie kwietniowe dzieciątko w gondolce? nie wstawało??:)

No wlasnie nie wozilam:D napisalam, ze nie ma szans wpakowac takie dziecko do gondoli:D po prostu ktoras z dziewczyn napisala, ze gondole uzywa sie 7-8 miesiecy:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ